Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 19:52 - В капана на министър Плевнелиев или как го набута на Станишев и сие
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 28388 Коментари: 60 Гласове:
21

Последна промяна: 17.06.2011 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Няма как да подмина с мълчание факта, че най-накрая след месеци чакане, излезнаха пробите за автомагистрала „Тракия“. То не бяха писаници и коментари по телевизиите, списанията, вестниците, блоговете и т.н. Всички противници на правителството, изобщо хората, които са против реда и контрола в държавата, така силно се бяха активизирали да ни обясняват как магистралата се строи с пепел. Появиха се снимки с мними строители и камиони товарещи пепел. Лидерът на БСП и неговият послушник Яне Янев препускаха от предаване в предаване да обясняват как в България потъват милиони левове в строежа на пропадащи магистрали. Очевидно БСП и другите партии се бяха уплашили от факта, че един от най-силните министри можеше да се кандидатира за президент, а това е ужасно. Представете си какво ще се случи, ако реши да се кандидатира за президент. Това е министъра с близо 60% рейтинг на одобрение. Кой ще издигне срещу него тройната коалиция? Никой и ето ви един план на дискредитиране. Вместо опозицията да работи за България, тя работи само за себе си. И какво стана? Взеха се рекорден брой проби от асфалта 146 и резултата, е че магистралата се прави по стандарт.

Пробите бяха взети на 2 май заради обвиненията от страна на БСП, бившия министър-председател Сергей Станишев и депутатът от "Коалиция за България" Димчо Михалевски, че магистралата се строи върху пепел и догодина след полагането на асфалта тя ще стане на вълни.

От БСП изпратиха дори писмо до ЕК заради "измамата", както я нарекоха, при строежа на АМ „Тракия“ и поискаха оставката на министър Плевнелиев.

След като резултатите станаха обществено достояние министър Плевнелиев заяви, че е редно Станишев и компания публично да се извинят за разпространените лъжи. Всеки един сериозен политик, трябва да застава зад собствените си думи и да си носи политическата отговорност, защото тези политици вредят не само на България, а на собственият си народ.

Пред журналистите Плевнелиев разказа как се е стигнало до нападките на БСП: Депутатът Димчо Михалевски е взел проби от рудник на 20 км от магистралата и го е занесъл в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Оттам направили експертизите си и на една от страниците на доклада допуснали езикова грешка. Използвали термина "сгуро пелина" и БСП се възползвали точно от този гаф.
На 18 март от УАСГ се извинили с писмо на министъра, защото тяхната експертиза стояла в основата на обвиненията и исканата оставка от червените.
В писмото експертите изрично подчертали, че тезата на БСП, че магистралата се строи върху пепел, е категорично необоснована. Пробите са взети от експертите й в присъствието на експерти на Дирекцията за национален строителен контрол, Агенция "Пътна инфраструктура" и медии.

Всъщност проверката, назначена заради обвиненията на БСП, е 147-а поред и струва на данъкоплатеца 6750 лв. Процедурата е продължила точно 45 дни.
В заключение министърът посъветва всички, които искат да политизират един или друг държавен проект, да се водят от следните принципи:
1. Ако не си експерт, не се прави на такъв.
2. Политиците да оставят експертите да си свършат работата
3. Когато фактите говорят, и боговете мълчат.
Е кажете ми сега, колко нагъл и безочлив трябва да бъдеш, за да се мъчиш да саботираш собствената си държава. Идеята на опозицията е не да пречи на държавата да се развива, а да търси истинските далавери и кирливи ризи на управляващите. Ако продължаваме така, докъте ще стигнем?

 image




Гласувай:
21


Вълнообразно


1. locke - Кога са излезли резултатите?
17.06.2011 20:07
Някак си съм пропуснал събитието... линк да можеш да дадеш?
цитирай
2. megafon - Гледах го по
17.06.2011 20:08
новините.
цитирай
3. locke - Било е днес по обяд...
17.06.2011 20:21
И покрай вота не съм го хванал...
А телевизията, която гледам, бие много вляво и сигурно още се триумят как да го отразят по-безболезнено :))))))
цитирай
4. megafon - Ха ха,
17.06.2011 20:23
locke написа:
И покрай вота не съм го хванал...
А телевизията, която гледам, бие много вляво и сигурно още се триумят как да го отразят по-безболезнено :))))))

