Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2011 09:00 - Боят настана в "Баня Башъ" - грабвайте тела, че камбаната за пореден път удари, ала напразно
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 39144 Коментари: 80 Гласове:
20

Последна промяна: 23.05.2011 10:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гледам коментари по новините, слушам по радиото, чета в нета и почвам все повече да се обърквам и да си задавам въпроса:"Имали останали в България безкористни политици?". Не, няма с малки изключения. За да ме разберете, ще започна отначало. Какво се случи в София на 20.05.2011?
 
Ще си позволя да направя едно лирическо отклонение с факта, че България е светска държава и според Конституцията на България член 13, т.3 традиционната религия е източноправославно вероизповедание. Аз лично съм източноправославен християнин и нямам нищо против българите изповядващи и проповядващи исляма.
 
Нека да преминем по същество. На 20.05 в центъра на София в джамията "Баня Башъ" са се били събрали около 200 мюсюлмани, които по незнайно какви причини за мен са разположили огромни говорители извън джамията, за да може ходжата като пее на микрофона да го слушат хора отвън. Първо да ви кажа, че такива огромни говорители няма и в мюсюлманските държави, а има само мегафони на върха на минарето. Аз лично като толерантен християнин не съм съгласен с изнасянето на говорители извън джамията. По този начин на мен ми се накърняват личните права записани в конституцията, а това е чл.29, точка 1 гласи:" Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация." За мен това е насилствена асимилация и грубо погазване на правото ми на свобода, като ме принуждават да слушам религиозни молитви, които са против моето вероизповедание. Защо в центъра на София аз трябва да се чувствам, че се намирам в ориенталска държава и да ми внасят смут и дискомфорт в моето съзнание? Те по този начин правят насилствена асимилация. Защо аз трябва да ги слушам когато те се молят? Аз като се моля в църквата, да не тръба с мегафон на витошка в София?

Къде е държавата, къде е министър-председателя, къде е президента да се намесят? Не да идват туристи в страната ни и да ни разправят, че сме били мюсюлманска държава. Не да питат кой разреши митинга на партия "Атака", а кой разреши на мюсюлманите да си правят молитвата на открито? Знаеш ли, драги ми читателю, че Франция забрани бурката и всеки, който носи такава ще бъде глобяван първоначално със 150 евро, а тези които принуждават други лица да носят бурка се наказват с глоба от 30к евро и затвор с 1 година в случай, че вината им бъде доказана. Тоест имаме намесата в държавността и спазване на правата и на останалите хора в държавата. Защо трябва да се молят на открито, с говорители с мощност от няколко стотин вата, съдейки по размерите им. Нека да си изповядват религията, така както го правим ние, християните без да натрапваме нашата религия на другите български граждани, които не е изповядват.

Моля ви, задължително гледайте видеото на БТВ, защото той е много показателно за държавната политика на асимилация, която се провежда към българското население.



След като изгледахте внимателно видеото, нещо да ви направи силно впечатление? Какво всъщност прави полицията там?

Охранява петъчната молитва или арестува хората, които са виновни за сбиванията? Защото за мен тя охранява петъчната молитва. Не искам да защитавам лидера на партия "Атака" Волен Сидеров, но българската полиция в случая са "еничари". Видеото е толкова показателно и на него така ясно се виждат провокациите от мюсюлманска страна, как замерват с камъни насъбралите се активисти, блъскат и ги удрят и вместо полицията да арестува виновните независимо какви са, тя арестува само атакисти. Полицейската сводка е показателна, арестувани са само хора от партия "Атака", български депутат е със 7 шева на брадичка и виновни мюсюлмани няма. Е, не е ли прав Сидеров като казва, че Цветанов служи на Турция? Ами Президента на Република България, триперливия Гоце се изказа, че било поредната провокация на партия "Атака", за да си дигнели рейтинга. Агент Гоце, чети внимателно, ти си президент на Република България и да вземеш най-накрая да научиш конституцията палячо, защото и българите имат права. До момента имаме министър-председател, който мълчи като женка, президент и опозиция изказващи се в полза на мюсюлманите. А фъфлещия от СДС ститна до там, че чак да пита министър-председателя защо мълчи и не наказва Сидеров за провокацията. Ти драги ми читателю, разбираш, ли че нито един български политик не защитава българската държавност? Това не беше ли провокация от страна на мюсюлманите? Да се молят на открито и да озвучават цяла София? Къде в Европа има такова нещо? Някой да ми каже къде във Франция, Германия, Италия, Испания и т.н. има такова нещо? Собствените политици да вървят срещу конституцията на държавата, която управляват. Никъде няма такива продажни изроди като нашите. И докато българино собствените политици те продават, другите като Ахмед Доган използват ситуацията, за да сплотят, закрепят, обединят, политическия си електорат и надъхат за предстоящите избори. Къде сте комунисти, социалисти, десебари, седесари и всякакви лайнари? Къде сте бе кавали майчини? Нали се дървите от тв-то непрекъснато какви патриоти сте и как милеете за България, как сърцето и душата бихте си дали в името на общото благо. Къде си Супер Бойко и ти ли напълни гащи от Доган? Всичките сте помиари и само Болен Сидеров милее за българската държавност по криво-разбран начин, но все пак някакъв начин.

И кой спечели в крайна сметка? Герб?Не! БСП?Не!Атака?Не! Кой спечели, пак питам аз? Доган спечели, Доган. И защо Доган? Ами, кой се клатеше аха да падне, аха да бъде сменен. В коя партия имаше непрекъснато скандали? В коя партия вторият лидер след председателя й е напусна? Кой е прекият конкурент на Доган? Да ви кажа, ако не се сещате. Казва се Касим Дал. От кой Доган се уплаши? И защо? Какво показва с тази провокация Доган и какво спечели? Много, много, голям политик е Доган и ужасно хитър. Много хляб трябва да изядат българските политици докато почнат да мислят с няколко хода напред, като него. Може би в следващият век ще се роди такъв. Сокола спечели няколко много важни неща, които ще му помогнат да размаже Касим Дал и да не му позволи да вземе и процент от неговият електорат на изборите. С тази провокацията в центъра на София, той каза няколко неща на електората си и българските псевдо политици:
- пиленца стойте при мен, защото виждате ли, само аз мога да гарантирам вашите права.
- появи се отново на политическата сцена като Месия след поредица от крамоли и скандали в ДПС и каза, че без него българите и президент не могат да си изберат сами.
- чрез всяване на страх сред електората си ги манипулира и сплотява, а оттам си гарантира и спечелването на изборите.
- намесата на Турция в страната ни, показа, че Доган все още има връзки там и може да упражнява някакъв външен политически натиск в нашата държава.
- ако някой от „умните ни политици“ се беше погрижил и защитаваше българските мюсюлмани сега нямаше да имаме Доган и нямаше да пишем за боя в джамия „Баня Башъ“.

Все още ли си мислите, че „Атака“ са били подстрекателите. Докато си мислите, да ви напомня, че предстоят избори и ти малоумни ми българино, който смята да не гласува, гласувай, за да не стане късно когато ще си кажеш:“Ех, защо не гласувах“. Затова гласувай, за да няма повече провокации гласувай. Но ако си все пак от онези тъпи, дебелокожести, егоистични българи, често споменавани от Ботев и Вазов в творчеството си и твърдо си решил да не гласуваш, знай, че освен рязаните и аз ще ти го набутам! И запомнете едно нещо: колко е по прост един човек, толкова
по- нетолерантен е той!

