Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2012 22:22 - Защо в България няма „Еколози“ и истински протести?
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 70638 Коментари: 119 Гласове:
2

Последна промяна: 18.06.2012 22:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато започна стачката на българските „еколози“ относно ново приетият закон за развитието на горите през 2012 смятах, че това е абсолютно нормално.  Имаме гражданско общество, което е готово в лицето чрез  „еколозите“ да излезне  на пътя и да стачкува. Така както става в „развитите общества“.  И аз съм абсолютно съгласен да се защитават по този начин съответните обществени интереси . Но забележете в рамките на закона и чрез законни средства.

А какво се случва? Нека да направим една кратка хронология на събитията.  Законът е приет и така наречените „екологични организации“ започват да се организират чрез „Фейсбук“, за да отидат и барикадират  „Орлов мост“ абсолютно незаконно. След като предизвикват огромно задръстване,  не са регистрирали своят протест (така е по закон) на място е изпратена полицията, която има за цел да разпръсне демонстрантите.  Съвсем логично и нормално. И какво следва? Единия полицай е пострадал с разкъсани гръбначни връзки и не се знае дали изобщо някога ще проходи.  Това са мирните „еколози“. В резултат на това са изпратени спец -частите и протеста е ликвидиран. След като вижда какво се случва, премиерът се намесва и забранява на полицията да бие протестиращите. Аз пак се учудвам на тези „екологични организации“, които работят с абсолютно незаконни средства. Тези организации би следвало да знаят, че в България си има легални и законни начини как да спрат определен закон.  Бих допълнил, че нашата държава има един много разумен и вслушваш се в народа президент и премиер и ако тези организации „милееха  за българската природа“, то те щяха да инициират подобна среща. Това е начина, така се работи във всички цивилизовани държави. А какво направиха те? Пак инициираха няколко протеста и в предпоследният пребиха оператор на БТВ. Защо питам аз? Тези лумпени явно не знаят, че този човек е на работа.

image
  *това е снимката на "еко активиста", който преби оператора БТВ
Това му е работата да отразява събитията. Затова му плащат. Да е там и да снима мястото на събитията. Ако ги няма операторите, техните „блокади“ ще останат неразбрани и невидяни.  И тези хора са начело на екологични организации. И те би трябвало да защитават нашите интереси.  Ето какво е споделил оператора на БТВ, че е бил нападнат в гръб, съборен на земята и зверски ритан и е с комоцио.

image   *пребитият оператор на БТВ
По-късно е споделил, че е снимал десетки войни и в София на „мирен протест на зелените“ е бил пребит. Това ли са ни мирните протест?  Така ли трябва да се бори законността с незаконност? Срам, това е срам за българските еколози, псевдо активисти и всякакви наричащи себе си „пазители на природата“.  И какъв е отговора на еко- защитниците? Че БТВ не отразявала правилно и обективно събитията. Напротив много правилно го отразяваха медиите и се видя ясно, че там беше пълно от пияни и дрогирани младежи до млади семейства помъкнали децата си. Пълна безотговорност.  И всичките си приличаха по това, че не знаеха за какво са там. Просто стачкуват, пият бира и стачкуват. Разбира се, че имаше нормални хора, но те бяха малцинство. По какво разбрах ли? По това, че следващият ден еко организациите  поканиха всичките тези стачкуващи да донесат по едно цвете, което да бъде засадено на мястото където са стачкували и отъпкали градинките. И колко хора дойдоха? Малцина, броят се на пръстите на двете ми ръце. Това са истинските еко активисти, всичко друго са лапачи на пари.  В интервюто на Диана Найденова с поредният самоопределил се като „лидер“ еко активист освен  показва, че не познава българските закони, той се държи нагло, а за капак не е запознат и с анализите на международната организация „Юнеско“ затова, че България е единствената държава в ЕС чийто горски фонд непрекъснато се увеличава. Това е пълен парадокс, те наистина не знаят за какво са там и за какво се борят.  И нахалството им превзе и интернет пространството и стигна такива размери, че искат БТВ да уволнят Диана Найденова.  Защо? Защото господинчото не знае какво да отговори, на всичкото отгоре се държи нагло като твърди, че оператора на БТВ го бил провокирал. И този човек е лидер на организация.  Ако живеехме в нормална държава на тези „еколози“ нямаше да им се размине. Щяха да бъдат всички в купом арестувани и глобени за нарушаване на общественият ред  и после разпуснати да си ходят по живо и по здраво, докато се научат как точно се организират протести.  Нали можете да си представите какво ще се случи ако всеки почне да си скандира и затваря пътищата, когато му скимне. Това е беззаконие и не можем да борим законно приетите закони по този начин. Пътят е само един и това е пътя на диалога, а не на юмруците и невинните жертви.


* Интервю на Диана Найденова с "господинчото"

Крайно време е Дянков да възложи да се направи една проверка на всичките знайни и незнайни еко  организации да видим с чии олигархични пари се финансират и чии интереси защитават. Определено няма да са българските.  А изпълняват нечии тясно партийни поръчки.



Гласувай:
13


Вълнообразно


1. анонимен - Страшна тъпотия си написал, бате. . ...
18.06.2012 22:34
Страшна тъпотия си написал, бате... А клипчето е сериозен автогол:))) И не, не съм еколог, просто случаен читател
цитирай
2. анонимен - Крайно време е Дянков да възложи да се направи една проверка
18.06.2012 22:38
Време е Дянков да провери и БТВ как е със финансите, едва ли плащат пълните данъци а реламите са на всеки пет минути. Като ще проверява да кара наред. А за тази поръчкова статия ще платите ли данъци?
цитирай
3. анонимен - klipa
18.06.2012 22:48
Всички знаят , че човека на клипа не е ударил никой и нищо. Аз ако бях на него щях да си тръгна от студиото им. Пък тази статия много изкривявя истината.
цитирай
4. megafon - Първо не съм платен,
18.06.2012 22:53
а чуствам дълг като граждани да обясня на нормалните хора какво се случва. Имам чуство за отговорност, а не за анархия. И жалката истина е, че в България младежта е изцяло олигофренична, която не зная що е то гражданско общество и как трябва да се стачкува. Тези "еколози" по нищо не се различават от мутрите, които бият невинните хора по улиците. Трагичното, е че повечето си мислят, че журналистите са им виновни, в случая Диана Найденова. А "Господинчото" при нея е морално отговорен за протестите! И той трябва да отговаря пред закона!
цитирай
5. анонимен - Подводни
18.06.2012 23:31
Много, ама много обичам хора които се опитват да представят някакава вирсия и я подкрепят с доводи които се оказват на един нос растояние от челото.
И така, протеста на хората бил незаконен. Според кой закон? А, да според закона за сдтачките и събиранята. Та според този закон кмета на общината може да промени или забрани провеждането на митинг. още от миналата година когато стана ясно, че ще има измененние на закона за горите в интерес на еднафирма, всички еколози провеждаха своите протести по законно устаноменият начин. Ефекта от това бе нулев. Закона бе приет по начина удовлетворяващ определени корпоративни интереси. Чути ли бяха доводите на еколозите през тези месеци? Не!! Щяха ли да бъдат чути ако отново се процедираше по закона? Категорично не! Следователно за да могат дървените шебец-гойски глави в правителството да чуят наистина другата страна и се вслушат в техните аргументи начинът бе точно този. Всъщност не бе открита топлата вода, защото по аналогичен начин бе проведена цялата арабска пролет. Някой чрез социалните мрежи организира спонтани митинги от недоволни граждани, които по тогаващото деистващо законодателктво на страните бяха незаконни, но в очите на цялата световна общност бяха израз на народно недоволство и единственият възможен начин власта да чуе волята на народа. Те бяха правилни и напълно в реда на нещата.
Нещо по-различно да стана унас през последните 3 дни? Не! Единствената разлика бе м наименованието на региона.
Като стана на въпрос за корпоративни интереси се сетих много интересно нещо. Фирмата концесиоенер на съоръженията на Витоша, преди началото на зимният сезон заплаши, че ако не се направят исканите от тях поправки ще спрат соръженията. И ги спряха.Закононарушение ли бе това? Абсолютно!! ББ прати ли полиция да обуздае закононарушителите? Не! Всъщност лифтовете и съоръженията са държавна собственост, дадени на концесия за стопанисване. Те са изградени по времето на соца, което ще рече, че са собственост на народа.
Продължава
цитирай
6. lostov - Значи...
18.06.2012 23:32
благодарение на това гражданско общество (не само "еколози") се даде вето. Инак закона минаваше. Немалко закони биват приемани тихомълком. По повод провокатора, моля Ви не характеризирайте хилядите будни граждани с хулиганската постъпка на оня младеж. А защо все битиви? Все битиви миличките те, мъчениците те. А за тая пача може малко да се поразровите из нета, прочетете коментари, постове, има цели статии и постинги в блогове, форуми и къде ли не за абсурдното държание на тази псевдожурналистка. "Господинчото" както Вие го наричате не бе оставен да завърши едно изречение без срещу него да бъде избълван огън и жупел от страна на Найденова. Вижте какво мислят и говорят хората в нета за всичко това. ;) Но моля Ви, само не ми давайте за пример битиви.. медията, която излъчи 6-минутен репортаж с "пребитият от бой" оператор... :D Абсолютно нищо му нямаше, беше малко поохлузен - това е. Битиви за пореден път падат за дузпа, този път адски неуспешна симулация и каквото и да говорите в тяхна защита - истината се вижда. А тя е, че все повече хора се отдръпват от тази продажна антибългарска, обслужваща корп. интереси медия.
цитирай
7. megafon - А за бития
18.06.2012 23:39
полицай, който може да остане инвалид? Аз вярвам на очите си, а въпросният "Господинчо" се държа два пъти по-нагло от журналистката. Дайте на вас да ви счупим носа, да ви поритаме малко пък после ще ви кажем нищо ви няма. Българският народ има една поговорка - "На чужд гръб и 100 тояги са много". А този закон не е чак толкова лош, чудя се обаче къде бяха "еколозите" бившият министър Симеон Втори сечеше горите в Боревец за последно. Къде бяха еколозите когато се застрои българското черноморие? Нямаше ги, защо отговора оставям на вас.
цитирай
8. podvodni - Подводни - продължение
18.06.2012 23:52
Със спирането своеволно на съоръженията фирвата-концесионер ограничи ли достъпа на реалните собственици до тях? ДА? Кой еи дава това прво? Никой! Какви бяха последствияата от тази престъпна дейност? Изменение на закона по исканията на престъпниците. Когато едно правителство което е избрано от народа и трябва да бъде негов слуга и да защитава неговите интереси, но вместо това върши безброй закононарушения и върши неща срещу интересите на тези които са го избрали инай-вече му плаща заплатите, няма правото да казва кое е законно и кое не. Искането на фирмата концесионер е незаконно, но с промяна на зокона то става законно.
От тази гледна точка когато един закон може да се промени в нечии интерес въобще е лицечмерно да се пита законен ли бе протеста. Правилният въпрос е : Правилен ли бе потеста или не? Тук вече не буди никакво съмнение какъв ще е отговора.
Относно битият служител на щебец-гойската телевизея БТВ, ще кажа следното - това са рисковете на професията. Особенно когато си служител на телевизия нарекла хората които възстанаха против циганизацията и безхаберието на държавата в Катуница, тълпа и лумпени. Извиниха ли се публично служителите на телевизията? Не! Тогава с какво право искат хората да имат толерантно отношение към тях? Не е ли малко цинично от тяхна страна?
Всеки един репортер или оператор в тази телевизия би следвало да знае че поема огромен риск, явявайки се на такива мерприятия. Рискът е за негова сметка, а отговорноста е на телевизията в която работи.
Каквото повикало - такова се обадило, е казал народа.
цитирай
9. asthfghl - ...
18.06.2012 23:56
Арабската революция се проведе на площад "Тахрир" в Кайро, без демонстрантите да са получили официално разрешение от властите. Нямаше и да го получат.

