Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2011 15:56 - Има ли радикален ислям в България?
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 20572 Коментари: 37 Гласове:
24

Последна промяна: 26.05.2011 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Няма как да подмина този въпрос след всичките събития, които се случиха в рамките на няколко седмици. Виждам, че масово българите оплюват Волен Сидеров, аз също искам да се разгранича от неговите дела и постъпки, но смятам, че това е единственият политик, който защитава българската държавност. Разбира се, не с подходящите методи. Но тези случки и като човек, който се интересува за бъдещото на страната ми, не мога да не се питам има ли радикален ислям в държавата ни?

Председателят на Управителния съвет на Национален антикриминален и антитерористичен форум (НААФ) Тихомир Стойчев посочи, че събитията пред храма не са единственият признак за наличие на етническо напрежение у нас. Той припомни широко отразената в медиите ситуация в циганския квартал на Пазарджик, жителите на който се делят на християни и мюсюлмани. Последните са наричани „талибани", тъй като масово носят дълги бради и визуално наподобяват екстремистите от Афганистан и Пакистан. Припомняме, в циганския квартал беше убит евангелистки пастор. Председателят припомни, че по-рано е била разкрита клетка на организацията „Халифат“, за която е доказана, че е финансирана от Саудитска Арабия. Според него в момента службите нямат необходимия капацитет, за да опазват ефективно националната сигурност.

Какви са изводите? България е слаба икономически и политически, а това е идеална почва за радикалният ислям. Докато членуваме в ЕС, НАТО няма реална опасност за българският народ. Но това, не означава, че държавата не трябва да се бори с радикалния ислям, защото нашата държава може да се ползва за трамплин към трети страни. Така, че българският народ (включвам в него и мюсюлманите разбира се) трябва да бъдат много внимателен с толерантността, защото има други хора, които не са толкова добронамерени и доброжелателни към нас. Така, че единственият път е да признаем, че имаме такъв проблем и с общи усилия да търсим решение, а не да се правим, че не съществува както всички български политици постъпват с малки изключения.
 





image



Гласувай:
26



1. tutankhamon661 - Притеснява ме това, че се изля океан ...
26.05.2011 16:13
Притеснява ме това, че се изля океан от помия върху Сидеров, но щом напомниш, че и българите имат права, веднага следва цензура. Едното не е по-лошо от другото.
На много места попитах защо се случват изцепките на националистите, обаче никой не отговори, даже ме триха.
Истината е, че на този народ му писна да слуша за правата на всевъзможни малцинства, но му е забранено да пита за неговите собствени, защото, видиш ли, било расизъм, национализъм или Бог знае още какво.
Е, хубаво, дай поне да прекръстим държавата, защото тук най-малко значение имат точно българите. Гейландия ли ще бъде, Туркиландия или Циганландия - няма значение. Но името "България' задължително трябва да се смени, понеже вече е недоразумение.
Сега е модерно разни хора да се правят на големите европейци и обясняват, че не било така по света. Не е, ама защото никой не мачка собствения си народ заради нечии претенции. Там малцинствата имат права, но и отговорности. Последното все го забравят някои мислители тук.
цитирай
2. balkhan - *
26.05.2011 19:29
Аз предлагам от утре всяка църква да има озвучение като концертите на Пайнер. Тогава да видим добрите и кротки мюсюлмани,които хич,ама хич не са крайни и радикални какво ще направят.
цитирай
3. bogdan12 - Лечението на една болест
26.05.2011 21:26
е по-лесно и по-ефикасно, когато започне при първите симптоми. Ако недогледаш или с лека ръка пренебрегнеш първите признаци за притеснение, те няма да изчезнат .Напротив.Ще се задълбочат, ще предизвикват все повече тревога и накрая пак ще бъдеш принуден да вземеш мерки. Но може да си закъснял. Превенцията е най-добрия начин за решение на проблема, именно защото е ПРЕДИ да ти избоде очите.
цитирай
4. megafon - Утре отново, ще
26.05.2011 22:55
има молитви на открито в джамията "Баня Башъ". Ще видим, как ще се стекат нещата отново и дали отново ще има провокации. Проблема според мен започва да се задълбочава.
цитирай
5. otvorko - Браво
26.05.2011 23:54
продължавай да пишеш в същия дух. Кефиш ме на макс.
цитирай
6. анонимен - http://novinar. bg/news/poli...
27.05.2011 02:27
http://novinar.bg/news/politicheskiiat-isliam-organizira-intifada-v-tcentara-na-evropejska-stolitca_MzU4NTsyNg==.html
цитирай
7. schumpov - Не знам, затова питам. Традиция или ...
27.05.2011 08:48
Не знам, затова питам. Традиция или е правило, при празна джамия, мюсюлманите да простирот черджета на тротоара и да се дупят. Къде и кага се прави това.Нали имаше нещо, че свободата на едни свършва там, където започва свободата на други.Трябва ли Движението за права и свободи да се бори за свободата на едни, която нарушава свободата на други. Ах.Д. се беше изцепил в Германия , че българския народ не бил толерантен. Питам, има ли българи по одринските села. В България има смесени дори населени само с турци. В българските и смесени села живеят и цигани.В населените с турци села цигани не живеят. Защо.Обявиха Атака , че била фашистка партия,( за ДПС ни дума) ами другарите АБПФК знаят какво да правят с фашистите, ДПС агентите ще им помогнат, те също имат опит.
цитирай
8. gadfly - Има радикален ислям.
27.05.2011 08:50
Но отговорните за националната сигурност лица - Цветан Цветанов, Бойко Борисов и Аню Ангелов...ами да ги наречем неадекватни.