Аз не мразя мюсюлманите, напротив обичам ги като братя, но моля ви братя бъдете и вие малко толерантни към нас с вашата религия и ти можеш да се молиш на Бог по всяко време и на всяко място. Бог е вътре в теб, Бог е любов и ако не го носиш в себе си и не се възпитаваш на добродетели и толерантност, то ти не си с по различен от всеки друг безбожник. Амин!


image



Гласувай:
20



1. otvorko - Така е,
23.05.2011 10:29
ние българите сме овце народ и не заслужаваме да има държава, защото нямаме държавно и отговорно поведение към нас самите. След като нямаме чуство за национален дълг, трябва да станем мюсюлмани и нашата държава да се закрие. Това е, ние сме мизерници и нещастници.
цитирай
2. bogdan12 - Много добръ анализ на ситуацията
23.05.2011 11:16
Според мен силната вяра и толерантността трудно вървят ръка за ръка. Религиозните хора, които могат да бъдат манипулирани и използвани в името на Бога, не са достатъчно интелигентни и самоосъзнати. Религиозния фанатизъм именно сред тях намира почва. Вярата би трябвало да е вътрешно изживяване и в този смисъл публичността /особено когато среща сериозен отпор у другите хора/ е по-скоро натрапване, налагане, дори агресия. И тук е ролята на държавата да се намеси и ограничи тази агресия. Но институциите ни като съдията на футболен мач, който допуска по-груба игра, в един момент изпускат ситуацията от контрол.
За да сме толерантни пред света, за да се покажем дорасли да владеем различни култури под един суверенитет, дори да избегнат гражданска война, управляващите правят компромис след компромис. И това се използва много умело, особено предизборно.
Целта е да спечелим уважение в Европа или просто балансират по тънкото въже на религиозната търпимост? Защитавайки правата на мюсолманите, къде остават нашите права на християните, на атеистите. А може би управляващите не ги е страх от нас, защото знаят, че няма да има хвърлени камъни, няма да се поставят говорители пред църква, няма да създdдем напрежение. Защото границата между търпимостта и примиримостта е тънка и пресичането й води от толерантност към простотия...
цитирай
3. megafon - Така, е но нека да не пречеат на останалите. Толератността е взаимна.
23.05.2011 11:30
анонимен написа:
Какво питаме при всеки спор между двама: Кой започна пръв?
Когато някой ти врещи в лицето обидни думи, когато някой знае какво мразиш и умишлено /дори с доза садистично удоволствие / го прави – какъв е твоя ход?
Хората са различни –крайните като Сидеров и компания скачат и отвърщат със същото – две крайни мнения винаги водят до сблъсък. Други, които са по-толерантни /или страхливи въпрос на гледна точка/ ще избягат, че да не влезнат в конфронтация. Добре, ама втози случай къде да идем. Това си е нашата държава, нали?

цитирай
4. asthfghl - ...
23.05.2011 12:37
Намаляване броя на електората на Сидеров го принуждава да изпада в крайности, дано не навредят на страната. След провокацията пред джамията е редно да получи шамар от обществото. Интересното е, че Сидеров работи за ДПС като мобилизира непрекъснато електората им.

От своя страна, Доган също е избрал точния момент да започне мобилизация на своите, чрез ловки маневри като тънката провокация с мегафоните и молитвите насред тротоара в центъра на София.

В случая никоя от двете страни не е права, а от цялата работа страдаме всички ние.

Когато умереното мнозинство остава изтикано в ъгъла и бива заглушено от крещящите екстремисти (от която и да е страна), значи нещо дълбоко в обществото ни не е наред и си струва да се замислим - това ли искаме всички ние?
цитирай
5. asthfghl - .
23.05.2011 12:43
Що се отнася до "големия играч" Доган, не той е голям, а другите са дребни. На фона на останалите един политик и с малко мозък изпъква като гений. А той не е никакъв гений. Това, че го смятаме за "играч", говори много лошо за останалите ни политици.
цитирай
6. megafon - Ето това е грешката
23.05.2011 13:04
asthfghl написа:
Що се отнася до "големия играч" Доган, не той е голям, а другите са дребни. На фона на останалите един политик и с малко мозък изпъква като гений. А той не е никакъв гений. Това, че го смятаме за "играч", говори много лошо за останалите ни политици.

на всички наши политици. Подценяват го. И така 20 години Доган си вее байрака на воля. А на Атака електората е същият като на ДПС твърд, с разликата, че на вторите е няколко пъти по-голям. С "подкрепата" си към правителството на ГЕРБ, Волен доказа, че може да води умерена политика стига да бъде в интерес на държавата. А Доган гледа само неговият си интерес. Както беше казал веднъж:"Един живот живея, ако мога и летяща чиния ще си купя". И тъй като българските мюсюлмани нямат избор Доган и пак Доган, те гласуват по енерция за него въпреки политическите скандали, които тресат ДПС от 2 години вече. Но това беше до предните избори. Сега имаме на политическата сцена имаме нова звезда и тя се казва Касим Дал. Дано той развали статуквото. Да не забравяме, че на тази молитва присъстваше и лидера на партия "ОТОМАН", който е доказан престъпник. Нима неговото присъствие беше случайно? Естествено, че беше част от провокацията, да каже и той на свойте "фенове", аз стоя зад Доган!
цитирай
7. spasunger - Два въпроса
23.05.2011 13:10
Знаеш ли, драги ми читателю, че Франция забрани бурката и всеки, който носи такава ще бъде глобяван


И теб това като толерантен християнин не те притеснява ни най-малко?

България е светска държава и според Конституцията на България член 13, т.3 традиционната религия е източноправославно вероизповедание


След като е светска държава и има разделение на държава и църква, защо търсиш политиците да се намесват в религиозните дела?
цитирай
8. asthfghl - 6.
23.05.2011 13:13
Може да води умерена политика, но наближат ли избори, става друг. Защото ако беше продължил да е умерен твърде дълго, щеше да се обезличи пред електората си и той нямаше вече да е толкова твърд. Всъщност напоследък подкрепата за него беше спаднала чувствително, което обяснява внезапната му смяна на тона.

Всичко е пресметната игра. Не с 4-5 хода напред. Ходовете им, на фона на политиците в другите страни, изглеждат като смешна бебешка игра. Но на фона на цялата тъпотия у нас, това се приема като "велики играчи". Но пропускаме най-важното и тъжното: каквото и да си говорим, с нас се опитват да си играят. Да ни използват като пионки в тази игра на "не се сърди човече": два хода напред, един назад.
цитирай
9. bogdan12 - Защо си мислите ,че другаде не е така?
23.05.2011 13:37
Всеки избирател във всяка една държава е пионка. Тъй като всяка партия има една цел-власт , а начина за това е един, то всички средства са допустими в предизборната надпревара. В зависимост от нивото на политиците, може би и опита им, се мисли два три или пет хода напред. Като имаш силна конкуренция ще мислиш повече „мръсни” номера и така.На всеки избирател се гледа като на стока, която ще осигури път към успеха и това отношение няма нищо общо с уважение. Не свикнахте ли вече? Едва ли ще се промени. В повечето „нормални” държави отрицателния вот на негласуващите е сигнал, но тук и този модел не работи именно заради „твърдия” електорат на определени партии и купуването на гласове. Изход?
цитирай
10. megafon - Не защо трябва да ме притеснява?
23.05.2011 13:40
spasunger написа:
Знаеш ли, драги ми читателю, че Франция забрани бурката и всеки, който носи такава ще бъде глобяван </div>

И теб това като толерантен християнин не те притеснява ни най-малко?

