Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2012 11:40 - Съвременни национални предатели - много и навсякъде
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 23824 Коментари: 46 Гласове:
11

Последна промяна: 04.09.2012 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

 Преди няколко седмици завърши олимпиадата в "Лондон" и за ужас на двама човека - Матей Казийски и Радостин Стойчев, българският национале отбор по волейбол се класира четвърти в света. Пиша за ужас, защото лично тези две "човечета" продадоха държавата и нейните интереси, същата тази, за която се бяха клели, че ще и служат вярно и същата тази държава, на която с гордост пееха химна.

 Скандалите и цирковете, който тези двамата изиграха точно "секунди" преди започването на самата олимпиада искат да покажат, че тези хора изобщо не милята за българската държава и спор. А те трябва да са благодарни цял живот на нея, че тя ги направи да бъдат спортисти и да бъдат това, което са те в момента. Да бъдат личности въпреки, че нашата държава не разполага с огромни много милиони бюджети, но това, което се прави може да е малко, но е от сърце. И вместо те да се чувстват отговорни пред целият този народ, същият, който ги подкрепяше в трудни моменти, те решиха да се изгаврят, като бойкотират националния си отбор с цел прокарване на лични интереси и облаги. Може някои идеи да са им били благородни и добронамерени, но не сега беше момента, нито мястото. Те обезкървиха, смачкаха всички техни съотборници психически! Това е гавра и подигравка, това е национално предателство и тези хора трябват да бъдат зачеркнати от федерацията, държавата и народа. Те не трябва по никакъв начин да бъдат допускани да взимат отговорни постове, защото това може да се повтори. Затова и българският спорт трудно ще прогресира, защото ако 5-ма се трудят, то някъде други 2-ма със сигурност им пречат!

 image


Друго национално предателство съизмеримо с предаването на Левски беше извършено от една "псевдо комисията" по дискриминация в лицето на Мукадес Налбант - авторката на този безумен доклад. Комисията търсела дискриминационни елементи по шест основни признака, сред които етнически, религиозен, полов. Така 12-те независими експерти решили в един от докладите да опишат, че когато се учи за залавянето на Васил Левски, на децата трябва да бъде обяснено, че османската полиция просто си изпълнява задълженията, а Апостола е нарушител на територията на империята. Много стриктно се следяло и да не би някъде да е спомената думата "турчин" вместо "османлия". Експертите, които са поискали тази абсурдна чистка, са прилапали по 50 бона, а сумата може и да е по-голяма. По-голямата част, около 80% са осигурени от Европейски фондове, но останалите 20% са от българските данъкоплатци, а това прави ситуацията още по-абсурдна. В много големи страни като Англия и Германия, подобни опити за изкривяване на историята се наказват и са криминализирани, а това май трябва да стане и в България. Текстовете с „турското робство“ били етнически нетолерантни и Комисията за защита от дискриминацията иска те да бъдат премахнати. Робство и геноцид нямало, но те не помнят клането от Батак. Пак според тази комисия, трябва да отпаднат още много исторически факти, като дори се иска да бъдат и променени песни, защото турците били приятели, но по онова време е нямало приятели, а само кървави бани. Фактът че разни псевдо организации и безизвестни хора искат да променят историята ни, показва колко назад е останала държавата и как никой не си мърда пръста да защити гордостта на народа.

 Изобщо националното предателство е навсякъде и това е една гадна българска черта, която веднъж завинаги трябва да бъде изкоренена. Трябва ние хората, останали с чест и достойнство, независимо колко сме на брой и дали сме мнозинство или малцинство да мачкаме такива хора. Ние трябва да принуждаваме държавата да ги зачерква и след като не харесват държавата си, нека да имигрират. Така в тази държава може да останат по-малко хора, но ще бъдат честни, достойни да се наричат българи!




Гласувай:
15



1. muerte - Тотална глупост!
04.09.2012 11:47
Затова и намериха във федерацията липси за над 1 млн., нали? Щото пак Казийски и Стойчев са виновни? накрая мазния Лазаров се махна, като видя, че ще трябва да отговаря за липсите.

Ти изобщо някога волейбол играл ли си (или какъвто и да е спорт) на над махленско ниво?!? (въпроса ми е риторичен, да не се юрнеш да отговаряш)
цитирай
2. megafon - Да ще ти отговоря,
04.09.2012 11:53
защото ми е писнало от "умни коментари". Работата на играча и на треньора е съответно на първия да играе, а на втория да ги тренира! Всичко останало, с което се занимават не е тяхна работа! Тяхната работа е да преставят България на един изключително важен форум за нашата държава, не да бойкотират, не да предават съотборниците си и държавата! Те са предатели!
цитирай
3. анонимен - Предатели?
04.09.2012 12:29
Нищо няма да се оправи в тази държава,докато има хора,които разсъждават като тебе,а те не са и малко, за съжаление.От това,което пишеш за Казийски,е повече от ясно,че ти не си разбрал нищо.Просто не си в състояние да го разбереш,защото така си програмиран.Жалко.
цитирай
4. анонимен - ляля
04.09.2012 12:52
освен,че си МЕГАгалфон за друго не се сещам.
цитирай
5. анонимен - "Незнайнийа Войне", Дон Кихоте Българский ,
04.09.2012 13:07
Важното е не какво работиш, а какво пишеш !

