Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2012 14:06 - Прощай агент Първанов Ага
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 59814 Коментари: 133 Гласове:
16

Последна промяна: 19.01.2012 19:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
      Първанов си отива! Отива си един „български“ президент, с който едва ли българите биха искали да се похвалят, камо ли да си спомнят за него с „добро“. Отива си един президент, бивш агент на ДС, а може би понастоящем агент на чужди служби. Наскоро Георги Първанов обяви, че неговото управление е едно от най-успешният период на България (очевидно си мисли, че българина е доста прост). „

    Кой е всъщност Георги Седефчов Първанов? Роден е на 28 юни 1957 година в село Сирищник, Община Ковачевци, Област Перник.  Дипломира се в Историческият факултет на  СУ „Св. Климент Охридски“. През 1981 г. постъпва на работа в Института по история на БКП като научен сътрудник през 1988 г. защитава докторска дисертация по история на тема „Димитър Благоев и българският национален проблем 1879-1917“ и от 1989 г. е старши научен сътрудник.

    С какво ще запомним десетилетието на Първанов?
    Първото и основно нещо, е че той е проводник на руски интереси и задкулисен политически играч! Големият шлем, но за кой?
image
    През 2004 доклад на Специалната комисия на Организацията на обединените нации (ООН) относно машинациите със средствата по програмата „Петрол срещу храни“ уличава във взимане на подкупи от режима на Саддам Хюсеин ръководената (през 1998 г.) от Първанов БСП и близки до нея фирми. Първанов отрича ръководството на БСП да е получавало подобни средства. Казусът остава неразяснен поради факта, че българската прокуратура, начело с главния прокурор Борис Велчев (бивш президентски съветник на Първанов), отказва да инициира разследване по случая по искане на парламентарната група на ДСБ. Другото нещо, което направи е че насели президентството с чиновници, даже удвои и утрои апаратчиците и имаше съветници по всички въпроси. За едни беше привилегия за други присъда – няколко бяха застреляни показно без убийците да им бъдат разкрити. Нещо нормално за управлението на тройната коалиция.  Другият съветник на държавният глава съветвал го по въпросите на сумото, днеска е подсъдим за изграждането на схема за поръчкови убийства.

     Освен, че напълни президентството с „бойните“ си другари, то ги разпрати и в посолствата ни в чужбина.  Всички посланици са негови хора и бивши сътрудници на ДС. На всичкото отгоре след дълга и остра полемика в политическото пространство през 2006 година, българският президент се оказа с картонче на ДС. Първанов се оказа агент Гоце, който е бил доносник и сътрудник на българските държавни власти. Разкритото му досие показва, че той сам се е натискал да сътрудничи на ДС.
Няколко години по-късно бяха отворени и досиетата на „нашите посланици“, които също се оказаха членове на ДС. Той дори ги защитаваше до последно и отказа да ги отзове независимо, че нашите Европейски партньори открито протестираха. Срам, срам и пак срам! Негови хора се настаниха и по високите етажи на съдебната система, неговият съветник Борис Велчев (от стар комунистически род) стана главен прокурор на Република България. Затова сега какъвто ни е съдът, такава ни е и прокуратурата.
image

     За упорита работа в полза на интересите на Русия и против интересите на България Първанов би трябвало да подлежи на преследване по силата на Наказателния кодекс, коментира Евгений Дайнов. Само в случаите, когато обслужва чужд национален интерес, Първанов се проявява като политик с ясна визия, каза Огнян Минчев. Иначе той ще се запомни с нищетата на публичното присъствие, отказа да се поеме лична отговорност за случващото се в България и с нея.
"Първанов е едновременно лъснатият, стегнат костюмар, който стои под дъжда с караула и сивият "политически инженер" в сянка, който реди схемите и дърпа конците на „политици и партии."

     Той е първият български президент връчил мандат за съставяне на правителство на турската партия ДПС, в лицето на Ахмед Доган. От своя страна ДПС посочват за министър – председател Сергей Станишев.

    Георги Първанов е автор и на инициативата „Българската коледа“. Същата тази Коледа, от която Стефан Данаилов и Ивайло Калфин публично се отрекоха. Парадокс, нали? Със средствата от кампанията се осигурява лечение на тежко болни деца, организира се модернизация на здравни заведения и др. По време на кандидатпрезидентската кампания през 2006 г. на 8 октомври в предаването „В десетката“ по Би Ти Ви водещият Иво Инджев съобщава, че е получил анонимни електронни писма, в които се твърди, че Георги Първанов притежава мезонет на стойност 100 хил. евро на централен булевард в София, подарен му от наградения от него с орден оръжеен търговец Петър Манджуков. Иво Инджев „доброволон“ напуска БТВ, а няколко месеца по-късно става ясно, че наистина хора от кръга Първанов имат апартаменти там. През 2010 Инджев издава книга „Президент на РъБъ“, в която чрез журналистически разследвания доразяснява детайли около мезонета (оказват се два) и други скандали около Първанов.
 

 image


    На 5 март 2008, няколко дена след пожара във влака София - Кардам, в регионалния вестник „Струма“ излиза информация, че на 1 март Георги Първанов е бил на специално организирана за него ловна дружина в околностите на Симитли. В отговор на официално запитване, президентството първоначално отрича, но по-късно уточнява, че президентът е бил в Симитли, но не на лов. Депутатът от БСП Стоян Проданов потвърждава, че той самият е бил на хайка за лов в Симитли. На въпроса дали е бил в компанията на президента той отговаря: „Дори и да знам, не ми е работа да давам информация дали президентът е бил“ . Според Правилника за приложение на Закона за лова организирането на хайки за вълци е забранено в периода от 1 февруари до 30 септември. По-късно на официална визита в Узбекистан, българският президент обстрелва архар, който е обявен в Червената книга като застрашен вид. Информацията е разпространена международно от руските медии.

Награждава Ахмед Доган с орден „Стара планина“ I степен „за заслуги към етническия мир и демокрацията в България“. По-късно, през 2004 г. удостоява със същия орден и професора по трудово и осигурително право Васил Мръчков. С патетичната си реч против удостояването му, тъй като Мръчков е бил главен прокурор на НРБ по време на „Възродителния процес“, Иван Костов предизвиква политически скандал, Доган се отказва от ордена. Впоследствие Първанов изменя собстения си указ и награждава Мръчков с орден „Кирил и Методий“.

    На 24 Септември 2010 автомобили от кортежа на Георги Първанов предизвикват пътнотранспортно произшествие в района на Ловеч (без пострадали), информацията е съобщена от БНР и други медии на базата на споделено от свидетели на случилото се. Информацията е първоначално потвърдена от говорителя на полицията в града, но впоследствие е опровергана от началника ѝ. Същия ден Ген. Димитров от Национална служба за охрана заявява пред медиите, че кортежът не е причина за катастрофата. Ръководителят на НСО също отрича кортежът на държавния глава да е замесен в катастрофата. Съставеният акт, обаче, посочва като причина преминаването на кортежа на Президента, което е потвърдено от свидетели в техни интервюта в медиите.

    От началото на мандата на президента Георги Първанов и вицето му Ангел Марин от 2002 г. до края на 2011 г, точно 455 престъпници са били помилвани. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на президентството и от данни на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” на Министерството на правосъдието (МП), която изпълнява указите за помилванията. По конституция “президентът на републиката упражнява право на помилване”. Първанов прехвърли това си правомощие на вицепрезидента Марин още в началото на първия им мандат, припомня „Труд“. Кои са “спасените” и за какви престъпления са били осъдени е най-строга тайна. Единственият, за чието помилване се знае, е бившият депутат от 38-ото НС и лидер на “Евророма” Цветелин Кънчев. Той беше осъден на 6 г. затвор, като реално изкара около 2 г. и бе пуснат предсрочно. А през 2005 година беше помилван от Ангел Марин и така успя да се кандидатира за депутат.

    През 2011 година президента Първанов се забърка в поредният скандал, като този път успя да намеси и премиерът Бойко Борисов. В медиите първоначално излезна запис от СРС-та, в които ясно се чува как премиерът Бойко Борисов прекратява разработка срещу собственика на пивоварна „Леденика“ – Мишо Бирата. Няколко дни по-късно стана ясно, че всъщност инициатор на това ходатайстване е президента Първанов. Собственика на пивоварната се е обадил на Първанов, а той на Борисов, а той пък на директора на агенция „Митници“. Разбира се, няколко седмици по-късно Мишо Бирата загадъчно беше намерен мъртъв в хотел на Валентин Златев в град Правец. В интерес на истината Валентин Златев е по-близък до Първанов и Станишев, отколкото до Бойко Борисов. На последните местни избори, Станишев заедно със Златев закриха изборната кампания в град Правец.

    Докато беше на власт създаде политическото движение АБВ, но след като преживея пълен провал и крах, тихо мълком започна задочен конфликт с лидера на БСП – Сергей Станишев. За благодарност направи опит да разцепи БСП, партията която го направи президент.

    В началото на 2012 година Първанов награди за особени заслуги зам. Президента Ангел Марин с орден „Стара планина“. Какви са тези особени заслуги? Може би за добър лакей. Но благодарение на ГЕРБ и Бойко Борисов и като следствие от разразилия се скандал в медиите, Марин се отказа от ордена.
За цялото си 10-годишно президентстване бившият вече държавен глава дава цели 417 ордена „Стара планина“.  В листата от хората, които го получават, впечатление правят:
1.Гюнтер Ферхойген комисар по разширяването
 2.Романо Проди председател на Европейската комисия
 3.Франц Фишлер комисар по въпросите на земеделието и рибарството
 4.Колин Пауъл, държавен секретар на САЩ
 5.Осама Мохамед, посланик на Египет у нас
 6.Сие Ханшън, посланик на Китайската народна република
 7.Бела Коложи, посланик на Унгарската република
 8.Пиер Фердинандо Казини председател на Камарата на депутатите на италианския парламент първа степен
 9.Марчело Пера председател на Сената на италианския парламент първа степен
 10.Жозе Аугусто Линдгрен Алвес извънреден и пълномощен посланик на Федеративна република Бразилия в България
 11.проф. Огнян Герджиков юрист и бивш председател на Народното събрание
 12.Негово Величество Харалд V Крал на Норвегия с лента
 13.Нейно Величество Соня Кралица на Норвегия с лента
 14.Негово Кралско Височество Хокон Кронпринц на Норвегия с лента
 15.Нейно Кралско Височество Метте-Марит Кронпринцеса на Норвегия с лента
 16.Ролф Троле Андерсен лорд чембърлейн на Негово Величество Крал Харалд V първа степен
 17.Ролф Балцерсен извънреден и пълномощен посланик на Кралство Норвегия в Република България първа степен
 18.Свен Ерик Сведман генерален секретар на Министерството на външните работи на Кралство Норвегия първа степен
 19.Арне Умхолт маршал на Кралския двор първа степен
 20.Берит Тверсланд личен секретар на Негово Величество Крал Харалд V
 21.Симеон Сакскобургготски
 22.Тони Блеър
 23.Кондолиза Райс
 24.Тодор Батков
 25.Ахмет Доган

    За цялостното си управление г-н Първанов (агент Гоце) успя да обезличи президентската институция и да унищожи вековни традиции с повсеместното връчване на ордени. Но историята помни. Това е човека, който най-малко е бил канен на мероприятия в сравнение с предишните управници. Може би и затова политолозите лепнаха етикет на Първанов като интригант и забележително най-незабележимия  и нежелан президент в Света. На фона на всичките тези президентски „успехи“ президента Първанов си тръгва с 45% одобрение. Много бих се радвал някой да ми обясни защо президента има такъв рейтинг и защо раздаде ордени на хора, които открито работят срещу българската държавност и население?