<div class="quote" title="">България е светска държава и според Конституцията на България член 13, т.3 традиционната религия е източноправославно вероизповедание


След като е светска държава и има разделение на държава и църква, защо търсиш политиците да се намесват в религиозните дела?


Идеята на държавата е да защитава правата на всички граждани, не само на определена група хора. Българскията съд и прокуратура го е страх да образува дело срещу ислямисти. Това е факт и вече 3 ден, няма такова образувано срещу депутатката от "Атака". Защо няма? Това показва липсата на държавност и безнаказаност. Но утре вече ще е късно.

Това не са религиозни дела, това са политически провокации от страна на Доган. Ако го нямаше него, щеше ли да има такава случка?
цитирай
11. asthfghl - 9.
23.05.2011 14:16
Ето заради този манталитет "и другаде е така" - всеки си вика "ами то не може да се промени, какво да се опитвам?" И затова така се получава.

Да, и другаде хората са пионки. Различното при нас малките страни е, че не само на собствените си политици сме пионки, ами те на свой ред са нечии чужди пионки. Било то на турски, руски, американски или западноевропейски интереси. И докато има такива, които мислят по този примиренчески начин, ще е така.
цитирай
12. bogdan12 - spasunger
23.05.2011 14:18
След като е светска държава и има разделение на държава и църква, защо търсиш политиците да се намесват в религиозните дела?

Кое е религиозно дело? Да съблюдаваш за спокойствие и мир в държавата, да контролираш толерантността между етносите, да не позволиш на някой да си превиши правата? Това е точно работа на държавата и е далеч от религиозно дело. Държавата не казва колко често да имат литургии и молитви, държавата не пречи на проповядването на вярата, но държавата е редно да се намеси, когато едни пречат на други, едни налагат на други своя начин на живот, независимо дали е в религиозна или не обстановка.
Държавата трябваше да се намеси еднакво и за двете страни. Както има арестувани от Атака, така да имаше и от мюсолманите. Правителството и в частност Борисов винаги са афиширали чувството си за справедливост – е, къде е сега? Дали пък не ги е страх, че ако вземат мерки напрежението може още да ескалира , а както се каза по-горе електората на ДПС е пъти повече от този на Атака.
А за Франция- за мен е много добро решение. Това е пример за твърда политика, защитавайки обаче собствените си граждани. При нас е било по –различно, защото има натрупано исторически напрежение на национална основа и това се ИЗПОЛЗВА от всеки ,който може. Останалите просто ги е страх да направят нещо.
И нали знаеш желязото се кове докато е горещо, после ще е късно. Преди години Конституционния съд допусна регистрацията и съществуването на етническа партия в противоречие с Конституцията и сега виж докъде се стигна - а сигурно има още какво да видим...
цитирай
13. spasunger - Пак въпрос
23.05.2011 14:21
Идеята на държавата е да защитава правата на всички граждани, не само на определена група хора.


Именно - защо да е диктатура на мнозинството над малцинството, по един повод или друг? Кой ще защити малцинството? Като имат различия, да си ги изразят по цивилизован начин, не като крещят един по други и мятат тръби и ножове.

Между другото този закон във Франция пряко засяга един миниатюрен брой мюсюлманки, които носят бурка - по преброяване, около 2000. Цял закон за 2000 човека! В Белгия нямат действащо правителство от година и повече, но все пак имаха време да се занимаят с толкова неотложно дело като забраната на бурките!? В Швейцария с референдум забраниха строежа на нови минарета - кантоните, които гласуваха против минаретата бяха.... тези, където въобще не са виждали минарета, защото няма!! Във Франция изгониха българските цигани, пък твърдят, че били толерантни към техните цигани. И макар че имат милиони араби, изведнъж се загрижиха, че Италия щяла да им прати 10000 нови араби!!

Наистина, глупостта и тъпотията и тесногръдието на хората не признава граници. Приемането на тъпотата като норма е това, което ще обрече обществото ни на разруха. За жалост тъпотата вече шества парадно из целия регион. И започва опасно да напомня на годините преди идването на Хитлер на власт. Звучи прекалено? Дано да е така, но май не е.
цитирай
14. bogdan12 - 11
23.05.2011 14:24
Има разлика между примиреността и констатацията, каквато направих. Пак питам: Изход? Давам си ясна представа за пирамидата на интересите и влиянието, не ми отваряш ни очите- и ?
Не съм измислил решение и не се примирявам -тогава? Какво мога аз да променя като птичката дето не прави пролет. А ти какво правиш?
цитирай
15. spasunger - Богдан,
23.05.2011 14:26
Ако си мислиш, че става дума за спокойствието на хората, дълбоко се лъжеш. Нещата никога не са били толкова плоски и елементарни.

> Държавата трябваше да се намеси еднакво и за двете страни.

Именно, в това ми е единствения упрек към държавата. Но чувам вопли в защита на едната страна срещу другата или обратно. Това е гадно.

Да, сигурен съм, че още много простотии ще видим. Едните ще измислят номера и после другите ще им отвръщат с други номера. А ние тука ще си седим и ще гледаме сеир и ще плещим по форумите.
цитирай
16. asthfghl - 14.
23.05.2011 14:30
Изходът е ясен: голям брой хора да заявят гражданската си позиция: не на циркаджийските номера! Сядаш на маса и говориш сериозно по сериозните въпроси! Ако искаш промяна в законодателството - заявяваш си го на масата! Ако управляващите не искат да те чуят - изсипваш се пред парламента и настояваш да те чуят. А не да ходиш по джамиите с твои си високоговорители, та да заглушиш техните. Ако всеки почне да се надвиква с другия какво става?