А Болен Сидеров не се застъпва за българските интереси, той се затъпва за това, което ТОЙ счита за български интереси, а именно - да се докопа до парламентарно мнозинство посредством скандали и изцепки.
цитирай
9. d3bep - За радикалени ислям не знам. Рад...
27.05.2011 10:20
За радикалени ислям не знам.
Радикална простотия със сигурност има.
Тя ми пречи да живея нормално далеч повече, отколкото исляма, който засега не усещам...
Тя и тероризъм ще ни докара.
цитирай
10. megafon - Е там работата, ще
27.05.2011 10:43
кервана си върви, а кучетата си лаят. Някой дали обикаля България, да се качи в родопските села и да види, за какво иде реч? Навсякъде обикалят емисари от Саудитска Арабия, които проповядват радикален ислям. Това, че все още го няма в големите градове, не ознава, че не трябва да се търси решение на проблема. Ще видим днеска как ще мине събирането пред "Баня Башъ". Кметицата отновор е разрешила да се молят извън пределите на джамията - тротоара, при условие, че се събират не повече от 300 човека, а самата джамия приема около 700. ДПС също е партия на етническа основа и това се вижда от нейната програма. Ако ще забраняват АТАКА, то със сигурност ще трябва да принудят и ДПС да се реформира. Да не забравяме, че мюсюлманите се биха по-между си (привърженици на Касим Дал и на Ахмед Доган) и арестувани няма. Хубаво е както някой спомена проблема да се лекува още в началото, когато не е обхванало цялото тяло. Иначе ще стане късно.
цитирай
11. asthfghl - ...
27.05.2011 11:30
Извинявам се, че няма да се съглася с тезата, че Сидеров защитава интересите на държавата ни. Дори и да има такива цели, някак си всичките му действия компрометират "мисията" му дотолкова, че резултатът получава отрицателен знак.

Мога да направя паралел с Ричард Докинс - наистина гениален учен физик, но толкова агресивно атеистичен и анти-клерикален, че в резултат на цялото му арогантно държане (направо да си го наречем "тролене"), не само, че не печели нови привърженици на своя страна, ами даже губи от доскоро твърдите си привърженици.

