Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2012 11:53 - Бойкот на Софарма
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 8487 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 24.02.2012 16:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 

След проведеното разследване на журналистите на ТВ7, предлагам всички българи да бойкотират Огнян Донев и неговата компания "Софарма" и да почнат да се снабдяват с лекарства от чужбини или с заместители на други производители. Такъв геноцид на българския народ с участие на здравната каса и министъра на здравеопазването, никога преди това не е бил провеждан в България.
 
И тъй като още в началото на самото разследване се намеси главния прокурор с изявлението, че няма извършено престъпление, а комисията за защита на потребителите гледа "незнаещо". Ако ние самите не се преборим с такива алчни олигарси, няма кой друг да ни помогне. Ако това беше се случило в Русия, точно за 24 "другаря" Путин би бил решил проблема окончателно. Аналогичният случай в САЩ щеше да приключи с влязла в сила съдебна присъда. В България зам. министъра на здравеопазването не иска да отговоря, а министъра се прави на луд. И ме уверява, че цените били заради ддс-то. Освен, че те са за уволнение трябва да бъдат дадени и на прокурор, защото това е геноцид.
 
Далаверите, които са направени от Огнян Донев и неговата метреса зам. министърката на здравеопазването са точно източване на здравната каса и задлъжняване на българските болници. Те и затова фалират. Правят медицинското обслужване недостъпно в малките населени места, които по-късно опустяват. Никой няма да седи на село, където най-близката болница се намира на 50 км. И като сложим факта, че зимата пътят е непроходим до това място, ти си направо загинал. А през това време институциите само си прехвърлят топката. Затова всички граждани трябва да бойкотират всичките фирми на Огнян Донев, вестниците "24часа" и "Труд", където е оказвана безпардонна цензура. Цяла седмица и една малка статия няма за далаверите му. Един абзац. Такава, цензура не е имала в България никога след десети ноември. Затова единственото ни спасение е бойкота. Нека да видим дали ще продължава да продава лекарствата в България на 300% надценка. А през това време докато българските граждани умират от геноцида, нашият господинчо гордо позира пред списание "Форбс" като най-бързо успелият милиардер. Е, как ли няма да стане? И да не забравяме, че този бизнес му го дадоха в "ръцете" Иван Костов и БСП-то. Той е един отявлен техен кадър и спонсор на доста правителства. затова призовавам към бойкот.
  image



Гласувай:
14


Вълнообразно


1. анонимен - Аналогичният случай в САЩ щеше да приключи с влязла в сила съдебна присъда.
24.02.2012 19:43
И по кой точно закон да бъде осъден. Може би по някакъв твой?
цитирай
2. megafon - Има си законодателство,
24.02.2012 20:41
прави се комисия, която се произнася дали има извършено престъпление. И оттам се образува дело, съд, глоби и затвор. Страно ли ти е? Това е вече изкривено самосъзнание.
цитирай
3. анонимен - ne po temata ame se vrezva
25.02.2012 02:20
Премиерът обеща веднага да приеме оставката на Тодор Коларов

Като прочетох това и не знам защо се сетих за следния виц:
"3 часа сутринта. В спешно отделение докарват двама, на единия ръката заседнала до лакътя в задника на другия. Лекаря ги гледал, гледал, гледал и казал
- Момчета, вие не сте за тук.
- А за къде сме - чул се примрял глас.
- За кукления театър..."


/П.С./ Още веднъж се извинявам и на министър-председателя и на Коларов! Не знам защо ми хрумна тази глупава асоциация?
цитирай
4. valsodar - Бойкотът няма да се получи по няк...
25.02.2012 10:26
Бойкотът няма да се получи по няколко причини.
Една от тях е, че сред най-големите клиенти са болниците, които са поставени в зависимо положение, чрез бюджетирането им, т.е. става дума за подкрепа на монопол, чрез държавна намеса,


Скандалът избухнал в медиите не е провокиран от загриженост към цените на лекарствата у нас и респективно към съдбата на населението, а просто заплатена медийна война с цел подмяна на един монополист ( създаден от едни политически кръгове ) с друг ( верен на настоящият ). Просто на мястото на Софарма ще дойде Търговска лига, но злоупотребите с цените на лекарствата ще продължат, защото това е бизнес за страшно много пари, а там където са намесени подобни крупни финансови интереси, морал и съвест не виреят.

ПП На твое място бих помислил малко по-задълбочено над корените на проблема, за да открия начин за ефективно, наместо зрелищно решение. :)))
цитирай
5. desozz - Забрави
25.02.2012 10:46
Ако ме боли зъб вземам най-доброто болкоуспокояващо, без да се замислям кой го произвежда или внася. По времето на царя, Велчев опита да помогне на Търговска лига" да остане единствен вносител на лекарства.Е не успя напълно,но пък унищожи доста малки фирми и складове на конкурентни фирми. Без да му пука,че оставя на улицата без работа,управители,дилъри ,манипуланти и прочие. Целта им бе тихомълком постигната с ревизии,актове,глоби,митнически проверки и задържане на стока по складове.
цитирай
6. megafon - Така е
25.02.2012 11:13
от тука можем да заключим, че Донев е бил спонсор на НДСВ, а сега най-вероятно и на Меглена Кунева. Но бойкота е хубаво нещо. В България няма антитръстово законодателство и още куп неща и затова всички ни се подиграват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2565698
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930