Само отбелязвам.

А в края на краищата, основният и най-съществен въпрос, който някак удобно подминаваме покрай цялата разправия редовен ли бил протеста или не (и кой бил побойник и кой - не), бе изложен кратко и ясно в коментар №5 тук:

> Закона бе приет по начина удовлетворяващ определени корпоративни интереси

Интересно как по този въпрос почти никой не взима отношение. А може би това е целта на управляващите - за пореден път да отклонят вниманието от същината на проблема, за да могат тихомълком да си прокарат корпоративно издиктуваните закончета, чиито последствия едва след време ще започнем всички ние да забелязваме. Ама тогава вече ще е твърде късно.
цитирай
10. megafon - А не може ли да бъде
19.06.2012 00:01
в интерес на градовете Банско, Разлог, Добринище и т.н. В интерес на стотици хиляди работещи хора, в интерес на всички скиори, в интерес на милионите туристи. И не на последно място, но и първо по важност е, че горите на България са се увеличили през последните четири години. Това означава, че българската природа се пази и тя се развива. Със сигурност обаче не е от тези организации.
цитирай
11. asthfghl - 8.
19.06.2012 00:04
> Когато едно правителство което е избрано от народа и трябва да бъде негов слуга и да защитава неговите интереси

Добър опит за налагане на морален стандарт, но доколкото успявам да си спомня, нашият домакин тук и преди е изказвал мнението, че правителството не трябва да се чувства задължено да дава постоянно обяснения пред народа си.

Разбира се, зависи за чие точно правителство става въпрос ;)
цитирай
12. asthfghl - 10.
19.06.2012 00:07
> Това означава, че българската природа се пази и тя се развива

Прескачаме направо към предварително намислените заключения, без да си правим труда да проучим кои точно са причините за увеличаването на горските масиви през последните години. Така не се води сериозна дискусия, а по-скоро е говорене наизуст.
цитирай
13. megafon - Причините са ясни
19.06.2012 00:10
и то е заселяване благодарение на държавното горско стопанство.
цитирай
14. asthfghl - 10.
19.06.2012 00:12
По същата логика, в интерес на доста бизнес елементи би било и безропотното и безкритично възприемане на диктовката на Вашингтон по въпроса с ГМО, както и с шистовия газ. Това не означава, че съответните решения биха били с положителен ефект, ако се вгледаме в по-голямата картина.

В края на краищата, искаме ли да вземем най-правилното и мъдро решение, или ще продължаваме да действаме под давлението на този или онзи бизнес интерес?

Това кой бил лумпен и кой подстрекател на митинга не ме вълнува ни най-малко, така че ще ми простите, че не взимам отношение по този въпрос. А за подлизурските ни медии историята е дълга и предълга.
цитирай
15. asthfghl - 13.
19.06.2012 00:13
Това е крайният ефект. Говоря за доста по-дълбоките причини. Кое е позволило на държавното горско стопанство да разполага с увеличен контингент площи за разработване на нови горски масиви? Ще ти подскажа, защото е възможно да се затрудняваш. За да увеличиш горските площи, за сметка на какви земи се прави това?
цитирай
16. megafon - За сметка на никави.
19.06.2012 00:16
Обработваеми земи не стават гори. :-( Няма как да стане, хубаво е малко да четем и да сме по подготвени. Да не говорим на изуст. А темата е за българските "еколози", които всъщност май не са еколози, а обикновени побойници. А новият закон е в пъти по-добър от стария. Защо еколозите не скачаха за заменките? БПС постави рекорд по заменки, къде бяха те?
цитирай
17. imbe - Нали гледате новини
19.06.2012 00:18
Група еколози се събраха в градинката и след тях всичко беше във фасове...еколози били...кой знае кой им е платил за тия размирици.... http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
18. анонимен - Подводни
19.06.2012 00:18
По тази аналогия би следвало тогава да запитаме, със забраната за отглеждането на ГМО разтения не попречихме ли на българското село, селско стопанство, гладуващите в Африка и страните от третият свят? И не на последно място, не попречихме ли засаждането на пустеещите земи които от година на година нарастват?
Ами забранат за добив на шистов газ? Не спънахме ли опитите на првителството да даде глътка въздух на българската икономика черз намаляване на енергиината зависимост, и то в период на световна криза?
Голяма работа ,че земята и водата ще бъдат отровени и в двата варианта.
Тъпо е нали?
цитирай
19. asthfghl - 16.
19.06.2012 00:21
Не обработваеми, къде съм казал обработваеми? Не се чувствай задължен непременно да ми приписваш тъврдения, които даже не съм изказал.

Като поучаваш хората да четат, защо не започнеш с личен пример? Прочети за горските масиви и пак ще говорим. Ок?

Темата наистина е този нов закон, който си заслужава щателния прочит, преди да бъде приет в Парламента. А не тихомълком да мине между капките, така не се прави сносно законодателство.

Наистина ще се съгласиш, че темата не е и за заменките, нали? Тогава защо внезапно говорим за заменките? Отвличане на вниманието от основния въпрос?

За еколозите казах няма да коментирам - лумпени ли са или не са - не знам. Фактът е, че поредният важен закон за малко да мине незабелязано, но този път не стана. И сега ББ прави "ограничаване на пораженията" и се оправдава, че законът нямало да мине, докато "не се постигне пълен консенсус по въпроса". А къде беше ББ и така търсеният консенсус, преди да стане цялата драма с протестите? Явно въпросните протести са си изиграли ролята и са постигнали желания ефект в края на краищата.

Според мен ББ не е виновен в случая. Единствената му вина е, че е некомпетентен и същевременно се е обградил с корпоративни лобисти, които редовно го оставят в небрано лозе.
цитирай
20. megafon - Eто го поредният
19.06.2012 00:21
еколог, който "разговаря" с Бог Тангра.
http://news.ibox.bg/news/id_1721246108

А един закон, за да се приеме в парламента се готви няколко месеца и се обсъжда и се правят дебати. Закона "не минава на тъмно" и не става бързо. Ако искали да променят закона, защо не го направиха в самото начало? Аз знам защо, ти дали знаеш? И кои са лобистите? Стотиците българи работещи по курортите ли? Защо не им кажеш, че от утре стават безработни. Няма да развиваме ски туризъм.
цитирай
21. bezmitove - Моето мнение по въпроса
19.06.2012 00:25
Първо Диана Найденова за бълг. стандарти е една от добрите журналисти.
После, разбира се че трябва да се съобразява с политиката на медията за която работи, но. Но в точно това интервю се опита да покаже някои неща...по заобиколното...тънко...и за мен е фрапиращо, че не го виждате това, а кълвете така елементарно, на такава видима стръв като това:
"Случайно" и "Спонтанното" организиране на тези протести на Лъвов мост?!
Как е възможно да сте толкова наивни?!
Този "случаен" протест е насочен най-вече срещу самите протестиращи, защото е незаконен, вместо да се организира по закон начин !!! Как не разбирате това?! И по този начин едно че се развързват ръцете на управляващите, хем да бият, хем да кажат вижте как нарушават правилата протестиращите, хем да кажат, вижте как така се нарушават правата на другите граждани, които искат да минат по този път!
Как не схващате, че в този протест няма нищо случайно и като място, и като време, и като начин на провеждане?! И че всичко е по сценарий режисирано от управляващите и "бизнесмените" с интереси по тези закони.
Не схващате ли че и стария текст и новия, и промените така са завъртяни, че пак ще обслужват олигарсите(ще дават горските площи под наем на олигарсите, така че да плащат мноооого малко на държавата, тоест на ВАС)?!
Не схващате ли, че тези "Зелени" организации и те са в цирка?! И те са за лапачката?! И играят заедно с управляващите и цекоминевци, точно по същия начин както преди играеха на добри и лоши ченгета БСП и СДС(Иван Костов)?!
Е колко още трябва да ви лъжат и мамят не мога да разбера?!

И разбира се това с побоя беше постановка пълен цирк! Бития "протестиращ" е 100%-в платен провокатор(а вероятно за някакви негови незаконни действия и принуден)!!!
А дали и бития оператор от БТВ е в играта, не знам, може и да е.
И така отклониха вниманието от основното. А то е че в този цирк нямаше нищо спонтанно, освен лапнишараните...
Ама като са свикнали само да лапат материалното без много, много да мислят, лесно се хващат...
цитирай
22. анонимен - Подводни
19.06.2012 00:25
imbe написа:
Група еколози се събраха в градинката и след тях всичко беше във фасове...еколози били...кой знае кой им е платил за тия размирици.... http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513

В интерес на истината пораженията върху околната среда са по-малки. Още повече, че еколозите с блокиране на кръстовището на Орлов мост помогнаха за намаляването на изхвърлянето от колите на отровни газове, с което допринесоха значително в борбата срещу глобалното затопляне причинено от вредните емисии. Та така,че ползите са неимоверно повече от вредата на няколко фаса.
цитирай
23. asthfghl - 22.
19.06.2012 00:27
Хехехе :-D
цитирай
24. gosho568 - .........
19.06.2012 00:27
Много думи, кампани, реклами и накрая нищо
цитирай
25. bezmitove - А относно бития пполицаи и агресивните "протестиращи"
19.06.2012 00:29

Има ли някой, на който да не му е ясно, че се плаща на такива провокатори(платени от управляващите), които да посягат на полицаите, а после полицаите да използват това като оправдание и да започнат да бият мирните протестиращи?!

цитирай
26. megafon - До 25
19.06.2012 00:30
Извънземните идват, скрий се.
цитирай
27. bezmitove - А относно това
19.06.2012 00:35

"За еколозите казах няма да коментирам - лумпени ли са или не са - не знам. Фактът е, че поредният важен закон за малко да мине незабелязано, но този път не стана."
Не знам като какви ще ги охарактеризираш ти самия, след като разбереш, че са те лъгали и манипулирали най-нагло?! Защото един от тях, от водачите им каза, че на няколко срещи са обсъждали тези закони заедно с представители на власти, и от различни еко организация, а виж тебе(не само тебе, а милиони българи) как са те излъгали и манипулирали, все едно нищо не е ставало, все едно нищо не знаят!
цитирай
28. asthfghl - 25.
19.06.2012 00:35
Уф, прекалено конспиративно стана :)

Има си провокатори на почти всеки протест. Даже на футболни мачове има. 5 лумпени могат да ти развалят едно цяло събитие и да изкарат целия протест да изглежда, все едно е сборище на скинхедове и хулигани убийци главорези и тем подобни. Единия като почне да рита и да псува и камерите разбира се го накачулват. И после услужливо се излъчва по всички възможни ТВ канали. Нали сензацията продава? Кой канал ще си позволи да пропусне да излъчи скъпоценните кадри с побойника?

