Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2011 14:56 - Избори 2011 - изводи
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 16344 Коментари: 28 Гласове:
9

Последна промяна: 04.11.2011 15:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image


Първи извод, е че ГЕРБ успя да победи на тези избори без да прави коалиция. Това показва, че на българите им е писнало от "разни" коалиции, където колективната отговорност е равна на колективна безоотговорност.

Втори извод , за да спечелиш избори в България не е задължително ДПС да ти бъде коалиционен партньор.В това се увериха всички българи и западни наблюдатели.

Трети извод - изборите може да са успех за ГЕРБ и БСП, но те си остават едни от многото с ниска избирателна активност. Да, това не са парламентарни избори, но ниската избирателна активност е признак на нежеланието на населението да гласува.

Четвърти извод - БСП е силна партия увеличаваща своета маса. Това не е вярно. В почти всички региони на България, тя участваще в една широкомащабна коалиция - БСП с ДПС, НДСВ, РЗС, независими подкрепени от БСП. И при такава широка коалиция БСП загуби категорично на тези избори.

Пети извод -  ДПС е партия вървяща в забвение. Не е вярно. Доган знае кога да си мобилизира масите и тези избори, не са от толкова голямо значение за неговата партия. Но бъдете сигурни, че от сега структурите на ДПС ще почнат да работят за тях, за да може да си гарантират следващият мандат.

Шести извод - купуването на гласове е характерно за всички партии. Да едните купуват повече, другите по-малко. В крайна сметка циганските гласове отново бяха купени. Някой бяха купени от ГЕРБ, други от БСП. Например в Пловдив цял кв. Столипиново е гласувал за Славчо Атанасов. Ако питате Славчо, той ще ви каже че е направил много за квартала. Истината е съвсем друга.

Седми извод - ГЕРБ губи там където има региони със силно турско население, като изключим Видин където имаха кмет пълен некадърник и малоумник. Нормално е да загубиш.

Осми извод, е че за Герб са гласували масово на хора на възраст от 18 - 39 години, малко над половината от 40-60 години и почти 80% над 60 години. Защо се случва така? БСП е партия ориентирана към твърдия си електорат - пенсионерите, които разбира се са и най-лесно манипулираните. Ще се срещнеш с тях, ще им кажеш блага дума, ще им обещаеш светло бъдеще и безплатно здравеопазване и хоп гласа ти е вкърпа вързан. Да вземем рекламният клип на Калфин - Данаилов е пълен с лъжи.

Девети извод - докато Плевналиев беше идеалният кандидат за ГЕРБ, независим, богат, преуспял на запад, безпартиен, не може да се каже същото и за Калфин - Данаилов. Първият носи негативите от времето когато беше външен министър, а вторият все още го споменават с "добро" като културен министър. Даже по негов адрес се чуха думите, че бил неграмотен. БСП има "крещяща" нужда от нови лица, образовани и интелигентни, нещо което отсъства в момента.

Десети извод ако за ГЕРБ можем да кажем, че е сплотена и единна, то БСП е пълен антипод. Някогашен лидер и министър на вътрешните работи Румен Петков открито агитираше за кандидат кмета на ГЕРБ в Плевен.

Единадесети извод - рибата се вмирисва откъм главата. Докато БСП продължава да вика, че ГЕРБ са мутри визирайки неговият лидер Бойко Борисов, народа много добре знае кои са всъщност истинските такива. Все още се помнят прочутите срещи на Румен Петков с мутрите в България и пътуванията на Масларова. Не може да се каже същото за никой министър от ГЕРБ.
 