развесели ми искренно.
цитирай
5. bogdan12 - Незряло политическо поведение е както казват възрастните хора да сложиш каруцата пред коня.
17.06.2011 21:18
За да застанеш с целия си авторитет /това е малко силна дума за политиците ни/ зад думите си трябва добре да провериш фактите, да си сигурен в обвиненията и да можеш да ги докажеш. Ясно това не е така.Ясно е и защо е хвърлена кал по министъра и прах в очите на хората –това добре си го обяснил в поста.
Друго се замислих : дали оплюващата опозиция е наясно за себе си/вътрешнопартийно/, че това е блъф. Дават ли си сметка,проверили ли са , че са факти с невярно съдържание, че е клевета и просто използват евтин трик, надявайки се че другата страна няма да се защити. Пък и да се защити ще е след време и така печели точки в своя полза. Като при тангото – две крачки напред, ако се наложи след време –една назад, но пак си оттгоре.
Такива политически игри има вероятно навякъде по света. И ако се стигне до момента да излезе истината наяве, политиците се извиняват /три дни шум/ и всичко продължава. Аз обаче мисля, че от БСП не са дорасли за такова поведение и дори мисля, че не са си дали труда за себе си да проверят .Ако имаш съмнения в един доклад правиш втори трети и така. Та въпросът накратко ми е дали за тях това е стратегия или просто гаф?

цитирай
6. megafon - Прав си Богдан12.
17.06.2011 21:31
Това не е стратегия, а поредният гаф на БСП. Най-жалкото, е че те се самоопределят като опозиция и същите искат да ни управляват отново.
цитирай
7. otvorko - Станишев
17.06.2011 22:25
е един смотан гей. И това с децата си е чист пи-ар. От него нищо не става.
цитирай
8. locke - Е, минаха късните новини...
17.06.2011 22:34
... и БСП успяха да увъртят някакво съмение в резултатите. Не го разбрах добре, ама май резултатите били отпечатани на мастилноструен, а не на лазарен принтер, и то с неподходящо мастило. Таквиз мити работи! Но извинение няма да има!
цитирай
9. megafon - Ти видял ли си
17.06.2011 22:37
locke написа:
... и БСП успяха да увъртят някакво съмение в резултатите. Не го разбрах добре, ама май резултатите били отпечатани на мастилноструен, а не на лазарен принтер, и то с неподходящо мастило. Таквиз мити работи! Но извинение няма да има!