                                                              По материали из Интернет и Българските медии

 image




Гласувай:
18


Вълнообразно


1. asthfghl - ...
19.01.2012 14:13
Прав му път! Сега идва един мижав президент - подлога на поредната номенклатура. Който шефа му един ден го питал "Абе тебе що не вземем да те направим президент, а?" и той казал, "Ами... добре..."

Ей това е следващият ни президент. Ако досега се работеше по обезличаването на президентската институция, гледайте отсега какво ще става. То вече започна - почват да се дават предложения за орязване на правомощията на президентството и новата кукла на конци с готовност ще ги приеме. Да ни е честито!
цитирай
2. asthfghl - ....
19.01.2012 14:14
Що се отнася до продаването ни на чужди интереси, сега от продаване пред руснаците минаваме към продаване пред Вашингтон и Брюксел - ако някой си мисли, че сме независими, значи е наивник.
цитирай
3. анонимен - Роска Ментата
19.01.2012 14:36
А нещо за прима мажоретката на Боко Тиквата Роска?
цитирай
4. megafon - Относно новият президент смятам, че е
19.01.2012 14:40
прекалено рано, даже несериозно да се правят коментари. За "продаването" няма нищо общо с горната статия и Големия шлем. В случая говорим за енергийна независимост. За съжаление никой не го осъзнава и разбира. Нищо чудно Първанов има 45% одобрение.
цитирай
5. asthfghl - 4.
19.01.2012 16:03
Има много общо даже - всичко е навързано. Не само това, ами продаването беше изрично споменато в статията, следователно заслужава коментар.

Че е рано, рано е. Но не че новият се пръква отникъде - вече имаме някои наблюдения върху взаимоотношенията му с Шефа и можем да направим достатъчно надеждно предположение какво следва оттук. Ще съм извънредно радостен, ако изведнъж обърне палачинката и стане наистина независим политик, но отдавна в чудеса не вярвам.

45% е прекалено високо за тоя агент Гоце. А сегашното 55% одобрение на Роската на мен нищо не ми говори - нали с тебе отдавна сме установили, че близо 95% от народа са прости, така че не ми цитирай проценти народно одобрение като някакъв решаващ аргумент.
цитирай
6. thewanderer - прекалено рано, даже несериозно да ...
19.01.2012 16:04
megafon написа:
прекалено рано, даже несериозно да се правят коментари. За "продаването" няма нищо общо с горната статия и Големия шлем. В случая говорим за енергийна независимост. За съжаление никой не го осъзнава и разбира. Нищо чудно Първанов има 45% одобрение.


Мегафончо не се учудвай, че дежурните милиционерчета почнаха да квакат още сега.
От комунистите неща като , чувство за такт, умереност,обноски,справедливост и родолюбие не можеш да очаква.
цитирай
7. asthfghl - 6.
19.01.2012 16:09
Фалшива дихотомия = умишлено нагласяване на аргумента да изглежда като "ако не си с нас, значи си против нас" и: "ако си против тоя, значи си от оня". Твърде малко хора са в състояние да осъзнаят, че Е възможно да не одобряваш и А, и Б. Да не говорим за В. Живота е само бял или черен само в книгите.

Ситуацията е следната. Предишните продажници се продаваха на Бате Иван. Сегашните продажници се продават на Бате Джон. Ако ти виждаш нещо "патриотично" в това, значи живееш на някоя друга планета. А квакането го остави.

Тактиката "като си против нас, значи си платен агент" е най-тъпия възможен довод и честно казано съм се нагледал на подобни евтини трикове, които ги има само в българските форуми - странна работа, нали?
цитирай
8. megafon - В случая пак не
19.01.2012 16:09
asthfghl написа:
Има много общо даже - всичко е навързано. Не само това, ами продаването беше изрично споменато в статията, следователно заслужава коментар.

Че е рано, рано е. Но не че новият се пръква отникъде - вече имаме някои наблюдения върху взаимоотношенията му с Шефа и можем да направим достатъчно надеждно предположение какво следва оттук. Ще съм извънредно радостен, ако изведнъж обърне палачинката и стане наистина независим политик, но отдавна в чудеса не вярвам.

45% е прекалено високо за тоя агент Гоце. А сегашното 55% одобрение на Роската на мен нищо не ми говори - нали с тебе отдавна сме установили, че близо 95% от народа са прости, така че не ми цитирай проценти народно одобрение като някакъв решаващ аргумент.

правиш разлика между продаване и продаване. Едно е да продадеш енергийната независимост на България на Русия и да е обвържеш за 100 години напред, друго е да се продадеш на Брюксел. Второто е доброволно и е желанието на народа. България е малка държава и тя не може да бъде независима.
цитирай
9. megafon - Като допълнение
19.01.2012 16:15
искам да кажа, че този процент от 45% не е висок. Лично Стоянов е имал много по-голямо и продължава да има одобрение. Но въпреки всичките проблеми и разеденения, които направи този рейтинг е неимоверно висок.
цитирай
10. asthfghl - 8.
19.01.2012 16:15
Грешна и безсмислена логика. Две лоши неща не се неутрализират взаимно. Ако X е лошо и Y е лошо, това не прави X по-малко лошо. С други думи: себепродаването си е себепродаване, независимо от колко кладенеца се опиташ да ми домъкнеш вода, за да докажеш противното. Когато видиш едно лошо нещо, би ли го нарекъл хубаво, само защото е извършвано от някой, който предварително си си набелязал за твой любимец и в който си се врекъл независимо от кривините му?

Никога не избирай отбор в политиката и не робувай на избора си - това ще те превърне в марионетка.

Нямаш право да говориш от името на народа. Аз също съм част от тоя народ и отказвам да ме продават, било то на Иван, Джон или Хасан. Моралния релативизъм, който лъха оттука, може да удуши катър от 100 метра.

Вече казах, че рейтинги на "у"добрение нищо не ми говорят. Бай Тошо имаше 99% "у"добрение, и какво?
цитирай
11. megafon - Аналогията отново е
19.01.2012 16:20
несъвместима. Поради прекалено много фактори, няма нужда да ги споменавам и да разводнявам темата. Това, че ти не си част от мнозинствотот не означава, че не трябва да се съборазяваш с неговият избор. За втори път ще го повтора, не е хубаво да поставяш каруцата пред коня. И едва ли някога България би имала по-лош президент от агент Гоце. Това просто е дъното. Ако беше прочел темата докрай, щеше да си спестиш много от въпросите.
цитирай
12. asthfghl - 11.
19.01.2012 16:22
Че къде съм казал, че няма да се съобразявам с избора? Той сега е и моят президент и заслужава моето уважение. Не заради Боко кратуната и не заради тъжните му кафеви очи, а заради институцията, която представлява.

Съобразяването не означва да си мълчиш.

Никога не казвай "никога" ;)
цитирай
13. megafon - В случая е точно
19.01.2012 16:23
така. Едва ли България ще има някога президент с агентурно минало.
цитирай
14. asthfghl - 13.
19.01.2012 16:24
Може, може. Не знам. Знам само, че Желю беше къде-къде по-посредствен като президент :)
цитирай
15. megafon - Може би за вас "посредствен".
19.01.2012 16:37
asthfghl написа:
Може, може. Не знам. Знам само, че Желю беше къде-къде по-посредствен като президент :)

Но Жельо беше в пъти по-уважаван и по-ценен отколкото Първанов. Или вие не смятате това за важно? Важното е нашият човек да е на власт, Русия да го одобрява, пък другото все "някак" си ще се нареди.
цитирай
16. asthfghl - 15.
19.01.2012 16:52
Казах, не желая отзад да ме цъка Иван, докато го лапам на Джон. По-ясен от това не мога да бъда.
цитирай
17. megafon - А ти прочети ли статията,
19.01.2012 16:54
че коментара май е за друго място?
цитирай
18. asthfghl - 17.
19.01.2012 16:57
Определено я прочетох, добре е написана. :)
цитирай
19. megafon - И като си прочел, защо не коментираш
19.01.2012 16:58
по същество на изпроводяк агент Гоце?
цитирай
20. анонимен - Няма нищо необичайно в това през...
19.01.2012 17:05
Няма нищо необичайно в това президентът да е бил в миналото агент на службите. Справка - Айзенхауер и Путин. Проблем възниква, когато този факт бива укриван много усърдно, включително с публичното изричане на лъжа от самия президент. Ако Гоце тогава беше излязъл и заявил, че е бил агент на ДС, със сигурност нямаше да изглежда толкова противен, както сега. Никой не обича путките и йезуитите.
цитирай
21. asthfghl - 19.
19.01.2012 17:51
Коментирах: прав му път! Гледаме към бъдещето.
цитирай
22. megafon - А изводи направи ли си,
19.01.2012 17:52
за да не допуснеш повторни грешки?
цитирай
23. bogdan12 - Я какъв спор сте развихрили извън темата!
19.01.2012 20:11
Ще бъда кратък:
1. Орден "Стара планина" - най-високото отличие в България се дава на Т.Батков/бай Ганьо не само по визия, най-вече по манталитет/, А.Доган/за него епитетите няма да ми стигнат сложете ги сами.../. Смях, пълен смях!
2. Публична тайна е кой е най-големия коз на президеската институция -сладката далавера помилването. Смях, пълен смях!
3. Разточително хоби за сметка на държавата! Смях, пълен смях!
4. Цензура!!! Всички медии го галят с перце, защо се учудвате, че има висок рейтинг. Смях, пълен смях!
5. За мен е недопустимо президентът да си позволи да запише и после пусне на медиите разговор с министър без негово знание и съгласие. Това поведение говори АМОРАЛНОСТ, за СТАХ, за ПОДЛОСТ! Това вече не е смях, това е гнусно!
цитирай
24. megafon - Много точно казано.
19.01.2012 20:33
Но явно българина бързо забравя. И не само това не му пука. Ще прави далавера, ще краде, ще ходи в чужбината и ще казва ех как другите живеят добре. Ами ще живеят, ти пък ще ходиш на гурбет. Затова и Славейков е казал, че българите са мърши. Да тяхното поведение е мършаво, фригидно. Те не са готови на нищо. Били сме славен народ. Кой славен народ седи 5 века под робство? И сега ще има тъпанари, който ще гласуват за Първанов и ще го хвалят. Ей затова сме мърши.
цитирай
25. анонимен - Донова
19.01.2012 21:08
Това , че ти не харесваш Първанов , е твои проблем, но за мен , тои ще остане наи-умния и достоен за уважение президент за последните 20 год. , нищо че такива като теб го плюят и викат на бялото черно.
цитирай
26. megafon - И що се криеш анонимно?
19.01.2012 21:30
анонимен написа:
Това , че ти не харесваш Първанов , е твои проблем, но за мен , тои ще остане наи-умния и достоен за уважение президент за последните 20 год. , нищо че такива като теб го плюят и викат на бялото черно.