А междувременно причината за цялото събиране остава някъде на заден план. Колко удобно.

Конспирация ли? Не. Просто така сме устроени всички.
цитирай
29. bezmitove - megafon
19.06.2012 00:37

Ти не знаеш ли, не си виждал такива платени провокатори?
цитирай
30. asthfghl - 27.
19.06.2012 00:38
Не разбрах какво точно имаш предвид с това, че са ме манипулирали. Явно е, че по този проекто-закон има още много да се работи, след като самият президент го стопира, а премиерът категорично заяви, че докато не се постигне съгласие от всички страни, законът няма да минава. Е, питам - не беше ли именно това целта на протеста? Аз ли пропускам нещо тук, или се опитвате да ме вкарате в логическа въртележка?
цитирай
31. анонимен - Подводни
19.06.2012 00:38
bezmitove написа:

Има ли някой, на който да не му е ясно, че се плаща на такива провокатори(платени от управляващите), които да посягат на полицаите, а после полицаите да използват това като оправдание и да започнат да бият мирните протестиращи?!


Едно въпросче набира сили в мен. Защо, след като всичко е било подготвено толкоз старателно за опорочаване на протесат, власта и полицията не доведоха замисъла си до край? Защо не действаха като техните колеги от Москва или Ню Йорк?
Изглежда че ги хвана шубето, като си дадоха сметка до какво можеше да доведе това.
Версиите нещо сериозно ти куцат в логическата част.
цитирай
32. megafon - Не ме интересува дали има
19.06.2012 00:40
или не. Подразни ме наглостта на "господинчото", който се държи нагло. Когато организирваш такъв протест си длъжен да поемеш след това отговорност. Този закон се готвеше няколко месеца. И ако си правиха срещи нямаше да се стигне до тук. А този закон е по-добър от старият, това е факт. Истинските еколози бяха тези, които донесаха цветя за градинките. Това са те. Останалите са лумпени. И в България природата се опазва и без тях достатъчно добре.
цитирай
33. bezmitove - asthfghl, Какво не разбра
19.06.2012 00:41
Че всъщност докато ти и милиони българи сте в неведение, "еколозите" са знаели с подробности за новите промени, защото са ги обсъждали надълго и широко с управляващите. Това разбра ли го?
цитирай
34. megafon - Няма никаква въртележка,
19.06.2012 00:42
asthfghl написа:
Не разбрах какво точно имаш предвид с това, че са ме манипулирали. Явно е, че по този проекто-закон има още много да се работи, след като самият президент го стопира, а премиерът категорично заяви, че докато не се постигне съгласие от всички страни, законът няма да минава. Е, питам - не беше ли именно това целта на протеста? Аз ли пропускам нещо тук, или се опитвате да ме вкарате в логическа въртележка?

освен може би във вашата глава. Закона можеше да бъде спрян още в зародиш, ако избощо някой се интересуваше. Или поне ако имаше истински, а не политически еко организации. Сега изясни ли ви се по-добре картинката?
цитирай
35. asthfghl - 32.
19.06.2012 00:44
> А този закон е по-добър от старият, това е факт.

А достатъчно ли е добър, за да не се налага повторното му преразглеждане в близко бъдеще? Нещо ми подсказва, че отговорът е далеч от положителен.
цитирай
36. asthfghl - 33.
19.06.2012 00:45
Това е пределно ясно. Не разбрах защо законът бе натикан в Народното събрание, въпреки че беше ясно, че далеч не е постигнато съгласие по него? Какво наложи президентското вето? Какво наложи поредното Бойково завъртане на 180 градуса?
цитирай
37. asthfghl - 34.
19.06.2012 00:46
Защо на "Ви", драги ми мегафоне? От вчера ли се познаваме? ;)

За това какво е в чия глава да не отваряме дума, защото от всичко изприказвано досега видях доста твърди глави, които отдавна явно са си наумили една теза и ще си стоят на нея, независимо от всичко.
цитирай
38. bezmitove - Подводни,
19.06.2012 00:47
"Едно въпросче набира сили в мен. Защо, след като всичко е било подготвено толкоз старателно за опорочаване на протесат, власта и полицията не доведоха замисъла си до край?"

Според тебе малко са постигнали управляващи и "бизнесмените" с интереси в дискутираните въпроси?
И малко са объркали българите, чрез техните слуги(на управляващите и олигарсите)-журналисти, "протестиращи" провокатори, платени еколози, относно това, кое е правилното и полезното в тези закони и кое не?
цитирай
39. bezmitove - Елементарно-"Риба се лови най-лесно в мътни води"
19.06.2012 00:52
"Това е пределно ясно. Не разбрах защо законът бе натикан в Народното събрание, въпреки че беше ясно, че далеч не е постигнато съгласие по него? Какво наложи президентското вето? Какво наложи поредното Бойково завъртане на 180 градуса?"

Да те качат на една въртележка, да те въртят докато ти се завие свят, и после да те пуснат, как мислиш, че ще вървиш направо?! Та и тези циркове, които ги правят, затова!
цитирай
40. tihatavoda - Когато нещо по света трябва да бъде ...
19.06.2012 01:17
Когато нещо по света трябва да бъде унищожено , дават го на еколозите . Не веднаж съм давал за пример зеленото безумие на ековците "против" и "за" рапаните в Черно море . Друго за последните 50 г. не се е случвало . Що се отнася до политиката на правителството , то тя е пределно ясна : бой по манерката , до пълна загуба на ориентация . След това манерките се чудят защо са ручали жабетата . Неизвестно защо , но " най-интелигентните ", най-много кълват на тази стръв . Музиката я слушат всички , но я поръчва един ....
цитирай
41. penchoan - И организираният от Цветанов и Н...
19.06.2012 03:18
И организираният от Цветанов и Найденов контрамитинг в Симитли и Банско беше незаконен, но хората разбраха кой е истинския протест. Правителственият митинг на мутрите събра едва 200 души и беше жалък като автора на този блог.
цитирай
42. ka4ak - Диана,си е супер,само където ,не се контролира,физически!:(
19.06.2012 03:46
А,само незаконен протест,може да направи,нещо!!!:)))
Другото са подробности,пък в тарапаната имаше и ГРАЖДАНИ,което също си е супер,само където са неосъзнати,като участника в студиото!:(((
Извинявам се на оператора,но това са рисковете на професията!Все пак,нали и той трябва да става,ГРАЖДАНИН!!!
Та Ви пожелавам,белким и ВИЕ,да станете!!!:)))
цитирай
43. анонимен - T.N.T.
19.06.2012 04:19
DO SEGA NESAM WIDQL "PROTEST",KOITO DA NE E

INSPIRIRAN OT KOMUNISTITE.EDNITE KOMUNISTI

ORGANIZIRAT DOZIRANI PROTESTI PROTIV DRUGITE

KOMUNISTI,A TE SA DVA WIDA-KOMUNISTITE:

U--PRAVLQVA6TI KOMUNISTI

I

O--POZICIQ,PAK KOMUNISTI--TO DRUGI NQMA.

U I O SI E PE6TEREN KOMUNIZAM.
цитирай
44. анонимен - Ха-Ха
19.06.2012 07:05
Наивноста ви юнаци е просто потресаваща. Ами те най-важните закони така се приемат от как свят, цветува бре. ;-)))

Ей го на и в софийското равно поле, юнаците пред телевизорите се дзверат на юро-ритнитопковците а едни други ритнитопковци тихомълком им го наритват.

Така, че за протеста и блокажа браво и само толкова. Все пак работата им я прецакахте на полит-тарикатите. Още еднаж бравус и толкоз.

Ще ви го дам като пример от сащиянско, баш най-важния закон на сащиянско е приет навръх "Кристмас" 1913-а ;-))).

http://www.youtube.com/watch?v=Dba9OY0QatU

И от тогаз до сега е едно и също, по-миналата година например ФЕДА насипа парички(разбирай напечата, електронно) пак баш тогава. А Льохманите кат фалираха ама посред нощ в уй-кенда го направиха.

Балъци, с балъци такива. Ей ви го и Буров, цветисто:

"Той, българинът, разчита, както неведнъж съм ти казвал, господин Памукчиев, само на своите голи ръце, на нищо друго. Той трябва да работи. А изборите, забележи това, правителствата ги насочват по някаква хитро скроена игра, в най-усиленото работно време — или през пролетта, или през есента. Ние, сговористите, през 1931 година също не направихме изключение. Насрочихме ги за 21 юни 1931 година, в най-усилената полска работа — когато селянинът ходи да коси, да жъне, да копае, да оре, да полива зеленчуци и хич не му е до избори. Тогава именно стават най-големите шашми. Ако изборът е зиме, ако е тихо, спокойно време, селянинът ще помисли и ще избере по-учения, по-умния, а не профанерията. Депутатите в България са били винаги резерв на профанерията и авангард на лакомията."

http://chitanka.info/text/24104/11#textstart

И автора е прав, разследване от къде тез фондации се финансират. Ама не от Дянков, че той е чадо на Световната Банка. :-)))
цитирай
45. mrgreen - Нямало еколози..
19.06.2012 07:46
.. Истинските еколози, и като такива решават проблемите си по съвсем друг начин. Не ми е работа сега да мътя водата. Ще кажа само, че нима всички футболни фенове са вандали и побойници?
цитирай
46. lambo - Ти добре ли си ?!
19.06.2012 07:49
" България е единствената държава в ЕС чийто горски фонд непрекъснато се увеличава. "

Ела братче да видиш Средна Гора тук в Карловско. Братя Трифонови я изсякоха ЦЯЛАТА
Една букова гора не остана
цитирай
47. mglishev - Всичко горе
19.06.2012 08:33
е лъжа.
цитирай
48. анонимен - в интерес на градовете Банско, Р...
19.06.2012 08:43
megafon написа:
в интерес на градовете Банско, Разлог, Добринище и т.н.............. горите на България са се увеличили през последните четири години. Това означава, че българската природа се пази и тя се развива. Със сигурност обаче не е от тези организации.
Това за горите Ренета Инджова ли ти го каза? Голем смех. Само умствено недоразвит може да повярва на тази басня.
цитирай
49. strannica - :)))
19.06.2012 08:49
На "еколога" със средния пръст на челото му пише "ченге".
Още от първия ден на протестите чаках кога ще се появят кадри с лумпени с бръснати глави))).
А проверка трябва, да. На всички "неправителствени организации". Само че, както правилно посочиха по-горе - не от чедото на Световната банка Дянков.
цитирай
50. nosense - Още малко факти
19.06.2012 09:02
"Еколога" който се е сбил се оказа, че според бТВ има криминално минало, след това съдът го пусна защото е с цитирам "Чисто криминално минало". Хайде сега ми кажи как да вярваш на тази телевизия. Също така, според свидетелски показания оператора е провокирал протестиращият. Трето - според конституцията на Република България, никой няма право да бъде заснеман без неговото изрично съгласие. Хора могат да бъдат снимани при публични изяви само в общ план, без близък план и лица.
Ти ми кажи, кой е в нарушение в този случай.
Колкото до това, че младите са олигофрени, половината от хората на протеста бяха хора с професии. Понеже познавам около 20тина от тях ще ти кажа и какво работят - един преподавател по PR, един политолог, няколко програмиста, двама журналиста, един Маркетинг директор. Съдейки по това кой с кого се познава и от кои среди са, си мисля, че имаше поне още 10-15 човека от рекламният бранш, няколко финансиста, и т.н. Все хора с престижни и уважавани професии които обичат природата!
И понеже и аз съм ходил по доста протести ще ти кажа още нещо. На протеста против АКТА имаше представители на АТАКА, присламчиха се от страни, множеството ги избута, за да не става политизиран протеста. Именно тези хора правеха проблемите, скандираха глупости и се "зъбеха" на останалите хора.
Трябва да си наясно, че властта винаги праща хора от футболните агитки за да правят проблеми и да създават напрежение.