А ПИШЕШ " НИЩО ЗА ВСИЧКО" И ТО СЪС САМОЧУВСТВИЕ НА МЕГА ТЪПАН !

Явно за теб е важо само да има аванта, независимо дали е крадена и всеки, който не желае да помага на крадците е ПРЕДАТЕЛ.

Такива като тебе са най-голямите предатели !
цитирай
6. анонимен - тъжна действителност
04.09.2012 16:24
А какво ще напишеш за президента, който ще награди ам посланник с орден "Стара планина", или не ти се набутва между шамарите?
Съжалявам ако те разочаровам, но не опреквам Радо и Матей за позицията им.
Най-големите родоотстъпници са продажните ни политици.
цитирай
7. анонимен - minio
04.09.2012 17:17
ei tez siracili sa ili imat bastiii maiki i kvi sa cidani li tehnite roditeli?
цитирай
8. анонимен - minio
04.09.2012 17:18
a iasno bisticshki voley lavove toe pomaci ot pomia idva ne ot puma.
цитирай
9. анонимен - МЕГАЛФОН!
04.09.2012 17:46
МЕГАЛФОН!
цитирай
10. анонимен - България над всичко, господа; не Европа, не Русия, не Турция. Ясно, нали.
04.09.2012 18:39
Господин Мегафон, що се отнася за тази туркофилска комисийка, си абсолютно прав. При волейбола има сблъсък на икономически интереси и оттам дойде скарването. Жалкото е, че двама талантливи: треньор и играч застанаха на позиции, които не им прави чест. Вярвам, че един ден Казийски ще съжалява, че е противопоставил личния си упрек на интересите на държавата. За предателство не е, просто това е едно несъобразена с момента нужда да се защити достоинството на България. Но Вашите критикари, от прекалена обич към Казийски също не са прави, че не намират поведението му за недостойно. Имам чувството, че са готови да оправдаят дори и Комисията. Много от тях са туркофилчета. Нещо повече, твърде много станаха туркофилите по форумите.
цитирай
11. muerte - Наистина си зле!
04.09.2012 18:58
По твоята изкривена логика един работник само трябва да работи и да се задоволява с това, което му подхвърлят?!? Вярно трябва да идеш при специалист-сега повечето психиатрични отклонение се лекуват! Може и за теб да има надежда. Въпреки че съм скептичен.
цитирай
12. анонимен - Боян
04.09.2012 19:44
Абсолютно си прав.
За съжаление много станаха безмозъчните лумпени, които подкрепят предателите и майкопродавците. А както знаем глупакът(особено анонимният) е непобедим!
Докато те са мнозинство, номерата на Стойчевци и Налбантки ще минават.
Заслужава си да се помисли, има ли начин да се елиминират глупаците!!!
Поздрави.
цитирай
13. анонимен - Мегафон, съжалявам че трябва да ви ...
04.09.2012 20:23
Мегафон, съжалявам че трябва да ви го кажа, но вие се оказвате един от суперманипулираните медийни консуматори без собствено мислене що се отнася до Казийски/Стойчев. Що се отнася до втората част от излиянието сте до голяма степен прав, въпреки че прекаленият патриотизъм никому не е драг и и в определени моменти се оказва смешен. Постарайте се да мислите със собствената си глава, тъй като един ден сегашните ви изявления ще ви изглеждат жалки и смешни.
цитирай
14. анонимен - защото ми е писнало от "умни ...
04.09.2012 20:44
megafon написа:
защото ми е писнало от "умни коментари". Работата на играча и на треньора е съответно на първия да играе, а на втория да ги тренира! Всичко останало, с което се занимават не е тяхна работа! Тяхната работа е да преставят България на един изключително важен форум за нашата държава, не да бойкотират, не да предават съотборниците си и държавата! Те са предатели!