Застани като честен човек защитаваш свойта позиция. Кажи неговите положителни черти?
цитирай
27. asthfghl - 22.
19.01.2012 23:47
За какви мои предишни грешки говориш?
цитирай
28. vencivaleri1951 - Господи ...Колко мъка и глупост има по света
19.01.2012 23:56
Първанов си тръгва след 10години на върха с 45% одобрение. Вторият мандат печели с 2/3 от гласовете и това до сега е най добрият мажоритарен вот.
-Борис велчев бил от номенклатурна фамилия. Вярно е
В момента при борисов:
-Н. Младенов -племеник на Петър Младенов...да, да онзи танковете
-Павлова-внучка на най младия етрополски партизанин и министър на хим промишленост при Живков
-Цветелина Бориславова- снаха на този който замести Борис Велчев/дядо/ и дъщеря на ген от ДС
Да погледнем критикарите на Първанов:
-Огнян Минчев-преподавател по научен комунизъм до 10.10 89та в Су Климент охридски
-Дайнов-асистент в АОНСУ в същия период. Съветски възпитаник и родители работещи в системата на ЦК и външно м-во.
-Индежев/този ми е любим десидент/ Съветски възпитаник, мама офицер от ДС, сам агент на ДС, брат парт секретар на съюза на журналистите. Демократ от всякъде
цитирай
29. vencivaleri1951 - И още нещо
20.01.2012 00:11
Първанов не може да награди никого , ако не му е поднесено решение но М съвет. Тук Борисов хем оная си работа на топло, хем душа в Рая. Не става. Насра и себе си, и Министъра си на войната/негово е предложението и подписано от Борисов/. Ето сега Борисов има и президентската институция. Държи общо взето всички власти. Хайде да видиме няма ли да продължава да се оправдава със Станишев и Първанов. Цял мандат го прави. Не харесвам/исторически/ Кобургите , но за сбъркания чип е прав. Само ние можем да си избираме /и то няколко пъти/ такова недоразумение като Борисов
цитирай
30. asthfghl - 24.
20.01.2012 00:17
> Кой славен народ седи 5 века под робство?

Добре щеше да е, ако се изказваше малко по-подготвен.

- Испания и Португалия: 781 под мавърско владичество
- Финландия: 659 години под шведско владичество
- Египет: 611 години под римско владичество
- Сърбия: 511 години под османско владичество
- Норвегия: 509 години под шведско-датско владичество
- Кюрдистан: 498 години под османско-турско владичество
- Албания: 434 години под османско владичество
- Бразилия: 389 години под португалско владичество
- Ирландия: 386 години под английско владичество
- Гърция: 368 години под османско владичество
- Мексико: 302 години под испанско владичество
- Юдея: 477 под вавилонско владичество, после 572 под римо-византийско владичество, после 460 под арабско владичество, после 192 под латинско, после 226 пак под арабско, 401 под османско

И т.н. и т.н.

цитирай
31. xloranphyl - Гоце имал два апартамента. . . Голям ...
20.01.2012 01:03
Гоце имал два апартамента...
Голям праз!
Цвъцко има 6(шест)!
Гоцко бил хванал трипер!
Ами и аз съм хващал, който ръчка путарани може да налети на курвичка!
Инджев не беше ли и той агент на ДС?
Или го бъркам с Каракачанов?
цитирай
32. анонимен - Само като прочета "енергийно ...
20.01.2012 09:01
Само като прочета "енергийно независими" и ми ставаш ясен.Я кажи как си я представяш тая енергийна независимост-ще си правим ядреното гориво за АЕЦ-а,ще си помпаме газ нефт на воля-тия неща са в изобилие по нашите земи.А ,то дори и да имаме нефт ,тя рафинерията не е наша.Или си мислиш ,че приятелите от "Шеврон" са по-малко алчни от "Лук ойл".И накрая-като си решил да се правиш на много вещ по президентските дела да беше прочел оная страничка от конституцията ,която касае правата ,задълженията и пълномощията на Президента.И сега не е късно-прочетия и 98% от глупостите ,които си написал може да си ги коригираш сам.
цитирай
33. megafon - До 29
20.01.2012 09:40
Значи ти си си абсолютно съгласен с всичките му престъпни деяния на президента? Няма смисъл повече да коментирам.
Анонимки коментари не коментирам. Всички държави в ЕС получават доставки, не само от Русия. Това също ги прави енергийно независими.
цитирай
34. vencivaleri1951 - И как да получим от другаде Газ?
20.01.2012 10:10
megafon написа:
Значи ти си си абсолютно съгласен с всичките му престъпни деяния на президента? Няма смисъл повече да коментирам.
Анонимки коментари не коментирам. Всички държави в ЕС получават доставки, не само от Русия. Това също ги прави енергийно независими.


Терминал ли имаме та да получим по море? Тръби ли имаме да получим /да кажем, че ни дадът/ от Норвегия? Гогато говориш за гАза, не мисли с гЪза
цитирай
35. megafon - И коя от тези държави е Велика сила?
20.01.2012 10:12
asthfghl написа:
> Кой славен народ седи 5 века под робство?

Добре щеше да е, ако се изказваше малко по-подготвен.

- Испания и Португалия: 781 под мавърско владичество
- Финландия: 659 години под шведско владичество
- Египет: 611 години под римско владичество
- Сърбия: 511 години под османско владичество
- Норвегия: 509 години под шведско-датско владичество
- Кюрдистан: 498 години под османско-турско владичество
- Албания: 434 години под османско владичество
- Бразилия: 389 години под португалско владичество
- Ирландия: 386 години под английско владичество
- Гърция: 368 години под османско владичество
- Мексико: 302 години под испанско владичество
- Юдея: 477 под вавилонско владичество, после 572 под римо-византийско владичество, после 460 под арабско владичество, после 192 под латинско, после 226 пак под арабско, 401 под османско

И т.н. и т.н.


цитирай
36. asthfghl - 35.
20.01.2012 11:48
Ти не каза Велика сила. Каза славни. Доста от тези народи са по-"славни" от нас. Недей да местиш гредите на вратата.
цитирай
37. анонимен - Айде от президентството в центр...
20.01.2012 11:51
Айде от президентството в централния където му е мястото!
цитирай
38. ok3223 - Мегафончо
20.01.2012 12:22
Ще умреш отглади човече, ако за трудо, който си вложил за написаната глупотевина, не кяриш нещо за меаната и душата, синко.
Напънала се планината и родила...мишле, мишка. Та и ти.
Сите преди него са пълна катастрофа. И коньо П.Стоянов, и дофтуро Ж. Желев.
Ж.Желев го избират с 86% одобрение, което след завършване на мандата спада под 20%.
Петър Стоянов се избира с 82% одобрение, което спада след завършване на мандата под 15%. Като 2-та изкарват зорлем по 1 мандат.
Георги Първанов е избран за 1-вия мандат с 44% одобрение, за 2-ия - с 3/4 одобрение народно, като днес, при завършване на 2-ия мандат е с 45% одобрение, за извършеното през двата президентски мандата.
И ВИЕ НАРИЧАТЕ ТОВА НЕСПОЛУЧЛИВО ПРЕЗИДЕНТСВУВАНЕ.
Давал много ордени. Правителството предлага, той одобрява. За какво е виновен...
Била агентин. Не е, за Разлика от Коритаров и Инджев, щатни чужди агенти, а консултант (като професионален историк) по въпроси за Македония поставени му от ДС. Като добър историк го питат, а той отговаря и разяснява исторически казуси около Македония
БИЛ ЛОВУВАЛ. Ама такава ни е президентската институция, така е наредена, почти чисто синекурна длъжност, време слободно боол. Какво да прави човеко,когато млад,здрав мъж требе да действува, а няма терен и възможност, реална власт като френскио президент и...ловува. Така праят сите като него.
Колко такива като тебека се мачат да го окепазят вече 10 годин, и всуе.
Оно не беха кози и ярета защитени, и трипери имаше, и какво ли не.
НАПЪНИТЕ НА ЦЯЛА БАНДА ОТ ЯКО ПЛАТЕНИ ПОДМАЗВАЧИ И СЛАГАЧИ ДА ГО ЗЛЕПОСТАВЯТ. Не биде уаспешно.
Народо, ако за вас е прост, като цяло е много по-умен от вашата гилдия от лакеи и подмазвачи, и преценява обективно и вярно нещата в крайна сметка.
НАРОДО Е МНОГО ПО - УМЕН ОТ ВАЗЕКА, ПОДМАЗВАЧИТЕ НАШЕНСКИ, да знаеш.
АМА МНОГО.
цитирай
39. megafon - Може ли да
20.01.2012 13:06
има толкова заслепени хора?
цитирай
40. bogdan12 - Дай Боже сляпо да прогледне!
20.01.2012 13:20
Дай Боже сляпо да прогледне!
цитирай
41. анонимен - ПОЗДРАВ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ
20.01.2012 13:25
http://www.youtube.com/watch?v=wPw0Z5CtKTs
цитирай
42. tomcat2 - Никой не може да ме убеди, че бойк...
20.01.2012 14:08
Никой не може да ме убеди ,че бойковския пудел ще е по-добър от Първанов!
цитирай
43. megafon - Никой не знае
20.01.2012 14:41
още. Ще видим какво ще стане.
цитирай
44. анонимен - Мегафон, ти направо вониш на ДС бе ...
20.01.2012 14:41
Мегафон, ти направо вониш на ДС бе тарикат и кой си да даваш оценки. Виж си само аргументите, направо се вижда че между скалпа ти и веждите няма разстояние, птеродактил мизерен!
цитирай
45. asthfghl - 44.
20.01.2012 14:58
Отново старата тактика "ако не мислиш като мен, значи си платен агент, хъ-хъ".