Много птички правят ято. В Америка хората си знаят правата и знаят как да си ги заявят, без да предизвикват циркове. Да си чувал за шествието на Джон Стюърт и Стивън Колбер "Не на екстремизма" и "Да си върнем здравия разум"? Разрови се. The Rally To Restore Sanity. Имаме много да се поучим, колкото и кусури да имат, поне в това отношение можем да взаимстваме много как се изгражда и поддържа гражданско общество.
цитирай
17. bogdan12 - spasunger
23.05.2011 14:32
Интересно е да ти чете човек писанията, особено като извърташ фактите както ти е удобно. Да те питам ти силно религиозен ли си, мюсолманин ли си? Не виждаш ли ,че на по -простите /за съжаление силно вярващи се и криещи се зад вярата / хора им се позволяват доста повече неща. Вдигат врява отстояват си ги и съвсем не са толерантни. За справка интелигентен атеист например дали ще иска говорители насред София да вика, че не вярва в Бог. И дали някой ще му го позволи?
цитирай
18. bogdan12 - 16
23.05.2011 14:41
Гражданското общество в България засега е утопия. Първо няма достатъчно брой птички, достатъчно интелигентни и забележи достатъчно единни, за до го изградят. После идва момента, че за да отидеш където трябва и да си поставиш идеите ти трябва време /а кой ще роботи, а пори откъде/, после не можеш да внесеш законопроект, пък и дори някоя партия да го внесе кой ще го гласува.
Тук не е Америка. Да започнем оттам, че в Америка мислещите и търсещи цивилизовано правата са колкото две-три Българии по численост.Тук ято няма да стане и да стане то няма да мисли еднакво, или ще се разправя кой да е шефа. Гледай реално на нещата -не става с копи и пейст.
цитирай
19. atil - Гадния и ненормален "Хелз...
23.05.2011 18:55
Гадния и ненормален "Хелзински комитет" в България най-много се изложи!За пореден път.Постоянно работят и плюят срещу България и българите по повод и без повод..И по света и у нас!Искат да забраняват"Атака" а освен "ДПС"друга атиконституционна партия няма,тя е и една от най-криминалните групировки тук!Обаче никой не иска да ги забранява!?За какво става въпрос тогава?
Колкото до турската джамия доколкото разбрах провокацията е от страна на мюсюлманите!Те спекулират с демократичните права и свободи(по-скоро екстремистки техни групи) и работят срещу българските интереси по 24 часа в денонощието.В Турция подобни килимчета с надупени хора по тях на тротоарите,полицията щеше да ги разхвърля за 5 минути.И нямаше да има нито провокации нито контра-демонстрации.Най-доброто решение е тази джамия да се събори.И без това на никого не е притрявала,защото е пригодена за мюсюлманси нужди по време на турското робство.А казват ,че то вече било в историята.Освен това нарушава архитектурния облик на този квартал и закрива хубавата гледка към Централната баня!!!
цитирай
20. supernine - А аз мисля, че в момента Воленчо д...
23.05.2011 20:10
А аз мисля, че в момента Воленчо действа като религиозен фанатик(радикал).Завършил богословие, той би трябвало да е наясно къде е границата.
цитирай
21. dolsineq - Провокация е за мен случилото се. ...
23.05.2011 22:58
Провокация е за мен случилото се. Защо Сидеров при свършен факт отива в Парламента да търси отговор от Цветанов. Би трябвало да го направи или по-точно да постави проблема в Парламента, преди саморазправата си с мюсюлманите.
цитирай
22. megafon - Съгласен
23.05.2011 23:47
Atil с теб, но като държава ние трябва да опазваме нашето историческо наследство.
Supermine, защо Волен да действа като радикал? Кое му е радикалното, че иска ходжите да не слагат колони и да пеят по тях? Опънали си килимчетата и почнали да се молят на тротоара? Къде го има това? Това е провокацията.
Dolsineq, защо и ти мислиш така? Ако утре в центъра на Пловдив се намира джамия, и през целия ден блокират търговската улица на града, защото се молят. Това направиха в София, но на улицата. Нищо не им пречи, да го направят във всеки български град. Защо да не по искат промяна на почивните дни? Да се почива в петък и събота? Религията ми забранява да работя в петък и събота. Нали се сещате какво следва по нататъка?
цитирай
23. spasunger - Мда
23.05.2011 23:50
Радвам се, че попита. Не, не съм религиозен. Но нямам претенции към виещите ходжи, всъщност обичам да сядам на кафето при Джумая Джамия, да пийна някое турско кафе и да хапна една баклавичка, а ходжата да припява. Създава ми колорит. После нямам нищо против в неделя да се разходя до Бачковския манастир и да хапна джамурки с биричка, докато камбаните бият. Не ми пречи.
цитирай
24. asthfghl - 18.
23.05.2011 23:52
Просто защото нещо е утопия, това не значи, че не трябва да се стремим към него, ако е правилно. Кенеди не каза ли, че се стремим именно към постигане на трудните неща, защото са трудни, а не лесни? ;)

България я има не заради такива примиренци, а заради малцината, които са вярвали в бъдещето й и са били в състояние да поведат овцете. И сега повечето сме овце, като процентът им вероятно е останал неизменен от онова време.
цитирай
25. asthfghl - 22.
23.05.2011 23:54
"като държава ние трябва да опазваме нашето историческо наследство."

Чрез надвикване и надбиване на "противника" ли?
цитирай
26. bogdan12 - spasunger
24.05.2011 00:07
Нещо на майтап го изби, щото е по-лесно. Като да ти вие ходжа за фон докато си пиеш кафето иди да живееш в Турция. Прекалената толерантност говори за незаинтересованост. То има ли нещо дето ти пречи тогава? Да се изпобият християни и мюсолмани по улиците, да въведат за децата задължителен предмет турски език, да се изучава корана, да имаме 2-3жени, а те пък да са забулени и .... то на теб не ти пречи. И да се срине света отвън и да се разпадне държавата ни кво ти пука ? Ей така мислят повечето, пък тези дето имат позиция и я показват са радикали.Хм, ще взема да ги разбирам по-малко.
цитирай
27. bogdan12 - asthfghl
24.05.2011 00:27
Реалносттане за предпочитане пред утопиите, не мислиш ли? Нека начертаем разумен план, изпълним. Някога вероятно ще стигнем и до гражданско общество, ама преди това да се научим да мислим и да не се мъкнем като стадо след всеки пореден вожд. Защото ако в миналото е било така,то днес на идеите на вярващите в бъдещето на България и опитите им за промяна срещат тоталната съпротива на системата/оплетения октопод дето не допуска някой с кардинални промени/. Всяка месия от последните години си остана в историята но НЕ като герой.
цитирай
28. megafon - Нека да ги опростим нещата,
24.05.2011 00:29
защото доста излезнахме от рамките на темата.
Имаме събиране от мюсюлмани, молещи се на тротоара. Арестувани атакисти,
пострадала депутатка от хвърлено паве към лицето и има 7 шева на брадата.
Прокурата е обвнилиа 5ма от Атака и нито един от мюсюлманите. Питам и продължавам да питам, защо нашата прокуратура не обвинява мюсюлмани? Ето примера в Нова Загора и Ихтиман се биха и клаха роми, обвинени от прокуратурата има ли? Не няма.
Сега искат да забраняват и Атака като партия. Защо да не забраним партия "ОТОМАН", който очевидно се поруга с българският флаг и регистрира чиста етническа партия. Защо няма обвинени? И на малките деца им стана ясно, че се прави асимилация на българския народ. Незнам какво трябва да се случи още, за да можете да прогледнете.
цитирай
29. atil - Последния коментар кратко и ясно ...
24.05.2011 02:22
Последния коментар кратко и ясно представя общата картинка на този проблем,който винаги го е имало.Същото и и с мита за "добросъседството",на България само Черно море и е добър съсед...Ако не беше Сидеров,някой друг щеше да се намери,преди него други бяха водещите националисти,и след него ще има някой.Никой от тях не е без кусури,но ако и тях ги нямаше тогава тия щяха съвсем да обнаглеят и да се самозабравят.Партиите общо взето са рожби на БКП,кадрите също а е известно,че тази партия никога не е била българска.Те не знаят какво е българска политика ,нямат разбиране за българските интереси!И пониже винаги чакат информация отнякъде за да вземат някакво решение,ние почваме да си мислим,че за всичко са виновни чуждите сили...Тези сили които минават за наши те са виновни за всичко!!!Събарянето на тази джамия и то може да мине,стига да има кой и да знае как да го организира и прокара,но това нарочно го написах,знам ,че няма да го направи никой.Поне да спазваха законите и конституцията ,които сами са си гласували,но и това не правят.Значи трябва да се разраства съпротивата.Не само по такива поводи обаче!Не знам дали искат да ни асимилират,те много неща искат и си вообразяват,но дали ще могат най-много зависи от нас.В гражданското общество не вярвам,още повече ,че съм монархист-консерватор...Те имат идея - ЕС ,да ни превърнат в обслужващ персонал на една туристическа територия...Но с циганите,комунистическите рожби и с манипулираните от ислямизма какво ще правят тук не ги знам.Аз не съм съгласен със съдбата която са отредили на потомството ми без никой да ме е питал.Мисля че много скоро почти всички ще го осъзнаят и торбата с лъжите и сладките приказки може вече и да не свършат работа на демагозите...За поредния политически проект на паразитната олигархия!
цитирай
30. анонимен - *****
24.05.2011 02:24
Странно, българите сме заприли4али на щрауси със глави завряни в пясъка.
цитирай
31. megafon - Ние винаги сме били такива.
24.05.2011 02:28
анонимен написа:
Странно, българите сме заприли4али на щрауси със глави завряни в пясъка.