комунист да се извини? Та те не се извиниха на хората за концлагерите, та сега ли? Срам и позор за БСП.
цитирай
10. bogdan12 - За да можеш да се извиниш трябва да си личност!
17.06.2011 22:49
Мишките се оправдават!
цитирай
11. svilen75 - Хммм, странно. Магистралите не се ...
18.06.2011 01:33
Хммм, странно. Магистралите не се строели с пепел. Добре, но защо тогава се налагат ремонти почти веднага след тържественото им откриване от Боко??? Не, че винаги не е било така, но и Боко нищо не промени. Така, че да не се пише за голяма работа. Да не говорим, че се гордее с откриването на няколко магистрали, докато в белия свят откриват по няколко на година. Разликата е там, че за нас магистрала от 20 км е световно постижение, докато в нормалните държави това е просто една отсечка, Да не говорим, че нашите магистрали изглеждат като тяхните второкласни пътища.
Но да се върнем на пробите. Дали не са взети проби от точно определени места??? Защото пробите на УАСГ показват друго. няма значение, ще разберем съвсем скоро като започнат точно тези магистрали да потъват. Тогава всичко ще стане ясно. Само, дето вече ще е късно. Викам тогава да впрегнем дружно Боко и Плевнелиев лично да ги ремонтират.
Но да минем на следващия момент: Стига с тази посткомунистическа пропаганда. Не само БСП критикуват правителството. И не е задължително да си комунист, за да не одобряваш това калпаво правителство. Мога да кажа дори, че с некадърността си това правителство реабилитира Станишев и компания. Аз лично не виждам никаква разлика м/у предното и това правителство. " ... Всички противници на правителството, изобщо хората, които са против реда и контрола в държавата..." Тук си се объркал жестоко или просто продължаваш посткомунистическия манифест на Боко - не всички противници на правителството са против реда и контрола. Точно обратното - заради реда и контрола са против това правителство. Но Плевнелиев много добре го е казал: "1. Ако не си експерт, не се прави на такъв. ... " И точно затова викам Боко и Плевнелиев да не се правят на експерти. Най-добре да спрат да се правят и на политици и да вземат да си ходят.
цитирай
12. megafon - До svilen75
18.06.2011 08:36
Напши ми 1 магистрала, която Бойко е открил и се е наложило да се прави ремонт? Като се вземе в предвид, че Станишев опука няколко милиарда бюджетен излишък и пращаше пенсионери на море, построй Цанков камък за безбожно много пари, построи път от 18 км за 150 млн. евро (в момента e зарит от падащи камъни) поради перфектното си изпълнение, за първи път имаме правителство, което ударно строи. Пробите са взети от БСП, а точно УАСГ потвърдиха за 147 път, че магистралата се прави качествено. Тоест милата ми родна партия БСП с нейния некадърен лидер, е по-добре да отидат там където слънце не ги огрява. За да твърдиш тези глупости и да ги разпространяваш в ЕК с цел да съботираш проекта разбира се, за да блокираш европейската програма. Нали знаеш, пътя към Ада е усеян с добри помисли.
Не виждам никъде пропаганда. Имаме едни, които си изпълняват задачите си и едни дето завиждат и се чудят как да съботират България. За мен те не са опозиция, те са пладнешки крадци. И ако това се беше случило в Германия, то Станишев удавна щеше да е в небитието. Но нали сме България въпрос на чест е да разпространяваш лъжи. Жалко за теб, че не виждаш разлика. Това говори единствено за твоята слепота.
цитирай
13. megafon - Именно защото разбирам, затова пиша.
18.06.2011 08:40
анонимен написа:
Слушай бе тъпак като не разбираш от строителство не пиши коментари. Проби се вземат не заради БСП , а защото има действаща наредба. Проби трябва да се вземат непрекъснато не само от баластреното легло , но и от бетона , стоманата и всичко друго,което се влага. Защо не извадиха протоколите от предходните изпитания веднага,ами трябваше да се правят тепърва нови изпитания и проби и да се юакат месеци резултатите. Какво ми дрънка този нехранимайко Плевнилиев за извинения. Какава е тази стринка до него от ДНСК? Отговорете просто ЗАЩО?

Нормално се взимат не повече от 10, 20 проби. Тука имаме 147 взети проби, и ако не е заради БСП, то здраве му кажи. Ако следите строежа на магистралата, щяхте да знаете, че протоколите непрекъснато се вадят и показват от министъра. Никой не очаква крадил комунсит да се извини, още повече такъв като Станишев, който първият му трудов стаж е като министър-председател Но както каза Бойко, събрали се мишкити, за да сложат на котката звънче.
цитирай
14. marystaneva - Да ви кажа защо нямаше излъчване на вота по телевизията... ;)
18.06.2011 08:46
Виц на седмицата:

Слушатели задали въпрос към радио Ереван:
- Защо БНТ този път не предава пряко дебатите по вота на недоверие срещу правителството на ГЕРБ?
- Първо, защото Бойко Борисов не е разбрал изобщо, че има вот на недоверие срещу него, т.е. той не съществува. И второ, в ден на траур циркови представления не се излъчват.
От: "Капитал"