Колкото до Диана Любенова - абсолютно неадекватно и едностранчиво поведение! Пълна противоположност на обективната журналистика. А по въпроса с еколога, мисля, че нямаше време даже името си да каже, а още по малко да бъде нахален!

Също така, ако знаеш кои са олигархичните фирми, които плащат за протестите, да ми дадеш адрес и телефон, тъй като нашата група ходи да протестира безплатно, и ще ми е интересно да видя колко пари сме пропуснали да вземем!

цитирай
51. borjanmljakov - Тоя смешник - авторът не беше ли н...
19.06.2012 09:03
Тоя смешник - авторът не беше ли неква подлога на трактора?
цитирай
52. megafon - Относно Чавдар Велев
19.06.2012 09:14
всеки човек може да разбере, че е криминално проявен. Побойник, хулиган.
http://www.novatv.bg/news/view/2012/06/18/31967/%D0%98%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5/
цитирай
53. megafon - Автора е независим и
19.06.2012 09:17
borjanmljakov написа:
Тоя смешник - авторът не беше ли неква подлога на трактора?

изразява собственото си мнение относно въпроса.
цитирай
54. megafon - На линка на Нова тв
19.06.2012 09:18
strannica написа:
На "еколога" със средния пръст на челото му пише "ченге".
Още от първия ден на протестите чаках кога ще се появят кадри с лумпени с бръснати глави))).
А проверка трябва, да. На всички "неправителствени организации". Само че, както правилно посочиха по-горе - не от чедото на Световната банка Дянков.

можеш да видиш колко е ченге.
цитирай
55. megafon - Явно народа
19.06.2012 09:21
в България е много прост и ограничен. След като се подава на елементарни манипулации на измислени еко организации, които са хранилки на политическите партии. А щом и на "Юнеско" не вярват, ясно колко са умни. А сеч се прави и сега и преди санитарна сеч ще се прави, но след това се залисява.
цитирай
56. анонимен - Интереси разни
19.06.2012 09:42
За съжаление всички (или поне 98%) от медиите в БГ са продажници. За организацията на протеста мога да кажа, че се заформи във Фейсбук и не от зелени, червени или гърбави, а от различни хора, които дори не се познават помежду си. Да слагат "имена" на нещата от живота е любимото на БТВ, спомнете си за земетресенията например, на мен лично още ми трепереха колената, а по БТВ цели 2 седмици са постараха да припомнят на уплашените хора най-разрушителните и жестоки земетресения, жертвите, разрушенията, извадиха от нафталина един куп професори, които плашеха ли плашеха хората. Просто българските медии са за един граждански съд. Да не говорим пък за тормоза, които упражняват над хората, това че носиш микрофон и камера НЕ означава, че можеш да нарушаваш личното пространство на хората, да си вреш микрофона в лицата им, да им дишаш в лицето (понякога този дъх е твърде неприятен), не можеш да снимаш хората.... да им лепваш етикети ... тълпа, гамени, хулигани, зелени, сори ама аз цял ден писах във Фейсбук точно за закона за горите, обсъждахме, дискутирахме ... и съвсем не съм зелена, нито съм червена, синя или жълта, напълно нормално човешко същество съм и имам мнение, защото мога да чета, интересувам се от живота и планетата изобщо, интересувам се от България, от положението на семейството ми, приятелите, на съседите, на хората които срещам тъжни и намусени по улицата... писна ми да живея така все едно всички сме си врагове, все едно на мен се сърдят всички нацупени граждани с които се разминавам всеки ден, писна ми всички да нямат пари, да имат проблеми.... и да са разделени от ей такива медии, които без проблем лепят етикети, разделят и владеят.... че извинете ама какви са те!?
цитирай
57. анонимен - ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
19.06.2012 09:51
Чудя се как е възможно да изсипеш толкова много глупости наведнъж. Това със защитата на чужди интереси от еколозите е такъв абсурд че човек направо занемява. Забелязвам че когато няма никакви разумни доводи винаги се изтърсва тази тъпотия как някой "защитавал чужди интереси". Закона за горите е безобразно лобистки а на хората просто им писна една корумпирана олигархия да ограбва държавата и да я съсипва безконтролно и заради това излязоха. Човек трябва наистина да е невероятно тъп или луд за да си мисли че някой плаща на някого за да протестира.
цитирай
58. rucifer - Rucifer
19.06.2012 09:59
Да, статията понамирисва на поръчкова, но е абсолютно верна. Даже е леко смекчена, защото не нарича нещата с истинските им имена. Може би, само най малките деца не знаят, че този начин на протест, е изключително комунистически приоритет. Като се започна от президентската кампания, та до изборите догодина, просто не знам докъде ще стигнат. Отчайващо е, че все още има хора, които се оставят да бъдат маша, в изцапаните им с много кръв ръце. Хора, докога?
цитирай
59. анонимен - Бая са ти платили.....
19.06.2012 10:00
само като прочетох това изречение, че горският ни фонд се увеличава разбрах, че не си обикалял България наскоро или че яко са ти платили и спрях да чета натататък. Ти излизал ли си от софиа, защо аз съм (всяка година). я се поогледай колок гори са изсечени и колко умишлени пожара са направени пък тогава гори глупости. А иначе ако четеш статиски - те лъжат. Според статистиката имаме безработица 12 процента. Да де ама в Сливен, Кърджали, търговище и др. тя надхвърял 40-50 процента. Как я смятат - не знам! Цифрите на политиците са голяма стъкмистика, а това за мирните протести - нали си даваш сметка, че ако бяха поискали разрешение нямаше да го получат или то нямаше на е в необходиимя ден или на необходимото място....знаем как ставаат тия неща.Освен това смисъла на думата "мирен" е че няма да използвата оръжие, а не че ще е "закконен". Боже как се изкривява истината.
а бтв е отдавна компрометирала се медия- изгони иво ИНджев защото се опря на ченгето Първанов, подкрепи Бенатова за Катуница (след като я съзаде и рекламира), краси гергов - пръв приятел на Бонев, държи пловдивския панаир и БТВ и постоянно ни набива в очите колко е готина властта, а на Великден пуснаха турсик сериал. С какво тази телевизия печели уважени?
цитирай
60. megafon - Тука не обсъждаме
19.06.2012 10:19
БТВ, нито ченгетата. Обсъждаме хорската простотия и колко нагли могат да бъдат "непознатите хорица". Как в България самите хорица подстрекават престъпността защото това, което правят е точно такова. Един незаконен протест (доводът им е, че няма да им разрешат, което е супер смешно и нелепо) тръгват да борят един закон. Аз съм убеден и репортажа на БТВ, Нова ТВ, Канал 1 показаха колко некомпетентни хорица присъстват и как никой от тях не е чел закона и не знае за какво за иде реч. Ей такива са българите 90% тъпанари, малоумници, хора с ниско образование и свърх прости. Същите ги има и присъстват в интернет пространството. България никога няма да се оправи и то не заради политиците, а заради самото население. Населението толерира престъпността и не иска да има закони, които да спазва. Напротив свикнали са да крадат и да не работят. Така ги научи комунизма.
цитирай
61. asthfghl - 44.
19.06.2012 10:33
"Свят цветува"?

:)))))
цитирай
62. megafon - Що е то престъпник?
19.06.2012 10:47
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

И цензурата в Блог.бг всички е знаем. И сега ето и цензура има тука.
цитирай
63. анонимен - Мегатъп...
19.06.2012 11:03
Мегатъп...
цитирай
64. gadfly - ...
19.06.2012 11:15
Ах, толкова типичните за малка бананова републичка конспирации. Слагаме 5000 души на някакъв протест под общ знаменател и ги обявяваме за платени и лобисти срещу правителството, което е честно, некорумпирано, и си върши работата.

Честно казано бих използвал клишето и бих определил това мислене като "комунистическо", но то е просто овчарско - който е срещу нашето добро, силно правителство на твърдата ръка, значи е екоталибанин, терорист, и какво ли още не. Мисля, картинката е позната на всички.

Квинтесенцията на този тип мислене в нашия случай е следната - "те не протестираха, когато това се случваше по-рано, но протестират сега. Значи са КОМУНИСЧИ !!!!!". Протести в защита на българската природа има от години. Но никой не ги чува, защото бичивито не е там. Май сте забравили протестите в защита на Иракли ? На природен парк Странджа ? Това, че нямало протести срещу застрояването на черноморието или изобщо никакви протести преди, е най-долната манипулация на ГЕРБ. Това първо.

Второ - платени са "контрапротестите". Достатъчно е да видим, че на протеста на платените срещу "екорекета" почти нямаше ченгета - въпреки, че запушваха важен транспортен възел, и плакатите бяха предварително напечатани от фирма. Оттам нататък повече няма какво да се коментира.

И трето - защо не вярвам на българския "бизнес". Защото в страна, която

http://www.transparency.org/country#BGR

...е на 86-то място в света по корупция - т.е. по-корумпирана от РУАНДА и ГРУЗИЯ, не знам що за идиот първо би инвестирал, второ би вярвал на "бизнеса". А и дори да приемем, че някои от про-бизнес селяните от Банско наистина искат строителство там, въпреки, че 2/3 от хотелите са празни, ще трябва първо сериозно да си поработят по цените и обноските, преди да развиват какъвто и да било туризъм. Фактът, че на мен ски-почивката във френските Алпи ми излезе по-евтина, отколкото тук, е повече от показателен. А останалите детайли няма да ги коментирам - те са манипулации и разводняване. Типично по герберски.
цитирай
65. анонимен - 63.
19.06.2012 11:24
Колко проникновено! ::)
цитирай
66. megafon - Така ли
19.06.2012 11:26
и къде бяха протестиращите тогава? Защо протестираха локално, а не национално? Били протестирали да, имаше протестиращи 200 човека. Даже и по-малко. Истината е, че повечето организации не им пука за нищо, гледай да си въртят тяхната далавера и нещата ги оставят така.
цитирай
67. asthfghl - ...
19.06.2012 11:26
Виждам, "независимите" ни модератори пак са се вихрили. Вчера този пост имаше две грамоти. Сега - една. Това е много любопитно, не мислите ли?
цитирай
68. megafon - Те са независим като
19.06.2012 11:28
asthfghl написа:
Виждам, "независимите" ни модератори пак са се вихрили. Вчера този пост имаше две грамоти. Сега - една. Това е много любопитно, не мислите ли?