Мегафончо,не било тяхна работа да се занимават с нищо друго,освен единия да тренира,а другия да играе!А твоята работа в никакъв случай не е да даваш ти оценка за тези двамата,които многократно за били европейски и световни клубни шампиони!
Как си представяш,че тези хора с международен волейболен авторитет ще се оставят да бъдат мачкани от човек,който от години се облажва!Ти би ли допуснал да се гаврят с теб,ако имаш поне малко достойнство?ИЛИ СИ ПЛУЖЕК?
цитирай
15. анонимен - В повечето случаи плодовете на т...
04.09.2012 20:53
В повечето случаи плодовете на треньорския труд по изграждането на отбора се появяват след време. Сега съм склонен да мисля,че четвъртото място на Олимпиадата е плод не на няколкоседмичната работа на треньора Найденов /между другото също преебан от любимата ти федерация/ , а на работата на Радо Стойчев.
цитирай
16. bogdan12 - Конфликтът според мен е доста по-многозначен-моя разбор е
04.09.2012 21:59
И Радо и Матей са професионалисти. Доказали се и доказващи се, но навън. В българския спорт и федерациите /не само във волейбола/ има много проблеми, ама много и кражбите са само 1 от тях. Не беше времето да се рови в боклука точно сега. Логично беше да се изчака този форум. За мен и двамата е увлякоха от подкрепата на феновете, удариха го на чест и се повярваха, че могат да поставят условия и да променят така изведнъж нещо. За съжаление нищо не е така еднозначно и праволинейно - на техните действия имаше отпор/инат също от гордост/пък и да не се изпусне кокала/. Това те трябваха да предвидят. От идеалисти българския спорт няма нужда, реализъм трябва, защото единствения резултат от цялата помия беше напрежение и психическа нестабилност на играчите и това се видя в най-решителните точки. Такива сме ние трябва ни силна психика, за да дойде силната физика. Скандали сега, скандали на предната олимпиада - еееее стига вече. Мислете повече за реалните последици преди да направите цирка. Само ще кажа, че се видя колко много проблеми и липси има и във федерациите по бадминтон, стрелба... но след края на форума. В името на бг.спорта се търпи и се бори, сълзите и упреците са после. И още нещо не всеки Давид може да победи Голиат, а последствията от хвърления камък в случая не бяха за доброто на България, поне не в онзи момент.
цитирай
17. bogdan12 - Колкото до историята и Левски
04.09.2012 22:06
Историята не е математика и това "позволява" волности в гледната точка и интерпретации. Всеки факт може да се украси и видоизмени както на някой му е кеф, ето тук идва проблема НЕ МОЖЕ и НЕ ТРЯБВА да се позволява това. Ако помните преди време искаха да премахнат и Вазов от учебниците по литература. Луди колкото искаш, но не трябва това да е държана политика. ПОДРЕЖЕТЕ ИМ КРИЛАТА докато не са ни заличили като народ изобщо.
цитирай
18. анонимен - Типично
04.09.2012 22:28
Поредният лаик, който говори за неща, които не разбира. И ги говори от позицията на "разбиращ". Преди да пишеш щуротии, поинтересувай се как Данчо Лазаров се задържа на власт през 2005 година. Как ВСИЧКИ в сегашния УС на БФВ си свалиха гащите заради "бизнес отношенията", които Лазаров им осигури. Как дебелата свиня (да, свиня, не ме е срам да го кажа) Любо Ганев застана зад безочието некви мутрагени да не допуснат до конгреса Димо Тонев - капитан на национала ни дълги години и човек, който делеше стаята си точно с Ганев по време на сумата му и срещи с национала. Или как Владислав Тодоров - Сарата, също се извъртя и хлъзна дългогодишния си партньор на плажен волейбол Ивайло Гаврилов, който му плащаше разходите, за да могат двамата да ходят по турнири.
И това са най-малките примери - поинтересувай се какво стана и с Митко Чукчето, ако изобщо знаеш кой е.
Радо и Матей действаха открито и като истински мъже, жертваха най-значимото за един спортист и треньор - Олимпиадата, но си казаха нещата "право куме в очи". А тезата "те трябва да играят за страната" е толкова смешна, че даже не трябва да я коментирам, но хайде, ще го направя - трябва, ама и държавата трябва да им отвърне със същото, а не да си текат далаверите и да се играят подмолните игрички - тия, дето не ги виждаш по телевизията, но които тровят всичко.
Радостин Стойчев е доказано НАЙ-ДОБРИЯТ КЛУБЕН ТРЕНьОР по ВОЛЕЙБОЛ В СВЕТА, а Матей е НАЙ-ДОБРИЯТ ИГРАЧ. Какъв точно им е на тях интересът - паричен ли, искат признание ли, какво? Те си имат всичко. Но разни мижитурки като Лазаров и сие нямат как да живеят, ако нещо не лъготят, не далаверничат, не изментрят.
И последно - през 1994 година едни хорица решиха да си живуркат на базата на едно четвърто място. Сега става същото - това е страшното. А многото зелки BG производство карат на ракия и салата и пригласят "ауу, предатели". Предатели са такива като теб - защото не искат да си отворят очите и помагат на истинските лайнари да определят заобикалящото ни.
цитирай
19. megafon - Не ме интересува
04.09.2012 23:49
Данчо Лазаров, не му правя критика на него. А правя критика на тези, които се наричат българи. Те не са българи! Те са помияри! Те са ликета! Те са предатели, но не и българи. Като искаха да се правят на мъже да го бяха направили след олимпиадата! Пак го пиша след олимпиадата! Тяхната работа е да игрят и да преставят отбора добре и им е гласувано доверие. Не им е работа да се бъркат във федерацията и да правят скандали. Гласувано им е доверие! След олимпиадата ако искат да се бият! Но подчтените и отговорни хора, патриотите не постъпват така. Така постъпват едни жини с древна професия!
цитирай
20. анонимен - Боян
05.09.2012 01:34
Еее... тоя анонимния изби рибата: "Радо и Матей се жертваха" >:)))))))))
Спри се бе човек...,помисли(ако имаш с какво) и ако кратуната ти не ражда друго освен вестникарски глупости, по добре вземи и се гръмни. Ще има полза - един серсем по малко!
И гледай да се уцелиш...>:)
цитирай
21. анонимен - Данчо Лазаров, не му правя критика ...
05.09.2012 06:39
megafon написа:
Данчо Лазаров, не му правя критика на него. А правя критика на тези, които се наричат българи. Те не са българи! Те са помияри! Те са ликета! Те са предатели, но не и българи. Като искаха да се правят на мъже да го бяха направили след олимпиадата! Пак го пиша след олимпиадата! Тяхната работа е да игрят и да преставят отбора добре и им е гласувано доверие. Не им е работа да се бъркат във федерацията и да правят скандали. Гласувано им е доверие! След олимпиадата ако искат да се бият! Но подчтените и отговорни хора, патриотите не постъпват така. Така постъпват едни жини с древна професия!