image




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. анонимен - ОК, има и 12
04.11.2011 20:37
На галфона, пардон - "мегафона" , който очевидно симпатизира на спечелилите тези избори - Дванадесети извод - Герб обяви в предизборни лозунгии и вече прокарва прагматизъм в действията и решенията си. За справка - прагматизмът отрича обективното съществуване на истината и признава за истина само това, което дава практически полезни резултати /естествено за тях/. Не си мисли , че галфон като тебе ще бъде взет впред вид от към практически полезните рещения. По-скоро ще си от към страната на отричаното обективно съществуване.
цитирай
2. megafon - Да не си
04.11.2011 20:52
от загубелите случайно комунисти?
цитирай
3. анонимен - Твърде млад съм за комунист. Не си ...
04.11.2011 21:08
Твърде млад съм за комунист. Не си обяснявай нещата така елементарно. Лумпен.
цитирай
4. анонимен - "Даже по негов адрес се чуха ...
04.11.2011 21:12
"Даже по негов адрес се чуха думите, че бил неграмотен. БСП има "крещяща" нужда от нови лица, образовани и интелигентни, нещо което отсъства в момента." Тези думи "се чуха" от устата на Бойко Борисов на поредното рязане на лента пред едно ремонтирано художествено училище.
Самият Б. Борисов едва ли може да служи за критерий или ерудит отностно грамотността и ерудицията. За доказателство можем "да приложим" всичките му медийни изяви.
Поздрави към автора на блога и пожелания да свали розовите (или герберско сини) очила....
цитирай
5. анонимен - Тези думи "се чуха" от устата на Бойко Борисов на поредното рязане на лента
04.11.2011 21:19
zatova i avtora gi povtarq kato papagal. kakvato replika mu podadat milite partijni lideri ot gerb takova 6te povtarq
цитирай
6. анонимен - Народа си каза думата - вижте новата карта на България
04.11.2011 21:21
Спечелените избори на ГЕРБ са отбелязани със сив цвят. Огромен успех, който червените розички на Станишев загубиха позорно. Сега Георги Първанов ще го измести от лидерското място и с БСП - до тук. Старата партия се износи. Нови партии ще излязат на хоризонта през 2012 г. БСП вече не е нужна даже и на себе си - много от съмишленицитей се изнесоха по пантофки към другите - новите партии които ще я заместят в най - скоро време и ще й духнат под опашката.
цитирай
7. анонимен - Не се косете новият ни президент ще се извиси независимо какво искат някои десиденти
04.11.2011 21:37
България. По отношение на големите инфраструктурни проекти, всеки един проект трябва да бъде внимателно разглеждан, да има максимална прозрачност. За мен Големият шлем е енергийна ефективност, енергийна независимост и либерализация на енергийните пазари, за да бъдем част от европейските мрежи и да не може никой да ни спре кранчето” - каза Плевнелиев.

„С президента Първанов ще имаме поредица от срещи, защото темата не може да бъде изчерпана с едно пиене на кафе или с едно пиене на чай. Очаквам серия от срещи. Гордея се, че днес ще имам среща с президента Желев. За мен това е символично и много важно. Гордея се, че веднага след това ще имам среща с президента Петър Стоянов.

„Ще имам инициатива за постоянен работен формат за работа с президентите, включително и когато започна работа като президент, защото за мен е важна приемствеността”, заяви Плевнелиев.
в. Актуално и Монитор.
цитирай
8. анонимен - DOBRE SPE4ELIHA, SEGA OSTAVA DA ...
04.11.2011 21:45
DOBRE SPE4ELIHA,
SEGA OSTAVA DA NAPRAVQT
ZAVODA ZA BOKLUCI
TAKMO SE I RAZBRA,KOLKO PROCENTA SA 4ERVENITE BOKLUCI
цитирай
9. bogdan12 - Моите изводи от последните седмици са:
04.11.2011 22:09
1. Крайно недостойното поведение пред цяла България на част от загубилите кметове /например Дора Янкова/. Разбираемо е разочарованието им, но липсата на достойнство и спортсменско поведение при загуба е по-скоро смешно. Винаги съм смятал, че критиката трябва първо да започне от самокритика. Розови са очилата, когато виждаш само грешките на другите и само тях плюеш.
2. Купуване на гласове и манипулиране под всякаква форма е имало и ще има при избори не само в България. Различното този път беше само, че се шумеше повече, че това, което години преди се правеше, но не се говореше сега стана "модерно" да се говори. Защо? Според мен защото вече има по-малко страх и повече прозрачност, дори бих казал и повече свобода на словото.
3. Част от младите хора/пък и не само/ гласуваха по метода на изключването, без да симпатизират на който и да било кандидат, но с желанието да не им "отиде гласа на вятъра".
Има и още, но ще спра дотук. В заключение ще кажа само,че изборите винаги ще бъдат /както са и по света/ една голяма търговия и надлъгване. Надявам се поне с времето купените гласове и твърдия електорат на партиите да правят малък процент от гласувалите. Мнозинството да сме отговорни хора с гражданска позиция, чийто гласове да определят бъдещето.
цитирай
10. анонимен - не мога да се
04.11.2011 22:13
съглася с доста изводи от автора, но в едно е напълно прав. Доган изигра един много хитър ход и както той самият каза след изборите, скоро ще се усети.
цитирай
11. megafon - Политиката е
04.11.2011 22:49
тънка работа, не е за всяка "тиква". Така, че анонимни ми приятелю не се напъвай да мислиш.
цитирай
12. анонимен - тънка работа, не е за всяка "...
04.11.2011 23:21
megafon написа:
тънка работа, не е за всяка "тиква". Така, че анонимни ми приятелю не се напъвай да мислиш.