цитирай
32. zemaria - Почнали сте добре
24.05.2011 02:36
но по средата направо лъжете! Не е вярно, че мюсулманите са нападнали първи атакистите. Просто не е така-има хиляди репортажи и хиляди дописки п о темата-но вие единствени твърдите нещо, което очевидно не е така. И макар да имате много точни попадения, самата интерпретация на тази лъжа прави текстът несериозен.

-
цитирай
33. megafon - Ако аз лъжа,
24.05.2011 09:11
zemaria написа:
но по средата направо лъжете! Не е вярно, че мюсулманите са нападнали първи атакистите. Просто не е така-има хиляди репортажи и хиляди дописки п о темата-но вие единствени твърдите нещо, което очевидно не е така. И макар да имате много точни попадения, самата интерпретация на тази лъжа прави текстът несериозен.
-

значи лъжи БТВ. Това да си опъна килимчето на тротоара, да викам на насабралото се множество българи "гяури", да размахвам ножове не е провокация? Да сложиш говорители от по-няколко стотин мегавата и да озвучиш целият център на София, не е провокация? Факт, е че има пребити няколко атакисти и един мюсюлманин със счупен череп. Факт, е че има пребита депутатка от Атака и е със 7 шефа. Факт, е че сред присъстващите е основателя на партия "ОТОМАН", г-н Юзеров, а ние всички помним когато дойде ГЕРБ на власт, как се подиграваше с Българската държава, нали не сте забравили? Факт, е че има арестувани само хора от партия "Атака" и нито един мюсюлманин, въпреки, че не репортажа на БТВ се виждат и мюсюлмански провокации и как атакуват да бият. Нима не вярвате на очите си?
цитирай
34. spasunger - 26. bogdan12
24.05.2011 14:45
Обикновено избивам на майтап, когато стане прекалено сериозно и има опасност да се изпокараме. Не ме съди... :-)

Не, наистина има неща, които прекрачват границата. Пеенето на ходжата и биенето на камбаните не са сред тях, поне не в моя списък. Не мисля, че те ще разпаднат държавата. Виж, простотията и фанатичното тесногръдие - може би.

Защо да бия път чак до Турция, след като и тука мога да се насладя на атмосферата за 5 минути? (защото обикновено толкова трае призивът на ходжата за петъчна молитва, подобно на камбаните в манастира всяка неделя)
цитирай
35. megafon - Защо
24.05.2011 16:36
пишете само за пеенето на ходжата? Къде забравихте стотиците мегавата мощност говорителите? На мен ми е кеф да си постеля килимчето и да се моля на тротоара, какво ще каже? В София така беше. Това що никой не го коментира? Затова Атака са били там, това е провокацията. Ако те си бяха седяли тихо, мирно и кротко в джамията, не бяха слагали говорители и да разпъват килимчета на тротоара, едва ли щеше да се стигне до сблъсъци нали? Нека да не издребняваме.
цитирай
36. asthfghl - 35.
24.05.2011 19:34
Ситуация: Да кажем, имам къща в с. Бачково, отсам реката (откъм пътя). Всяка неделя покрай двора ми минават стотици поклонници, вдигат ми шум, хвърлят ми опаковки и огризки през оградата, дразнят ми кучето и ми драскат по дувара. Спират си джиповете пред входа ми и не мога да изляза с каруцата. На паркинг са го обърнали! И сметище. Покрай мен - сергии и чевермета. Дядо ми я построи тази къща с мисълта да живее на спокойно в планината в близост до свято място, а сега... И не стига това, ами в неделя посред обяд, когато старецът легне да дремне, ония ми ти камбани почват да бият! Цели 5 минути бият. А на празници, да не ти описвам! А мен даже не ме интересуват попове и църкви! Да се изнеса ли и да продавам ли къщата, що ли?