Мегафончо,не стига ,че си ПЛУЖЕК,но си ПЛУЖЕК с чугунена глава!ДОСТОЙНСТВОТО на тези хора е свързано с любовта към България!Тяхното поведение заслужава адмирации,че хвърлиха камък блатото,но това чугунената ти тикване може да го асимилира!
цитирай
22. анонимен - Данчо Лазаров, не му правя критика ...
05.09.2012 10:16
megafon написа:
Данчо Лазаров, не му правя критика на него. А правя критика на тези, които се наричат българи. Те не са българи! Те са помияри! Те са ликета! Те са предатели, но не и българи. Като искаха да се правят на мъже да го бяха направили след олимпиадата! Пак го пиша след олимпиадата! Тяхната работа е да игрят и да преставят отбора добре и им е гласувано доверие. Не им е работа да се бъркат във федерацията и да правят скандали. Гласувано им е доверие! След олимпиадата ако искат да се бият! Но подчтените и отговорни хора, патриотите не постъпват така. Така постъпват едни жини с древна професия!


Мегалфончо замисли се,ако ги нямаше Казийски и Радо дали щяхме изобщо да се класираме за Олимпиада :)А и Радо си го уволниха след мача с Германия,ама ти е къса паметта
цитирай
23. asthfghl - ...
05.09.2012 10:19
Разбирам ти мисълта, само имам една забележчица:

> но това, което се прави може да е малко, но е от сърце

Е, хайде сега. Почваш да ми звучиш като пионерчетата от едно не толкова далечно минало :)))

Между другото, осезаемата разлика между първата част от поста ти и втората (в смисъл, внезапното изчезване на изумителните правописни грешки) ме накара да се усъмня, че втората половина не е твое дело. Действително, един елементарен Google search лесно ме отведе до следния материал:
http://skandalno.net/под-лупа/професор-божидар-димитров-иска-уволн-78972

За в бъдеще ще те посъветвам да цитираш източниците си, за да не става объркване. Защото не става ясно към кого следва да се отнесат евентуалните последващи коментари - към "автора" на този пост, или към оригиналния източник (в случая - проф. Божидар Димитров).
цитирай
24. d3bep - Личи си, че списалият темата изобщо ...
05.09.2012 10:25
Личи си, че списалият темата изобщо не се е занимавал със спорт.
Държавата се занимаваше с един спорт: футбола ,щото бунаци там много и стават за манипулация.
Сам оза него е давала пари.

За останалите не е и мащеха, ами има по - скор оотношениеот на полицай към рецидивисти.
Познавах на времето световен шампион по един спорт... Силов спорт, да не казвам кой.
Счупиха се да обикалят и да търсят пари, не за друго, за билети за световното първенство...
Никой от юникъде не им даде стотинка...

