Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2011 16:47 - Сергей Станишев и триглавата ламя - 1ва част
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 22976 Коментари: 32 Гласове:
22

Последна промяна: 23.06.2011 17:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Това е третият ми политически очерк, за настоящия лидер Сергей Станишев. Постарал съм се да придам максимално много истината за управлението на тройтана коалиция. Надявам се, да ви хареса.

Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, Украйна. Син е на Димитър Яков Станишев - бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия, отговарящ за международните връзки на БКП, и на професор Дина Сергеевна Мухина от Факултета по славянски филологии на СУ. Има един по-голям брат, роден 1952 - архитект Георги Станишев.
Средното си образование завършва в 35 СОУ "Добри Войников" (име към 2006 г.) в София. През 1989 г. Станишев завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет.

През 1994 г. защитава докторат по история на тема “Система за издигане на висшите държавни сановници в Русия и нейната трансформация през втората половина на ХІХ век”. През 1999-2000 г. е в Лондонската школа за икономика и политически науки, където специализира международни отношения.

През май 2000 г. е избран за член на ВС на БСП, през юни 2001 — за депутат от 19-и Русенски многомандатен избирателен район (МИР), а през декември 2001 г. - за председател на ВС на БСП и на парламентарната група (ПГ) на "Коалиция за България" (КБ). Избран е за депутат от Втори Бургаски МИР през юни 2005 г. Председател на ПГ на КБ в 40-то НС до избирането му за премиер.

Управлението на тройната коалиция остави черна диря в българската икономика. Нека само да припомня как коалицията свърши управлението си, как няколко дни преди да дойде следващото правителство си гладуваха  дипломатически назначения, разпоредителни действия с имоти и инвестиране на 150 млн. лв в ново държавно предприятие. Това е само за встъпление, а сега детайлно:
1. Това беше правителството на заменките. Никой и до днес не може каже колко с точно са те. Официалната бройка е 337 имота. Сред тях са и 20 дка имот в съседство до резиденция "Евксиноград", спазарен с бивш заместник-министър на цена от 28 лева на кв.м. Какво представлява образно „заменката“? Това е вид сделка, при която държавата получава кокошка, а другата страна кон. В резултат държавата твърди колко успешна сделка е сключила. Тоест вместо държавниците да мислят как да спасят икономиката от настъпващата криза, те решават да се спасяват както всеки може.

2. Министерството на извънредните ситуации направи заявки да се превърне в трети стълб на сигурността след МВР и Министерството на отбраната, но това така и не се случи. Министерството проспа наводнение в гр. Цар Калоян през 2007 г., при което загинаха осем души. Заради забавянето от страна на министерството по изграждането на спешния телефон 112 България беше заплашена от започване на наказателна процедура от Европейската комисия. За близо четири години министерството не спря да харчи пари за покупка на нова техника и ремонти, но ефектът от това така и не се видя.

3. Първият земеделски министър вправителството на тройната коалиция - Нихат Кабил, не намери разрешение на проблемите с раздробеността на земята, които по-късно се отразиха и върху проблемите с изплащането на евросубсидиите. Кабил се провали и с кадастъра на земеделските имоти, чието изграждане щеше да реши сериозните проблеми с припокриванията на имоти, направени от поземлените комисии по места. По времето на Кабил земеделието получи и най-много червени картони от ЕК преди присъединяването на страната към ЕС - Брюксел имаше критика в цели девет области на аграрната политика. Провалът на програма САПАРД беше другият студен душ за българското земеделие, чийто имидж доста пострада и съсредоточи вниманието на ЕК върху управлението на еврофондовете въобще.
Приемникът на Кабил - Валери Цветанов, с гордост може да се закичи като министърът, сътворил най-много гафове. През неговото управление за малко да се провали кампанията за агросубсидиите на площ за тази година. Причината е, че вместо през март наредбите на агроведомството влязоха в сила едва в края на април и поставиха на изпитание фермерите.
Скандалните заменки на гори и земи от държавния фонд белязаха политиката в земеделието от 2006 г. досега. Въпреки че през 2007 г. контролът върху горите беше поет от БСП, агенцията по горите продължи провежданата от ДПС политика на заменки и безогледно застрояване на черноморските и планинските курорти.