Е?
цитирай
37. bogdan12 - 36
24.05.2011 21:27
О, я стига!База за сравнение няма! Принизяваш до битов проблема, а той изобщо не е такъв. Въпросът е, че стъпвайки на религиозните си права, мюсолманите търсят конфликт, търсят себеизразяване, търсят налагане на своята култура. България е християнска държава и това е част от културата ни, няма как това да пречи. Пречат ли ти коледните и великденските тълпи пред църквите - на мен не. И досега не съм чул някъде да е имало физическо стълкновение между християни и невярващи или мюсолмани или който и да е друг. Християнството е миролюбиво/пък и посещаващите църквите са възрастни хора, предимно жени/, а в случая в поста говорим за фанатизирани мъже. Има ли разлика?
цитирай
38. atil - Егалитарно и демократично б-е-е-е-е....!
24.05.2011 21:36
Затова сме смотана република и затова всички съседи ни се подиграват че сме мухльовци и самоеди!Иван Илин го нарича "либералното всетрупно гниене и разлагане",става въпрос за общественни отношения,той е православен християнски философ.Мърша до мърша и овца до овца мила моя майно льо(да не си помисли някой само ,че е от Пловдив).Най-напред препоръчвам препрочитане на класиката като се почне от "Мъртви души" и се завърши с "Живия труп".После е много необходимо да се изучи добре житието и страданията на оригиналния български политик и възрожденец Тодор Икономов.Като се направи задължителен анализ на дилемата , която е стояла пред него в края на живота му: а именно защо след като е подлудял се е обявил за Цар?
Кой и кога постави знак на равенство в България между исляма и християнството и кого пита за да го направи?Защо има мюсюлмани в България и кой ,кога им построи джамиите?Кой вътрешно политически акт го узакони това и кой международно - правен?Кой легитимен български държавен глава подписа равенството и заселването им тук?Кой ги покани с бъклици и червени килимчета да дойдат?
За камбаните и черквите аз знам кой,за другото не ми е ясно...Тук обаче е станало навик потърпевшия да е винаги виновен.А колкото до горната ситуация с къщата на дядото на господина-другаря или който и да е,на него са му дали демократичното право да постъпи както си иска.Включително и да се оплаче на арменския поп или на мюфтията.
Когато узрее изкуфялото самосъзнание и кураж на населението едно Велико Народно Събрание би оправило нещата.Но задължително без представителите на досега управлявалите партии.Само някой да не си направи погрешни изводи.Аз лично дори не съм туркофоб,нито пък мразя някоя религия(винаги е за предпочитане човек да вярва в нещо отколкото в нищо да не вярва.Празният и кух човек е най-богопротивен...)
Става въпрос за съпротивителни сили и инстинкти за самосъхранение!!!Ние това сме изгубили затова изчезваме бавно,но сигурно!
цитирай
39. asthfghl - 37.
24.05.2011 22:29
Защо? Това е и светска държава. На някои може да им пречи.
цитирай
40. asthfghl - 38.
24.05.2011 22:30
В това ВНС кои политици ще влязат, според теб? Ти и аз ли, или същите, чиито мутри в момента наблюдваме по телевизията 24/7?
цитирай
41. atil - В България отдавна вече всички се ...
24.05.2011 23:27
В България отдавна вече всички се познават...Включително и тези които се занимават или са се занимавали с политика.Тия нямат нищо общо с нашите,те са в различни партии ,но са едни и същи.Затова от 20 години говорят каквото и да е,но всички правят едно и също.Кадри!От депутат на НДСВ се става съветник на президента,а от член на семейството на политбюрото на Бкп - главен прокурор,от сервитьорка в стола на еди кое си министерство пък се става банкер и т.н.Хаоса и съзнателен и организиран а далавера има и в магистралите дори...Предишното Велико събрание беше тяхно,така ,че в новото никой от тях не би трябвало да има никаква работа.Но преди това тези политически мърши народа трябва да се освободи от тях.Както и от паразитите си.Не е невъзможно,но ако се случи за мен ще е цяло чудо.
цитирай
42. megafon - Е никой не отговори
24.05.2011 23:38
конкретно редно ли е да се молиш на тротоара и да слагаш тонколони и да озвучаваш цял квартал в центъра на София?
цитирай
43. buba4ko - нема таква държава
24.05.2011 23:40
И аз не мга проумея как никой от управниците не защитава своя народ?!?
И понеже ги е срам да кажат - не ни ебе за вас, ние искаме да ви съсипем и унищожим, казват - НИЕ СМЕ "ТОЛЕРАНТНИ".
Абсурдистан...
цитирай
44. buba4ko - а външния министър що мълчи на турция
24.05.2011 23:46
И най ми е чудно как така външния ни министър ще мълчи кат ебан гъз и дума няма да обели към турция, относно тяхната критика за случващото се у нас. Ква е че да ни казва ко да правим?
Толкова ги е страх, мама му стара? Ако министъра го е страх да защити мен и всички българи, нека се махне, все някой ще се намери да го каже, примерно аз...
цитирай
45. lambo - И кой спечели в крайна сметка? - Dogan
24.05.2011 23:47
А кой му подаде топката ? - Сидер ! Да, Сидер му помогна ПАК да сплоти ДПС около себе си, да изолира Дал, да се представи ПАК като гарант на етническия мир ...

Същия Сидер, който 2 години се правеше че не забелязва какви национални предатели са Борисов и Цветанов, как слугуват на Турция и как разрешиха воят на джамията в центъра на Столицата
Същият Сидер който 2 години БЕТОННО гласуваше в парламента всичко, което искаха Борисов и Цветанов

И логично стигна до 1% подкрепа. Не, сега и Атака ще си вдигне малко рейтинга

Оная работа е само за нас, обикновенните българи
цитирай
46. buba4ko - овцете са виновни, а не волен
24.05.2011 23:54
Не, не е Сидер!!!
Кво е виновен той че ние българите 22 години спим? И не смеем да направим нещо п отоя гаден проблем който дразни много хора! Ако досега се бяха намерили българи които да направят нещо и да спрат наглите мюсли-та, нямаше да се стига до това.
Ако сега Воленчо не бе надигнал глас, още 500 години сигурно щеше спокойно да си вие говорителя на мюслитата. Това ли искате???
Тей че - квото сме дробили, това ще сърбаме. Евала на Воленчо.
цитирай
47. megafon - И аз мисля, че Волен
24.05.2011 23:59
е в кюпа и имат договорка с Доган. Волен за пари всичко би направил. За мен е по-важно, че държавните институции мълчат. Хубаво наговорили се, правят сейр, панайр, но да си получат заслуженото и двамата.
цитирай
48. asthfghl - 47.
25.05.2011 00:38
сеИр

панаИр

съдиИ

медиИ

:)
цитирай
49. анонимен - morko
25.05.2011 09:34
Гледал си и нищо не си разбрал-огромните тонколони,за които пишеш не са на джамията ,а ги донесоха хората от Атака и с тях заглушаваха гласа на ходжаталОкървавения човек ,който лежи на килима не е от Атака ,а е от молещите се хора.Високо говорителите на минарето са от поне 15-20 год.Защо точно в петък Атака отиват на "мирен" протест с яйца.А само за сведение да ти припомня ,ако знаеш или да ти кажа, ако не знаеш ,че кланетата в Сърбия започнаха след пиянско сбиване на сватба-така ,че тия неща ,които Атака прави въобще не са безобидни,особено сега когато народа е освирепял от недоимък
цитирай
50. megafon - Къде го видя това нещо, защото и днеска по БТВ и по Нова казаха друго.
25.05.2011 11:52
анонимен написа:
Гледал си и нищо не си разбрал-огромните тонколони,за които пишеш не са на джамията ,а ги донесоха хората от Атака и с тях заглушаваха гласа на ходжаталОкървавения човек ,който лежи на килима не е от Атака ,а е от молещите се хора.Високо говорителите на минарето са от поне 15-20 год.Защо точно в петък Атака отиват на "мирен" протест с яйца.А само за сведение да ти припомня ,ако знаеш или да ти кажа, ако не знаеш ,че кланетата в Сърбия започнаха след пиянско сбиване на сватба-така ,че тия неща ,които Атака прави въобще не са безобидни,особено сега когато народа е освирепял от недоимък


А за ножовете нищо не казваш, където ги носят?
цитирай
51. анонимен - morko
25.05.2011 13:39
Първо пда уточним ,че пак изопачаваш-има известна разлика между нож и ножове-да показаха ,че един държи нож.Но ако се направи някакво допитване със сигурност ще установи че на 10-20 човека един ходи с нож в джоба.Я да те попитам нещо но отговори честно.Представи си Великденската литургия в храма" Ал.Невски"-хора и отвън и вътре много.Пристигат два автомобила с мощтни високоговорители и пускат пеене на ходжи ,което заглушава пеенето на поповете.Като добавка има и 100-200 човека предвождани от Ахмед Доган ,които ви замерят с яйца и ви обиждат с най-различни думи .Какво ще направят братята християни-ще отвърнат на провокациите или ще подложат и другата буза за шамар
цитирай
52. asthfghl - 51.
25.05.2011 13:55
Първо пда уточним ,че пак изопачаваш-има известна разлика между нож и ножове-да показаха ,че един държи нож.Но ако се направи някакво допитване със сигурност ще установи че на 10-20 човека един ходи с нож в джоба.Я да те попитам нещо но отговори честно.Представи си Великденската литургия в храма" Ал.Невски"-хора и отвън и вътре много.Пристигат два автомобила с мощтни високоговорители и пускат пеене на ходжи ,което заглушава пеенето на поповете.Като добавка има и 100-200 човека предвождани от Ахмед Доган ,които ви замерят с яйца и ви обиждат с най-различни думи .Какво ще направят братята християни-ще отвърнат на провокациите или ще подложат и другата буза за шамар


Много ме съмнява, че ще обърнат другата буза по християнски, честно да ти кажа ;)

Да, етническите прочиствания в Сърбия почнаха с пиянска разпра на една сватба. Мисля, че хората много подценяват значимостта на подобни провокации.