Да ти имам самочувствието на политически мислител...Случайно да ти е известно, че заместничката на Плевнелиев в министерството на регионалното развитие-Лиляна Павлова е от комунистическа фамилия от бригада "Чавдар", а, мъдрецо? А и повечето от гербаджиите, барабар с Боко са стари комунисти-чекисти. Ха, ха, ха...умнико. Всичко е БКП. Ама кой да ти каже!!!
цитирай
13. анонимен - megafon - Политиката е
05.11.2011 01:03
politikata ne e za papagali. te samo kalvat trohi4kite dragi mi klakiore
цитирай
14. zemaria - една трета
05.11.2011 06:37
полустини и две трети смесване на желано с реално. Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа-Кабус Наме.
Само кажи-изкарваш ли пари с тази работа? Щото, ако не-си откровен глупак. Ако да, ако зависи добруването ти от това-разбираме те. И полковник Иван разбираме, та теб ли. И тоя, дето те е сложил на първа разбираме. Ама ако го правиш от убеждение, олелее....
цитирай
15. анонимен - Дебилът галфон, който се опитва да ...
05.11.2011 07:40
Дебилът галфон, който се опитва да прави мега фон, да пресметне колко българи са участвали в "изборите", пък след това да се плюнчи.
цитирай
16. анонимен - Похвално мегафоне-само трябваше ...
05.11.2011 09:44
Похвално мегафоне-само трябваше малко да се подготвиш и тогава да "анализираш".Ако беше чел какво стана щеше да знаеш ,че на първиятур гласовете от Столипиново в Пловдив за 70:30 в полза на ГЕРБ.След като обаче бяха арестувани с голямо закъснение брокерите в махалата на втория тур резултта стана 60:40 за Славчо Атанасов.Така ,че извода си направи сам.Щеше разбира се да знаеш ,че Румен Петков агитираше и работеше за ГЕРБ в Плевен-там ГЕРБ спечели с около 300 гласа.Щеше също така да знаеш ,че активноста на ДПС на втория тур беше под 30% ,гласовете им са 75% за БСП и 25% за ГЕРБ-нали можеш и сам да си сметнеш ,че около 200 000 от ДПС не гласуваха на втория тур ,а Плевнелиев победи с около 150 000 гласа.От Турция дайдоха само около 20 000 гласа ,при около 100 000 на предишните избори.Така ,че изборите бяха едив великолепен спектакъл с обичайните печеливши.Сега да му мислят БАН ,БДЖ и всички останали.
цитирай
17. анонимен - анонимен - Похвално мегафоне-само трябваше ...
05.11.2011 10:36
kakvo mu se obesnqva6 toi edno si znae edno si bae. kakvoto sa go podu4ili ot partijnata centrala
цитирай
18. анонимен - Освен мегафон ти е необходим и акъл, ...
05.11.2011 10:36
Освен мегафон ти е необходим и акъл, за да се занимаваш с политически анализи, за каквито претендираш. Това което си написал е толкова слабовато и пристрастно, че няма смисъл да се коментира.
цитирай
19. asthfghl - 18.
05.11.2011 10:43
Колко хитро - като няма какво да добавим, дайте да оклепаме автора, че така по-лесно. Много удобен трик, но доникъде не води. Ей затова сме в това състояние - защото 95% от българите са коне с капаци, недодялани селяндури, лаладжии дето като са анонимни са много смели, а иначе се крият в миша дупка и си трайкат, и въобще лумпенизирани дебили, които не могат да вържат повече от две изречения на кръст (да не говорим, че и да се скъсат не могат да ги напишат на собствения си език). Иначе на псувните сме много добри.