4. При настоящото управление членството на България в евросъюза не беше провал, а серия от провали. Те започнаха от годината преди присъединяването, когато ЕС обмисляше да отложи влизането на България заради неподготвеност. Kабинетът се стараешe единствено да се доберe до заветната дата на членство - 1 януари 2007 г. Тоталната и срамна неподготвеност лъсна скоро след това - в игнорирането на десетки писмени предупреждения от Брюксел за проблеми с ФАР, в опитите за заблуда на евроекспертите за съдебната реформа и борбата с корупцията и престъпността. Големият кошмар настъпи със замразяването на половин милиард евро по ИСПА, ФАР и САПАРД през 2008 г. Тогава се видя не само зашеметяващата некомпетентност в администрацията, но и управленският непукизъм, измамите и опитите за политическо "усвояване" на европейските пари. Въпреки трескавите мерки на българското правителство ЕК и до днес държи замразени голяма част от структурните фондове, до които страната трябваше да получи достъп още преди година. Всичко това доведе до най-големия международен провал на правителството - недоверието и ужасната репутация, лепнати за България в останалите членки, международната преса и европейските институции.
image
5. Правителството заслужава слаба оценка за политика си в здравеопазването заради пълния неуспех на дори и плахите опити за реформа в сектора. В момента липсва алтернатива за пациентите къде да внасят задължителните си здравни осигуровки. Одържавената Национална здравноосигурителна каса е единственият избор на пациентите за това, а в касата средствата им се управляват неефективно.
Публичните разходи за здравеопазване се увеличиха от 2 млрд. лв. през 2005 г. до 2.7 млрд. през 2008 г., без това да повиши качеството на здравните услуги. Пациентите и до момента са принудени да доплащат за медицински услуги и лекарства, като нерегламентираните плащания доближават размера на публичните разходи за здравеопазване. Не беше подготвена Национална здравна карта с необходимите лечебни заведения по региони. Вместо да затваря болници, министерството на здравеопазването покриваше дефицита им с пари от бюджета. Здравната вноска беше увеличена и в момента служи като буфер на бюджета, а конкуренция на здравната каса няма.

6. В сферата на екологията правителството отчете основно серия от провали. Подписването на съмнителни проектите по Оперативна програма "Околна среда" от страна на Министерството на околната среда и водите доведе почти до блокирането на европейските средства в сферата на водния сектор. Бавното разработване на проектите в сферата на отпадъците пък ще доведе до всеобща криза с боклука на територията на цялата държава малко след изборите. В полето на екологията е и най-големият брой започнати наказателни процедури срещу страната – цели шест (с индикации за още). Все още има редица предприятия, които работят, без да имат издадени комплексни разрешителни, т.е. работят незаконно.
Правителството се оказа неспособно да опазва и природата. Тук критиката на Брюксел и на природозащитници е, че зоните по "Натура 2000" не са достатъчно големи.

7. Ако има сектор, в който провалът на това правителство е най-очевиден, това е именно регионалното развитие и благоустройството. За цял мандат не беше приключен нито един голям инфраструктурен проект. Нещо повече - след скандалите заради доведения от Гагаузов шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, който беше хванат, че е раздавал поръчки за пътни ремонти на фирми, управлявани от неговите братя, инвестициите в пътища бяха спрени и така целият пътностроителен сектор беше докаран почти до фалит. Заради скандала Брюксел спря всички пари за пътна инфраструктура. От най-голям критик на концесията за магистрала "Тракия" (наречена от тогавашната опозиция "Обирът на века") Асен Гагаузов се превърна в неин най-голям защитник. Две години от мандата бяха загубени в пазарлъци с португалците за предоговаряне на условията. В крайна сметка те се отказаха, а проведените след това два търга се оказаха манипулирани и бяха отменени под натиск от Брюксел. Освен като главен виновник за скандала в пътния фонд и скандалите с Програма ФАР Гагаузов ще бъде запомнен и с лобисткия му проект за създаване на държавна голф компания. В "активите" му са и двата неработещи закона - за черноморското крайбрежие и за етажната собственост, които бяха прокарани през парламента.