Сидеров е един вид "трол" в реално време, а в политиката такива са много. Жалкото е, че екстремизмът, макар и изповядван от едно тясно малцинство, много често е непропорционално и много по-гръмогласен от умереното мнозинство. И често го поставя заложник на своите планове. Така се създава погрешното и опасно впечатление, че едва ли не у нас (или където и да е) властва екстремизъм, което не е така. С други думи - такива като него (независимо от коя страна на барикадата са), "замърсяват" общата картина и я изкривяват, като резултатът почти винаги е гротеска.
цитирай
12. pilinci - дрън дрън
27.05.2011 11:42
Не разбирам защо българите се убиждат от названието "гяурин", след като гяурин според мюсюлманите, означава християнин. Мисълта ми е, че това е едно и също. Друг е въпросът, че мюсюлманите, които излъчват тук, посещават религиозни училища, докато на българчетата от ранна детска възраст, бабите и дядовците им, им промиват мозъчетата, било то ВЕЛИКАТА ТЕМА РОБСТВОТО, било то на какви мъченич са били подлагани и тем подобни глупости. Хората говорчт без да си знаят корените. Тук е било пълна анархия, а всеки твърди, че е българин? Както и да е. Децата, от които са взели интервю, говорят за "гяурите" все едно говорят за нещо нормално. Всеки един нормален човек, гледайки клипа, ще разбере, че те не гледат с ненавист върху християните (гяурите). Съвсем спокойно и откровено, без притеснения, гняв и лоши погледи, те си казаха : "Гяурите са християните". Това, че на някого му отърва винаги да разбира погрешно ВЪЗМОЖНО НАЙ-ЯВНИТЕ НЕЩА, говори за ниската му култура и липса на работа/
цитирай
13. darcy - Добре де
27.05.2011 11:46
и да има подобен проблем, макар че радикален ислям на мен лично ми идва малко пресилено, какво ще допринесе да се нахъсва българското население с омраза и да се всява параноя? Има си специални служби, които да се занимават, при наличието на доказателства. Трябва ли открито да се подклаждат вражди и то на най-неподходящите места?... Хората седнали да се молят, глупаците псевдонационалисти им се качили едва ли не върху главите и крещят "Ходете си в Турция". Това ли е начинът?!
цитирай
14. hamstera - Ако не беше Ахмед Доган, нямаше да се ...
27.05.2011 11:51
Ако не беше Ахмед Доган, нямаше да се появи Волен Сидеров и това е самата истина... А дали защитава интересите на България този луд? НЕ! Родолюбието, с което тръгна в началото ме накара да го харесвам, но му теглих майната, в момента, в който чух, че на церемонията за канонизиране на жертвите от Батак, той организира миниг! Той ползва родолюбието с политически цели! Сиктир от такива! Провокациите му пред джамията в София дадоха ясне знак, че никакви интереси не защитава, освен своите. Агресията, която проявиха хората му не е в полза на България. В зяла Европа се говори за толерантност, а той показа точно обратното. Аз лично, съм толерантен към всякакво вероизповедание и не мразя никого, освен тези, които се възползват от религията и различията за да създават конфликти.
цитирай
15. asthfghl - 13.
27.05.2011 11:51
"Псевдонационалисти" е наистина точният израз. Те не са никакви националисти, още по-малко патриоти. Това са някакви негативни фашизоидни елементи, обслужващи частни интереси и болни амбиции на един човек. Истинските националисти водят конструктивен спор с тези, които те смятат, че работят срещу интересите на нацията. Погледнете националистическите движения в нормалните държави. Льо Пен, въпреки всичките му кусури, си има ясни позиции по обществено значимите въпроси и си ги поставя където трябва и както трябва. Това е като един вид свободен пазар на идеи: "ето моите идеи, харесвате ли ги? да/не? гласувай / не гласувай за мен". А тези - не стига, че практически са в коалиция с управляващите, ами прибягват до натиска на улицата. Определено не е това начинът.

Сидеров, ако НАИСТИНА искаше да постигне нещо по въпроса с мегафоните, щеше да направи две-три обаждания където трябва и да постави въпроса в Парламента. Вместо това той избра циркаджийските изпълнения с цел печелене на някакви въображаеми политически точки. И това ще му изяде главата.