Знаеш ли как стана световен шампион?
През деня тренираше и работеше на половин смяна.
През нощта работеше нощен пазач.
И така събра пари, на две работи и ежедневна тренировка и стана световен шампион.
Според тебе, дали е благодарен на държавата?

А постоянно им пращаха хора да ги проверяват за допинг и даже имаме и засвидетелстван обиск да не продава допинг...
Те това е.
Та не знам тея момчета що не милеят за държавата България...
АМА СИГУРНО ИМАТ ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА.
Щото всички имат, даже и от футбола вече се е оттеглил големият интерес.
цитирай
25. asthfghl - 19.
05.09.2012 10:27
> Не ме интересува Данчо Лазаров, не му правя критика на него

Там ти е и проблема с неразбирането на цялата ситуация.

> Като искаха да се правят на мъже да го бяха направили след олимпиадата!

Не се прави така. Стачки се правят ПРЕДИ големите събития, за да имат шанс да окажат някакъв ефект. Не СЛЕД, когато на никого няма да му пука.
цитирай
26. asthfghl - 24.
05.09.2012 10:33
Неслучайно много от най-даровитите ни спортисти от доста време гледат по всевъзможни начини да се изнесат в чужбина в търсене на по-зелени пасища. Когато имаш талант, искаш да се развиваш и да се реализираш, но отвсякъде по всякакъв начин ти поставят спънки (от ДЪРЖАВАТА), то закономерно възниква въпросът: "А докога?" Наистина, докъде се простира търпението?

Че и благодарни трябвало да бъдат.

Опасявам се, че авторът на поста не е разнищил докрай ситуацията, преди да се впусне в поредната си тирада. Жалко. А можеше да стане и добра дискусия, при наличието на по-качествен материал, с който аудиторията да можеше да борави...
цитирай
27. tomov8 - Не си прав Мегалфончо
05.09.2012 11:01
Трябваше целия национален отбор да бойкотира олимпиядата, но ги беше страх. Стойчев и Казийски постъпиха като мъже - видяха че на гърба им се правят престъпления и далавери и поискаха оставката на крадливите и некадърни свине от федерацията, които са завлекли над 1 млн. Предпочитам да не участвахме на олимпиада, но да оправим спорта, отколкото да играем, а зад гърба ни да се източват милиони на данъкоплатците с далавери.
цитирай
28. bogdan12 - До 27- ето затова казвам, идеализмът ви е в повече...
05.09.2012 11:56
И целия отбор да беше бойкотирал пак нямаше да се промени нещо съществено. Просто цирка щеше да е по-голям и то със световен отзвук. Лазаров /не коментирам тук що за човек е!!!/ не иска да си даде оставка, а в дневния ред на провелото се събрание на управит. съвет не фигурира точка за промяна на ръководството. И?!?
Как се прави крачка напред в този случай? Спортът ни отдавна е в агония и не това е начина за промяна. Пък и не е лесно да се съживи нещо, което се умъртвяваше умишлено с години!
цитирай
29. megafon - Ето това е разликата между интересчията,
05.09.2012 12:45
asthfghl написа:
> Не ме интересува Данчо Лазаров, не му правя критика на него

Там ти е и проблема с неразбирането на цялата ситуация.

> Като искаха да се правят на мъже да го бяха направили след олимпиадата!

Не се прави така. Стачки се правят ПРЕДИ големите събития, за да имат шанс да окажат някакъв ефект. Не СЛЕД, когато на никого няма да му пука.

човека, който гледа келепира, далаверката и този, който е патриот. Истинският треньор, истинският джентълмен, човека отговорен за тези хора, на които ти си начело няма да постъпи така. Така постъпват и мислят за правилно балканците. Във всички федерации има далавери, не само българаската, но не е редно да се постъпва така. И народа го оцени и федерацията също. Те се мислиха за незаменими, уникални, ние сме величия, ние сме номер 1. А отобора, екипността, единодушието, сплотеността вътре в тях показа, че те са номер 1. И който лайнар да стане треньор след това и да иска да ги разбие няма да може да го направи, защото никой не може да ти отнеме таланта, желанието и волята ти за победа! Жалко за хората, които мислят по този начин. Това показва, че те нямат отговорническо мислене и поведение на лидери, а на малки сиви мишки!
цитирай
30. megafon - Разбира се, че ще гледат, то с такива треньори,
05.09.2012 12:47
asthfghl написа:
Неслучайно много от най-даровитите ни спортисти от доста време гледат по всевъзможни начини да се изнесат в чужбина в търсене на по-зелени пасища. Когато имаш талант, искаш да се развиваш и да се реализираш, но отвсякъде по всякакъв начин ти поставят спънки (от ДЪРЖАВАТА), то закономерно възниква въпросът: "А докога?" Наистина, докъде се простира търпението?