locke,
Ето и линк: http://www.moreto.net/novini.php?n=137029
цитирай
15. megafon - Явно комунистическите
18.06.2011 11:50
анонимни клакьори са се активизирали на празни словоизлияния.
цитирай
16. supernine - Че самосвалите на Трейс превозиха ...
18.06.2011 11:59
Че самосвалите на Трейс превозиха сгурията на магистралата го видяха хиляди хора пътуващи всеки ден па пътя Ст. Загора -Димитровград.Даже до камарите с боклуци имаше и огромна цистерна с нафта на същата фирма ,от която зареждаха камионите.Но според "независими" комисии това най-вероятно не се е случвало-извънземни ликвидираха камарите без да разберем.И според Плевнелиев отговорността е на изпълнителя, но къде е този изпълнител, защо мълчи или си е наел министъра за адвокат.Да не стане като с рульожката на летище София, която потъна, а всички проби бяха в нормата.
цитирай
17. svilen75 - Пич, нещо жестоко си се объркал. Не ...
18.06.2011 14:39
Пич, нещо жестоко си се объркал. Не защитавам Станишката. Както сега плюя Бойко, така преди плюех Станишев. Просто и двамата са некадърници, и двамата са от един дол деренки. Стига с тези комунистически трикове "кой не скача е червен". Само врабчетата и идиотите от селския хоремаг ви се връзват. Ама те не четат по блоговете ;). Бойко ударно пое по утъпканите станищеви пътеки.
Искаш прмер за калпаво строителство? Ще ти дам - надлеза за летището. Да не говорим, че всичко, което се прави е за София и пак за София. Софиянци си имат околовръстното, софиянци ще ходят до Бургас на море по магистрала, софиянци ше ходят до Гърция по хубави пътища. То поне да бяха хубави ... Но България не е само София. Ела в Североизточна България да видиш з акакъв лунен пейзаж става въпрос по пътищата. Предполагам не само тук положението е такова. Така, че стига с този Бойко, стига с този Плевнелиев. Пълни некадърници.
цитирай
18. megafon - E по твойта логика, щом на мен ми е
18.06.2011 15:13
svilen75 написа:
Пич, нещо жестоко си се объркал. Не защитавам Станишката. Както сега плюя Бойко, така преди плюех Станишев. Просто и двамата са некадърници, и двамата са от един дол деренки. Стига с тези комунистически трикове "кой не скача е червен". Само врабчетата и идиотите от селския хоремаг ви се връзват. Ама те не четат по блоговете ;). Бойко ударно пое по утъпканите станищеви пътеки.
Искаш прмер за калпаво строителство? Ще ти дам - надлеза за летището. Да не говорим, че всичко, което се прави е за София и пак за София. Софиянци си имат околовръстното, софиянци ще ходят до Бургас на море по магистрала, софиянци ше ходят до Гърция по хубави пътища. То поне да бяха хубави ... Но България не е само София. Ела в Североизточна България да видиш з акакъв лунен пейзаж става въпрос по пътищата. Предполагам не само тук положението е такова. Така, че стига с този Бойко, стига с този Плевнелиев. Пълни некадърници.

зле, нека и на другите да им бъде зле. Оправи си мислинето, не сме в 18 век.
цитирай
19. megafon - E какво общо има с ДНСК?!
18.06.2011 15:15
анонимен написа:
Не ви трябва никакъв линк-просто пишете в гуглето Трейс и чуквате върху надписчето "акционери"-веднага ще ви излезе председателя на борда на директорите проф.д-р инж. еди кой си ,преподавател в катедра "Пътища"

Би ли ми обяснил каква е връзката с ДНСК?
цитирай
20. megafon - На всеки му е ясна причината, а тя
18.06.2011 15:19
на комунистите им спряха парите от ЕС. На ГЕРБ им ги пуснаха и строят. Комунистите саботират, така както са го правили цял живот. И сега това се мъчат отново да направят, саботират, проверяват, търсят под дървото камък. Чудят се как да направят някоя мизерия, защото няма да могат да дойдат на власт. А Плевнелиев е най-харесваният министър, с най-висок рейтинг. Логично е да ги е страх от него и са драпат със зъби и нокти да го умаскарят. Това могат те. Но народа гледа.
цитирай
21. megafon - Лаботариите на ДНСК
18.06.2011 16:02
анонимен написа:
Мегафоне ,веднага с най-голямо удоволствие ти обяснявам връзката-нали ДНСК си носят пробите във въпросния институт във въпросната катедра.повече разяснения ако ти трябват ,насреща съм