Ако забележиш в предния пост в същия този блог, с почти нито една от политическите позиции на автора не можах да се съглася - но това не означава, че ще му скоча на гърлото и ще почна да го обливам с кофи с гомна, нали?
цитирай
20. анонимен - asthfghl - 18.
05.11.2011 10:55
avtora- kakto mu vika6 e edin dolnoproben draska4. 4el sam mu i drugite pisania i ne e nikav drug osven edin klakior. gledali sme gi tiq kak ska4aha po plo6tadite puk posle otidoha se naqdoha ot pani4kata. sq toq na sa6toto se nadqva ama go e qd 4e nqma da go ogree 6toto mnogo kasno se e usetil. vidqh ti komentarite v druia post. mnogo pravo govori6 ama kel faida kato neznam kolko si % ot naroda sa kato lista na vqtara nakudeto gi duhne6 natam far4at. toq e sa6tiq- ti mu izliza6 s dovodi toi ti govori 4e si zabluden. E NE STAVA. ostai go da si lae sled nqkolko godini druga pesen 6te pee.
цитирай
21. july26 - Това което наричаш "изводи" всъщност са факти,от тях пък се правят изводи
05.11.2011 11:54
На всичкото отгоре ги представяш повърхностно и субективно...може би не е зле да почетеш как коментират утвърдени имена въпросните факти и да видиш как се прави това,за да не занимаваш нас и себе си с подобни но лишени от смисъл някакъв писания.
Информация за размисъл...помисли върху фактите
до момента свързани с ГЕРБ и ББ и БСП и г-н Кобурготски,може пък да прозреш нещо по-дълбоко от
видимите прояви на коалиционност....



Учудвам се на тия дето са те изтипосали на първа страница, по какъв критерий или просто са натиснали напоски върху постинга....
цитирай
22. vencivaleri1951 - То мегафон говори, мегафон не мисли...
05.11.2011 12:16
-Самостоятелни мнозинства почти винаги са се проваляли....Луканов, Виденов, Костов...
-Най успешните страни се управляват от коалиции в Европа. Няма коалиции в Гърция, Испания, Португалия, Прибалтика...Какво става с тях?
-Петков се е срещнал с братя Галеви, което е грешка от статуса който заема. Срещата обаче е на отмет в МВР и не е тайна. Няма обаче съдружия с Галеви, пък и Галеви са пионерска организация в сравнение с Ипон , а братята непослушни чавдарчета в сравнение със съдружниците на Борисов
ДПС освен при д-р Желев никога не е имало решаваща роля в изборите. За първанов на втория тур гласуваха над 2млн души. Каква е ролята на Доган?
-На фона на Борисов и МЕГАФОН "неграмотният" Данаилов е "нобелист" :)
цитирай
23. анонимен - Колко хитро - като няма какво да д...
05.11.2011 12:30
asthfghl написа:
Колко хитро - като няма какво да добавим, дайте да оклепаме автора, че така по-лесно. Много удобен трик, но доникъде не води. Ей затова сме в това състояние - защото 95% от българите са коне с капаци, недодялани селяндури, лаладжии дето като са анонимни са много смели, а иначе се крият в миша дупка и си трайкат, и въобще лумпенизирани дебили, които не могат да вържат повече от две изречения на кръст (да не говорим, че и да се скъсат не могат да ги напишат на собствения си език). Иначе на псувните сме много добри.

Ако забележиш в предния пост в същия този блог, с почти нито една от политическите позиции на автора не можах да се съглася - но това не означава, че ще му скоча на гърлото и ще почна да го обливам с кофи с гомна, нали?