А междувременно по наистина важния въпрос с ислямизма нищо няма да се постигне, защото всички ще се занимават с това кой кого бил пребил и кой пръв започнал. Всичко у нас се върши по тоя начин.
цитирай
16. pilinci - darcy,
27.05.2011 11:54
Естествено, че не е. Просто българинът е една личност с огромно самочуствие с огромно НЕПОКРИТИЕ. За българина всичко, което не се казва Иван, Стоян, Георги (...) е циганин. Българина се има за християнин, а дори не ходи на църква, българина няма нито политика, нито икономика, нито воля, нито пък акъл. Българина говори, а нищо не казва, или говори, а нищо не прави. Българина се надява на Тодор Живков или на Бойко Борисов. Българина никога няма да се осъвремени, освен ако не замине някъде извън България, не за друго, а защото и политиката и икономиката и всичкото ще му е на готово. Българинът е свикнал да му е наготово, а не е свикнал сам да си го направи.
цитирай
17. darcy - Тук нямам какво да добавя
27.05.2011 11:57
pilinci написа:
Естествено, че не е. Просто българинът е една личност с огромно самочуствие с огромно НЕПОКРИТИЕ. За българина всичко, което не се казва Иван, Стоян, Георги (...) е циганин. Българина се има за християнин, а дори не ходи на църква, българина няма нито политика, нито икономика, нито воля, нито пък акъл. Българина говори, а нищо не казва, или говори, а нищо не прави. Българина се надява на Тодор Живков или на Бойко Борисов. Българина никога няма да се осъвремени, освен ако не замине някъде извън България, не за друго, а защото и политиката и икономиката и всичкото ще му е на готово. Българинът е свикнал да му е наготово, а не е свикнал сам да си го направи.


Освен, че се радвам, че има все пак хора, които виждат как стоят нещата в действителност.
цитирай
18. megafon - Ето този коментар
27.05.2011 12:14
pilinci написа:
Естествено, че не е. Просто българинът е една личност с огромно самочуствие с огромно НЕПОКРИТИЕ. За българина всичко, което не се казва Иван, Стоян, Георги (...) е циганин. Българина се има за християнин, а дори не ходи на църква, българина няма нито политика, нито икономика, нито воля, нито пък акъл. Българина говори, а нищо не казва, или говори, а нищо не прави. Българина се надява на Тодор Живков или на Бойко Борисов. Българина никога няма да се осъвремени, освен ако не замине някъде извън България, не за друго, а защото и политиката и икономиката и всичкото ще му е на готово. Българинът е свикнал да му е наготово, а не е свикнал сам да си го направи.

показва едно много крайно мислене, подобно кано на Волен Сидеров. Идеята е не е българина да мрази, а него да не го мразят, защото идеята на радикалния ислямизъм е точно това, че под маската на религията се проповядва, нещо различно. Както знаем той е забранен в цяла ЕВропа и само до преди няколко дена в Германия разбиха, точно такива клетки. Това, че не го правим в България не означава, че няма. Да ви припомня, какво стана в община Гърмен преди година?
цитирай
19. mikino - Истината е, че радикален ислямизъм ...
27.05.2011 12:23
Истината е, че радикален ислямизъм няма - насаждат ни го! Това, което поражда напрежението е купуването на гласове, изборният туризъм и поведението на НЯКОИ представители от ислямската общност. Аз лично познавам турци и искам да ви кажа, че те са също толкова подтиснати, колото са и българите. Те също нямат, те също се борят с живота и са също толкова гостоприемни. Доган не ги защитава всичките, а само тези, които обслужват бизнеса му.
За циганската сган няма да говоря - те нито плащат данъци, нито сметки, обират хората и живеят на готово - дай им 20 лева и ще идат да гласуват, за който им кажеш! Тук държавата изпусна нещата!
цитирай
20. megafon - А нали знаете, че през 2030 година
27.05.2011 12:27
mikino написа:
Истината е, че радикален ислямизъм няма - насаждат ни го! Това, което поражда напрежението е купуването на гласове, изборният туризъм и поведението на НЯКОИ представители от ислямската общност. Аз лично познавам турци и искам да ви кажа, че те са също толкова подтиснати, колото са и българите. Те също нямат, те също се борят с живота и са също толкова гостоприемни. Доган не ги защитава всичките, а само тези, които обслужват бизнеса му.
За циганската сган няма да говоря - те нито плащат данъци, нито сметки, обират хората и живеят на готово - дай им 20 лева и ще идат да гласуват, за който им кажеш! Тук държавата изпусна нещата!