Май ще трябва да си преразгледам оценката, че 95% от българите са простаци. Може да се окаже, че числото клони към 99%.
цитирай
46. thewanderer - Фалшива дихотомия = умишлено на...
20.01.2012 16:26
asthfghl написа:
Фалшива дихотомия = умишлено нагласяване на аргумента да изглежда като "ако не си с нас, значи си против нас" и: "ако си против тоя, значи си от оня". Твърде малко хора са в състояние да осъзнаят, че Е възможно да не одобряваш и А, и Б. Да не говорим за В. Живота е само бял или черен само в книгите.



Ситуацията е следната. Предишните продажници се продаваха на Бате Иван. Сегашните продажници се продават на Бате Джон. Ако ти виждаш нещо "патриотично" в това, значи живееш на някоя друга планета. А квакането го остави.

Тактиката "като си против нас, значи си платен агент" е най-тъпия възможен довод и честно казано съм се нагледал на подобни евтини трикове, които ги има само в българските форуми - странна работа, нали?


Брех ти много си знаел за воденето на спорове, направо съм изненадан.

Виждаш ли когато някой яростно напада с всевъзможни измислици само една страна и защитава другата страна при най-малкото нещо, заключението може да бъде само едно.
А това, че се биеш по гърдите колко радикален си бил и как си бил и против и двете на всички ни е ясно, че е евтин номер на милиционер без въображение.

Трябва да си много ограничен за да си мислиш, че някой ще ти се хване, но след коментари от типа 95% от българите са тъпаци, това вече е предизвестен факт.

Аре ходи да правиш лекции по софизъм на бабите от клуба млада социалистка и не ни занимавай повече с краниално ректалната си инверсия агитаторче.

BTW Аргументът ми бе че здравите сили нямат никакво чувство на умереност и такт след като започват с атаки срещу президента още преди да е стъпил във власт, камо ли да са минали 100 дена, но явно толкова си се заел да проектираш, че вече не виждаш какво пише пред тебе.
Реших по тоя случай да ти пратя едно линкче към http://en.wikipedia.org/wiki/False_dilemma
да се научиш кога се ползва фалшива дилема
ето ти и още едно което отговаря напълно на твоя пост
http://en.wikipedia.org/wiki/Strawman
Понеже явно в АОНСУ не са те научили кое кое е.
цитирай
47. asthfghl - 46.
20.01.2012 20:02
От какво си изненадан пък ти, познаваме ли се? Съмнявам се. Нали ми говориш да не проектирам? Като за начало можеш да започнеш да следваш собствените си инструкции.

Кой бил радикален? Хаха, точно напротив - не-избирането на никоя страна ме прави тъкмо умерен по този въпрос. Кое ми е радикалното? Нещо по-специфично имаш ли под ръка, или пък нещо по-съществено по въпроса, който се обсъжда, или ще продължиш да изместваш темата с поредния "ad hominem"? (Като си тръгнал с Уикипедия, вземи го провери и това).

Значи какво се получава? Ако си от А, си платен агент. Ако си от Б, си платен агент. Ако не си нито от А, нито от Б, пак си платен агент-милиционер. Е, няма угодия на някои хора. Ти всъщност чия страна би ми препоръчал да заема, та да си доволен?

Именно коментари като твоя са потвърждение за 95-те процента простаци, а напоследък почвам да се съмнявам, че са и повече. И не ми приписвай думи - за тъпаци не съм споменавал.

Агитаторчета доста видях дотук. Не ми стана ясно аз за кого агитирам и чий платен агент съм - би ли ми пояснил, о, мъдрий?

По твоята логика, кой плати на ТЕБ да си направиш този анонимно-празен блог и да обикаляш по блоговете на хората и да ръсиш присъди кой какъв бил? Колко ти платиха? Можеш да споделиш.

Президента може и да е встъпил току-що, но не пада от небето. Вече сме имали 2 години и повече да си изградим представа що за политик е. Той е един много способен и усърден изпълнител. Идеален за министър. За президент? Съмнявам се. Освен ако за теб президентската институция не е просто една притурка към изпълнителната власт. В който случай много съжалявам, че мислиш така.

Когато употребяваш купешки думички, вземи първо вникни в смисъла им, че да не ставаш смешен.

И накрая - защо да обръщам внимание на един безименен трол, който специално си е направил празен блог, та да може да шета насам-натам и да псува хората?
цитирай
48. megafon - 46
20.01.2012 22:39
Изобщо не заслужава коментар. Идеята на статията е да покаже, че българите продължават да му имат доверие при условие, че този президент беше кръгла нула. Той разедени партията, разедени народа. Беше глава на мафията, агент служил на чужди интереси. Нали не вярвате, че такъв човек може да уважава държавата, институцията и да представлява българите? Лично мен ме е срам, че имам такъв президент подигравам не само във филмите и в собствената си държава, но и на Запад. Затова казвам, че Плевнелиев във всички случай ще е по-добре от него. Като министър беше най-добрият, който България има от комунистическо време. Някой интересувал ли се е кои вярват на Първанов? По тази тема две мнения сред социологическите агенции няма. Те са пенсионери, цигани, ниско образовани хора. Едните мечтаят за времето когато нищо не правиха и получаваха пари, другите са лесно манипулируеми, а трети се кланят на финикийските знаци. И да не забравяме как Първанов стана президент първият път на случайност като избяга от дебата, а вторият път с чиста лъжа като публично каза, че нигока не е бил агент на ДС. България и Русия са държавите където мафията си има президент.
цитирай
49. анонимен - Хаха, точно напротив - не-избир...
20.01.2012 23:50
asthfghl написа:
Хаха, точно напротив - не-избирането на никоя страна ме прави тъкмо умерен по този въпрос

Умерените хора, които не били нито от едните нито от другите, не влизат в постове против Първанов, за да се нахвърлят върху противниците му.
Това се нарича жалък опит да се отвлича внимание от нашите хора.
С две думи умерен си като развален Уетстоун мост.
Номерът "аз съм над политиката и не съм нито от едните нито от другите" (ама всъщност браним мощно правилните хора) ни е отдавна познат и мнението ми за подобни хора можеш добре да видиш в предишния пост.

asthfghl написа:
Президента може и да е встъпил току-що, но не пада от небето. Вече сме имали 2 години и повече да си изградим представа що за политик е. Той е един много способен и усърден изпълнител. Идеален за министър. За президент? Съмнявам се.


По твойта логика тогава предишния президент, който се обаждаше само ако нечии (чужди) интереси бяха накърнявани и не правеше нищо освен да лапа пари и поддържа връзки с крупни червени мафиоти за президент ли е ?
Още повече, че беше познат на електората от повече от две годинки и беше известен с безличието си, не виждам в сравнение с него какво си недоволен?
Или може би искаш да го сравним с другите "борещи се с комунистите" президенти, при които комунистите крадоха като бесни?

asthfghl написа:
Освен ако за теб президентската институция не е просто една притурка към изпълнителната власт.


Ахъ, а ти случайно знаеш ли точно какви са правомощията и колко българския държавен глава определя политиката???

asthfghl написа:
И накрая - защо да обръщам внимание на един безименен трол, който специално си е направил празен блог, та да може да шета насам-натам и да псува хората?

Хм ,труден въпрос. Защото не си надуто комунистическо снобче, което си мисли че в блога имат право да изказват мнение, само тези които отговарят на твоите високи критерий ???
О почакай като четем поста и изобщо профила ти излиза точно това.


цитирай
50. анонимен - И преди да си легна
21.01.2012 00:03
рекох да ти обясня някои неща, тъй като явно, не си ги чел в уйкито, нито в АОНСУ.
Strawman Astafghl е подмяната на един аргумент с друг по лесен за оборване, с цел да се хвърли прах в очите. Ако искаш пример погледни си постовете.

Argumentum ad Hominem е опит за отхвърляне на аргумент на базата на "възприети" лоши качества в страна от спора.
Да кажем
"Ти Astafghl грешиш в оценката си за новия президент, защото си комунистическа подлога"
Забележи, че аз в постовете си казвам не това а :
"Ти Astafghl грешиш в оценката си за новия президент И си комунистическа подлога представяща се за безпристрастен."

Ето сега можеш да не се чувстваш виновен, задето ме набеди че съм те псувал.

цитирай
51. asthfghl - 49.
21.01.2012 01:13
Кои са тия "вашите хора"?

Не съм казал, че съм над политиката. Казах да не ми приписваш думи. Имам си убеждения и по някакво стечение те не съвпадат нито с тези на БСП, нито на ГЕРБ феновете. Защо това те притеснява толкова много?

За предишния президент даже не смятам за необходимо да коментирам, след като още с първото си изречение в този пост си заявих съвсем ясно мнението. Какво повече да го коментирам?

Наясно съм, че президентската институция по нашите закони има предимно церемониална функция - което между другото ме кара да питам за какво е всичкото това врякане.

Нямам спомен да съм ти забранявал да си изказваш мнението, нито пък да съм задавал някакви критери"й". А от четене на профили нищо няма да разбереш, така че по-добре не си прави труда.
цитирай
52. asthfghl - 50.
21.01.2012 01:15
Благодаря, че ми разясни какво е ad hominem - със сигурност в по-горните коментари можеш да намериш достатъчно нагледен материал по въпроса.