8. При управлението на тройната коалиция бяха направени две конституционни промени за устройството на съдебната власт и беше приет нов Закон за съдебната власт. С измененията се създаде инспекторат към Висшия съдебен съвет (ВСС), а самият съвет беше направен постоянно действащ орган. Последното стана основание ВСС да бъде разпуснат и впоследствие конституиран наново. Целта на тази маневра беше представителите във ВСС от НДСВ да бъдат подменени с такива от БСП и ДПС. По този начин двете политически сили си осигуриха лост за влияние над назначенията на съдебни ръководители. Въпреки че получи позитивни отзиви от ЕК, инспекторатът на ВСС също не може да оправдае доверието, появило се при създаването му.

Замествайки безличния Георги Петканов, правосъдният министър Миглена Тачева създаде очаквания, че наистина ще накара съдебната власт и ресорите на министерството да работят и да бъдат прозрачни. Повечето подети от нея законодателни инициативи обаче останаха на ниво проект.

9. По време на управлението на Румен Петков МВР се забърка в серия от безпрецедентни скандали, които срутиха имиджа на министерството и извадиха наяве практики за прикриване на престъпна дейност, нерегламентирани срещи и договорки с "оперативно интересни лица", както и сливането на министерството с престъпни структури. Започнатата от Петков реформа не успя да направи министерството ефективно и беше възприета като опит за разполагане на близки до Петков кадри в различни звена на МВР.

В резултат на това Сергей Станишев почти еднолично наложи създаването на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), която да е извън МВР. В началото агенцията се радваше на доверие, което обаче не беше оправдано въпреки отпуснатия й значителен финансов ресурс. ДАНС се замеси в няколко скандала, а действията й рядко водят до конкретни резултати.

Въпреки малкото време, с което разполагаше, наследникът на Румен Петков - Михаил Миков, започна пълен анализ на функциите на министерството и пръв застана зад непопулярната кауза за съкращаване щата на МВР, оптимизация на разходите и преструктуриране на полицейските служби. При управлението на Миков бяха предприети активни действия срещу престъпните схеми на ключови престъпни босове.

10. Преди кризата икономиката се развиваше с бързи темпове по-скоро въпреки, а не благодарение на провежданата държавна политика. За четири години правителството така и не разработи стратегия, нито пък положи големи усилия за адекватно използване на еврофинансирането. Големият приток на преки чужди инвестиции в държавата (25 млрд. евро за четири години) стана благодарение на преференциите, заложени още от предишния кабинет на Сакскобургготски. Ресорната агенция само пое набраната инерция, а обещаваните допълнителни преференции към инвеститорите бяха прокарани едва преди три седмици с поредните промени в закона за насърчаване на инвестициите. Приложението им обаче ще стане едва след пет месеца, когато следващият кабинет изработи правилника за прилагането им. В края на мандата кабинетът изля и стотици милиони в няколко нови и спорни държавни дружества като енергийният холдинг, Националната компания "Индустриални зони" и Българската банка за развитие. В същото време спря приватизацията на ключови компании като "Булгартабак". По непрозрачен начин държавата подари мажоритарния си дял в Пловдивския панаир на бизнесмена Георги Гергов. Това управлнеие така и не успя да реши казуса "Кремиковци", нито изплащането на задълженията му към държавата. През целия си четири-годишен мандат правителтвото не успя да приеме и стратегия за развитие туризма. Средствата за реклама на сектора не са достатъчни, останаха нерешени проблеми като категоризирането на хотелите, лошата инфраструктура и липсата на адекватен ресорен закон. Експортно-ориентираните отрасли също не срещнаха адекватна подкрепа.Обещаната агенция за експортна подкрепа така и не беше създадена с мотива, че нямало административен капацитет. На книга останаха и обещанията за облекчаване на лицензионните режими, които като дъвка се разтягат от почти всеки кабинет, стъпил на власт през последните десет години. След неколкократни отлагания все пак успя да реализира на практика идеята за публичен и единен Търговски регистър.