еколозите. Толкова "независими", че нищо не зависи от тях.
цитирай
69. gadfly - ...
19.06.2012 11:38
megafon написа:
и къде бяха протестиращите тогава? Защо протестираха локално, а не национално? Били протестирали да, имаше протестиращи 200 човека. Даже и по-малко. Истината е, че повечето организации не им пука за нищо, гледай да си въртят тяхната далавера и нещата ги оставят така.


През 2006 година, когато бяха всичките протести срещу избирателното включване на територии в Натура 2000, застрояването на Карадере и т.н., нямаше такива средства за масова комуникация и организация. Колко национални протеста имаше изобщо по това време ? Май само един или два, организирани от КНСБ и КТ "Подкрепа".

После не си говорим за това коя организация си въртяла далаверите. Факт е, че протестът на Орлов беше спонтанен, и почти всички присъстващи бяха чисто и просто несъгласни вековните гори на Пирин и Рила да паднат жертва на някакви местни дерибеи, които искат да строят "курорти" (казвам "курорти", защото в България има свинарници, а не места за почивка). Това не бяха "еколози", а граждани. Това не бяха "платени" "природозащитници", а хора, на които им е писнало някакви изроди и полуидиоти да се разпореждат с нещо, което не са създали, и няма да създадат. Просто търпението им се е изчерпало. Както и моето.
цитирай
70. megafon - Да и затова си
19.06.2012 11:46
насочват гнева към медиите. Те са им виновни. Ти вярваш ли си?
цитирай
71. gadfly - насочват гнева към медиите. Те са им ...
19.06.2012 11:50
megafon написа:
насочват гнева към медиите. Те са им виновни. Ти вярваш ли си?


Колко от тези 5000 си насочиха гнева към медиите, драги ? Един. Generalization much ? Кефя се как българинът подхожда към всичко на индуктивен принцип.

Склонен съм да не вярвам нито на себе си, нито на другите, за разлика от тия с "конспирациите" на комунисти, агенти, извънземни, и какво ли още не. Доста е показателен фактът, че повечето латентни гербери извъртат вниманието към самите протестиращи, а не към проблема.
цитирай
72. анонимен - Драги Мегафоне. . . като претенд...
19.06.2012 11:54
Драги Мегафоне... като претендираш за точност, то поне бъди точен. Еколозите са в БАН и някои университети. Тези които протестират са екоактивисти, зелени, природозащитници и тям подобни, но не и еколози. Да си чувал някой да е питал истинските еколози за този закон? Дали са участвали в направата му? Няма и да чуеш. Защото еколозите, уЧЕните, както се подиграва дългуча чалгаджия са единствените които могат да кажат какво да се направи, докъде и как... За да се запази баланса между опазването на природните ресурси и ползването им. Ама тях никой не ги пита. Дори и фльорцата Найденова... Защото някакъв очилат счетоводител ги наплю, после пък Вожда се направи на главен еколог на републиката и всички тръгнаха по гайдата им, че в БАН нищо не разбират... Да, ама не. Хората участват в международни организации (същите, които Найденова с охота цитира за да покаже, че нещо е прочела), в световни мрежи за дългосрочни екологични изследвания и още и още... Ама не е изгодно да искат мнението им. Защото уЧЕните са еднакво мразени и от чиновниците и от екоактивистите. Тъй като изкарват наяве тяхната некадърност, посредственост и неграмотност. Ей, затова всичко в Бг-то върви по аматьорски и самодейно...
цитирай
73. megafon - Ти нали видя
19.06.2012 11:56
кавичките или толкова и прочете? Бързата кучка слепи ги ражда.
цитирай
74. sistemite - Колега Мегафон, водиш ли статистика ? Забелязваш ли, че почти всички коментирали колеги....
19.06.2012 12:05
ти "събориха" тезата - от поста, защото нямаш нито една "силна" аргументация. А, в случая не може и да имаш, щото има факт, който е следствен резултат, т.е. върнат закон. Ама, как било, що било и пр. причинно - следствени връзки - при факт - падат в "канала". И с това тябваше да си наясно, преди да тръгнеш да задаваш въпроса си : "Защо в България нямало еколози и пр....? От какво и къде те "сърби" - дали имало или нямало, че да знаят и другите къде да те "почешат", след като основно младите хора и граждани, които бяха на "Орлов мост" спонтанно успяха и усетиха (най-после за последните 23 години) що било то : Управление на демократична държава, чрез перманентен КОНТРОЛ от страна на ГРАЖДАНСКОТО общество и то в изпълнение на обществено- политико-социален ДОГОВОР, сключен чрез гласуване в ИЗБОРИ. Всеки един в държавата, който е гласувал (без значение - за кого) има правото на подобен КОНТРОЛ. Тогава е без съществено значение , на кого се възлага Управлението на държавата ( в зависимост от резултата от вота), тъй като КОРЕКТИВА ( от площада) го ИМА. Всеки разумен Управленец на държава - желае такъв КОРЕКТИВ, а всеки неразумен - го подценява, игнорира, даже и репресира, с което пада и от власт. Ако, нещата, пък и "загрубеят" - то пада "предсрочно и окончателно" ( ако, разбираш какво означават кавичките). Така, че ще те попитам : Кога, къде, при кой правителства и по какви гражданско-държавни казуси през последните 23 год. е имало проява на КОНТРОЛ, чрез обществото на гражданите върху Управлението на РБ , какви са били реакциите на Управляващите и в кои случаи е бил изпълнен този ДОГОВОР (за който споменах) при условието : неизползувана ситуация, "пробито оглавяване", "яхвяне" на протести или митинги от опозиционни ПАРЛАМЕНТАРНО-ПРЕДСТАВЕНИ партии (или не). Не случайно задавам подобен въпрос, тъй като ако старателно анализираш всичко онова, за което коментираха всички колеги в постинга ти - ще разбереш отговора на въпроса.
Приятен анализ !
цитирай
75. анонимен - Защо в България няма "екол...
19.06.2012 12:10
Защо в България няма "еколози"? е заглавието ти. Напротив! В България е пълно с "еколози"!
цитирай
76. bezmitove - Ето къде е и ключа за палатката
19.06.2012 12:44
"Колкото до това, че младите са олигофрени, половината от хората на протеста бяха хора с професии. Понеже познавам около 20тина от тях ще ти кажа и какво работят - един преподавател по PR, един политолог, няколко програмиста, двама журналиста, един Маркетинг директор. Съдейки по това кой с кого се познава и от кои среди са, си мисля, че имаше поне още 10-15 човека от рекламният бранш, няколко финансиста, и т.н. Все хора с престижни и уважавани професии които обичат природата!"

Ето ги бе!!!
"...преподавател по PR, един политолог, няколко програмиста, двама журналиста, един Маркетинг директор"
Е тези за кого работят през последните 20 години?!
За управляващите от различни партии, за мазни "бизнесмени" като цеко минев?!!!
И тези ще ми протестират?!!! Пълен абсурд, вони че не се трае!!!
цитирай
77. mitjo - Гледам тия дни как насъскват хората ...
19.06.2012 12:46
Гледам тия дни как насъскват хората с тояга. Насилието създава силни връзки без насъскваните да съзнават колко са обвързани и как действат според тоягата. Като вързано куче, което пошляпват тук и там, за да озлобее. И после размахват тоягата пред муцуната му, за да скача в желаната посока. Явно някой иска контролирано да отпуши напрежението в обществото като създаде ново такова. Глупаци – въобразяват си, че като сговнят чуждия живот, оправят собствения си.
Вчера Милен Цветков надмина себе си и за пореден път показа, че в тая керлива професия важи йерархията в бранша, а правилата и морала са гола пропаганда (http://play.novatv.bg/program/chastnamilentsvetkov). Журналистите явно си въобразяват, че съсипвайки малкото добро около себе си намаяват престъпността и своеволията на властта. Или си мислят, че като си лепнат дебилни и невинни физиономии, всичко им е простено.
И как е възможно някой да иска нещо от лъжци и лицемери, вместо да прати лъжците и лицемерите в дрънголника. Нима Борисов и Цветанов са незаменими или някой си въобразява, че те са добрият господ, до когото нямат достъп, за да чуе молбите на милите хорица. Отделно, за лице на протеста сложили политолог, който, освен че със сервилничене си вади хляба, видите ли нямал никакви претенции спрямо справедливите действия на милицията – тя нали е за това – да брани властта и да мачка народа нищо, че народът й плаща заплатата (http://play.novatv.bg/play/275077/?autostart=true).
цитирай
78. asthfghl - 68.
19.06.2012 13:05
А, зависи си. Кой получава грамота и кой - не. Това пак е нещо! В техния случай - даже много значимо нещо ;)
цитирай
79. анонимен - Защо в България няма "екол...
19.06.2012 13:20
анонимен написа:
Защо в България няма "еколози"? е заглавието ти. Напротив! В България е пълно с "еколози"!

Интересно кой преговаря с "инвеститорите" след като се оказа, че протестът е организиран в социалните мрежи?!!!!!! Глухият ропот има ли лице? Законът е само повод - системата е атакувана и мафиотските й корени. Тепърва ще става напечено. ББ има задача само да се задържи на власт до войната на всяка цена. Той е по - евтиният вариант, щото няма достатъчно затвори, при анархистична обстановка. Той може и да не го знае, де - като му погъделичкат егото и му затварят очите като на доволен котарак.
цитирай
80. анонимен - "Някой чрез социалните мрежи организира спонтани митинги"
19.06.2012 13:25
Това е оксиморон. Или са спонтанни, или са организирани. Нема такова животно като "спонтанно организиран митинг".
цитирай
81. megafon - Абсолютно правилно.
19.06.2012 13:33
анонимен написа:
Това е оксиморон. Или са спонтанни, или са организирани. Нема такова животно като "спонтанно организиран митинг".