Аха...ти не си анонимен, ти си: Filibeto Maina, asthfghl-все имена записани в кръщелното ти свидетелство, а може би са символи на закодираното ти ЕГН.
Интелектуалецо, я се виж: "коне с капаци", "недодялани селяндури", "лаладжии", "лумпенизирани дебили", "обливам с кофи с говна" - употребени от теб термини и изрази, с които благославяш 95% от българите, но си се загрижил за "оклепания автор"(без действително да е така).

Кога и как ще критикуваш този или онзи автор, си е твой проблем, който мен не ме интересува, и за това не ме препращай към някои твои предни коментари, за които ти си мислиш, че са образец на водене на дискусия. Благодаря! Намери си друг обект да обучаваш.

цитирай
24. sland - Очаквах по-голяма разлика между ...
05.11.2011 13:04
Очаквах по-голяма разлика между Плевнелиев и Калфин, но ДПС и НДСВ продължават да си ги подкрепят, жалкото от цялото нещо беше, че много млади хора бяха излъгани и заблудени от БСП. Видях много млади хора с елементарни разсъждения, чули от някъде някой. Никой от тях не е си е направил труда да проучи това което се говори. Казват "Лошо е че Бойко ще вземе цялата власт" питам ги защо да е лошо "ще си прави каквото иска". Не трябвало да сме управлявани от една партия, та нали 8 години бяхме управлявани от турци и комунисти и измислени монарси в коалиция, резултат никакъв. На немците лошо ли им, като са управлявани от една партия, на Швейцария, на Финландия на на на още куп добре устроени държави. И повече тези млади хора просто не можеха да видят сценария, ако Калфин беше президент
2 сценария:
1 - мълчи си като Първанов и от време на време надава глас за да се види, че съществува.
2 - вето на неудобните закони за БСП, повторно вето, влачене на законите с по седмици, правителството започва да боксува, защото не върши работа, дестабилизация на държавата и перфектна почва за манипулиране на тъпите хора от БСП за следващите парламентарни избори.

А нали народът е казал "Много баби хилаво бебе" и "Общата отговорност е пълна безотговорност"....

Успех на това правителство, а некадърните комунисти да се пукнат от яд и ако искат да хванат БОЙКО да взима подкуп от милиони... пак ще е по-качествен от тях !!! С ДВЕ ДУМИ БСП НЕ СА КАЧЕСТВЕНА АЛТЕРНАТИВА !!!
цитирай
25. bogdan12 - Изразяването на ясна позиция, особено пък политическа,
05.11.2011 15:25
защитаването й и отстояването й би следвало да се толерира и уважава много повече. Коментарите Ви са нелепи и нямат нищо общо с мислене, защита на теза и анализ. Моля ВИ! Освен да плюете, можехте да изразите своята политическа позиция /ако изобщо имате такава/.
Уважавам хората, които имат смелостта да кажат -аз подкрепям/симпатизирам на..., защото....Уважавам постоянството и твърдата позиция на автора. Смелост се иска да отстояваш и защитаваш позицията си, особено сред глутница озверели лаладжии. Има разлика между "розови очила" и позитивно мислене. Отрицанието е тип поведение, обикновено на слабака. Едва ли ще сте такива "хейтъри", ако говорехме очи в очи.
Колкото до анонимността - може да сме анонимни като имена, но ако четете постовете/коментарите на неанонимните ще разберете позицията и начина им на мислене. Тази отговорност е по-важна от едно голо име.
цитирай
26. asthfghl - 23.
05.11.2011 18:04
Анонимний, далеч съм от мисълта да се напъвам да образовам когото и да било - нагледните примери, че това е напълно безсмислено занимание, изобилстват - включително и тук.

Що се отнася до анонимността - тук поне стоя с никнейма си, можеш да ме проследиш до моя блог и т.н. А ти - ти си просто един крясък някъде там.
цитирай
27. megafon - Браво ASTHFGHL
05.11.2011 20:38
Абсолютно си прав, че анонимните са тролове. Незаслужават внимание.
цитирай
28. tutankhamon661 - megafon
08.11.2011 11:26
Без да правят коалиция и въпреки всички удари под пояса.
А Станишев го представя за тяхна победа. Не знам в кой свят живее този човек.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552856
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031