Очаквайте част втора: изпълни ли правителствотот заложената си управленска програма?
image



Гласувай:
22


Вълнообразно


1. otvorko - Жалко, че никой
23.06.2011 18:39
не влезна в затвора от тройната коалиция. Това е големият неуспех на Бойко, че не успя да ги вкара в затвора за дълго време. Тези са вредни за държавата и за народа си.
цитирай
2. locke - Това, че няма осъдени, е жалко!
23.06.2011 18:44
Но е важно да не се забравя какво точно се е случило. БСП вече съдават митове и легенди за своето управление и постове като този трябва периодически да се пускат, за да ни припомнят събитията! Трябва да помним!
цитирай
3. balgarski7vinarki - zashto ne e posocheno kakvo e bilo lubimata mu igra v rannite godini
23.06.2011 19:35
moje bi e obichal da si igrae s l---a i da maje?a posle-v ierarhiata i t.n.
цитирай
4. megafon - Да, на мен ми прилича на
23.06.2011 19:45
анонимен написа:
Ей гьон,това до Станишев не е хамстер,а сурикат!

сурикат, а не на хамстер.
цитирай
5. megafon - В продължението на статията
23.06.2011 19:55
анонимен написа:
Е,да де!Нали го сравняват с хамстер!

ще има специално за теб.
цитирай
6. megafon - А не искай прекалено много от българите.
23.06.2011 21:14
анонимен написа:
Чудесна статия-но колко ли са хората с мозък и памет в главите си за да я осъзнаят и запомнят-факт-през какъв исторически период и колко пъти в новата история на тази държава трябва да бидат избирани хора като Луканов,Виденов,Симеон,Станишев и Доган ?

Все пак ние сме отлични индивидуласти и помияри, когато трябва да работим в колектив.
цитирай
7. megafon - Много сложни въпроси
23.06.2011 22:16
анонимен написа:
Винаги съм се питал, как се управляват 3 партии едновременно, всяка с различна политическа идеология...и как се управлява с партия, не само без идеология, но и без грам кадърност.

си задаваш, дай малко по-просто като за феновете на тройната коалиция.
цитирай
8. megafon - Ако беше
24.06.2011 09:17
анонимен написа:
Това някакво герберстко сборище ли е?

прочел, щеше да знаеш.
цитирай
9. megafon - Няма данни какво е
24.06.2011 09:17
анонимен написа:
ОТ 1984 ДО 1994 г.,КОГАТО Е ЗАЩИТИЛ СА ЦЕЛИ 10 ГОДИНИ.ВСЕ СТУДЕНТ ЛИ Е БИЛ ИЛИ Е ПРЕКЪСВАЛ, ЗА ДА ИЗКАРА КАТО ИВАН КОСТОВ НЯКОЯ ДРУГА ИНЗВЪНРЕДНА ШКОЛА КЪМ КГБ, ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО !

правил, освен че си е играл заедно с Тодор Славков като деца.
цитирай
10. zabylgarite - Никой не е и възнамерявал
24.06.2011 09:26
да ги вкарва в затвора,те са едно!
властта и работодателите срещу народа
това е положението при нас
цитирай
11. megafon - Първо защото няма такава реално.
24.06.2011 11:03
анонимен написа:
анонимен написа:
А защо, по дяволите, подкупните Български медии (сами наричайки се четвърта власт) не напомнят на Българския народ каква е алтернативата на управлението на ГЕРБ? Защото единствената алтернатива на ГЕРБ е тройната коалиция (при положение че СДС / ДСБ продължава да се маргинализира). А и защо продължява да се дава ТОЛКОВА голяма трибуна на Яне Янев (абсолютен площаден циркаджия и митингант). РЗС отдавна нямаше да има никаква подкрепа, ако медиите не им правят такава "силна" реклама. Личи си пръста на Българската Медийна Група на Кръстева и Пеевски!
Не че напълно подкрепям всички действия на ГЕРБ и те имат доста трески, но в момента Българската политическа класа НЯМА никаква възможност да издигне нова политическа формация, която да успее да обедини по-голяма част от народа.