нямат нищо общо с УАСГ.
цитирай
22. megafon - Леле
18.06.2011 16:03
каква цензура има в БЛОГ. БГ. Да не са комунситически подлоги?
цитирай
23. megafon - Защо ми отнеха
18.06.2011 16:13
медалчето?
цитирай
24. svilen75 - "зле, нека и на другите да им ...
18.06.2011 18:42
"зле, нека и на другите да им бъде зле. Оправи си мислинето, не сме в 18 век." Ти си ебахти лъжеца. Кога съм казвал, че искам в странта като цяло или някой в частност да е зле??? А??? Пак извърташ думите. какти всички защитници на ГЕРБ в блог.бг. Вече наистина си мисля, че има платени писачи - подлоги на управляващите тук. Метода ви е един и същ - комунистически. И Вмир, и мумията, и сеньоритата, и ти. Само извъртате думите на дргите и създавате интриги. Мръсни мижитурки.
А ако не виждаш проблем в това, че шефа на фирмата изпълнител на магистралата прави проби в катедрата, в която е преподавател ... не знам как да нарека това, освен, че казваш на черното - бяло. А връзката на УАСГ, фирмата изпълнител и ДНСК и МРРБ е, че МРРБ е възложител, а ДНСК е контролен орган и не би трябвало да допускат пробите от магистралата да се изследват в лаборатория, която е подчинена на шефа на фирмата изпълнител. Ако си толкова малоумен, че не можеш да се сетиш сам за това - надявам се, че вече ти се е прояснило. Това си е чиста проба конфликт на интереси. Ако в Европа чуят за това ще ни отрежат всичките проекти. Проблемът е, че единствено като се изнесат фактите извън България в ЕС някои хора разбират, че номера им няма да мине. Така беше при Станишев, така е и при Бойко. Не, не трябва да се стига чак дотам, че за да се вземат мерки, трябва да се изнесат фактите в ЕС. Но нашите управляващи са се самозабравили и ни вземат за канарчета. Ако ти искаш да си канарче и лапни шаран, то аз не съм. И по-добре да се изнесат фактите в Европата и да се вземат мерки, отколкото да се продължава така. Има и друг вариант - не питаме европа, а направо излизаме на улицата и ги измитаме от парламента.
цитирай
25. megafon - Незнам дали ви направи впечатление,
18.06.2011 18:58
но това е 147-та проба. Да не говорим колко комисии се произнесоха. За момента проблеми няма. Фактите са очевАдни. Това да спориш с комунсит е като да говориш на стената. Очевидно е и цензурата, която ми налагат от блог.бг
цитирай
26. svilen75 - Ами поне в мое лице не спориш с ком...
18.06.2011 19:18
Ами поне в мое лице не спориш с комунист. Но имам чувството, че ти си такъв. И хиляда сто четиридесет и седем проби да направят, с такава лаборатория (с такъв шеф, де) - все такива ще бъдат резултатите. Ще ми обясниш ли как така анонимна проба, взета от магистралата, но анонимна за лабораторията, изпитана в същата тази лаборатория показва наличие на шлака много над посоченото в официалните проби? А?
цитирай
27. megafon - И тя случайно е на БСП?
18.06.2011 19:22
Ти вярваш ли в случайностите?
цитирай
28. svilen75 - И е правена в същата лаборатория на ...
18.06.2011 19:45
И е правена в същата лаборатория на УАСГ ... със същия шеф ...
А ти вярващ ли в случайностите??? Вярваш ли, че ако магистралата е строена със шлака, от което същия този шеф на същата тази лаборатория е спестил (спечелил) милиони, то тази лаборатория, на която той също така е шеф ще излезе със становище, че пробите са показали повишено съдържание на шлака? А? Вярваш ли му толкова на този шеф и на тази лаборатория? За мен единствено резултатите на някоя независима лаборатория, извън България биха били меродавни. Въобше как може да се стигне до положение, в което една фирма строи и в същото време пробите се изследват в лаборатория, на която е шеф същия човек, който е акционер във фирмата изпълнител? Не е ли абсурдно? В белия сват биха ли търпяли такова положение???
цитирай
29. otvorko - Да беше
18.06.2011 20:04
дал някакви факти? Щото до момента в постовете ти не прочетох нищо подобно? Нали не мислиш, че си на женския пазар в София?
цитирай
30. otvorko - За твое сведение
18.06.2011 20:12
една от независимите лаборатории е "Пътни строежи 2000" и е сертифицирана от ЕС. Давам ти жокерче.
цитирай
31. bogdan12 - Браво бе Свилен75 цар си на общите приказки!
18.06.2011 21:23
Пълна стратегия –много ,много ,много думи, никакви факти. Пък и на кой му трябват факти – това е за експертите. На хората им трябва шоу – нападки, интриги. Така се прави! Така се печелят съмишленици – който иска факти да чете енциклопедии. Авторът явно го прави, ма много важно те така и така го цензурират! Да се оправдаваме кой от кои е няма смисъл, то в защитата на позиция си личи, от аргументите в подкрепа на тезата. Оф, извинявай твоята малко не я разбрах , разми ми се между многото думи!
цитирай
32. marystaneva - Не са само те...
19.06.2011 14:26
megafon написа:
анонимни клакьори са се активизирали на празни словоизлияния.