българи и цигани ще бъдат по равно. Тогава, как ще работиш и кой кого ще издържа?
цитирай
21. mikino - Нямам нищо против да работя с хора от ...
27.05.2011 12:42
Нямам нищо против да работя с хора от друга вяра. Само че, а накарай циганин да бачка!?! Турците са работни хора, старателни са - работила съм с турци и искам да ти кажа, че вършеха работа като за трима. Повечето, имат желание да се учат, но нямат възможност, за разлика от циганите. Да си чул за турчин, който не си плаща данъците? Не плащат ако нямат пари. Не ходят да крадат вили, а търсят работа. Не ги защитавам, но съм видяла доста. Осъждам всякакви радикални действия! А по този повод - действията на Сидеров не бяха ли радикални?
цитирай
22. pilinci - megafon, изобщо не е крайно...
27.05.2011 12:46
бих казала, че дори е меко казано. :)
цитирай
23. marlyn - http://novinar.bg/news/politicheskiiat-isliam-organizira-intifada-v-tcentara-na-evropejska-stolitca_MzU4NTsyNg==.html
27.05.2011 13:35
Ето тук много добре е казано всичко.
Цитирам една съществена част която е в края на статията, и мисля много добре, даже прекрасно обяснява случващото се момента!!!
"Сценария вече е банален, но винаги сработва, и сплотява електората на ДПС.
Някои анализатори заговориха, че случващото се в България ни тика към Босненско-хърватския сценарий. Едва ли. По много причини - исторически, геополитически и народопсихологически, които не могат да се разгледат в този текст. Но най-важната е, че Доган, който наистина експлоатира противоконституционно религиозните чувства на мюсюлманите в България (което е чиста проба изява на политическия ислям), не иска автономия. Понеже прекрасно знае, че тя неминуемо е форма на маргинализация на общността на етническите турци и на неговата собствена партия и персона. Ахмед може да тласне държавата в подобен сценарий, единствено ако неговите задкулисни господари го принудят към такава стъпка.
Той обаче не иска автономия, защото предпочита да е незаобиколим фактор и политик, с когото всяка власт и мнозинство ще трябва да се съобразява. Това е една устойчивост, която той трудно би подложил на риск. С последните си действия просто иска да даде знак на Бойко Борисов, че плановете му с Ердоган да го елиминират персонално като фактор за предстоящите избори, няма да се осъществят. Доган триумфира, Волен падна в капана, който му заложиха. И сега ще се активизира, за да се защити."
Не е добре обаче в случая това, че подобни мнения не се излагат в медии като БунакТВ, и Нова, където ще станат достояние на цяла България. Можем да ги прочетем само в Нет-а. Защо?
Ахмед Доган много добре си знае, че има населени места със смесено население - турци и българи - където хич ама хич не го долюбват нито едните, нито другите. Та той, и хората зад него, нямат никакъв интерес горния цитат да добие широка публичност, защото ще му обърнат гръб още, от вече и без това оредяващите му последователи.
цитирай
24. sparotok - съгласен съм с теб
27.05.2011 13:49
darcy написа:
и да има подобен проблем, макар че радикален ислям на мен лично ми идва малко пресилено, какво ще допринесе да се нахъсва българското население с омраза и да се всява параноя? Има си специални служби, които да се занимават, при наличието на доказателства. Трябва ли открито да се подклаждат вражди и то на най-неподходящите места?... Хората седнали да се молят, глупаците псевдонационалисти им се качили едва ли не върху главите и крещят "Ходете си в Турция". Това ли е начинът?!


