Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2011 14:44 - Има ли дискриминация спрямо българската нация?
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 15950 Коментари: 24 Гласове:
20

Последна промяна: 01.06.2011 23:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

В последните няколко години на прехода усещам как държавата провежда една анти-народна политика на унищожение и дискриминация на българския народ. На някой ще му се стори пресилено и лековерно, но фактите говорят съвсем друго. Там където имаме ромско и турско население се провежда анти-българска политика. Защо, мисля така ли? Ще ви отговоря.

В един голям град се строят къщички, които се дават за почти- безвъзмезно  ползване на роми срещу символичен наем. Питам аз, кой плаща данъци в тази държава повече? Българи или роми? Естествено, че българите, но за тях къщички няма нали?

В друг голям град ромите не плащат ток и вода, закъсняват с плащанията в много редки случаи когато изобщо плащат и не им ги спират. Но ако си българин и закъснееш освен, че ще ти го спрат ще платиш и наказателна лихва за просрочено задължение. Е, това не е ли дискриминация?

Миналата година имаше проучване на БТВ относно търсенето на работа. Оказа, се че един ром в пъти по-лесно и по-бързо го назначават на работа от един българин. И това го правят държавните институции, на които ние плащаме заплатите, за да бъдем отново пренебрегвани.

Навсякъде се тръби за правата на ромите, турциите, да им се разрешава да се молят по тротоарите на улиците, а никой не се интересува, че се погазват правата на другия основен за момента етнос – българите. На тези роми никои не им обяснява, че освен права имат и задължения като да си плащат тока, водата, да си пращят децата на училище, да работят и т.н.

Когато ние българите сме пренебрегвани от собствениците си държавни институции, управляващи, какво остава, за чуждите инвеститори. Преди няколко седмици водеща германска компания обяви, че желае да инвестира в райони с ромско население, но при условие на данъчно облекчение.

Днес например българин от град Пловдив е осъдил ЕВН за дискриминация, защото таксата за включване на тока е 3 пъти, по-ниска от тази в кв. Столипиново – 6.50 срещу цели 19.00лв. Не стига, че не плащат ток и вода, данъци, строят на поразия палати, ами са и облекчени. От ЕВН отвърнали, че причината била защото в кв. Столипиново били монтирани електромери с дистанционно отчитане, а в останалите райони обикновени. Защо питам аз? Това си е жива дискриминация по етнос от австрийска страна. За ромите може евтино включване и по-нови и по- хубави електромери, а българите кучета ги яли? Това е да бъдеш имигрант в собствената си държава и никой да не ти защитава eлементарните човешки права.  Как да ни уважават чуждите инвеститори, когато собсвените ни политици се подиграват с нас като народ и същият този народ ги издига на власт? Е кой е тъпанар в случая? 

 
image
 




Гласувай:
20



1. анонимен - ИМА РАЗЛИКА
01.06.2011 21:53
ТУРЦИ ≠ роми , и ако не виждате разлика значи нямат разлика от БЪЛГАРИТЕ !
цитирай
2. megafon - Там е работа,
01.06.2011 21:57
че има разлика и той съществена, до толкова, че българите искаха в преброяването да се пишат роми или турци.
цитирай
3. tutankhamon661 - megafon
01.06.2011 22:16
Ако знаеш само на колко места ще кача линк и към тази твоя публикация!
Повече хора трябва да я прочетат.
А твоят сайт вече е на блогрола в моя сайт.
цитирай
4. megafon - Благодаря ти,
01.06.2011 22:17
не зависимо какво значи блогрол.
цитирай
5. lambo - Днеска никой не уважи празника на дететто - 1 Май
01.06.2011 22:35
Ни Седефчо, ни Борисов, ни лидерите на другите партии
За да не ги питат, докога над 200 000 бели ( основно български) деца, ще бъдат със спрени детски.
И защо детските на циганчетата са от 150 до 600 лв. на месец, а нашите само 35 !

http://lambo.blog.bg/politika/2011/06/01/1-iuni-po-detskite-shte-gi-poznaete.757322
цитирай
6. tutankhamon661 - 5. megafon - Благодаря ти,
01.06.2011 22:55
megafon написа:
не зависимо какво значи блогрол.