Ps. Цитирах ти целия коментар, защото по някаква причина анонимно изпратените коментари често изчезват от блог.бг. Предполагам бъг някакъв.
цитирай
53. bogdan12 - E, ама вие се отнесохте пак
25.05.2011 14:37
в опции "Ако". Да, ама не се случи това. Нека гледаме на ситуацията като такава - фактите са следните - всички конфликти /меко казано/ в последно време у нас, пък и по света все са от мюсолмани. Може ли да ми посочите пример /ама не с "АКО"/ за подобна случка в България през последните години.И в случая дори нашата църква кротко замълча. Не разбирате ли,че проблемите ги правят религиозните фанатици - мюсолмани.
цитирай
54. megafon - На видеото се вижда, че провокацията е взамина и е
25.05.2011 14:39
анонимен написа:
Първо пда уточним ,че пак изопачаваш-има известна разлика между нож и ножове-да показаха ,че един държи нож.Но ако се направи някакво допитване със сигурност ще установи че на 10-20 човека един ходи с нож в джоба.Я да те попитам нещо но отговори честно.Представи си Великденската литургия в храма" Ал.Невски"-хора и отвън и вътре много.Пристигат два автомобила с мощтни високоговорители и пускат пеене на ходжи ,което заглушава пеенето на поповете.Като добавка има и 100-200 човека предвождани от Ахмед Доган ,които ви замерят с яйца и ви обиждат с най-различни думи .Какво ще направят братята християни-ще отвърнат на провокациите или ще подложат и другата буза за шамар

ясно кой атакува и с какво. Не мога да разбера при празна джамия, защо трябва да се молиш отвън? Кой нормален религиозен човек, ходи да се моли с нож, ханджар със себе си? Нали си вярващ, как може да пренебрегваш божиите правила. Защо няма арестувани мюсюлмани, на които да им е повдигнато обвинение? Има над 5 записа, на които се виждат всички участници от двете страни. Но арестуваните са само от АТАКА и защо питам аз? Защо няма други арестувани? Къде полицията, прокуратурата? Кой трябва да защити българските граждани в този случай?
цитирай
55. asthfghl - 54.
25.05.2011 14:44
Любопитно как всички подминаха гореописаната идентична ситуация с обратен знак - Доган докарва хората си да крещят срещу богомолците в църквата. Да позная ли какво ще последва?
цитирай
56. megafon - Защо трябва да коментирам хипотечина, пред реална ситуация?
25.05.2011 14:48
asthfghl написа:
Любопитно как всички подминаха гореописаната идентична ситуация с обратен знак - Доган докарва хората си да крещят срещу богомолците в църквата. Да позная ли какво ще последва?

Нека да гледаме реално на нещата такива каквито са случват. Християнската религия е в пъти по толерантна и никъде ни пише, че ако избиваш мюсюлмани ще живееш в Рая с 100 девици, нали?
цитирай
57. анонимен - morko
25.05.2011 15:19
Нещо бъркаш исляма с ислямски фундаментализъм.А колко е толерантна християнската религия можеш да разбереш ако вземеш малко да прочетеш нещо по въпроса.Да ти помогна-Кръстоносни походи,Инквизицията,вековните войни продължаващи и сега между протестанти и католици,налагането на християнството в Америките и Африка.Ако дърпаш едно куче за опашката няма какво да се чудиш ,че те е ухапало.В случая за действията на Атака има само една дума-ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО и никакви мегафони и висококоговорители нямат значение-срещу тях има законни начини да се премахнат но за близо две години безрезервна (или платена) подкрепа на Правителството депутатите от Атака такаи не внесоха някой законопроект ,с който да изпълнят обещанията си дадени пред паметника на Васил Левски преди изборите.Само да отбележа ,че тогава Бойко беше според Сидеров-МУХОБОЙКО и МУТРА
цитирай
58. bogdan12 - Ха, ха, ха
25.05.2011 15:31
От уроци по история нямаме нужда - все пак е ИСТОРИЯ. Цитираш ми събития от минали векове или от хиляди километри. Питам те сега и в България да дадеш пример, като ще ги поставяме под един знаменател религиите.
И, да, като дърпаш кучето за опашката /ревеш насред София на тротоара/, нормално е да те захапе /протест на "радикали"/.
Ай стига празни думи вече, обърнахте го на заяждане!
цитирай
59. asthfghl - 56.
25.05.2011 15:53
Защо не? Надявам се имаш време и желание да погледнеш от няколко страни.
цитирай
60. megafon - Защото се разводняваме и не пишем по същество, по реално съществуващият проблем.
25.05.2011 16:00
asthfghl написа:
Защо не? Надявам се имаш време и желание да погледнеш от няколко страни.

цитирай
61. анонимен - До 58
25.05.2011 16:33
Я дай пример ти тогава от нашата действителност и даже може да се върнеш поне още 200-300год ,че даже и 400 год от нашата история,когато сме били под турско робство за случаи на това някой да е убвал неверници просто ей така за да отиде при девиците в рая.И ти като автора и хал хабер си нямате от ислям ,християнство и ислямски фундаментализъм.Понеже не обичате да четете ,а само да пишете да ви кажа ,кото човек прочел Библията и Корана ,че става въпрос за едно и също нещо
цитирай
62. анонимен - бой пред джамията
25.05.2011 18:33
А за диктатура на малцинството да сте чували? Или за манипулативния прийом "подтискания" да командва своя "доминатор" като му показва как страда, но въпреки това държи на него и го уважава (и така го принуждава да прави, това което той иска)? Трябват ни нови държавници от новото поколение политици!!! Иначе ще се въртим в омагьосан кръг.
цитирай
63. megafon - За да, не изчезне коментара, защото анонимните ги трият.
25.05.2011 21:06
анонимен написа:
Я дай пример ти тогава от нашата действителност и даже може да се върнеш поне още 200-300год ,че даже и 400 год от нашата история,когато сме били под турско робство за случаи на това някой да е убвал неверници просто ей така за да отиде при девиците в рая.И ти като автора и хал хабер си нямате от ислям ,християнство и ислямски фундаментализъм.Понеже не обичате да четете ,а само да пишете да ви кажа ,кото човек прочел Библията и Корана ,че става въпрос за едно и също нещо

цитирай
64. megafon - За да, не изчезне коментара, защото анонимните ги трият.
25.05.2011 21:07
анонимен написа:
А за диктатура на малцинството да сте чували? Или за манипулативния прийом "подтискания" да командва своя "доминатор" като му показва как страда, но въпреки това държи на него и го уважава (и така го принуждава да прави, това което той иска)? Трябват ни нови държавници от новото поколение политици!!! Иначе ще се въртим в омагьосан кръг.

цитирай
65. asthfghl - 60.
25.05.2011 21:12
Ами добре, ето ти продължение на проблема:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3839991

Купени ли са тия тримата, или наистина им е писнало? Предполагам зависи "от кои си".