цитирай
82. svilen75 - Уф, че жалка, манипулативна, по...
19.06.2012 14:07
Уф, че жалка, манипулативна, подмазваческа статийка :)))
Ужасен съм. Ужасен съм не толкова от наглостта на управляващите, защото в България сме свикнали на нея не от двайсет, а от шейсет и повече години. Ужасявам се на наглостта на подмазваческото поведение на хората, които наричат себе си "журналисти", защото истинската журналистика отразява събитията, а не манипулира общественото мнение. Ужасен съм, че се намират хора като собственика на този блог, който не осъзнава принципни положения.
Господинчо, всички искат в тази държава да има ред. Нормално е един протест да бъде организиран и разрешен. Но не е нормално да се отказва неговото разрешаване. И е нормално, когато има хора, които не са съгласни с действията на корумпираните управляващи да излязат да протестират, въпреки, че нямат разрешение. Това се нарича ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ. За съжаление такова гражданско неподчинение се случва не в демократичните страни, а в такива, в които властват диктатури. И това, че в България има гражданско неподчинение е показателно за нивото на управление на тази държава.
Какво според теб, господинчо, трябваше да направят протестиращите след като не им се разрешава протест? Да си истанат вкъщи? да чакат горите да бъдат изсечени. И после да кажат "ами ние искахме да протестираме, ама не ни разрешиха". Смях!!!
цитирай
83. svilen75 - А какво ще кажеш за контрапротес...
19.06.2012 14:09
А какво ще кажеш за контрапротестите, организирани от управляващите??? За тях нито ред не си написал. Разрешени ли бяха? Не затвориха ли международен път??? А???
цитирай
84. svilen75 - А относно казуса с подлогата на в...
19.06.2012 14:18
А относно казуса с подлогата на властта - БТВ: Като го гледам оператора е счупен от бой, горкия. Одраскано, за което на малките деца казват "Юнак без рана не ходи". Та малките деца като паднат от колелото с три колела имат по-големи рани. И съответно по-малко реват. Така и не видях запис от "нападението" над оператора. Видях само изразяване на негативно отношение към екип, който е представител на телевизия, която отразява тенденциозно протестите. И какво е лошото на това??? Съвсем логично отношение. Може да се каже, че провокатора в случая е същия този екип на БТВ.
Диана Найденова няма какво да се коментира. Очевадно неадекватно поведение на човек, който се има за журналист.
И още нещо: кой е този полицай, който е пострадал жестоко при протестите. Ако имаше такъв, то със сигурност поне БТВ и ТВ7 щяха да го направят първи мъченик на държавата, а полицията щеше да размаже протестиращите, те само търсят повод за това. Но такива неща така и не съм видял, освен думите в твоята статия. И докато не покажеш доказателства съмнението ми в достоверността им си остава.
цитирай
85. анонимен - Някои парадоксални на пръв поглед ...
19.06.2012 14:19
Някои парадоксални на пръв поглед изрази като „виртуална реалност", са се превърнали в смислени, въпреки, че по същество са оксиморони. Имаше хора, които не знаеха кой ги е организирал и продължиха да протестират и след президентското вето, за което също не знаеха. Освен ако е било "виртуална реалност", щото ги гледах по телевизията /европа, не бтв/ Пък и ако някой може да контролира социалните мрежи, не ми се мисли каква власт е това...
цитирай
86. megafon - Много правилно казано.
19.06.2012 14:25
анонимен написа:
Някои парадоксални на пръв поглед изрази като „виртуална реалност", са се превърнали в смислени, въпреки, че по същество са оксиморони. Имаше хора, които не знаеха кой ги е организирал и продължиха да протестират и след президентското вето, за което също не знаеха. Освен ако е било "виртуална реалност", щото ги гледах по телевизията /европа, не бтв/ Пък и ако някой може да контролира социалните мрежи, не ми се мисли каква власт е това...

цитирай
87. stultus - Струва ми се че някои хора просто не отчитат...
19.06.2012 15:07
...присъствието на едни личности, които са в челото на почти всеки протест в България - провокаторите. Повечето от тези провокатори в свободното си време са лумпени от агитки и паланки, но доста често заработват като шпиц-бригади в младежките организации на партиите. Тези провокатори бяха в дъното на палежа на партийния дом, същите провокатори бяха най-отпред при сблъсъците на джамията, много от тези провокатори бяха и още първата вечер на събитията в Катуница... Много от тези лумпени бяха и на протестите на еколозите, опитвайки да докарат изстъпления. Не е трудно да ги забележи човек, просто трябва да гледа внимателно фотографиите от протеста в интернет пространството - тези хора ги няма на шествието в началото, те мистериозно се появяват когато пристига полицията и нещата малко се разгорещяват. От тези хора обикновено няма арестувани - те се появяват за кратко, взривяват ситуацията и се отдръпват назад като по заповед, гледайки сеир. Този сценарий се разиграва на почти всеки протест в България.
цитирай
88. анонимен - MINIO UISHIBA
19.06.2012 15:12
TO HORA NE OSTANAHA TE ZA EKOLOZI GOVORYAT NALI SICHKITE NA NATKAHA S METAL NANO BOTO MIKRO ROBOTI DA NA UPRAVLIAVAT HORTA DA STANAT MACSINI TE NE OBICAT JIVTNITE I PRIROFDATA OBICAT METLNITE MACHINARII.E TE NE SA LI SAMO V POMOST NA COVEKA STO ISKATE DA NI KOMANDORITE GAYOVE ELATE SA BVITE KAT MAJE ILI STE KJJENI A BORKO SIMONO 2RA ILI VALKO GAYA E I BRIS ANDRECSHKO I TOI IZPEDERASYTYA I VECE NEI MAJ.
цитирай
89. svilen75 - Ако има провокатори, всеки мислещ ...
19.06.2012 15:18
Ако има провокатори, всеки мислещ човек е редно да се запита - откъде идват те и кой ги изпраща??? Логичния извод е, че те не са от средите на еколозите или протестиращите против наглостта на управляващите. Ако има лумпени на тези протести и провокатори, то те определено са изпратени от средите на подкрепящите управляващите, за да дискредитират тези протести. А после топката услужливо се поема от автори като този на тази статия.
Относно човека, когото обвиняват за побой над оператора на БТВ - очевидно е от средите на екоактивистите и нормалните протестиращи. Какво е направил, какви са последствията на оператора - тези въпроси мисля, че са прекалено експонирани от услужливите медии. За мен случката въобще не е нападение с цел телесна вреда на този човек над оператора. Никой от протестиращите не е тръгнал да гони да бие екипа на БТВ. Аз по-скоро бих квалифицирал случката като превишаване на правата за защита на личното пространство и достойнство в отговор на провокация на псевдожурналистите от БТВ.
цитирай
90. nosense - bezmitove - ама как се пробваш да манипулираш
19.06.2012 15:18
Много плитко се опитваш да манипулираш. Погледни малко кои са хората в протеста, и ще видиш, че тези за които ти говоря не са от хората които ще бъдат купени и продадени. Да и аз работя за голяма компания, но личното му убеждение е, че закона не е правилен, и ходя да протестирам, също и няколко от колегите ми! И за твое голямо съжаление, никои не ни е платил за това, сами решихме сами го направихме.
Ще направя вметна и още няколко неща. Половината фирма идва на работа с колелета, пред офиса ни е паркинг за колелета. Колити с които се идва на работа се броят на пръстите на едната ръка.
Това е за да не ни обвиниш, че сме "еколози" пък ходим с коли.

Смешно е, да защитаваш закон който дава всичко в ръцете на един-двама човека. И протестиращите не бяха 200 човека а поне 1000.

Малко ми е странно и това, че се опитваш да обединиш в един образ, съученика ми, който слуша алтернативна музика и ходи с широки гащи, аз които ходя с риза и панталон, хипито което кара колело, и е на протеста, защото има къде да опъне палатка, възрастната дама, която събота и неделя качва планината за да се разходи и университетските преподаватели които бяха там!
Ние сме различни хора, слушаме различна музика, даже доста от нас са с различна партийна принадлежност, някой са безпартиини и т.н. Всички сме обединение от една идея! А ти си търси конспирация и си мисли, че за всяко нещо някой плаща!
цитирай
91. svilen75 - А какво ще кажете за тези протест...
19.06.2012 15:20
А какво ще кажете за тези протестиращи???
http://www.novatv.bg/news/view/2012/06/18/31959/%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%9E%D0%91%D0%9D%D0%9E%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%90/
да, кротки са. Просто полицията нищо не прави да попречи на този също НЕРЕГЛАМЕНТИРАН протест.
цитирай
92. svilen75 - Много ми е чудно как гадните екол...
19.06.2012 15:25
Много ми е чудно как гадните еколози-провокатори от протестите от наши дни са участвали в активни мероприятия по палежа на Партийния дом преди повече от двайсет години, когато 905 от тях са били най-много на по-10-15 години???
цитирай
93. ok3223 - Мегафоне, Мегафоне
19.06.2012 15:52
Паак се оля като гебераски гъзолизец, заплюл и няколкото грама чест и съвест, които са останали някъде по задните му части.
Спонтанно организиран било оксиморон... Я малко езиков и логически анализ.
спонтанно - внезапно, изведнъж, естествено, едновременно, непринудено...
организиран - устроен, уреден, учреден, създаден...
ТА МИТИНГА НА НА "ОРЛОВ МОСТ" Е внезапно и едновременнf организиран от екоактивисти и еколози,(които използуват социалните мрежи )след като научават, че по основният въпрос, безразборното изсичане на горите по преценка на местната управа, не се постига съгласие. На местните олигарси и техните помагачи в общините(кметове и съветници, много от които са избрани с техни пари и препоръки), не бива да се дава възможност безконтролно, да изсичат гори, и бетонират в кратки срокове и българските планини и курорти, както стана по Черноморието.
Не се отнася (законът) само за Витоша и Пирин, а и за Рила, Стара планина, Средна гора, Странджа, за всички планини и курортни местности в България.
НЕ БИВА ДА СЕ ПОВТАРЯТ МАСОВИТЕ ГАФОВЕ ПО ЧЕНОМОРИЕТО, КАТО ПОСТЪПИМ ПО СЪЩИЯ НАЧИН И С БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ И КУРОРТИ.
КОЕТО ЛОБИРАНИЯ ЗАКОН ГО ПОЗВОЛЯВА, И Е СОЛИДНА ПРЕДПОСТАВКА ЗА ТОВА.
Екоактивистите и подкрепящите ги участници като мен, участвували в протестите на "Орлов мост", все си мисля, сме активни радетели и борци за доброто на нашето отечество.
Активна, макар и малка част, от събуждащото се...по право вече събудило се ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО В България. И ТОВА Е ЗА ДОБРОТО НА ВСИЧКИ...
цитирай
94. анонимен - А за Е-79?
19.06.2012 16:02
Пълна тъпня си написал, да ти кажа честно. Искрено се надявам да си просто заблуден, а не поредния слуга на управниците, като тази псевдожурналистка Найденова. Защо няма и дума за т.нар. 'протест' на квази организацията "Природата за хората и регионите", създадена от управниците, за да прикрият собствената си изгода от този бандитски 'закон' за горите? Защо на тях им се позволява да блокират международен път без разрешение, че и полицията да ги охранява? Докато на Орлов мост протестът се обявява за незаконен и полицията почва да издевателства над протестиращите. Тези въпроси си задай, проучи нещата и ако не си просто платен писач, ще разбереш каква безсмислица си написал в този свой постинг
цитирай
95. lostov - bezmitove - ама как се пробваш да манипулираш
19.06.2012 16:03
nosense написа:
Много плитко се опитваш да манипулираш. Погледни малко кои са хората в протеста, и ще видиш, че тези за които ти говоря не са от хората които ще бъдат купени и продадени. Да и аз работя за голяма компания, но личното му убеждение е, че закона не е правилен, и ходя да протестирам, също и няколко от колегите ми! И за твое голямо съжаление, никои не ни е платил за това, сами решихме сами го направихме.
Ще направя вметна и още няколко неща. Половината фирма идва на работа с колелета, пред офиса ни е паркинг за колелета. Колити с които се идва на работа се броят на пръстите на едната ръка.
Това е за да не ни обвиниш, че сме "еколози" пък ходим с коли.