Блогролът съдържа линкове към публикации или сайтове. Намира се вляво или вдясно. Моят е там, където при теб са рекламите и календарът.
цитирай
7. анонимен - За жалост
01.06.2011 23:04
Привилегиите за малцинствата са факт, политически обусловен, заради купените гласове по изборите, създаден от ясно кои две партии. Това ще донесе в бъдеще още повече проблеми и още по-голяма несправедливост. И те ще се възползват максимално от това за наша сметка. Надявам се можете да мислите два-три хода напред. Не се ли натисне управлението да въведе ред сме обречени. Сигурно схващате идеята.
цитирай
8. bogdan12 - Родителят винаги казва
01.06.2011 23:11
че обича всичките си деца еднакво. Държавата ни и да ни „обича” еднакво има странен начин да го показва.
Всяко правило за поведение/закон, наредба/ е задължително за Всички. Ако не се прилага еднакво, поради ред причини, има дискриминация. За съжаление причинно-следствената връзка между самото правило за поведение , прилагането му на практика и контрола за спазването му - нещо се губи.
Казано простичко -държавата ни взема от можещите и дава на мърpеливите. Не е еднакво за всички. В стремежа да се защитят правата на малцинствата/докато всe още са малцинство/ се ощетява и то жестоко мнозинството. Дискриминацията няма количествено измерение-може да се дискриминира един човек, може и пет милиона.
Един родител, за да обича еднакво децата си, трябва и да го показва и доказва.

цитирай
9. анонимен - Ще натиснете на жена си циците, ама ...
01.06.2011 23:13
Ще натиснете на жена си циците, ама само ако комшията преди това ги е размачкал, иначе и това няма да ви се позволи. Лаладжии, само на маса и за лаф ви бива, за нищо не ставате!
цитирай
10. megafon - Аз не съм много редовен в питаснето, така
01.06.2011 23:15
tutankhamon661 написа:
megafon написа:
не зависимо какво значи блогрол.


Блогролът съдържа линкове към публикации или сайтове. Намира се вляво или вдясно. Моят е там, където при теб са рекламите и календарът.

че да не се сърдиш предварително. Благодаря.
цитирай
11. анонимен - Caps
01.06.2011 23:33
Коментар 8 е прав - бъдещето е на простите хора. В най-суровите условия оцеляват едноклетъчните.
Относно циганите - фактите в статията са верни, може да се говори за дискриминация в някаква степен, НО
...това е една гледна точка, на която убягват известни перспективи.
Може би това не е точният начин за интегрирането на увеличаващият се брой цигани в страната, важна роля играят и всичките шашми с парите за това малцинство. НО по един или друг начин тези хора трябва да станат част от българското общество, полезна част. Дали ще ни дразни, дали ще ни обижда, мислете за целта, не за средствата за постигането й. Мислете за тези хора като за неизползвана работна сила. Точно както сериозна част от България е една неизползвана площ(не говоря за туризъм, а за селскостопански площи).
Ако тази неизползвана работна сила не успеем да внедрим в обществото, много тежки години чакат тези след нас - хиляди души, необразовани поколения, които да разяждат страната като киселина. Едно поколение поне ще трябва да изстрада този процес. Но ако не се случи, някой ден ще се наложи ние да се нагаждаме.
Както не се случва в момента и все повече хора се нагаждат към циганския, скотския начин на живот - без морал, без мечти, от ден за ден, изпростяващи и озверяващи.

Цялата статия е едно оплакване. Не се разбира какво точно е решението. Отдушник на негативна емоция - да, но нищо повече.