Съгласен съм с теб, не с викане и провокации трябва да се разрешава един проблем а чрез културен и спокоен диалог. С излишната конфронтация трябва да се внимава защото ...като изкрещиш десет пъти на едно куче, че е бясно и то наистина ще побеснее...
Точно това не ни трябва...
цитирай
25. анонимен - Eто днеска
27.05.2011 17:52
мюфтията заяви, че иска нова дажмия в София, защото тази била малка и не можели да се поберат. Ами елементарно, как да стане като те се молят по тротоарите. Нахалството край няма.
цитирай
26. megafon - Да не изчезне коментара.
27.05.2011 18:51
анонимен написа:
мюфтията заяви, че иска нова дажмия в София, защото тази била малка и не можели да се поберат. Ами елементарно, как да стане като те се молят по тротоарите. Нахалството край няма.

цитирай
27. bogdan12 - Има ли?
27.05.2011 22:27
Никой от нас не може да каже какво точно проповядват в джамията. Какво се надъхват при всяка молитва.Ние не сме там. Аз само ще поставя няколко въпроса:
1.В България има и източноправославни християни и католици, и евреи, и евангелисти, и всякакви сектанти. Размирици и конфликти обаче се случват през последните години само около мюсолмани. Защо? Отварям една скоба – крайният национализъм не е религия. Ако се стигне до сериозен конфликт като крайна мярка може да се забрани партия АТАКА, но никой няма да си позволи в България да забрани исляма. То няма и как да стане –няма да ни позволят, нарушаваме правото на всеки свободно да изповядва религията си. Тук е голямата разлика –религията е свята идея, която може да се ползва за параван и която е с протекцията на основно човешко право.
2. През престоя им в джамията говорят за друговерци и „гяури” – защо? В литургията, проповедите на коя друга религия сте чули да се осъждат неверниците или друговерци? Съпоставянето в този случай може да е и насъскване. Откъде да знаем не сме там, а и едва ли някои ще тръгне да говори открито /поне засега/.Редно е обаче да допуснем, че е възможно –нещо като косвени улики.
3. Сред българите има доста атеисти, да сте чу ли турчин атеист?
4. Силно религиозните хора са/по мое мнение/ доста прости и много лесно манипулируеми. Омраза в такива хора лесно се насажда и още по-лесно се използва. Защо някой да не го прави? Кой и какво биха му пречили?

Има голяма разлика между хората, живеещи в големите градове и в онези забравени от бога селца. Нивото е различно, информираността е различна,толерантността е различна. Това, че не виждаме бълхите в козината на кучето не означава, че те не са там. Просто трябва да разровим, за да ги видим.
цитирай
28. анонимен - гяурин значи неверник .
27.05.2011 23:08
много неинформирани и невежи взимат думата. Какво прави Юзеиров -председателя на забранената партия Отоман в джамията? Защо имаше предварително извикани ислямски телевизии? Защо след като набряваха около 100 молещи във въпросния ден , не бяхя вътре в джамията а отвън? Защо е тази показност ? да излязат на третора? При исляма молитвата е индивидуална , може и в къщи да се моли , даже трябва да е скрит. Но от няколко години се наблюдава радикализиране на исляма. Самия Ердоган е радикален ислямист. Във Франция имат големи проблеми с тези публични молитви, затварят цели улици.
Това ли искате?
http://www.dailymotion.com/video/xcbzgs_elus-complices-de-l-islamisation-de_news
видеото се казва - нашите избраници -съучастници на мюсюлманите .
там вече искат в държавните училища да се готвии отделно за децата мюсюлмани, да има обществени басеини за мюсюлмани и държавата да им строи джамии и гробища и прочее. Французите са бесни. Казват -не сме ислямска страна. Нас ни окупират. ....Помислете къпани мозъци какво ни чака
цитирай
29. megafon - Браво. Много добър коментар.
27.05.2011 23:19
анонимен написа:
много неинформирани и невежи взимат думата. Какво прави Юзеиров -председателя на забранената партия Отоман в джамията? Защо имаше предварително извикани ислямски телевизии? Защо след като набряваха около 100 молещи във въпросния ден , не бяхя вътре в джамията а отвън? Защо е тази показност ? да излязат на третора? При исляма молитвата е индивидуална , може и в къщи да се моли , даже трябва да е скрит. Но от няколко години се наблюдава радикализиране на исляма. Самия Ердоган е радикален ислямист. Във Франция имат големи проблеми с тези публични молитви, затварят цели улици.
Това ли искате?
http://www.dailymotion.com/video/xcbzgs_elus-complices-de-l-islamisation-de_news
видеото се казва - нашите избраници -съучастници на мюсюлманите .
там вече искат в държавните училища да се готвии отделно за децата мюсюлмани, да има обществени басеини за мюсюлмани и държавата да им строи джамии и гробища и прочее. Французите са бесни. Казват -не сме ислямска страна. Нас ни окупират. ....Помислете къпани мозъци какво ни чака