Че и благодарни трябвало да бъдат.

Опасявам се, че авторът на поста не е разнищил докрай ситуацията, преди да се впусне в поредната си тирада. Жалко. А можеше да стане и добра дискусия, при наличието на по-качествен материал, с който аудиторията да можеше да борави...

как да не гледат да бягат в чужбина? Ще бягат!
цитирай
31. megafon - Когато играеш в националния отбор, когато играеш за националната чест,
05.09.2012 12:48
tomov8 написа:
Трябваше целия национален отбор да бойкотира олимпиядата, но ги беше страх. Стойчев и Казийски постъпиха като мъже - видяха че на гърба им се правят престъпления и далавери и поискаха оставката на крадливите и некадърни свине от федерацията, които са завлекли над 1 млн. Предпочитам да не участвахме на олимпиада, но да оправим спорта, отколкото да играем, а зад гърба ни да се източват милиони на данъкоплатците с далавери.

и получаваш пари, защото в много европейски държави, играчите когато играят за националните си отобори не получават заплащане! Ти имаш и отговорности, ти за да стигнеш и да се класираш на олимпиадата държавата е инвестирала в отобра. И не можеш да си тръгнеш ето така, на бойкот. И Радо и Матей нямат работа да се месят във федерацията! Те не са разследващ орган и няма нужда да се оплакват от нея, защото тази същата федерация си изпълнява задълженията по договорите им. Има си съд, прокуратура. И затова в България нещата не вървят, защото всеки се бърка там където не му е работата и най-важното е, че не разбира от нея!!!
цитирай
32. asthfghl - 29.
05.09.2012 13:54
Не далаверката. Далаверка е това, което направи Бербатов. Гледа си личния интерес и удобството на жена си. Истинският патриот не е този, който мълчаливо козирува, каквито и неправди да се случват над него и около него. А този, който има доблестта да заложи собствената си чест, кариера и популярност, за да повдигне въпроси от жизнено значение за работата, на която е отдал живота си. Дори и да му коства всичко, което е постигнал досега.

И такова нещо се прави именно в момента, когато от него ще има максимален отзвук и когато заинтересованите фактори най-много ще ги заболи и съответно има най-голям шанс да се трогнат. Какъв ефект би постигнал подобен ход СЛЕД отминалата Олимпиада? Ще му заявят "Ми добре, нямаме повече нужда от теб, чао". Което така или иначе се случи дори ПРЕДИ Олимпиадата. Защото на онези отгоре не им дреме - кучетата си лаят, керванът си върви. А даже има и такива клакьори, които предпочитат да си затварят очите за цялата тази корупция, а да си го изкарват на една-две изкупителни жертви, които удобно са им се изпречили.

Излиза, че е престъпник не този, който върши системните пристъпления. А онзи, който надига глас да ги разгласи. Колко жалко и пошло.

Какъв патриот може да бъде човек, който заявява неща от сорта на:
> Във всички федерации има далавери, не само българаската

Нима именно това не е крайна изява на мише мислене!? За каква принципност говорим, когато единственият довод е "ами те другите го правят, защо не и ние"?
цитирай
33. asthfghl - 30.
05.09.2012 14:03
> Разбира се, че ще гледат, то с такива треньори, как да не гледат да бягат в чужбина? Ще бягат!

А сега пък треньорите били виновни? Тях кой ги създава?

Доводите ти са твърде объркани и взаимно противоречащи си.
цитирай
34. megafon - Пиша бързо, защото знам, че четеш бавно и го обяснявам:
05.09.2012 15:57
asthfghl написа:
Не далаверката. Далаверка е това, което направи Бербатов. Гледа си личния интерес и удобството на жена си. Истинският патриот не е този, който мълчаливо козирува, каквито и неправди да се случват над него и около него. А този, който има доблестта да заложи собствената си чест, кариера и популярност, за да повдигне въпроси от жизнено значение за работата, на която е отдал живота си. Дори и да му коства всичко, което е постигнал досега.

И такова нещо се прави именно в момента, когато от него ще има максимален отзвук и когато заинтересованите фактори най-много ще ги заболи и съответно има най-голям шанс да се трогнат. Какъв ефект би постигнал подобен ход СЛЕД отминалата Олимпиада? Ще му заявят "Ми добре, нямаме повече нужда от теб, чао". Което така или иначе се случи дори ПРЕДИ Олимпиадата. Защото на онези отгоре не им дреме - кучетата си лаят, керванът си върви. А даже има и такива клакьори, които предпочитат да си затварят очите за цялата тази корупция, а да си го изкарват на една-две изкупителни жертви, които удобно са им се изпречили.

Излиза, че е престъпник не този, който върши системните пристъпления. А онзи, който надига глас да ги разгласи. Колко жалко и пошло.