Коментар 9 - управлението не може да въведе ред. Управлението е отражение на избирателите. Ако си мислиш, че си много различен от тези в парламента, повярвай ми - не си. Те са хора като теб, но попаднали по някакъв начин там.
Има една голяма пречка, обаче. В геройски времена се раждат герои; в мерзски времена се раждат мерзавци. Та не го чакайте героя, който ще тръгне да променя. Първо в себе си ще усетите промяната, после в другите. А по-вероятно, нищо няма да усетите,следващото поколение ще има смелостта и решителността да променя и моделира настоящето и бъдещето си, отърсило се от тежестта на родителите си
цитирай
12. megafon - За да разбереш,
01.06.2011 23:36
какво е решениието прочети статията ми за интеграцията. Там е решението, тука е констатация на непрекъснато увеличаващ се балон, който след време ще се пръсне. А тогава какво следва?
цитирай
13. narayana777 - XXL
01.06.2011 23:48
celta e inteligentnoto balgarsko naselenie da bade slomeno 4rez sistemen nedoimak,podcenjvane,li6avane ot nasa6ni nujdi i i prava.balgarite sa otvorkovci.takiva na novata balgarska polti4eska klasa ne sa nujni.nujni sa im 4ur4ulj i cigani prostaci,poslu6kovci,koito da var6at mrasnata rabota.TOVA E NOVIA ROBOVLADELSKI STROI KOIRO ZAVL;ADJVA PLANETATA.ako sega ne se preborim s teh-utre 6te e kasno.ZA6TOTO 4ALGATA,ALKOHOLA I DROGATA 6TE BADAT VE4E NOVITE IDOLI NA MLADEJTA.A I TAZI MLADEJ NJMA VE4E DA E S BG SAMOSAZNANIE.ZA da viree robovladelskia stro e nujno da se vadvori povsemestno islama.MNOGO UDOBEN ZA VLASTIMA6TITE.BALGARINO,DREME6 I TAPEE6,KOGATO SE SABUDI6 6TE BADE KASNO.NO VE4E I JAL NE MOGA DA IZPITVAM KAM TEBE,A SAMO PREZRENIE.OT edin velik narod se naplodina bezgrabna4no bezmoza4ni,koito dori ne se opitvat da za6titajt pravata si.
цитирай
14. megafon - Да сте видяли
01.06.2011 23:53
полиция в цигански квартал? Циганите в момента са ужасно богати, защото се занимават с контрабанда на цигари и никой не ги закача. Е докога? И накрая нищо не плащат. Защо тока и водата е скъп? Защото ние българите им покриваме загубите.
цитирай
15. andrei - На ромите ще строят безплатни къщи,
02.06.2011 09:11
а стотици хиляди българи,притежаващи земеделска земя,са подложени на рекет от общините и държавни иституции.Голяма част от тези собственици нямат домове на своята земя.За да си построят дом и да са в състояние да обработват собствената си земя,са принудени да платят десетки хиляди евра за подробен устройствен план.Т.е.най-напред кметове,архитекти и администрация,се стремят да ограбят хората,и ако са му останали някакви средства,тогава да си построят дом.С тези административни хватки се цели,хората да се обезкуражат и местните феодали да изкупят на безценица земите им.Ето това е и една от причините за обезлюдяване на обширни територии от България.Закона за притежанието и ползуването на земеделските земи е анти- социален и анти-български.По този начин се цели да се обезсили закона за реституцията на земите!Докато комунисти и мутри се разпореждат в страната,България нищо добро не я очаква.Ще напускат страната хиляди семейства,докато България остане единствено за циганите и географско понятие!
цитирай
16. talibandimo - Не си ли чувал за плана Рам?
02.06.2011 09:24
Не си ли чувал за плана Рам?
цитирай
17. megafon - Чувал съм за него, даже го знам за какво става въпрос,
02.06.2011 09:49
talibandimo написа:
Не си ли чувал за плана Рам?