Прави ми впечатление, че по медиите и форумите много по-яростни са тези от ДСБ и СИЛА, отколкото от БСП. Ние все си мислим че са само комунистите, но дали е така наистина?
цитирай
33. svilen75 - Ох, отбор герберчета клакьорчета ...
19.06.2011 23:14
Ох, отбор герберчета клакьорчета се събрали на раздумка, извинявайте, че ви развалям исгледа през розовите очила. Фактите са очевАдни, това, че ви не ги виждане (или по-скоро не искате да ги видите) си е изцяло ваш проблем. Сто!!! четиридесет и СЕДЕМ проби !!! Да, добре. Човек, ако ви слуша ще каже, че нарочно са взети 147 извънредни проби ... Само, че фактите не са такива. Вие изкривявате фактите! 146 са редовните проби, които така или иначе по нормативни уредби по време на строитеството трябва да се вземат. И само една е извънредната!!! Така, че драги ми смехурховци, спрете със злоупотребата на това число. Второ - къде са правени пробите. Трето - вижте кой е сред акционерите на фирмата строител. После вижте къде са правени пробите, кой на кого е познат и т.н., и т.н. Това са голите факти. Оттам след познаване на българската действителност, малко елементарна логика и трябва на всеки от нас да му светне една червена лампичка. На всеки! Защото ние сме тези, от които произлиза властта на всеки, който се пише политик. Ние сме неговия шев, всички ние, ние не сме негови слуги, че да ни правят на канарчета и маймуни. Защо не поканят от правитеклството някоя известна с репутацията си чуждестранна лаборатория а направят проверка? А? Дали защото резултатите няма да са различни от досегашните резултати??? Да поканят такава лаборатория да направи анализ, тогава ще кажа - браво Бойко, браво Плевнелиев. Дотогава - не мога. Не само, че не мога, ами и съмненията ми за далавери се засилва. Какво стана с проверките на прословутите записи - нищо. едно голямо нищо. Нашите експерти излязоха с едно становище, в което нищо не се казва. те така и сега ...
цитирай
34. megafon - Разбрах ме,
20.06.2011 09:32
че нищо не знаете, след като не давате никакви факти и доказателства.
цитирай
35. svilen75 - Така, значи имаме независими ек...
21.06.2011 00:52
Така, значи имаме независими експерти. Да, експерта си е експерт в дадена област. Следващия въпрос е дали тези експерти са независими??? Според вас дали може да бъде независим един експерт, ако от резултатите, които изкара на бял свят зависи неговата заплата (т.е. - работно място). Дали, ако изкара резултати, които не са угодни на неговите интереси, на интересите на неговия шеф или приятелите му няма да му изстине работното място???
цитирай
36. megafon - Да разбира се,
21.06.2011 08:57
една от независимите лаборатории, които го извършват тестовете, а аз проверих и се оказаха, че са доста е "Пътни строежи 2000", частна независима лаборатория.
цитирай
37. svilen75 - Като разбирате толкова я ми кажете ...
21.06.2011 10:41