Аз пък виждам, че постоянно напомнят. Друг е въпроса, че са всичките много зле(с малки изключения). Защо "Синята коалиция"да не е алтернатива?

Има някаква коалиция, в която Костов доминира, защо Мартинчо е прекалено безличен. Тази коалиция е все едно агнето да се съюзи с вълка.
цитирай
12. megafon - Не, но това, което можем да направим е да
24.06.2011 11:05
анонимен написа:
DOBRE E 4E SI SI NAPRAVIL TRUDA DA GO NAPISES, BRAVO ! NO KAKVO OT TOVA ? KOMUNISTITE STE VARNAT LI ZAGRABENOTO ? UBITITE V LAGERITE ? UNISTOJENITE SADBI !!!?

не ги избираме повторно. Ето построиха Цанков Камък, кражбата на десетилетието и наводни хората в Девин.
цитирай
13. sland - Ако съдебната система се реформира ...
24.06.2011 14:26
Ако съдебната система се реформира радикално и се изхвърлят безличните марионетки от там, в България ще има закони и хората ще бъдат малко по-дисциплиниране, а това ще доведе след себе си изключителни позитиви, стига да не се появи отново някой некадърник, който иска да си мери комплексираната "пишка" с други... А за заменките, от Ахтопол надолу по времето на Симеон и Станишев, депутати си накупиха прекрасни земи, за по 12 евро на квадрат...

П.П. поздрави за статията много ми хареса !!!
цитирай
14. megafon - Е по вероятно е да дойде края на света,
24.06.2011 14:29
sland написа:
Ако съдебната система се реформира радикално и се изхвърлят безличните марионетки от там, в България ще има закони и хората ще бъдат малко по-дисциплиниране, а това ще доведе след себе си изключителни позитиви, стига да не се появи отново някой некадърник, който иска да си мери комплексираната "пишка" с други... А за заменките, от Ахтопол надолу по времето на Симеон и Станишев, депутати си накупиха прекрасни земи, за по 12 евро на квадрат...

П.П. поздрави за статията много ми хареса !!!

отколкото системата да се реформира.
цитирай
15. megafon - То за да искаш да управляваш
24.06.2011 15:44
анонимен написа:
№20-"Има някаква коалиция, в която Костов доминира, защо Мартинчо е прекалено безличен. Тази коалиция е все едно агнето да се съюзи с вълка."

Такава погрешна преценка и то не от чужденец, а от българин, не е изолиран случай
Е как тогава тоя народ ще избере правилните политици.Ето защо когато се оправи народа, чак тогава ще се оправи и държавата.

трябва да покажеш, че имаш качества. Как да стане, като ти не си се научил да говориш правилно?!
цитирай
16. sland - №20-"Има някаква коалиция, в ...
24.06.2011 16:19
анонимен написа:
№20-"Има някаква коалиция, в която Костов доминира, защо Мартинчо е прекалено безличен. Тази коалиция е все едно агнето да се съюзи с вълка."

Такава погрешна преценка и то не от чужденец, а от българин, не е изолиран случай
Е как тогава тоя народ ще избере правилните политици.Ето защо когато се оправи народа, чак тогава ще се оправи и държавата.


Лошото е че за да се оправи народа, трябва да се оправи и политиката, а за да се оправи политиката трябва да се оправи народа... и какво се получава, един безкраен цикъл. А как да се прекъсне тоя цикъл. 3 са начините
1ят: радикален, да се пролее кръв на хора, пречещи на премахването на този цикъл.
2ят: Бизнесът и собствениците му да разберат, че трудно могат да виреят в неграмотно, глупаво и мързеливо общество. Като опитат да създадат средна класа.
3ят Както казах по-горе революционни реформи в съдебната система.
цитирай
17. bogdan12 - Абсолютно си прав!
24.06.2011 22:37
Много добре систематизирано и аргументирано си ни припомнил защо трябва да отидем да гласуваме. С времето доста от фактите се забравят и предизборно ще се изопачат, затова нека се информираме и добре помислим преди да гласуваме.
Какъв е смисълът да имаме опит като не си вземем правилните поуки от него? Достатъчно опит натрупахме с БСП.
цитирай
18. mt46 - Нека да бъдем обективни!
25.06.2011 21:16
Предишното правителство бе съставено с мандата на ДПС, поради претенциите на НДСВ... Защо всички негативи се стоварват върху БСП?!... Не виждате ли връзката между НДСВ и ГЕРБ, между царя и Б. Борисов?!...
цитирай
19. megafon - И за да сме обективни,
25.06.2011 23:29
mt46 написа:
Предишното правителство бе съставено с мандата на ДПС, поради претенциите на НДСВ... Защо всички негативи се стоварват върху БСП?!... Не виждате ли връзката между НДСВ и ГЕРБ, между царя и Б. Борисов?!...