Когато се изчерпат доводите, на помощ идват личните нападки. Тактиката е много проста и много стара. Но не виждам с какво допринася за дискусията, освен евентуално да ядоса някого - и с каква цел? Някой да си начеше егото ли?
цитирай
53. megafon - И в крайна сметка
21.01.2012 09:44
никой не каза дали одобрява постъпката на Първанов като президент? Съгласявате ли се с неговите гафове?
цитирай
54. asthfghl - 53.
21.01.2012 09:46
Не. Други въпроси?
цитирай
55. megafon - Идеята на статията е да покаже
21.01.2012 09:48
как хората могат да бъдат заслепени при наличието на едно некадърно управление. И да не видят големите гафове, които всъщност определят и курса на развитието на тази държава.
цитирай
56. ok3223 - Мегафанчо, Мегафончо...
21.01.2012 11:14
Кой си ти, и от коя камбанария даваш оценки за президенти и министри.
По всичко личи платен писувач пишещ поръчково.
Първанов бил одбряван само от простия народ(от 95% процента мърша народна по твоя преценка), а не от политически отпадъци от така наречената българска интелегенция, от калибъра на Коритаров,Инджев,Огнян Минчев, Дайнов , твоя милост и пр.паплач,която сменя на мига цвят и съвест и се кълне само в един Бог-ПАРАТА.
Ама вие, сложните, ентелгентните 5%, готови с вяра и без съвест да служите на всека властна еднодневка в политиката, само и само да сте до яслата с блага.
Та Вие на какво основание и по чие пълномощие давате оценки и преценки, като сте само 5% злокачествен отпадък от 100% целокупен, здрав и прав, корав и трезвомислещ за своето днес и утре български народ.
Не съм фен на Първанов, ако и да го познавам. Но в сравнение с джуджетата, каквото се оказаха в политиката и живота Жельо Желев и Петър Стоянов, той е великан, истински Крали Марко.
Те започваха мандатите си одобрение над 80% и ги завършваха с "одобрение" под 15-20%, с пълни провали.С по един мандат и всеобщо неодобрение.
Докато Първанов започна първия мандат с 44% одобрение,втория със 75%,като завърши и двата си мандата с 45% одобрение.
И ТАКИВА КОФТИ 5% ЕНТЕЛЕГЕНТИ КАТО ТЕБ ИМАТ НАГЛОСТТА ДА ТРЪБЯТ,че качеството си на президент бил по лош, от бившите провалилите се президенти Стоянов и Желев..
ИДЕЯТА НА СТАТИЯТА ТИ Е СЛУГИНСКО ЕЛЕМЕНТАРНА.Да покаже на мършата, колко лошо е била управляван България при президенствуването на Първанов, какви огромни гафове са правени.И колко хубаво ще бъде управляване при Президента Плевнелиев и под ръководството на Боко Б,което заключение си изсмукал буквално от пръстите си.
АКО СЪДИМ ОТ ДВЕТЕ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С УЧАСТИЕТО И НА ПЛЕВНЯТА...НИЩО ДОБРО НЕ НИ ОЧАКВА.
НА МАЛКО ПРАСЕ И НОВ ШЕФ НЕ СЕ РАДВАЙ.
Не се знае КАКВА СВИНЯ ЩЕ СТАНЕ...
цитирай
57. asthfghl - 55.
21.01.2012 11:19
Това е много вярно - и впрочем важи в пълна сила за всеки управляващ, ВКЛЮЧИТЕЛНО и сегашните ;)

Иначе, след като вече установихме, че от президента почти нищо не зависи, не знам как той определя курса на държавата.
цитирай
58. asthfghl - 56.
21.01.2012 11:21
Хей, това за 95-то % не го е казвал Мегафончо, ами беше мое творение - да бъдем коректни, а? ;)

Ти от кои проценти си? :))
цитирай
59. megafon - Президента е лицето на държавата.
21.01.2012 11:31
От него почти нищо не зависи и едновременно с това доста неща зависят от него. За забравилите може да прочетат тука и да си опреснят информацията за президента.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

И да не забравяме, че президента може да упражнява влияние върху доста институции и не на последно място както всички се уверихме да помилва доказани престъпници. И без никой да му търси отговоронст. А може би президенството и престъпността са едно цяло?
цитирай
60. bogdan12 - Не е много вярно тиражирното навякъде мнение,
21.01.2012 13:18
че едва ли е президента е само за "красота". Президетът назначава някои ключови позиции в държавата.Независимо, че е по предложение на друга институция -последната дума е неговата. Пример -главния прокурор, член на ВСК, член на управителния съвет на БНБ. Това са лостове на власт.
Да не е на първа фронтова линия на управление и отговорност, но не е "безгласна буква"!
И още нещо - президент се избира за 5г. най-дългия и най-устойчив мандат. За този период могат при стечения на обстоятелствата да се сменят два парламента и две, три и повече правителства. За мен тази институция е сравнително стабилна при политически кризи!
Помислихте ли за това?
цитирай
61. asthfghl - 60.
21.01.2012 14:35
Ще видим колко гласна буква ще е. Предвид показаното дотук под сянката на Бойко, имам много силни съмнения, че ще прокарва собствена политика.
цитирай
62. megafon - Това е голяма грешка.
21.01.2012 15:55
asthfghl написа:
Ще видим колко гласна буква ще е. Предвид показаното дотук под сянката на Бойко, имам много силни съмнения, че ще прокарва собствена политика.

Това е голямата грешка на малка част от българите, които очакват президента да прокарва собствена политика. Президента трябва да обединевя, а не да разединява. Президента не трябва да си играе на котка и мишка с правителството. Видяхме много случай при, които бившия президент използваше агентурни приоми и номера. Това не води до никакво добро. Напротив създава се конфронтация между различните държавни органи, създава се хаос и така мафията си ръководи безпрепятсвено. Политиката на президента трябва да бъде в интерес на държавата, а не в противововес на правителството.
цитирай
63. asthfghl - 62.
21.01.2012 17:11
Функцията на обединител на обществото и морален коректив на управляващи и опозиция Е собствена политика. Президентът НЕ трябва да е израстък на изпълнителната власт, защото така ролята му наистина се обезсмисля. Ролята на президента е да дава подкрепа за полезните политики и да изтъква вредните - независимо кой е управляващ. В момента, в който президентът се превърне в автоматичен "Yes-man", можем да считаме, че президентската институция е на практика ликвидирана. Справка: ситуацията с Путин и Медведев.
цитирай
64. bogdan12 - 62 това е и моята реплика на 60
21.01.2012 17:47
Собствена политика винаги и на всяка цена не можа де си позволи президента. Политиката му трябва да е това, което в дадения момент е добре за България. Поведение не оцветено политически. Президентът не е коректор според мен на изпълнителната власт от гледна точка на правомощията му, защото не е над нея йерархически. Допълват се - всеки има своето парче от баницата с отговорностите и облагите.
Не отивайте от едната крайност в другата- винаги е по-добре отделните власти в държавата да работят заедно, отколкото до си правят "мръсни номера". Съединението прави силата.
цитирай
65. asthfghl - 64.
21.01.2012 22:44
Президента може да е коректив или допълващ фактор според ситуацията и принципите му. Президент, който е автоматичен суфльор, не изпълнява никаква друга функция, освен да усилва ехото от гласа на управляващите. Нагледахме се на това по Станишево време.

Същевременно, да бъдеш коригиращ, балансиращ и вкарващ в правия път фактор, който изразява интересите на народа си, НЕ Е същото като да правиш мръсно на тоя или оня, само защото така са ти наредили от някоя партийна централа.
цитирай
66. megafon - До 64
21.01.2012 23:31
Понякога имам усещането, че изобщо не познавате българската политика и действителност. Точно обратното беше при управлението на Първанов. Почти гласът му не се чуваше и не се показваше. Те и не го каниха, но това е друга тема. Така, че няма как президентът да е бил суфльор.
цитирай
67. megafon - В България и разследваща
22.01.2012 09:50
журналистика няма.
http://play.novatv.bg/play/263066/

цитирай
68. bogdan12 - Не е задължително
22.01.2012 12:07
когато двама души/институции мислят еднакво, само единият да мисли.
Понякога може просто да гледат в една посока!
цитирай
69. megafon - А не може така.
22.01.2012 12:09
bogdan12 написа:
когато двама души/институции мислят еднакво, само единият да мисли.
Понякога може просто да гледат в една посока!

Не! Не! Това е подлизуркване. Щом някой се съгласява с теб, значи ти се подмазва. Страхотна логика, нали?
цитирай
70. asthfghl - 69.
22.01.2012 12:48
...А когато не се съгласява с теб, значи е платен агент-провокатор, нали? ;)
цитирай
71. megafon - Е типично българско мислене.
22.01.2012 13:00
asthfghl написа:
...А когато не се съгласява с теб, значи е платен агент-провокатор, нали? ;)

Ако не си с мен, значи си против мен и обратно. Не, незначи може би ти си свикнал точно на такъв тип мислене. Идеята е да мислят доброто на държавата, а не да гледаме реализирането на тесни политически интереси. На това бяхме свидетели вече 10 години. Ето това е нещо, което уме Плевнелиев. Да не се подава на провокации и да бъде умерен. Качество, което не се отдава на повечето българи, които са хора на крайностите. Да или не. С мен или против мен. Както каза Бойко Борисов, българите трябва да си сменят чипа. Ах, колко много е бил прав само.
цитирай
72. asthfghl - 71.
22.01.2012 16:19
> Не, незначи може би ти си свикнал точно на такъв тип мислене.