Като разбирате толкова я ми кажете колко от тези 147 проби са направени в "Пътни строежи 2000"и колко са направени в УАСГ? Дали тази независима "независима частна лаборатория" "Пътни строежи 2000" е наистина независима??? Съмненията, че лабораторията на УАСГ е зависима не са защото не е частна, не защото в нея не работят експерти, а защото неин шеф е акционер във фирмата изпълнител на АМ "Тракия". Познавайки българската действителност остават съмненията и за зависимост на "Пътни строежи 2000".
Когато има съмнения за далавери в държавата е лошо. Но по-лошо е, когато тези съмнения се окажат верни. Някои съмнения са открита пропаганда и спекулация на опоненти (пример - Костов окраде държавата). Други са съвсем логични. Като тези съмнения за строжа на АМ "Тракия" с шлака. И такива логични съмнения могат много лесно да се докажат или опровергаят. Въпроса е как се доказват или опровергават. И когато тези съмнения се опровергават половинчато, то те още повече се засилват. Защо ДНСК или МРРБ не направиха няколко, а не само една контролни проби? Защо не извикаха реномирана лаборатория, но извън страната, при която съмненията за корупция и зависимост са значително по-малки. Да не говорим, че тези проби могат да се дадат на две или три дори лаборатории, да се види какви резултати ще извади всяка една лаборатория от една и съща проба. Защо? Колко щеше да стрва това??? А колко струва самата магистрала??? Извинявайте, драги герберчета, но за мен съмненията в далавери при строежа на АМ "Тракия" си остават. При това доста основателни. Ако са верни, то съвсем скоро (до две - три години) ще си проличи дали е качествена магистралата или не и без тези проби. Да не стане така, че после да се окаже, че пепелта някакси е влязла под магистралата???
цитирай
38. megafon - До момента, нищо от вашите
21.06.2011 11:17
писаници не е официално вярно. Пак ви го обяснявам и написвам. Явно при вас метода е:"едно баба си знае, едно баба си бае". Ако изобщо се строеше с пепел, то след поройните дъждове веднага ще се проличи и още преди да е пуснат ще се сгромоляса. И тъй като непрекъснато се получават пари от ЕС по програмата за магистралата, едва ли ЕС досега щеше да си затваря очите.
цитирай
39. svilen75 - Само дето ЕС не прави изследвани...
21.06.2011 11:34
Само дето ЕС не прави изследванията. Но и това може да стане. А относно официалната позииция - нали точно това е въпрса. Дали официалната позиция е истина или не. Дали МРРБ и ДНСК, или иначе казано - държавата, която е инвеститор и която чрез институциите си трябва да следи за качеството на строежа прави това, което трябва или някои хора, облечени във власт не използват същата тази власт за своя изгода или изгода на трети страни (строителя на магистралата). Защото не е нормално един изпълнител сам да проверява изпълнението си (а в случая се получава точно така). И при съмнения за влияние от страна на изпълнителя в/у контролните органи (лабораториите). "Контролни органи" не е коректно да се каже за лабораториите, но на всички е ясно, за какво иде реч. така, че съмненията остават. Толкова ли не можете да го проумеете или розовите очила са ви рамътили главите???
цитирай
40. megafon - Колега svilen75 харесва
21.06.2011 16:11
ми колко си напорист, но искам да четеш повече. Започни от тука:
http://www.mrrb.government.bg/index.php?lang=bg&do=news&id=2938