коя партия имаше най-много министри и министър-председател? БСП. Кой управляваше БСП. Така, че Сергей си и в частност БСП са виновни за хала в държавата.
цитирай
20. анонимен - Распутин
29.06.2011 09:35
В България МНОГО се КРАДЕ! КРАДЕ се навсякъде и във всичко... И всякакви разговори, спорове, препирни и свади по каквато и да е тема се ОБЕЗСМИСЛЯТ! Какво значение има колко е компетентен КРАДЕЦА? Та неговата компетентност не струва и пукната пара, когато там, където е поставен, благодарение на компетентността си, се очаква така да изхарчи предвидените средства, че да има максимален ефект. Вместо това следват схеми за кражба, които не само нанасят вреда с размера на ОТКРАДНАТОТО, а и в дейностите, съпътстващи ПРИКРИВАНЕТО на КРАЖБАТА, се харчат още толкова пари. Така загубата е ДВОЙНА! По-добре директна КРАЖБА, така е по-евтино на данъкоплатците...:о))) И това е абсолютно политически и исторически обусловено и неизбежно! Политиката се оказва пристан за всякаква неуспяла в начинанията си паплач, която категорично отказва да признае некомпетентността си и зад маската и силата на държавата се опитва да реши въпросите на личното си забогатяване с всякакви средства. И защото друг донор на средства в държавата освен бюджета няма - и ето ти българското положение. Но и ние, данъкоплатците имаме голяма вина. Защото допускаме с манипулации и лъжи да ни скрият очевидното - зад маската на политически спорове се крият крамолите за разпределяне на ПЛЯЧКАТА! И рецептата - по делата им ще ги познаете, скъпи сънародници! И не се бойте да назовете крадеца КРАДЕЦ! И го накажете - кой както може!


Запомнете едно-КРАЖБИТЕ са най-големия бич за една държава, особено развиваща се като нашата. Те(КРАЖБИТЕ) по принцип са бич за капитализма, най-голям бич. То и затова е създадена капиталистическата държава и озаптяването на КРАЖБИТЕ са в самите устои на тази държава. Ако нямаш ГАРАНЦИЯ срещу КРАДЦИТЕ, всичко друго ГУБИ смисъл.
цитирай
21. megafon - За да не изчезне коментара.
29.06.2011 10:29
анонимен написа:
В България МНОГО се КРАДЕ! КРАДЕ се навсякъде и във всичко... И всякакви разговори, спорове, препирни и свади по каквато и да е тема се ОБЕЗСМИСЛЯТ! Какво значение има колко е компетентен КРАДЕЦА? Та неговата компетентност не струва и пукната пара, когато там, където е поставен, благодарение на компетентността си, се очаква така да изхарчи предвидените средства, че да има максимален ефект. Вместо това следват схеми за кражба, които не само нанасят вреда с размера на ОТКРАДНАТОТО, а и в дейностите, съпътстващи ПРИКРИВАНЕТО на КРАЖБАТА, се харчат още толкова пари. Така загубата е ДВОЙНА! По-добре директна КРАЖБА, така е по-евтино на данъкоплатците...:о))) И това е абсолютно политически и исторически обусловено и неизбежно! Политиката се оказва пристан за всякаква неуспяла в начинанията си паплач, която категорично отказва да признае некомпетентността си и зад маската и силата на държавата се опитва да реши въпросите на личното си забогатяване с всякакви средства. И защото друг донор на средства в държавата освен бюджета няма - и ето ти българското положение. Но и ние, данъкоплатците имаме голяма вина. Защото допускаме с манипулации и лъжи да ни скрият очевидното - зад маската на политически спорове се крият крамолите за разпределяне на ПЛЯЧКАТА! И рецептата - по делата им ще ги познаете, скъпи сънародници! И не се бойте да назовете крадеца КРАДЕЦ! И го накажете - кой както може!