Само няколко цитата от статията, за които ще се радвам да чуя мнението ти:

> Това, което се случи в последните седмици, води до лумпенизация на национализма като идея

> радикализацията на "Атака" е опит партията да си върне рейтинга, но ... това води до укрепване на позициите на ДПС.

> действията на "Атака" от последната седмица са опит и за "извиване на ръце" на правителството

Кое е вярно и кое - не?
цитирай
66. schumpov - При празен храм молитва пред храма, ...
25.05.2011 21:29
При празен храм молитва пред храма, проснати черджета на тротоаре и надупени хора, които те принуждават да ги заобикаляш, това е провокация към цялата държава. Малцинство, което натрапва своята различност не може да очаква търпимост. И вместо тази провокативна показност да се обсъжда и осъжда, всички политици и медиатори ревнаха срещу атака. Може ли да се посочи друга партия , гражданско сдружение или организация ясно и категорично да защитава правата и свободите на българите. Атака не го прави по най-добрия начин, но другите нищо не правят. ДПС не пропускат случай да заплашват с нарушаване на гражданския мир. По една от турските телевизии трима политици и двама водещи увикваха един от атака. Нито един от петимата измикяри не застана на патриотична позиция. Почуствах се предаден.
цитирай
67. megafon - За да, не изчезне коментара, защото анонимните ги трият.
25.05.2011 22:24
анонимен написа:
Много силно впечатление ми направи как може по водещите медии журналистите да показват пристрастието си толкова ясно. Нали уж трябва безпристрастно да дават фактите и да не изразяват личното си мнение.

цитирай
68. atil - Сред коментарите видях, че някой ...
25.05.2011 23:15
Сред коментарите видях,че някой писал за Сидеров,че всичко би направил за пари?!А кой от другите политици не би направил всичко за пари?Но той понеже се изявява като националист и непременно трябва да е луд,корумпиран,фашист,комунист и всичко каквото е нужно за да бъде смачкан и унищожен?!Нали така?Те защо не станат националисти щом са по-добри от него и не са луди?Като не са националисти тогава какви са ?Не е редно всичко това каквото са направили тия от джамията,не е редно и да викат през високоговорители.Вообще да викат тук не е редно никъде .Ако имахме държава или някакво общество щяха да си викат само мисленно или вътре в джамията.Имало е и друга провокация,в Сливен са раздавали турски знамена в едно училище точно на празника 24 май.Тия неща вообще не са случайни.Така че колкото повече хора подлудеят като Сидеров толкоз по-добре.А после сигурно ще се оправим най-после и икономически.Например поне колкото Хърватия,която още не са я приели в Европейския съюз,но хич не и пука за тая работа...
цитирай
69. megafon - Искам само да направя едно
26.05.2011 14:16
уточнение, че според председателя на (НААФ) Национален антикриминален и антитерористичен форум Тихомир Стойчев в България вече има регистриран радикален ислям в Пазарджик и в помашките райони на Родопите. Така, че хубаво си правети изводите всички.
цитирай
70. balkhan - Каква сметка какви 5лв. ние сме БЪЛГАРИ!
26.05.2011 19:22
megafon написа:
уточнение, че според председателя на (НААФ) Национален антикриминален и антитерористичен форум Тихомир Стойчев в България вече има регистриран радикален ислям в Пазарджик и в помашките райони на Родопите. Така, че хубаво си правети изводите всички.

Е,да се надупим ли?Или да подадем пишка за ряз?
цитирай
71. megafon - Не не трябва да се дупим, трябва държавата
26.05.2011 23:07
balkhan написа:
megafon написа:
уточнение, че според председателя на (НААФ) Национален антикриминален и антитерористичен форум Тихомир Стойчев в България вече има регистриран радикален ислям в Пазарджик и в помашките райони на Родопите. Така, че хубаво си правети изводите всички.

Е,да се надупим ли?Или да подадем пишка за ряз?

нашите безмозъчни политици, да натиснат ДАНС да си върши бързо работата, президента да не се прави на безмозъчен тъпанар, да свика Национален консултативен съвет и да се очертаят бъдещите действия. С ряз нищо няма да се постигне, освен да се всели омраза, ненавист и да се провокират бъдещи конкфликти. Пътят на решението на проблема минава през мира.
цитирай
72. анонимен - Ето днеска
27.05.2011 17:53
мюфтията заяви, че иска нова дажмия в София, защото тази била малка и не можели да се поберат. Ами елементарно, как да стане като те се молят по тротоарите. Нахалството край няма.
цитирай
73. megafon - За да, не изчезне коментара
27.05.2011 19:09
анонимен написа:
мюфтията заяви, че иска нова дажмия в София, защото тази била малка и не можели да се поберат. Ами елементарно, как да стане като те се молят по тротоарите. Нахалството край няма.

цитирай
74. megafon - Джамията празна, а
28.05.2011 12:07
те се молят на открито и искат да строят втора, защото няма място. Е, ако това не е парадокс, здраве му кажи.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=907232
цитирай
75. megafon - И исляма бил миролюбива религия................
28.05.2011 13:25
Сура 2,191
"И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците."

Сура 8,12-13
"Твоят Господ разкри на ангелите: ”Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз

ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници! Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.”"

Сура 8,39
"И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли ­ Аллах е зрящ за техните дела."

Сура 8,55
"Най-лошите твари пред Аллах са онези, които Го отричат и не вярват"

Сура 8,60
"И пригответе за тях колкото можете сили и бойни коне! Ще наплашите с тях врага на Аллах и вашия враг, и други освен тях, които вие не знаете, но Аллах ги знае. Каквото и да раздадете по пътя на Аллах, то ще ви се изплати и не ще бъдете угнетени"

Сура 9,111
"Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят ­ Негово истинно обещание, дадено в Тората, Евангелието и Корана. А кой е по-верен в своето обещание от Аллах? Радвайте се на размяната, която направихте с Него! Това е великото спасение"

цитирай
76. koki13 - Искаше моето мнение
28.05.2011 20:39
много мога да ти кажа но ще съм кратичка:
1. Ученият човек трудно става роб;
2. Един комплексар тръгнал да се въргаля в калта с група малко образовани и непросветени хора, които и будизъм да им проповядаш ако кажеш че е от Корана ще ти повярват, казваш бил от тях оснавателят на " Отоман", ами този ако му дам 100 000 лв. и ще стане християнин, разумните и образовани мюсулмани хич не се интересуват от такива "прасета", и не забравяй, Доган е продукт на ДС, хайде чао знам че четеш между редовете
цитирай
77. megafon - Значи можело.
01.06.2011 19:22
Ще демонтират част от високоговорителите на джамията "Баня Башъ" и няма да се молят на открито. Когато има воля има и решение.
цитирай
78. megafon - И какво се оказа, че
06.06.2011 16:45
най-големият победител е Ахмед Доган, а?
http://www.dnes.bg/politika/2011/06/06/siderov-ne-si-pomogna-tika-napred-dogan.120604
цитирай
79. sarmatin - Трябва по често
09.06.2011 02:37
Тука четох и една статистика колко джамий има и ми са струват доста, не е лошо малко по рязка политика спрямо цигани и турци и други такива....
цитирай
80. sarmatin - да разбием скапаните турци
16.07.2011 23:41
да разбием скапаните турци
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2553198
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031