Смешно е, да защитаваш закон който дава всичко в ръцете на един-двама човека. И протестиращите не бяха 200 човека а поне 1000.

Малко ми е странно и това, че се опитваш да обединиш в един образ, съученика ми, който слуша алтернативна музика и ходи с широки гащи, аз които ходя с риза и панталон, хипито което кара колело, и е на протеста, защото има къде да опъне палатка, възрастната дама, която събота и неделя качва планината за да се разходи и университетските преподаватели които бяха там!
Ние сме различни хора, слушаме различна музика, даже доста от нас са с различна партийна принадлежност, някой са безпартиини и т.н. Всички сме обединение от една идея! А ти си търси конспирация и си мисли, че за всяко нещо някой плаща!


Браво nonsense!!
Tочно и моята позиция.
Поздрави.
цитирай
96. stultus - @svilen75
19.06.2012 16:08
На протеста на еколозите провокаторите бяха основно от младежката организация на БСП. Ясно е защо. По време на изстъпленията пред джамията например, провокаторите бяха от една страна - младежката организация на ДПС, срещу младежите от Атака, между тях имаше предварителна уговорка. А по времето на протестите в Катуница, най-бързо бяха реагирали отново шпиц-бригадите от БСП, за което достатъчно ясно говори фактът че още първата вечер лични документи на Киро циганина се бяха озовали в ръчичките на Сергей Станишев, но малко по-късно в бойните действия се включиха и бригадите на СДС и ВМРО(Атака имаше доста слабо участие тогава-нямат толкова ресурс). По принцип когато една партия е на власт, нейната младежка организация е в "спящ" режим, логично е - те нямат нужда от провокации, та затова в момента младежите на ГЕРБ нямат много участия, техният ред ще дойде ако ГЕРБ падне от власт.
цитирай
97. svilen75 - Статус, чуваш ли се какви глупости ...
19.06.2012 18:40
Статус, чуваш ли се какви глупости говориш??? Аз лично не участвам в никакви организации на партии и т.н. и нямам престава за тяхната численост. Явно ти си добре запознат. Но не мога да се съглася, че агитката на Атака е малка, просто защото техния целия електорат се състои от лумпени. А относно протестите на Орлов мост и твърдението ти, че агитката на ГЕРБ е спяща си задай следния въпрос: Кой има интерес да се стигне до сблъсъци и да се дискредитира протеста??? Малка подсказка - не и протестиращите.
цитирай
98. stultus - @svilen75
19.06.2012 19:36
Къде съм твърдял че участваш в каквото и да е? Нещо не си разбрал. И защо изведнъж тази агресивност? Може би криеш нещо? Шегувам се :) Не си разбрал за партиите, изобщо не говоря за нормалния електорат. Става дума за МЛАДЕЖКИТЕ организации. От десетки години всички младежки организации са именно това - силови бригади, използвани за мръсна работа и това е общоизвестно. Такава е още по царско време организацията "Бранникъ", създадена по подобие на "хитлеровата младеж", по-късно са младежите на БКП и БЗНС и т.н. Днес всяка партия си има такива групички, които в "опозиционен" период трябва да създават тук-там безредици и да провокират мирни демонстрации, ако може да пролеят малко кръв. А що се отнася до това кой има интерес от боя между еколози и власти, вече ти го казах в прав текст - БСП, понеже са в опозиция(и още няколко политически субекта разбира се:) . Всичко това можеш да си го провериш и сам, то е очевидно.
цитирай
99. svilen75 - Статус, май не си разбрал заигра...
19.06.2012 20:39
Статус, май не си разбрал заигравката за участието в организации. Както и да е, шегувам се. По въпроса за интереса на БСП - ами той въобще не ме интересува, просто защото ни най-малко ме интересува дейността на БСП, освен ако не са на власт. То и с ГЕРБ е така, но в момента са на власт и правят маса поразии. Навремето критикуваш тройната коалиция, сега критикувам и ГЕРБ. Не защото чак толкова ми се критикува, а защото смятам, че има защо. При това има много защо да се критикува и сегашното управление. Лобистките закони са само една част от цялата дейност на управляващите заслужаваща критика, но е една от най-важните, защото по този начин се узаконяват беззаконията на управляващите и техните приближени олигарси.
Не знам дали БСП имат интерес от дискредитиране на протестите на еколозите (и въобще на всички, които са против безпринципното управление), но ГЕРБ определено имат интерес. Защо ли? Много просто - ако има безредици ще кажат - вижте какви лумпени протестират. И ако тези които наистина са излезли на протест не са агресивни какво е най-лесно да се направи??? Много просто - вкарваме сред протестиращите провокатори. Но въпреки това нещо не им се получи на ГЕРБ. Защото за разлика от лумпените, които излязоха по време на протестите по времето на Катуница и не знаеха за какво протестират, то в сегашните протести участват предимно хора с интелигентност над средната. Показателно е, че във фейсбук имаше призив не само против подаване на провокации, а и се разпространяваше списък с предмети, които мака и безобидни е по-добре да не бъдат носени по време на протеста, за да не може полицията да спекулира и после да каже "вижте ги какви неща носят на протеста". И смешния "инцидент" с екипа на БТВ си остана единствен. Ако не броим изстъпленията на полицията, разбира се. Защото поведението на един човек, който стои на тротоара и не изпълнява нарежданията на полицията да се махне може да се приеме за гражданско неподчинение, но не и за агресивно поведение.
цитирай
100. svilen75 - А, че ГЕРБ са способни на така нар...
19.06.2012 20:41
А, че ГЕРБ са способни на така наричаните от милицията "активни мероприятия" се вижда от организираните смешни контрапротести.
цитирай
101. raders - Какъв е проблемът с този закон вс...
19.06.2012 20:41
Какъв е проблемът с този закон всъщност? Ако онези идиоти в парламента са разрешили изсичането на горите без адекватно залесяване отново, те са направо за трепане. Но, ако съществува точка, където е упоменато задължително залесяване след изсичането /в увеличен мащаб/ и грижа за новата гора, това си е напълно нормално /справка Финландия/.
цитирай
102. svilen75 - Миньо (от Миньо идиота ли ти идва ...
19.06.2012 20:44
Миньо (от Миньо идиота ли ти идва името ;) ), не знам дали имаш мускули, но се вижда, че мозък очевидно ти липсва. А дори и да имаш мускули - напразно. Защото мускули без мозък са нищо.
Много ти е лесно да си силен-вилен онлайн. Я ми ела в реално време насреща да видиш как ще се наакаш.
цитирай
103. анонимен - Голям галФОН ще
19.06.2012 21:32
излезе този мегаФОН, ами нали си е МЕГА,значи и доста са му платили на драскача................
цитирай
104. анонимен - еколозите са педеруги, лумпени и ...
19.06.2012 22:59
еколозите са педеруги, лумпени и наркомани
за тях трябва бой в полицията докато се насерат.
цитирай
105. breeze - Много, много се лъжат местните жители че ще развиват туризъм в селцата си и ще поживеят по-добре.
20.06.2012 09:25
Прост пример: черноморието. До като нямаше "развит " туризъм, беше добре. Но с "развитието" му дойдоха и акулите и така направиха нещата, че днес банките отнемат от местните жители това, което с мъка са направили. Дори и на малко успелите, не след дълго се посяга. Как? Пример: Новите големи хотели така организират нещата, че поемат всички туристи направо от летището. Ако поискате да въртите търговийка, властта така убедително ще ви ограби че нама да усетите откъде изгрява слънцето. Освен това големите хотели предлагат всякакви храни и сувенири дори. В началото ще живнете, но да му мислят децата ви. Това ли искате уважаеми местни жители?
цитирай
106. stultus - @svilen75
20.06.2012 13:04
Виждам че си убеден в участието на ГЕРБ в провокациите. Няма да те разубеждавам, аз твърдо смятам че това бяха червените бригади, но в българския политически живот нищо не е 100% сигурно, освен това демонстрациите и стачките са полезни за всяка власт - държат я в напрежение и не и дават да се отпусне. Относно закона за горите - говорих с няколко приятели еколози(истински еколози, преподаватели в университета), които категорично казаха че законът е лобистки, а едно от най-страшните неща в него е че се разрешава гола сеч, което минава всякакви граници. Така че подкрепям протестиращите, просто водачите на протеста трябва да внимават за въпросните провокатори, без значение от коя партия са.
цитирай
107. planinitenabulgaria - Екологичното ми е заложено в чипа!
20.06.2012 13:49
Поникнало дръвче на двора ми засявам някъде, всички разлагащи се органични вещества правя на компост, не съм откъснал едно диво цвете, само ги снимам и помествам в блога си.
А че екологията се ползва като пенис за политпроституиране по заявка на новобогаташите - то това е съвсем ясно. Ясно е и друго, че в страната цари простащина, култивирана грижливо от доста години, за да бъде лесно изманипулирвана като средство за оказване на натиск.
Има ли тълпа - в нея със сигурност има внедрени агентпровокатори. Това е стара тактика, колкото е стар и светът...
цитирай
108. анонимен - ИЗхвърляш се
21.06.2012 12:22
ми отново се изхвърляш драги, мога да те съдя. През всичките си 30 годиин една цигара не съм запалил та камо ли дрога, имам нормален полов живот и съвсем не съм лумпен - постоянно проповядвам ненасилие. обаче държавата се опитва да ме смачка непрестанно. и въпреки това подкрепям протестите. И не съм нито лумпен, нито, педеруга, нито наркоман. Самият ти с тези изхвърляния създаваш впечатление на лумпен
Ето ти туризмът - единственият начин да се развивавем като държава, а те строят блокове в името на някакви корпоративни интереси. В слънчев бряг воче не можеш да стъпиш от хотели(аз нте бих отишъл там) и от високи цени, софия също се презастрои, хората пред Банско избират вече Разлог, заради непокътнатата му природа... Скоро ще трябав да разрушаваме. Спомни си, че това правитество дойде с обещания да разрушава а пак се захвана да строи мегакомплекси. от строителството дойде вторият балон довел до кризата.
А свръхзастрояването започна още при Софиянски и аз съм протерстирам срещу това и съм писал и съм говорил, и дори съм гласувал срещу него, но тогава още малок внимание се отделяше на екологията.....сега проблема вече стана по-глобален, до пет-десет години ще се усети сериозно.
цитирай
109. анонимен - Това че имаш проблем, не значи да го налагаш на обществото
21.06.2012 12:31
Специалон мога да ти кажа че преди няколок години, когато ни върнаха горите в Кюстендилско, ДПС изпратиха компания да бракониерствата и да извършат незаконна сеч на 21 декара чам без да питата баба ми. "профилактика" - го нарекоха, но гората не бе държаван собственост, а частна. Същото наприваха ис други частни стопанства. почти толоква големи или дори повече. не платиха нито лев. кого да съдиш - баба ми на 80 години, полусляпа - Доган?
но днешното не е по-различно.... горите се унищожават.... бавно и постепенно...
от всичик правителства досега - бели, жълит, червени, сини, оранжеви....
пиша това за да не кажеш че съм комунист (не съм, а това че зелените са комунисти е най-голямата глупост - зелените бяха създадени като идейна опозиция на БКП - спомни си Екогласност, която предхождаше СДС.)
Това че ти не искаш да имаш дървета, а само стоманени блокове си е твой проблем - иди в чикаго или въ Вашинтон и живей така - сред небостъргачи. Света обаче търси зеленина.
цитирай
110. анонимен - Аз мога да кажа
21.06.2012 12:37
че на следващия протест който бе точон пред мен, анит-еколозите бяха така нагли, така демонстративни....жив полицай не се виждаше....., а на първия протест нямаше даже и да разбера че е имало протест ако не бяха медиите. И в двата случая са минали протестите под моята сграда - аз работя почти до парламента. Е - хайде кажете кои са провокаторите - не са ли от ГЕРБ и техните подлоги - МВР.
цитирай
111. bgzemia - просто да се чуди човек как може да ...
21.06.2012 23:18
просто да се чуди човек как може да разсъждава някой така....но то всички, ако разсъждавахме по добрия начин нямаше и да сме на дъното още.....от подобно мислене България се изнесе и продължава.Надявам се,обаче да се осъзнаят все повече хора,че промяната зависи от нас и да намерим начин да се организираме още по-добре,ако трябва и магистрали ще затваряме,но няма да оставим каквото е останало в тази държава да се оглозга до последната троха.Държавата не са шепата олигарси,държавата сме всички ние и след като сме ги легитимирали за цели 4 години и не е предвиден лесен и законен механизъм да бъдат отзовани веднага след като сме видели,че са обещавали едно,а правят друго тогава следват и мерки като затваряне на пътищата,което е по-добрият вариант от колкото някакво насилие.Те 23 години не спряха да вършат престъпления,а гражданите трябва да се чувстват виновни,че са намерили начин как да накарат правителството да бъдат 1-во чути и 2-ро принудени да работят за интереса на целия народ,а не само за нечий бездънен джоб. Така,че преосмисли нещата и пак се пробвай да напишеш нещо. В голямо затъмнение си попаднал и добре,че народът започнаха да излизат от същото това състояние на заблуда и доверчивост,че някой там горе по върховете на властта мисли и за тях .Нищо подобно...с всички избори ние просто даваме законово право на някой да върши престъпления,а ако на него му пукаше какво мисли народът щеше да промени първо закона за гласуването-да е задължителен за да се избегне манипулацията чрез купуване на гласове и второ щеше да има референдуми по всички важни въпроси от национално значение. те не само,че не ни питат,но дори когато с огромни усилия успяваме да кажем какво искаме се превръща в игра на котка и мишка за да направят онова,което някой им диктува,което показва,че няма народни представители и народно събрание,а има олигархични представители и олигархично събрание....е,как да не им затвориш пътя !!!!чакащите коли би трябвало да са съпричастни,интереса на народа е общ
цитирай
112. svilen75 - http://www. youtube. com/watc...
22.06.2012 13:25
http://www.youtube.com/watch?v=zOLmHKevFXk
Мегафоне, излезе видео от "нападението" на "агресивния лумпен"-екоактивист над "горкото" операторче.
Ако се вгледаш добре се вижда, че около 20-та сек на клипа този "лумпен"-екоактивист става от земята. Чудно ми е защо е бил на земята??? Може би си е седял там и си е пиел агресивно бира ... точно пред минаващите хора, при това с колелета ... Едва ли. По-вероятно е да са истина думите на брата на екоактивиста - че е бил съборен първи от оператора и е бил нападнат. После Велев, уж непровокиран от оператора на БТВ Филчев напада в гръб същия този Филчев. Не се вижда точно как Велев пребива в гръб Филчев. Но точно след две секунди се вижда как Велев бяга от "местопрестъплението". А Филчев по думите на БТВ остава да лежи пребит и припаднал на паветата. Еха, на това му се сила, за две секунди да пребиеш човек и да бягаш. И после ... ооо, после - става чудо - оператора, който е в несвяст тръгва в бесен галоп да догонва Велев ... не знам в каква паралелна реалност живеят екипите на БТВ и ти самия, но аз за първи път виждам припаднал човек така да тича ... и очевидно не бяга ОТ Велев, а КЪМ него. Защо ли??? После очевидно започва меле, но не се вижда какво точно става. Но е повече от виден резултата - "агресора" Велев е с извадено рамо, а "горкия, поприпаднал" оператор Филчев е с раничка на лакътя ...
Та къде е според теб истината Мегафоне??? Поддържаш ли още тезата си? Написал си, че екипа на БТВ е бил нападнат, защото си е вършел работата ... Според мен работата на журналистите е да отразяват ОБЕКТИВНО истината. А според мен екипа на БТВ въобще не е бил на протеста за това. Ако работата на този екип според теб е да манипулира общественото мнение и да провокира ... да, тогава съм съгласен с теб. И тогава трябва да са благодарни ан Велелв, защото им е помогнал да си свършат работата.
И тъй като сега е модерно по примера на Диана Найденова да се искат извинения, то те питам теб - Ще се извиниш ли за статията си???
цитирай
113. apostapostoloff - В България винаги е имало еколози!
23.06.2012 06:18
Воглаве с Хайтов, който написа чудесната книга "Бодливата роза". Еколозите бяха тези, които свалиха комунистите от власт!!!