Запомнете едно-КРАЖБИТЕ са най-големия бич за една държава, особено развиваща се като нашата. Те(КРАЖБИТЕ) по принцип са бич за капитализма, най-голям бич. То и затова е създадена капиталистическата държава и озаптяването на КРАЖБИТЕ са в самите устои на тази държава. Ако нямаш ГАРАНЦИЯ срещу КРАДЦИТЕ, всичко друго ГУБИ смисъл.

цитирай
22. анонимен - И още малко...
29.06.2011 10:58
При тези обстоятелства, голяма е вината на "четвъртата власт", сензора на обществото, че не съзнава, не формулира и не поставя за решаване проблема, проблема с КРАЖБИТЕ. Даже се стига до абсурда да мечтае да се присъедини към тях, а ние очакваме да ги разобличава...
А иначе "глупавия народ" усети, че трябва да търси решение и го намери по своему, припозна Борисов като СПАСИТЕЛ от КРАЖБИТЕ. И той с тоя аршин ще бъде мерен - спре ли пладнешкия грабеж, ще управлява дълго, дълго... В противен случай ще отиде там, където са Костов,СДС, царя, БСП и Доган. Неминуемо! И ще чакаме следващия спасител от башибозушкия грабеж...
цитирай
23. megafon - Много правилно.
29.06.2011 11:31
анонимен написа:
При тези обстоятелства, голяма е вината на "четвъртата власт", сензора на обществото, че не съзнава, не формулира и не поставя за решаване проблема, проблема с КРАЖБИТЕ. Даже се стига до абсурда да мечтае да се присъедини към тях, а ние очакваме да ги разобличава...
А иначе "глупавия народ" усети, че трябва да търси решение и го намери по своему, припозна Борисов като СПАСИТЕЛ от КРАЖБИТЕ. И той с тоя аршин ще бъде мерен - спре ли пладнешкия грабеж, ще управлява дълго, дълго... В противен случай ще отиде там, където са Костов,СДС, царя, БСП и Доган. Неминуемо! И ще чакаме следващия спасител от башибозушкия грабеж...

цитирай
24. анонимен - И инструмента...
29.06.2011 11:50
Въпросът е Борисов БОРИ ли се с КРАЖБИТЕ? Всеки сам ще си отговори и от този отговор зависят бъдещите резултати на ГЕРБ на всякакви избори. Но, спря заменките - факт. Средна цена за километър магистрала - 2 млн. евро - факт. Даже еврокомисар от ЕС дойде да протестира срещу тия ниски цени, зер било много опасно да се строи евтино!!! Че изпълнителите няма да могат да калкулират неговото, може би...Но лакмуса за всеки, който иска да е обективен е ЗОП(Закона за Обществените Поръчки). Трябва да го приемат до края на юли(дано!). Там ще проличи Кой Кой е и дали повсеместно ще се СПРАТ КРАДЦИТЕ. Или ГЕРБ ще тръгнат по петите на предишните безславно и безследно изчезнали от българската политическа сцена!
цитирай
25. megafon - Да. Правилно. Много правилно.
29.06.2011 13:45
анонимен написа:
Въпросът е Борисов БОРИ ли се с КРАЖБИТЕ? Всеки сам ще си отговори и от този отговор зависят бъдещите резултати на ГЕРБ на всякакви избори. Но, спря заменките - факт. Средна цена за километър магистрала - 2 млн. евро - факт. Даже еврокомисар от ЕС дойде да протестира срещу тия ниски цени, зер било много опасно да се строи евтино!!! Че изпълнителите няма да могат да калкулират неговото, може би...Но лакмуса за всеки, който иска да е обективен е ЗОП(Закона за Обществените Поръчки). Трябва да го приемат до края на юли(дано!). Там ще проличи Кой Кой е и дали повсеместно ще се СПРАТ КРАДЦИТЕ. Или ГЕРБ ще тръгнат по петите на предишните безславно и безследно изчезнали от българската политическа сцена!