Не усети ли нюанса в тона ми? ;)
Ирония - какво ли е това животно?
цитирай
73. ok3223 - Mегафонеее
22.01.2012 17:49
Туй за чипа е творение на симо ментата, цар0 бе. "Ах колко ...бил прав". Да не си улюбен у Боко. Лоената Топка, и главата да си смени все тая файда. От катър жребец не става. С пожарникарската диплома и подарените му от Симо Ментата генералски пагони, не стана нито топ полицай, а още по- малко държавник.
От пудела Боков, Плевнята, да стане добър президент. Възможно, но малко вероятно.А дано. Туй значи да даде шут на Боко по дебелия задник,и да започне
да мисли самостоятелно. Нищо чудно. След 1.5 год. Боко ще е на 5-та глуха, а Плевнята не преполовил и половин мандат.
Плевнятя бил умерен.Беше ...г-н Никой. Боко го водеше със себе си и го"помпаше", като розово балонче с ИМИДЖ.Такваз бе заръката на кукловодите.
Президента,какво,да не води собствена политика.А что да дела.Да се подхилва одобрително като политическа проститутка,на всяка простотия изречена от вождо,както правеше Плевнята,когато беше до Боко.
Президентите до днес без Плевнята, бяха рутинирани политици със собствени виждания как се прави политика,и правеха политка, която смятаха за добрата у моменто.Не са,и не бива да са МЕГАФОНИ на правителствата на власт,а да се опитват,така правеше и Желев навремето, да са и коректив,когото виждат че правителството е на крив път.
Със съвети добром,когато не стая,с възможностите, които имат.
Със стенограмата на разговора Първанов показа и на последния БУДАЛА в БГ, какво нищожество е мистер Дянков.Това беше майсторски ход,логичен и морален в политиката.
цитирай
74. megafon - За първи път се сблъсквам
22.01.2012 18:41
с такъв "умен противник" (ОК3223). Радвам, се че вие сте изключение и малцинство в тази държава. Иначе Бог да ни е на помощ!
цитирай
75. asthfghl - ...
22.01.2012 18:53
Бих се радвал новия ни президент да вземе позиция по следния въпрос:

http://misbis.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/01/21/ochakvaite-skoro-i-vyv-vashiia-dom-fashizmyt-nastypi-s-obnov.887225

Още по темата:

http://afrodita1.blog.bg/novini/2012/01/21/policiiata-arestuva-roditelite-na-osnovatelka-na-grupa-vyv-f.887030

Да чуем моралния коректив на държавата дали ще вземе отношение въобще, или ще си мълчи. Аз залагам на второто.
цитирай
76. megafon - А ти защо приемаш
22.01.2012 18:56
нещата като чиста монета? Нали знаеш, че всеки може да си пише каквото си иска. Всички престъпници в България са невинни, даже и тези в затвора. Докажи ми, че са невинни и че са бити?! Можеш ли?
цитирай
77. bogdan12 - 75 Ама вие чакате чудеса, хора
22.01.2012 19:04
Всеки непроверен слух трябва да се коментира ли, да се взема позиция, да затъва в битовизми? Учудвате ме и аз мога много неща да напиша в клюкарника, че съм важен! Има си институции да проверяват сигнали и жалби, подадени ПО НАДЛЕЖНИЯ РЕД. Нито президента, нито изпълнителната власт /полицията/ е длъжна да следи личния ви профил и да ви "пази". Това не е Биг брадър!
цитирай
78. asthfghl - ...
22.01.2012 19:13
Ще се радвам да заеме позиция и по този въпрос:

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/01/22/semeistvo-se-oplaka-ot-policeisko-nasilie.149419

В момента го гледам по новините. Има и свидетели. Полицията с половин уста си призна за използването на сила. Свидетелите описват много подробно как са смлели човека от бой, без да е оказвал съпротива.

Помним и как ченгета влизаха по домове след грешно подаден адрес и смилаха от бой хората. Никаква реакция.

Много е любопитно как веднага отхвърли като измислица новината за поредния полицейски произвол. Според мен това показва тенденция.

Що се отнася до президента, като обединител на нацията, не следва ли той да заеме позиция по въпроса с натрупващото се негодувание сред народа от полицейското насилие?

Не е "битовизъм" това. Това е директна атака на властимащите над човек, който критикува премиера. На това в цивилизованите държави му се вика политическа репресия. Когато говорим как Путин и Лукашенко извършват репресии срещу дисиденти, следва да мерим със същия аршин и у нас, не мислиш ли?
цитирай
79. megafon - На всякъде стават грешки.
22.01.2012 19:16
Поредната такава беше в САЩ. Дали Обама изобщо разбра се питам аз? За да не съм празнословен, ето линк http://www.youtube.com/watch?v=vY82seEBw5w
цитирай
80. asthfghl - 79.
22.01.2012 19:18
Това е отявлен натиск над политически инакомислещи хора. Изпращането на ченгета в точно този дом не а никак случайно. Момичето е била активистка, създала група във FB, която критикува ББ. Да не се правим на ударени, може ли? Хората не са ЧАК толкова тъпи.

САЩ е полицейска държава. Наистина ли настояваш да се равняваме по тях в това отношение? Там полицаи пръскат със сълзотворен спрей в лицето мирно стоящи на паважа студенти. С това ли искаш да се сравняваме?
цитирай
81. asthfghl - ...
22.01.2012 19:24
И още един въпрос. Ако подобни действия бяха извършвани от полицията по времето на Станишев, пак ли щеше да бъде "просто битовизъм"? Интересно ми е каква реакция можеше да се очаква от уважаваните гореизказали се.
цитирай
82. megafon - А нима вашата памет
22.01.2012 19:26
asthfghl написа:
И още един въпрос. Ако подобни действия бяха извършвани от полицията по времето на Станишев, пак ли щеше да бъде "просто битовизъм"? Интересно ми е каква реакция можеше да се очаква от уважаваните гореизказали се.

не помни случайте?
цитирай
83. asthfghl - 82.
22.01.2012 19:29
Това не е отговор на въпроса ми.

Нито пък на предния за Америка.

Да не говорим за въпроса за репресията.
цитирай
84. bogdan12 - Не сравнявай с Путин - няма допирателна точка
22.01.2012 19:30
Битовизъм, колкото и неестествено от твоята гледа точка, е всеки конкретен случай, едно събитие, едно престъпление, една "репресия". За тези случай има съд - както се събират доказателства виновен ли е престъпика, така ще се съберат и дали има превишаване на правомощия на полицай. Истината за всяка конкретна ситуация никога не е еднозначна и така повърхностна както я изкарвате. От тази дистанция нито ти, нито президента не е редно да дава оценки! Не се говори преди да се проверят детайлите, но това не им е работа.
Аз лично предпочитам вместо да изказва мнение по всеки единичен казус -независимо в каква посока - да назначи догодина отговорен професионалист за главен прокурор, че да може ПРОКУРАТУРАТА да си върши работата. Ако няма престъпления, няма да има нужда и от наказания!
цитирай
85. megafon - Това не е отговор на въпроса ми. Нито ...
22.01.2012 19:34
asthfghl написа:
Това не е отговор на въпроса ми.

Нито пък на предния за Америка.

Да нв говорим за въпроса за репресията.


Къде видя тука респресия? Това е един нещастен случай, станал по някакви си причана. Някой не си е свършил работата. Но "репресия", силни думи, но нямащи нищо общо с истината. Нали знаеш, че който не работи, той не греши. Навсякъде по света се случват грешки, които костват живота на хората. Е, и? Каква е връзката с кадруването на Първанов? С обвиненията срещу него? С номера който скрои на Румен Петков?
цитирай
86. asthfghl - 84.
22.01.2012 19:36
Има повече допирателни точки с Путин, отколкото на теб ти се иска, и фактът, че предпочиташ да си затвориш очите за тях, говори повече за теб, отколкото за когото и да било.

Ти вярваш ли на българската съдебна система? :-О

Не говоря за единичен казус - казусите започнаха твърде много да се трупат. Не е ли редно моралния компас на народа да напипа пулса на народното недоволство и да заеме справедлива позиция? Редно е или не? Ще си замълчи ли по въпроса? Аз залагам на "Да".

Главният прокурор не може да предотврати престъпленията. А проблемът с неадвекватната ни съдебна система не опира до един-единствен човек. Проблемът е системен.
цитирай
87. asthfghl - 85.
22.01.2012 19:37
Каква е връзката с Румен Петков? Аз не си спомням да съм правил такава връзка - ти защо правиш?
цитирай
88. bogdan12 - Репресия е имало в лагерите, в Белене
22.01.2012 19:39
Сравними ли са нещата?
цитирай
89. megafon - Аз ли нещо бъркам или
22.01.2012 19:42
статията е за управлението на един президент, който с лъжи потвърди по тв-то, че никога не е бил агент и така спечели вторият мандат. А ако следиш българската политика щеше да знаеш какво е общото.
цитирай
90. megafon - Ако четенето ви е трудно,
22.01.2012 19:51
то вижте видеото. Поне може да го чуете и видете.
http://www.youtube.com/watch?v=pWdiglK1aeM
цитирай
91. asthfghl - 88.
22.01.2012 20:04
Трябва ли да са сравними нещата дотам, че да е като в лагерите?

Ето - даваха го по новините вече и това. Слух било?

Ако почна да пиша за Бойко, дали ще ми позвънят на вратата качулати под претекст, че съм бил държал туби с ракия без бандерол в мазето? Много ми се иска да не е така. Но случаят с това момиче говори съвсем обратното.

Има страх сред хората. Видя се и на последните избори. Дано новият ни президент се позамисли и над това. Защото страхът е най-лошият съветник и нещата могат да станат непредвидими за управляващите, ако не си направят труда да си извадят заключенията.