Аз го загатнах в статията си, а ти го доразви. Точно това ни чака и нас, ако държават не се намеси навреме и не тушира проблема.
цитирай
30. megafon - Джамията празна,
28.05.2011 12:06
те се молят на открито и искат да строят втора, защото няма място. Е, ако това не е парадокс, здраве му кажи.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=907232
цитирай
31. megafon - А къде всъщност
28.05.2011 13:22
е българската църква? Никъд е няма. Така както имамите приканват сънародниците ни, така трябва да го правят и поповете. А те ми се качили на Мерцедеси, БМВ-та и си мислят, че са хванали Господ за шлифера.

Сура 2,191
"И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците."

Сура 8,12-13
"Твоят Господ разкри на ангелите: ”Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз

ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници! Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.”"

Сура 8,39
"И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли ­ Аллах е зрящ за техните дела."

Сура 8,55
"Най-лошите твари пред Аллах са онези, които Го отричат и не вярват"

Сура 8,60
"И пригответе за тях колкото можете сили и бойни коне! Ще наплашите с тях врага на Аллах и вашия враг, и други освен тях, които вие не знаете, но Аллах ги знае. Каквото и да раздадете по пътя на Аллах, то ще ви се изплати и не ще бъдете угнетени"

Сура 9,111
"Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят ­ Негово истинно обещание, дадено в Тората, Евангелието и Корана. А кой е по-верен в своето обещание от Аллах? Радвайте се на размяната, която направихте с Него! Това е великото спасение"

Сура 9,3-5
"И прогласяване от Аллах и от Неговия Пратеник към хората в деня на най-голямото поклонение хадж, че Аллах е непричастен към съдружаващите, а също ­ Неговият Пратеник. И ако се покаете, за вас е най-доброто, а ако се отметнете, знайте, че не ще обезсилите Аллах!
..................................................
цитирай
32. bogdan12 - E, това достатъчно радикално ли ви е
28.05.2011 13:49
или пак ще забиете глава в пясъка и ще се криете зад правото на всеки да изповядва религията си.
Има ли разлика между "обърни и другата буза" и горецитираните текстове? Къде е границата между свободата на всеки човек и вмешателството му в свободите на другите, та дори и с агресията?
цитирай
33. megafon - Надявам се, че
29.05.2011 18:39
всички гледахте предаването с Диана Найденова, при която беше Юзеиров и си направихте изводите.
цитирай
34. анонимен - Вежте аз какво ще направя.
30.05.2011 20:30
Вече ник`ви Бойковци Мойковци, аз на следващите избори ще гласувам за:
НФСБ
Национален Фронт за Спасение на България
Тя е сформирана от едни независими общински съветници в Бургас които според мен направиха много за града.
цитирай
35. megafon - Браво.
30.05.2011 20:32
анонимен написа:
Вече ник`ви Бойковци Мойковци, аз на следващите избори ще гласувам за:
НФСБ
Национален Фронт за Спасение на България
Тя е сформирана от едни независими общински съветници в Бургас които според мен направиха много за града.

цитирай
36. анонимен - Хвала!
02.06.2011 14:42
Браво на megafon!
Страхотни статии пишеш!
Поздравления от Amenhotep!
цитирай
37. megafon - Благодаря ти.
07.06.2011 11:12
Публикувам тази статия на агенция Фокус, защото тя е много показателна за бъдещето на Балканите- http://www.focus-news.net/?id=n1532330
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2553156
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031