Те могат да свалят и герберите от власт, ако те не подвият опашки. За нула време еколозите ще ги натикат на кучето в гъза.
цитирай
114. megafon - И накрая какво стана? Оператора не е невинен, но побойника
23.06.2012 20:09
е още по-виновен. От кадрите в нета се вижда как побойника напада оператора странично, защото го бил "провокирал". Много ясно се вижда как побойника се стяга за бой.
цитирай
115. анонимен - Че има далавера и келепир за опре...
25.06.2012 17:59
Че има далавера и келепир за определени хора от този новия закон е вън от съмнение.Аз не съм специалист но не съм видял и чул нито един от въпросните "бизнесмени" до излезе и да каже-ето това и това в стария закон ми пречи да инвестирам и подменям съоръженията.За това искам промяна.Какво му пречи на този ,който стопанисва съоръженията по Витоша ,да ги обнови и модернизира вместо да ги спира .Абсолютно нищо.Но той иска да построи хотели ,от които фекалиите да се изливат върху морените,както това става от хотелите ,които са почти на плажа.Това ,което пускаш сутрин в тоалетната ,те чака във водата на плажа ,когато отидеш там.И сега кандидатите за милионери се чудят къде са туристите и как да си обслужват кредитите.Това се случва и в Банско и Разлог
цитирай
116. svilen75 - Хммм, много интересно. Много ин...
26.06.2012 01:43
Хммм, много интересно. Много интересно избирателно (бих казал услужливо избирателно) наблюдаващ, Мегафоне.
Дали "бияча" се стяга за бой и поради каква причина е трудно да се каже. Всъщност никак не е трудно, но не е запечатано на кадрите точно от тази камера. Всъщност и самите удари на "бияча" не са заснети. Но много услужливо избирателно не виждаш как "припадналия" оператор гони да бие "бияча" ... което е в разрез с представеното от БТВ, че оператора е зверски пребит. Кой кого пребива е от ясно по-ясно с оглед на "щетите" - извадено рамо на "бияча" и охлузено лакътче на "припадналия" от бой оператор ...
Хората са казали - за да е достоверна една лъжа, то в нея трябва да има поне зрънце истина.
Къде е зрънцето истина в историята на БТВ:
- Че Велев е ударил Филчев.
Истината, която спестиха БТВ или направо излъгаха:
- Че екипа на БТВ е истинския провокатор
- Че Велев не е нападнал Филчев непровокиран. Напротив.
- Че Велев е пребил Филчев - справка - раните на двамата
- Че Велев е нанасял удари и ритал Филчев ... човек остава с впечатлението, че Велев едва ли не е подложил Филчев на инквизиция ..., която няма как да се случи за две секунди м/у нападението на Велев и бягството му (подгонен от Филчев)
- Че Филчев е зверски пребит, едва ли не бере душа в болницата ... хайде стига, де, тоя да не е от порцелан. Откога една драскотина се води за пребиване.
- опита да се внуши на зрителите, че участниците в протестите са лумпени, които са там, за да извършват насилие, а не да се борят за една справедлива кауза.
И всичко това отразено и в твоята статия. Но когато се добавят "леко поизпуснатите" детайли се оказва, че истината е съвсем друга.
Затова поведението на БТВ, твоето и това на Дияна Найденова не може да се окачествят като манипулация. Защото е ДОЛНА манипулация!!!
цитирай
117. megafon - Да не забравяме, че
26.06.2012 15:57
това лице е веднъж съдено за побой, докота оператора не е. Така, че съм по-склонен да вярвам на оператора, от колкото на "невинното" екологче.
цитирай
118. svilen75 - Хахахааа, забавно :))) И за да не ...
26.06.2012 22:39
Хахахааа, забавно :))) И за да не бъдем голословни преди да продължа дискусията кой виновен, кой не, ще ти задам един въпрос: За кое точно от вярваш от казаното от оператора?
И още нещо:
1. Откъде ти е тази информация, че еколога е бил Осъден (не само съден) за побой? Да не се окаже отново невярна информация както "информацията", че екипа на БТВ не е провокирал протестиращите?
2. И дори да е Осъден веднъж за побой, това доказва ли, че и в този случай е виновен??? Да вземем направо по стар комунистически обичай да се поразровим и в семейната му история, за да докажем, че е неблагонадежден. Сигурен съм, че ще се намерят актове към КАТ на баща му, глоба за хвърлен фас на някой негов чичо, дори участия в студентски купони на въпросния еколог, завършили с оплакване на някоя лелка-комшийка ...
3. Полуистината не е истина, а си е направо лъжа. Никой не твърди, че Велев си е стоял кротко и нищо не е направил. Не го одобрявам и насърчавам, но да си го кажем честно - Велев е направил това, което и аз, сигурен съм и ти, и всеки нормален човек би направил, ако е провокиран и нападнат преди това - би отвърнал.
Но тук не става дума само за "нападението" на Велев. Става дума за представянето на случая. А случая бе представен на от БТВ, че оператора НЕ Е ПРОВОКИРАЛ, БИЛ Е НАПАДНАТ БЕЗ ПРИЧИНА, ЧЕ НЕ Е ОТВЪРНАЛ, ЧЕ В КРАЙНА СМЕТКА ТОЙ Е БИЛ НАБИТ И Е ПОЛУЧИЛ МНОЖЕСТВО РАНИ, А НАПАДАТЕЛЯ НЕ ... което въобще не отговаря на истината. И това не са голословни думи, а се доказва на кадрите, показани в нета.
Така, че е видно на кого може да се вярва, независимо дали е бил съден или не.
цитирай
119. svilen75 - Алоууу, Мегафоне, позагуби се н...
29.06.2012 13:46
Алоууу, Мегафоне, позагуби се нещо. Какво става? Да не загуби ума и дума? Да, знам, извиненията са трудно нещо. Дори твоите идоли от подлогата на Боко - БЪВ се извиниха с половин уста, а теб никъде те няма. Или си на принципа "всяко чудо за три дни", хората ще забравят какви глупости си писал???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552711
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031