http://www.3e-news.net/economy/publications/item/%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%87%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D0%BF%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BB-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE.html
цитирай
41. asthfghl - >:-[
22.06.2011 10:06
Комунягите може ли да не се опитат да размътят водата на другарчето? То не беше клепане пред европейците, не бяха едни дивотии. Явно предстоят избори...
цитирай
42. megafon - Ами ако всяко правителство
24.06.2011 09:18
анонимен написа:
Мазникът Плевнелиев е поредният управленски провал на тиквоча. Големият професионалист за 2 г. успя да направи 3 търга и да дострои 19 (ДЕВЕТНАЙСЕТ) км магистрала за астрономическата сума от 200 млн. евро. А, и 2 км от околовръстното, които тиквочът нарича "южни дъги", за близо 90 млн. А иначе изприказва 100 торби с мазни приказки за 7 магистрали и 7 скоростни пътя. Качеството на новото им строителство го видяхме от лодките под Драгалевци.
А пътната мрежа в страната е в окаяно състояние. Поддръжката й не е била толкова лоша поне от 15 г.

работеше като Плевнелиев, нямаше да има този проблем.
цитирай
43. megafon - Браво на министър Плевнелиев
30.06.2011 21:28
благодарение на неговата упоритост, кадърност и честност ЕС ще даде още 2.5 млрд. евро за на България, за да си построи всички магистрали до 2020 година.
цитирай
44. анонимен - levitra 10 mg 13701
20.10.2012 07:05
<a href=http://orderlevitrahere.com/#nrjho>cheap generic levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#dirgv >buy levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#ncafd levitra 10 mg
цитирай
45. анонимен - payday loans 533 16037
20.10.2012 08:57
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11409>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16785>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#745 payday loan
цитирай
46. анонимен - buy generic viagra 340 17698
20.10.2012 09:44
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#10478>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#9111>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#15160 buy viagra online
цитирай
47. анонимен - buy cheap cialis 11252
20.10.2012 13:16
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#nvotc>cialis 60 mg</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#xfyjz >order cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#xhilk cialis 40 mg
цитирай
48. анонимен - viagra online 11887
21.10.2012 08:00
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#gnphg>viagra 200 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#qedul >viagra 120 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#usnep cheap viagra online
цитирай
49. анонимен - payday loans 462 571
22.10.2012 03:42
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#4358>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#17212>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#17837 payday loans
цитирай
50. анонимен - buy cialis 360 10191
22.10.2012 04:28
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#13324>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#15711>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#14274 generic cialis
цитирай
51. анонимен - 100mg kamagra 13533
22.10.2012 05:52
<a href=http://orderkamagranow.com/#wvqtc>buy kamagra online</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#xzsmm >kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#fftwz purchase kamagra
цитирай
52. анонимен - cheap viagra 14256
24.10.2012 07:00
<a href=http://viagrastorehere.com/#kgnur>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#fxjra >cheap viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#aljhy viagra online
цитирай
53. анонимен - buy kamagra online 13544
24.10.2012 12:46
<a href=http://kamagrastorehere.com/#yykpe>generic kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#tyqbd >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#uovur cheap kamagra
цитирай
54. анонимен - buy levitra online 17033
26.10.2012 01:05
<a href=http://levitrastorehere.com/#peorm>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#xcfzh >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#vgqkt generic levitra
цитирай
55. анонимен - buy cialis 12401
26.10.2012 07:10
<a href=http://cialisstorehere.com/#tdfwu>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#ycsvz >buy cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#deheh generic cialis
цитирай
56. анонимен - online payday loan 5587
28.10.2012 00:50
<a href=http://badcreditloanhere.com/#ucrre>payday loan online</a> - <a href=http://badcreditloanhere.com/#fovsk >bad credit payday loan</a> , http://badcreditloanhere.com/#hqtxn bad credit payday loan
цитирай
57. анонимен - advance payday loans 3109
29.10.2012 14:24
<a href=http://fastcashloanshere.com/#bvqjz>payday loans</a> - <a href=http://fastcashloanshere.com/#zqclt >fast cash advance payday loans</a> , http://fastcashloanshere.com/#kxgua payday loans
цитирай
58. анонимен - propecia 1 mg 7285
30.10.2012 11:02
<a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#lqdwp>propecia 1 mg</a> - <a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#ksghk >buy propecia online</a> , http://cheapgenericpropecianow.com/#grgbg buy generic propecia
цитирай
59. анонимен - cheap medications
31.10.2012 08:25
http://cheapviagraqual.com | http://cheapviagraqual.com/#3926 - generic viagra | <a href=http://cheapviagraqual.com/#2805>viagra online</a>
цитирай
60. анонимен - buy cheap viagra 20793
01.11.2012 06:49
<a href=http://cheapgenericviagranow.com/#enbbj>buy viagra online</a> - <a href=http://cheapgenericviagranow.com/#aehey >cheap viagra online</a> , http://cheapgenericviagranow.com/#wedim order viagra
цитирай
61. анонимен - order levitra 13137
06.11.2012 02:50
<a href=http://ordergenericlevitrahere.com/#pvbbl>levitra online</a> - <a href=http://ordergenericlevitrahere.com/#praiz >cheap levitra online</a> , http://ordergenericlevitrahere.com/#ymwaf levitra 40 mg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2563924
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930