но там има много абсурдни неща. И не вярвам от отвън някой да иска да ни унищожава, това си е наше лично, политическо дело. Основната причина е безхаберие, незаинтересованост и корупция.
цитирай
18. otvorko - Този план Ранът е за хората вярващи в американските
02.06.2011 21:08
анонимен написа:
ПРОЕКСЪТ РАН-ЪТ Е АМЕРИКАНСКИ ПЛАН ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ.
ПРЕДЛАГА НОВ СВЕТОВЕН РЕД И НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА. в Google напишете РАН-ЪТ,МОЖЕ И БЕЗ ТИРЕ И ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ .... УСПЕХ !

конспиративни планове за управление на планетата Земя. Това е като книга на Дан Браун за, масоните, тайните общества и още куп плява. Найвно е да вярваме, че изобщо може да съществуват такива неща. Хората обичат да си създават митове и легенди.
цитирай
19. megafon - Ето например в по тв каналите
02.06.2011 21:18
никъде не споменаха за проблема с ЕВН, че на ромите взимат по евтино, а на българите 3 пъти по-скъпо. Защо? Защото има цензура в телевизиите.
цитирай
20. bogdan12 - Хора,
02.06.2011 23:20
Не вярвайте сляпо на всичко, което четете или чувате. Факти и доказателства трябват, за да си убеден, че не са празни приказки, а не броя повторения. Една лъжа повторена 100 пъти става истина.
А колкото до телевизиите и аз мисля, че има цензура. Когато решат за едно събитие ни продънват ушите, а за други упорито мълчат. Дали безпристрастно решават за какво да ни информират?
цитирай
21. megafon - Чак сега
03.06.2011 19:12
по НоваТВ говорят за ЕВН и за дискриминацията на българите. Срам, срам и за медиите в тази държава.
цитирай
22. megafon - Така е и затова ни
06.06.2011 17:20
анонимен написа:
Циганка на 24 години е вече баба. Тя е родила на 12, дъщеря и също. Българин от Пловдив се харесва със 14-15 годишно момиче циганче и със съгласието на родителите й, тя му пристава. Живее в дома му /не за да я праща да проституира/, ходят си на гости с родителите й, и чака да стане на 16 години за да подпишат. Българската държава веднага се 'ПОЯВЯВА' и завежда дело срещу българина..... Ако не беше бял българин, а 'малцинствен ром', който да бие, насилва и злоупотребява с 10-12 годишни момичнца, и да ги кара да проституират щеше да му е простено заради етносната му същност, която го подтиква да краде, мами и не плаща. Някой знае ли колко % от циганите работят и колко % от тях получават помощи като инвалиди?

превземат отвътре. И след време българите ще бъдат изтикани в ъгъла. Добре дошли в Цигания.
цитирай
23. otvorko - Дискриминацията е навсякъде.
07.06.2011 23:51
Непрекъснато цигани пребиват и ограбват възрастни хора, а виновни няма. Това не е дискриминациа, ами геноцид спрямо българския народ. Затова ще гласувам за Герб.
цитирай
24. dedenze - По- скоро бих го нарекъл геноцид
30.06.2011 13:22
И проблема далеч не се изразява с циганските "привилегии".
Важният въпрос е, че беше ликвидирана икономиката без да се създаде нещо ново. За един кадърен българин няма работа тук ! Образователната система, без частни уроци, създава недоносчета! Парите на българите бяха ограбени от фалирали банки и хиперинфлация! Огромно обедняване срещу незаконно забогатяване ! Приватизация под масата ! Продажба на национални интереси !Смешно и нищожно социално осигуряване и пенсии ( общински, безплатен ковчег!?) ! Заливане на всички и малки и големи с дрога, чалга, американски извранени псевдокултури, секс, проституция, убииства, насилие ...- безнаказано.
Хиляди неща, няма да стигнат останалите символи ........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552726
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031