цитирай
26. анонимен - ФАНАТИК
29.06.2011 17:32
Браво на автора ! И още един път ПОКЛОН! Не споменаваш обаче много важно нещо : 2007-ма като влезнахме в ЕС редица фирми от радост за нови пазари вдигнаха в пъти производството а пътищата и железниците не можаха да поемат натоварването и накараха фирмите да произвеждат по малко ! А плюйте са по Боко че прави магистрали!
цитирай
27. megafon - Е пропуснал съм много неща, защото ще стане
29.06.2011 17:34
анонимен написа:
Браво на автора ! И още един път ПОКЛОН! Не споменаваш обаче много важно нещо : 2007-ма като влезнахме в ЕС редица фирми от радост за нови пазари вдигнаха в пъти производството а пътищата и железниците не можаха да поемат натоварването и накараха фирмите да произвеждат по малко ! А плюйте са по Боко че прави магистрали!

много, много обемиста и подробна.
цитирай
28. asthfghl - ...
29.06.2011 19:55
Добър очерк. Ще чакам следващите части. А след тях, кой знае - защо да не направиш и един на сегашните управляващи? :)

Хубаво е, че хората те цитират:
http://sland.blog.bg/politika/2011/06/29/nai-dobriiat-vic-za-boiko.773742

А и вицът там не е лош :)
цитирай
29. megafon - Благодаря ти за
29.06.2011 21:28
asthfghl написа:
Добър очерк. Ще чакам следващите части. А след тях, кой знае - защо да не направиш и един на сегашните управляващи? :)

Хубаво е, че хората те цитират:
http://sland.blog.bg/politika/2011/06/29/nai-dobriiat-vic-za-boiko.773742

А и вицът там не е лош :)

коментара.
цитирай
30. megafon - Благодаря за съвета,
30.06.2011 17:25
анонимен написа:
ama go pusnete i 3-4 m predi izborite,ne 4e baba GOCA ot siri6tnik ima net,ama dano nekoe vnu4e i kaje da ne glasuva za komunqgite,sas zdrave!

ще копирам, защото анонимните коментари изчезват.
цитирай
31. zaw12929 - мисленето ви не е демократично. ...
30.06.2011 19:36
мисленето ви не е демократично. Спрете да преписвате всякакви простотии на Станишев. Тия до втръсване ги знаем, но знаем и малко по вече и за заменките. И за клеветите на сегашните управляващи към Брюксел и на сегашни клеветници пак към Брюксел за какво ли не, а те само ни гледат сеира.Партиите са израз на демокрацията, но не и когато партийни интереси се слагат пред държавните, което вие правите. Не търпите другите и ставате смешен. Защото Триглавата ламя увеличи двойно заплати пенсии, отпуск по майчинство, детски, промени начина на хранене на децата. Ние българите трябва да свикнем да уважаваме всички политици. Пред избори трябва да изтъкваме добрите страни на харесваните от нас, а не да измисляме за противниците гадости и тогава ще дойде у нас истинската демокрация.
цитирай
32. megafon - Защо да не ми е
30.06.2011 21:00
демократично мисленето? Нима всичко това е една лъжа? Та това е самата истина. И не аз, а БСП постави личният си интерес от забогатяване за сметка на държавният. Същото направиха с АЕЦ Белене, склучиха неизогдни договори, Батко, Братко, окрадоха държавата, спряха им парите от ЕС. Престъпността беше в разгара си, хората ги отвличаха и ги изнудваха. Защо сега няма отвлечени хора и изнудвани за пари? Защото триглавата ламя е символ на корупция, символ на престъпност, символ на далавери и още куп престъпни дейности. Надявам се никога повече да не ме управляват шайка разбойници и бандити.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552834
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031