Мегафон, не разбирам защо ту включваш на "ти", ту на "Ви" :)
цитирай
92. megafon - За да усетиш иронията ми.
22.01.2012 20:08
Страх има в хората, които се занимават с далавери. Ти страхуваш ли се? Ти репресиран ли си?
цитирай
93. bogdan12 - Пробвай да пишеш /вече го правиш/и сподели опит - ако някой изобщо те отрази
22.01.2012 20:09
Изместихме темата -взехме да ровим в бъдещето на днес встъпилия в длъжност президент - като врачки.
Темата е за миналото, история, която както се вижда отсега, ще е дискусионна.
Употреби репресия, очевидно не на място -отговорих ти!
Не познавам ЛИЧНО хора, които да се страхуват от властта! Когато двама души бягат и крещят пожар пожар, двеста почват да тичат след тях без да са го видели с очите си. А дали има пожар?
цитирай
94. asthfghl - 92.
22.01.2012 20:11
Имаше страх НА ИЗБОРИТЕ. Хората не смееха да кажат за кого са гласували. Можем да отворим и тази доста обширна тема, но май вече сме я минавали преди.
цитирай
95. asthfghl - ...
22.01.2012 20:20
Между другото, "Ако не си престъпник, нямаш от какво да се притесняваш" е най-често срещаният автоматичен отговор от застъпниците на полицейската държава. Ако имате наблюдения над дебата по този въпрос във вече отявлено полицейски държави като Великобритания, ще се убедите, че този довод е изпразнен от смисъл, особено когато става дума за полицейски произвол с цел политически натиск.
цитирай
96. alexs - С всеки следващ мандат президен...
23.01.2012 14:40
С всеки следващ мандат президентската институция все повече се обезличава! В Русия Путин си назначи Медведев В България Бойко си назначи Плевналиев. Нима ще може Плевналев да каже "Не" на чоекаа и на управляващата пария които са го "назначили" ! Предишните президенти можеха ..... няма да забравя как Петър Стоянов каза "Иване кажи си..."
" вся власть советам" преведено на български " Цялата власт на ГЕРБ"
цитирай
97. megafon - А Първанов
23.01.2012 14:51
колко пъти каза на Станишев? Подай си оставаката, спряха ти Еврофондовете?
цитирай
98. asthfghl - 97.
23.01.2012 15:31
И ти държиш великият умерен, принципен и честен Плевнелиев да се сравнява с подставения, подъл агент Първанов? Неадекватността на Първанов може ли да служи за извинение за същата на Плевнелиев? Нали искаме "най-добрия" президент в историята ни? Тогава защо се оправдаваме с "най-лошия"? Какво сравнение въобще се опитваш да направиш и най-вече - защо?
цитирай
99. megafon - Ами ако беше прочел темата
23.01.2012 15:41
щеше да знаеш.
цитирай
100. ok3223 - megafoneее...
23.01.2012 17:49
Каак може да фалиш в аванс една 0 министър, назначен като министър и президент от мафиота Боко Бански.
Щоом взеха властта започнаха арестите на невинни хора. В полицейски акции са бомбастични наименования, като "Октоподи","Килъри" и пр. бяха арестувани стотици невинни, които съдиите, когато опре до съда, пускаха след ден два масово, с десетки, защото срещу 99%от задържаните нямаше улики, че са се готвили или извършили престъпни деяния.Оставени бяха няколко човека в арестите от кумова срама.Арестуван беше брутално и показно бивш министър на отбраната, и куп негови познати с фалшиви обвинения, които едно по едно отпаднаха в съда, когато започнаха да се гледат образуваните набързо дела. Съдът съди и осъжда само когато има безспорни улики факти за извършено престъпление, а не по внушения на ЦВЪЦИ ШЕСТАКА, както е навсякъде по света и все още е у нас.
ДОБРЕ Е, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ Е ТАКА У НАС...До кога?...
Каква беше интимната цел на тези масови и показни, често ненужно брутални полицейски издевателства и арести, в болшинството си над невинни хора, показвани като ужасяващи екшъни и по телевизията.
Целта беше и Е...ДА СЕ НАПЛАШАТ ХОРАТА, ДА СЕ НАГНЕТИ СТРАХ У ХОРАТА И...УСПЯХА." Вижге, как не се церемоним с министри, със съдии, та с вас ли ще се церемоним,ако се наложи"-това беше подтекста на упражнението с арестите.
Това постепенно ти набива в чутурата с факти и документи търпеливо и внимателно уважавания от мен господин...ASTHFGHL.
За това кукловодите си "назначиха" начело на държавата двете нефелни полицайчета Боко Бански и ЦВЪЦИ ШЕСТАКА.
С превантивна цел.
Иде тежка криза, недоволство, милионерите растат лавинообразно, станаха над 1300, народа все повече обеднява и обеднЯва...частни градчета, дворците на олигарсите, яхтите, мерцедесите и тн.
А БОКО И КОЛЕГАТА МУ СА СЕ ДОКАЗАЛИ КАТО ТЕЛОХРАНИТЕЛИ И ОХРАНИТЕЛИ...ТА ТАКА.
цитирай
101. анонимен - Ти луд ли си бре 100
23.01.2012 19:17
99% от всички са арестувани. Последният случай, беше с убиеца от Соло. Свидетелски показания, видео записи. И какво се случи? Съдийката го оневини нали? Защото Гоцевият съд оневинява всички и прави подривна дейност на държавата. Обаче няма да е задълго!
цитирай
102. megafon - ДЕВЕТ КАТЕГОРИЧНИ ИМПЕРАТИВА ОТНОСНО КОМУНИСТИТЕ
23.01.2012 19:42
Ползва се като ръководство за действие, когато човек попадне в ситуации,
в които действат комунисти....

1.Комунистите винаги печелят първия рунд.
Нормалният човек обикновено е нормално зает и няма да плете мрежи и конспирации.Комунистите пък основно с това се занимават.И затова в момента, когато човек разбере, че срещу него има някаква комунистическа акция, той вече е загубил първия рунд.

2.Комунистите винаги се оливат.
Макар по далечен спомен от Хегел комунистите да говорят за "мяра", те не разбират за какво става дума - и непрекъснато нарушават мярата на нещата. И се натъкват на съпротивлението на материята, наречена човешка природа и човешки дела.От там нататък комунистите имат два пътя: да пречупят материята с терор;или ако не прилагат терор, да се оплетат в нея, оливайки се на всяка крачка..

3. С комунист не се спори.
Причината е проста: логиката на комуниста не е логика на другите. И победа в спора с него не може да има. Това първо. И второ: в спор, когато губи , комунистът винаги промена правилата на играта. Пример: ти му говориш за свобода, той ти обяснява че в Америка бият негърчетата.

4.С комунист се бии на светло.
По традиция комунистите провеждат бойни действия на тъмно - далеч от прожектора на публичността. Извадени на светлината на публичността, те увяхват като вампири. Светлината е основният съюзник в борбата срещу комунистите.
цитирай
103. megafon - Вместо отговор
23.01.2012 19:46
5.Комунистут е винаги с една идея по-нагъл , отколкото си представяш. При подготовка на стратегии за борба срещу комунистите този отрезвяващ принцип винаги трябва да бъде заложен.

6.Поставен пред избор да ти свие номер или да не ти свие номер - комунистът по - скоро ще ти свие номер. Имайте го предвид при неминуемите в нашето ежедневие положения, в които все пак трябва да се свърши работа с комунисти.

7.Комунистите не могат да приложат повече от едно усилие по един повод. Ако ти си поводът, стискай зъби, докато мине усилиято. Ако се окаже, че си го надживял - минаваи в настъпление.

8.В пряка схватка между комунист и свободен човек,комунистът по правило губи. Свободният човек, бидейки независим,разполага с ресурси, за които комунистът дори не може да се досети: гъвкавост, бързина, висока ефективност, маневреност. А комунистът е несвободен и зависим човек - и го е страх, най -вече от неговите си партийни началници.Това го сковава и го прави лесен противник.

9.Комунистите в крайна сметка винаги губят.
Когато упражняват масов терор, крайната сметка може да се забави с поколения. Ако не упражняват терор, крайната сметка идва неочаквано - дори за техните противници - бързо!
цитирай
104. asthfghl - 99.
23.01.2012 19:50
Темата ти не е отговор на въпроса ми.
цитирай
105. megafon - Прочети пост 102 и 103.
23.01.2012 19:56
asthfghl написа:
Темата ти не е отговор на въпроса ми.


Няма как аз, нито ти да отговори на въпроса за неща, които те първа не са се случили. Както казват руснаците "Поживём — увидим, кто кого, как и где". За сега само можем да си чешим езиците. И между другото темата е оценка за управлението на едно десетилетие, в случай че си забравил. ;-)
цитирай
106. ok3223 - Мегафоне
24.01.2012 11:16
Питал ли си се, що за НЕЩО Е нещото, наречено ПОЛИТИЧЕСКИ КЛАКЬОР.
Човече, наето срещу възнаграждение да ръкопляска шумно на артист,оратор, политик и др. или да ги освирква, за да създава впечатление за успех или провал.
Не ти ли се струва че пишеш в тази роля.
Опитваш се да освиркаш безуспешно един УСПЕШЕН президент, защото това не понася на твоите работодатели.
Да започнеш президентски мандати 1-я,с 44%подкрепа,2-я със 75%, и да завършиш и 2-та мандата с 45% народно одобрение,се е отдавало на много малко президенти по света.Един от тях е Георги Първанов.
И ти като нефелник-клакьор отричаш очевиден факт и ставаш смешен.Сочиш за успешни мандатите на Желев и Стоянов, и двамат започнали с одобрение над 80% и завършили катастрофално с "одобрение"под 20%,с лични провали.
ТВОЕТО Е БАЛКАНСКИ ГЬОНСУРАТЛЪК.
Може да си всякакъв но...истината преди всичко.
Пишеш за комунисти това,онова.
ГЕРБ е пълен с бивши комунисти, като цигански юрган с бълхи.Това са твоите спонсори...,от Боко през Плевнята и стигнеш до ЦВЪЦИ 6-ка.
Те и на времето са били такива комунисти, каквито са днес демократи.
А ти им кадиш тамян и демонстрираш пресилена преданост.
И СТАВАШ ГЛУПАВО СМЕШЕН, КАТО СЕ ОБЯВЯВАШ ЗА ЯРОСТЕН БОРЕЦ ПРОТИВ КОМУНИСТИТЕ И КОМУНИЗМА, НЕЩО, ОТ КОЕТО В БГ НЯМА И СЛЕДА.
Героизираш сам себе си, като цирков клоун.
цитирай
107. megafon - Кажи сега
24.01.2012 11:23
за гафовете на Първанов? Какво мислиш за тях? Удобряваш ли номера дето го врътна на Румен Петков с доклада? Или на Сергей с неговото АБВ? Кажи какво мислиш за неговите съветници (за останалите такива все още живи)? Кажи ми за журнталистката дето е арестуваха? За ПТП-та където ги направи и се покри като мишка? Кажи ми за раздадените ордени на поразия? И не ми казвай, че правителството ги предлага, защото не е вярно?
цитирай
108. asthfghl - ...
24.01.2012 11:23
Уф, тука ми заприлича на...

http://imgs.xkcd.com/comics/duty_calls.png
цитирай
109. plamo - за гафовете на Първанов? Какво м...
25.01.2012 11:17
megafon написа:
за гафовете на Първанов? Какво мислиш за тях? Удобряваш ли номера дето го врътна на Румен Петков с доклада? Или на Сергей с неговото АБВ? Кажи какво мислиш за неговите съветници (за останалите такива все още живи)? Кажи ми за журнталистката дето е арестуваха? За ПТП-та където ги направи и се покри като мишка? Кажи ми за раздадените ордени на поразия? И не ми казвай, че правителството ги предлага, защото не е вярно?