Какъв патриот може да бъде човек, който заявява неща от сорта на:
> Във всички федерации има далавери, не само българаската

Нима именно това не е крайна изява на мише мислене!? За каква принципност говорим, когато единственият довод е "ами те другите го правят, защо не и ние"?

Радо е начело на нац. отобор от няколко години. Когато пое отбора ангажиментите му бяха да го класира за олимпиадата. Не успя! После федерацията потърси помощ от министър-председателя и се отпуснаха допълнително 500К лева, за да се вземем отново домакинството на волейболната лига. Тоест пак го пиша с надежда някой да го разбере. Треньора е избран от федерацията срещу Х сума пари за година. Работата на федерацията е да му осигурят всичко, за да класира отбора! Работата на Казийски е да бъде ....
цитирай
35. asthfghl - 34.
05.09.2012 16:12
С отпускане на някакви пари от премиера да сме вземели домакинство не се решават никакви проблеми във волейбола ни. Само се създават още предпоставки за нови проблеми - например допълнителна корупция. А проблемите си остават. Това е замазване на очите. Цялата ни кошница оплетена, та и международен форум искаме да организираме.

Не е работа на премиера или който и да е друг политик да се меси в делата на нац. отбор по волейбол. Противно на собственоръчно изгражданата от него собствена аура, Бойко не е и не трябва да е някакъв Батман, който да ходи да огрява навсякъде. Ако се разчита на един човек да спасява положението, значи цялата ни държавна система е скапана и не действа.

Задачата на правителството е да създаде УСЛОВИЯ, благоприятстващи развитието на волейбола ни. И да остави играчите да играят на спокойствие - да. И когато има корупция на самия връх в управата на волейболната федерация, съответно да се намеси адекватно по приетия ред, както е в цивилизованите страни. Вместо да се стига до подобни крайности като стачки, протести, бойкоти или отказвания на играчи.

Пак ще повторя въпроса си:
Какъв патриот може да бъде човек, който заявява, че "Във всички федерации има далавери, не само българската" и използва подобно примиренческо съждение като повод за оправдание? Кое е патриотичното в подхода "мълчете си, да не се излагаме пред чужденците"?
цитирай
36. megafon - ........... капитан на отбора,
05.09.2012 16:31
да бъде лидер, да го предвожда и извежда напред в трудни и съдбовни моменти. Нито един от двамата не си свърши работата така както трябнваше. Напротив, появиха се доводи, че България е нарочно легнала на Италия, за да може да се класират те, а не ние и т.н. Работата на треньора е да тренира, той не е административен орган, нито съд, нито прокуратура, нито икономист. Тъй като тези хорица прокарваха лично техни "финансови интереси" - Радо Стойчев искаше да влезне във федерацията, няколко пъти го заяви, а Матей Казийски заяви, че няма да играе докато Радо Стойчев не застане начело на отбора отново. Нещо повече двамата твърдо заявиха, че няма да продължат докато шефа на федерацията не подаде оставка (бел. р. това е същият човек, който назначи Радо Стойчев). Да се върнем отново на техните задължения - на треньора да ги сплоти, обедини и направи отбор, който да печели. На Матей Казийски като най-опитен играч да бъде капитан и водеща фигура в трудните моменти за националният отбор. И тези две човечета, решиха да се правят на интересни в момента, в който нашият отбор с "клизма" се класира за олимпиадата. Много е важно да се подчертае, че това е "Олимпиада" - веднъж на 4ри години, най-ценните трофей, най-скъпите са точно от такова събитие, най-престижните. И точно в този момент, в който държавата е инвестирала милиони левове в тяхното "обучение" - лагери, сборове, тренировки идват двама "патриоти" и правят бойкот и унищожават с един замах труда, мечтите на милиони хора. Защо питам аз? Кой им дава това право? Кой им дава правото да си играете със съдбите на останалите съотобрници? Кой им дава правото да си нарушават еднолично договорите? И то точно преди олимпиадата? Това подчетнно ли е? Не разбира се, това е поведение на хора, които изобщо не могат да се наречат българи, патриоти, лидери. Но хубавото, е че въпреки такива помиари, ние истинските българи показахме, че можем да бъдем единни, както нашите далечни прадеди със славно минало! И можем да ги наречем българи юнаци!!!
цитирай
37. megafon - ПРОБЛЕМИТЕ ВЪВ ФЕДЕРАЦИЯТА ПО ВОЛЕЙБОЛ
05.09.2012 16:32
НЕ ГИ РЕШАВА ТРЕНЬОРА!!!
цитирай
38. bogdan12 - До 32 какво се промени!!!
05.09.2012 16:41
Като беше ПРЕДИ за да хване декиш, какво се промени. Днес Данчо Лазаров все още е начело и никакви сериозни промени не са станали?!?
цитирай
39. asthfghl - 36, 37.
05.09.2012 16:44
> ПРОБЛЕМИТЕ ВЪВ ФЕДЕРАЦИЯТА ПО ВОЛЕЙБОЛ НЕ ГИ РЕШАВА ТРЕНЬОРА!!!
Но и никой не бива да му забранява да си каже мнението и да си отстоява позицията, даже и да не е най-популярната. Вярно, няма да има стадо клакьори, които да му ръкопляскат.