След всичко което прочетох е ясно ,че megafoncho е "кон с капаци"и я кара както казва народа:" едно си баба знае и това си бае",без да вниква в аргументите на другите,или наистина се напъва да си отработи паричките,или почесване зад ушичките,а може и някоя "пражолка" да падне.
цитирай
110. анонимен - ясно е като бял ден,
30.01.2012 18:58
че болшевишките слуги работят и до днес срещу българския народ и против бъларската държава, както е ясно и отношението на клинично здравите към тях. един от незабелязаните приноси на агент гоце дотук е унижението на българската армия - никога досега не сме видяли такъв унищожителен отрицателен подбор на представителните войници наричани гвардейци, които са лицето на армията. помни ли някой друг път да са били избирани такива нисички слабоватички индивиди като че ли българите всички са такива? само и само да не личи колко непораснал е агент гоце. но и това е по примера на неговите господари и оператори - погледнете снимки и филми с възнисичкия владимир улянов..
и друго нещо наблюдавах тук, активни са само защитниците на кафявочервената чума на обществото, която докарваше мор и срам на всички, както и многобройни фалити на държавата ни за последните двадесет години, след много внимателно премълчаваните петдесетгодишни неуспешни трнировки за управление на държава, икономика, народ и всичко това при липса на каквито и да е пречки, наготово подарена цялата власт от чужда окупационна армия. и никак не е трудно да разбере човек защо е така - незаразените и необалъчените вече имат условия да работят повече и си гледат работата, вместо да обръщат форумите на провинциални махленски кръчми, в които необразовани простаци с глас на насран партиен секретар анализират няколко думи от това, което са успяли да разберат и запомнят от поднесеното по телевизията. да, признавам го макар с неохота, но е факт - сегашното управление е по-малко зло от социалистите и етническите коалиции. и въобще обществата, докрани до примитивно и инфантилно мислене винаги придобиват неандерталското мислене, така последователно провеждано от едни славяни дето само с мускули (оръжия) се фукат - да си избират мачовци за главатари. това го направиха партийните другари - комунистите, които сега срамежливо се преименуваха но нереформираха като социалисти.
цитирай
111. анонимен - 110 - продължение
30.01.2012 19:29
именно партайгеносетата - партийните другари - опростачваха народа ми като го поливаха с помията, наричана от познавачите "циганско-славянски пънк" и грандомански продавана под името, с което истинският българин и патриот найден геров е определил свещената и ритуална музика, изпълняванапри сватби, погребения, кръщенета и прощъпулници - чалга. един друг агент на политическата полиция у нас - кев-кев, бе първият основател, собственик и агитатор на тази опростачваща кръчмарска музика - той създаде първата радиостанция за тази цел на име сигналплюс. по заповед на своите оператори и притежатели - послушните изпълнители на вековната злобна заповед за обезбългаряване, започнала с ликвидирането на двете български патриаршии, и продължила с категоричното противопоставяне да имаме собствена конституция след властта на султана, и нанесла своя най-решителен удар в края на втората световна война с ликвидирането на законно избраното българско правителство и последвалото унищожение на морала, семейството, религията, традициите и трудолюбието, както и мъжеството и способността да се поема отговорност. заедно с няколкостотин пълноценни, самостоятелномислещи, образовани и успяли българи в лагерите на смъртта. именно на тази организирана група е изпълнител досегашният индивид, назначен за президент според конситуция, създадена за осигуряване на луксозното оцеляване на паразитиращите върху българския народ. макар да го наричаме така, той не беше моят президент. така, както не беше президент и за множеството българи, каквито и цифрички да се размахват - ако бяха верни, щяхме ли да търпим кърлежите да ни смучат през януари 1997ма? щяхме ли сега, в този момент, мирно и по законен път да ги лишим от властта сега, в този момент? защото това е истинският, работещият вариант да се възстановим каквито сме били преди втората война - богати, многодетни и уважавани и като народ, и като нация, и като държава. за да видим дали това работи, поглеждаме в историята - навсякъде, където...
цитирай
112. анонимен - продължение на 111
30.01.2012 19:48
...навсякъде, където са били ефективно отстранявани от властта, народите и държавите са се отдалечавали успешно от ръба на пропастта, ако все още не са били бутнати. и са се възраждали като птица от пепелта - погледнете германия - червената армия освободи половин германия от социализма и западна германия стана икономическия гръбнак на европа, изпреварвайки по развитие, богатство и спокойствие повечето от своите побжедителки от втората война; чили - където хората бяха доведени го зверство да се убиват в гръб за парче хляб - след промяната с несоциалистическо управление за десет години постигнаха икономическото чудо и днес са най-преуспяващата държава на южна америка; словения - след като с кръв заслужиха обратно свободата си от социалистическия главатар, водил десетгодишна война за запазване на личната си власт, обявиха немислимата и до днес средна (забележете!) държавна заплата от хиляда и шестстотин жълтици; ирак - след като тамошният социалист беше премахнат от властта, иракчаните биваха обстрелвани с базуки и други машини за убиване, но пак влизаха да гласуват за нова собствена конституция против дотогавашния социалистически метод на ограбване; полша, чехия, словакия, унгария - всички те премахнаха социалистите от власт и много по-добре от тук догонват развитието на онези свои съседи на същия континент, незаразявани от кафявочервената чума. щом другите го могат, и ние го можем. затова всеки, който изолира от власт българомразещите коми-та, наци-та и соци-та, е по-добър за управник. най-малкото, повече от паричните подаръци на европейския съюз ще достигат до селяните и по другите цели, за които ни ги подаряват. да бъдем благодарни за това.
цитирай
113. анонимен - payday loans online 508 3930
18.10.2012 10:59
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20290>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5984>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15058 payday loans online
цитирай
114. анонимен - generic viagra 801 1471
18.10.2012 12:09
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16301>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#13132>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#16153 buy viagra
цитирай
115. анонимен - generic viagra 544 8482
18.10.2012 16:13
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#1147>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#3378>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#19439 buy viagra
цитирай
116. анонимен - generic viagra 603 2391
19.10.2012 01:42
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#10361>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#6809>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#10245 viagra online
цитирай
117. анонимен - cheap levitra
20.10.2012 11:26
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#1922 - buy levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9885>cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6444 online
цитирай
118. анонимен - viagra 50 mg 20207
20.10.2012 11:32
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#lrlki>cheap generic viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#dvxzv >viagra online</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#lezlv viagra online
цитирай
119. анонимен - order cialis 14531
20.10.2012 18:44
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#nbgqp>cialis online without prescription</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#tqdrz >cheap cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#dgqyy buy generic cialis
цитирай
120. анонимен - levitra online 1460
21.10.2012 01:37
<a href=http://orderlevitrahere.com/#wttoa>buy levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#zerpe >cheap levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#hsuow cheap levitra online
цитирай
121. анонимен - cheap kamagra online 14559
22.10.2012 06:44
<a href=http://orderkamagranow.com/#lgutr>online kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#sghqp >cheap kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#tyzoi buy cheap kamagra
цитирай
122. анонимен - cheap generic levitra
23.10.2012 01:43
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9892>buy levitra online</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#7512>buy generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6610 online
цитирай
123. анонимен - buy generic cialis 897 19366
24.10.2012 01:45
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#11535>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#8037>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#2763 buy cialis
цитирай
124. анонимен - payday loans 302 19808
24.10.2012 02:41
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#7902>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#7528>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#15058 payday loans
цитирай
125. анонимен - generic levitra 5963
24.10.2012 11:32
<a href=http://levitrastorehere.com/#sdgwj>buy levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#rkywb >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#xaqqa cheap levitra
цитирай
126. анонимен - buy kamagra online 5809
24.10.2012 17:15
<a href=http://kamagrastorehere.com/#rohul>kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#guzky >cheap kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#qhwjr buy kamagra online
цитирай
127. анонимен - buy viagra 20143
24.10.2012 21:38
<a href=http://viagrastorehere.com/#fspem>cheap viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#ickmt >cheap viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#nldqv cheap viagra
цитирай
128. анонимен - Ugg Outlet
26.10.2012 07:07
pagnpjqtv
http://www.buybootugg.com/ uggs for sale
http://www.uggboots-discout.com/ Cheap Uggs
http://www.cheapbootugg.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.uggboots-winter.com/ Uggs Outlet
http://www.winter-uggboots.com/ Cheap Uggs
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Cheap Ugg
http://www.backuggboots.com/ Uggs
http://www.uggbootstoback.com/ Ugg Boots Sale
http://www.uggbootsaledollar.com/ Ugg Boots Sale
http://www.discountbootsale.com/ Ugg Boots
http://www.shoesforwinter.com/ Ugg Outlet
http://www.bootsonline-ugg.com/ Cheap Ugg
http://www.bootoutletssale.com/ uggs outlet
wmslsbchm
<a href=http://www.buybootugg.com/#qyqhehqkf>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#crinrhafx>Uggs</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#zrbdjewkr>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#rwtxncnsx>Uggs</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#nedcuckcz>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#pslsmhekv>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#cyahwgwpo>uggs outlet</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#xcstczxrf>uggs outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#iwogbvpel>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#mcefrmgcn>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#hfremlmlq>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#pxeftprrj>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#qvbvluyqk>Uggs Outlet</a>
yjthouktw
<a href=http://www.buybootugg.com/#hlxbwwysl>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#cehwlydwk>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#mchhnzymy>uggs outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#xzcjozhcf>uggs outlet</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#sxytaaotq>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#jwdjlibak>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#nkzrawfof>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#nlmefijun>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#qqqmeotma>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#wnmjzzbyw>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#hdrnapxja>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#jygnrsqfy>uggs for sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#lxsfpepbu>Cheap Ugg Boots</a>
цитирай
129. анонимен - buy cialis 2731
26.10.2012 08:10
<a href=http://cialisstorehere.com/#pirim>buy cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#uxcrx >buy cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#amvuu cheap cialis
цитирай
130. анонимен - buy levitra 1716
30.10.2012 09:27
<a href=http://cheapgenericlevitranow.com/#bcoww>buy generic levitra</a> - <a href=http://cheapgenericlevitranow.com/#moaxs >cheap generic levitra</a> , http://cheapgenericlevitranow.com/#qmfly buy levitra online
цитирай
131. анонимен - cialis online 16110
02.11.2012 10:07
<a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#scyjh>generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#rrulk >cialis online</a> , http://ordercheapgenericcialishere.com/#qgujq generic cialis
цитирай
132. анонимен - generic propecia 5569
03.11.2012 00:59
<a href=http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#hlvsv>generic propecia</a> - <a href=http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#bvrxp >generic propecia</a> , http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#reynh cheap propecia
цитирай
133. анонимен - viagra online 9756
06.11.2012 07:48
<a href=http://ordergenericviagrahere.com/#dkzrz>generic viagra</a> - <a href=http://ordergenericviagrahere.com/#nzilb >viagra online without prescription</a> , http://ordergenericviagrahere.com/#jvcod viagra 150 mg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2553125
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031