> появиха се доводи, че България е нарочно легнала на Италия
Да, и вместо да се проверят, веднага му лепнаха етикета и го пратиха да бере домати.

> Работата на треньора е да тренира, той не е административен орган, нито съд, нито прокуратура, нито икономист
Но и не трябва да бъде принуждаван да върши работа, условията по която не го удовлетворяват.

> И тези две човечета, решиха да се правят на интересни в момента, в който нашият отбор с "клизма" се класира за олимпиадата
Нали каза, че именно това е била задачата на треньора? Значи отбора се е класирал за Олимпиадата, което е било и задачата му.

> идват двама "патриоти" и правят бойкот и унищожават с един замах труда, мечтите на милиони хора
Не ми говори в сензационен журналистически стил, не съм някой малоумник от кварталната кръчма, който по цял ден лющи семки и плющи карти.

> ние истинските българи показахме, че можем да бъдем единни, както нашите далечни прадеди със славно минало!
Рапорт даден! Рапорт приет! Явно много ти липсват неизживяните пионерски години :)))

Както и да е. Очевидно е, че ще трябва да се съгласим да си останем несъгласни по въпроса.
цитирай
40. megafon - Аз имам усещането, че ми отговаря 10 годишно детенце.
05.09.2012 16:57
На треньора никой с нищо не му е пречил, никой не го е принуждавал да напуска и му се плащаха рекордни за България пари! Никой не го е принуждавал да става треньор на България! Той сам стана и заяви, че иска да бъде треньор. Да очевидно твойте методи на работа са съвсем различни от общо приетите! Това, което те направиха е изнудване и никой друг в света не си е позволявал да прави такова нещо!
цитирай
41. asthfghl - 40.
05.09.2012 17:18
Ще използвам твоите доводи: "това постоянно се случва по целия свят". Принципът е прост: в момента, в който не те устройва работата - напускаш я. Един треньор трябва да има свободата да управлява своя отбор, без разни хора отгоре да му се месят в спортно-техническата част и да му редят селекцията. Един национален отбор по който и да е спорт заслужава по-добро административно управление от сегашното, което може да се сравни с олигархичен феодализъм.

За 10-годишни детенца не ми се говори, предвид 10-годишния правопис на автора на този пост. Беше достатъчно да прекопира нормален текст от някаква статия, за да проличи контраста ;)
цитирай
42. megafon - Аз пак го пиша Радо Стойчев
05.09.2012 17:23
имаше пълната свобода във всичко! Даже прекалено голяма свобода и чак си повярва, че е незаменим, единствени и номер 1! Повярва си, че може да стане президент на федерацията, но както казват в приказката "царя е гол".
цитирай
43. asthfghl - 42.
05.09.2012 17:37
Царят е много гол даже. Но клакьорите са си затъкнали ушите и покрили очите, та да не вземат да забележат това.

А керванът си върви...
цитирай
44. анонимен - Боян
05.09.2012 21:05
Ей asthfghl... и мислите ти са безсмислени като ника ти>:)
цитирай
45. asthfghl - 44.
05.09.2012 22:32
Анонимний "Боян", прекалено сложни думи ли използвам за теб? Бих ти отвърнал, че си прав - предвид средното ниво на повечето (особено анонимни) коментатори в блог.бг, би следвало изявленията ми да са не по-дълги от 5 думички (максимум от по 3 срички), при възможност без сложни съставни изречения, за да може да осмислиш що-годе за какво иде реч. Но няма да ти отвърна така :)

И понеже вместо да отговарям на плоски персонални шегички ще бъда незаслужено услужлив, заповядай - образовай се:

http://wiki.lspace.org/wiki/Astfgl

Впрочем препоръчвам ти го този автор. Възможно е да се разпознаеш в някой от героите му ;)
цитирай
46. анонимен - До Боянчо на 20-то мнение
08.09.2012 10:39
Обичаш да си играеш с пищови ли, мило? След като не можеш да намериш твоето пистолетче, понеже си си загубило микроскопа и няма как да го видиш де се е свило, си затърсило по-голям калибър да те облее ли? Е няма да съм аз - може и да е модно да си педераст, но не ми е в природата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552777
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031