Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2012 15:40 - Безобразието в Кърджали - неоосманизмът настъпва
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 26573 Коментари: 47 Гласове:
20

Последна промяна: 23.10.2012 15:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Акад. ГЕОРГИ МАРКОВ, историк

ЗА МЕН не са изненада събитията в Кърджали - провалянето от ДПС на почетното звание на ген. Васил Делов, който преди 100 години освободи града, защото тези събития са отглас на неоосманизма в съседна Турция. Като казвам неоосманизъм, имам предвид, че преди 10 години войните на Османската империя не бяха чествани така, както сега се отбеляза в Турция Балканската война - с международен конгрес в Истанбул, екскурзия до Одрин, полагане на венци на паметника на коменданта Шукри паша и антибългарска изложба във форта "Айвазбаба".

Изселническите организации в Турция повлияха на ръководството на ДПС и то застана на позициите на неоосманизма на проф. Ахмед Давутоглу - сегашния външен министър на Турция. Той отрича освободителния характер на Балканската война, твърди се, че тя била нападателна и че Османската империя имала бъдеще. Това е гледната точка на сегашната турска политика и историография. И чрез изселническите организации това повлия на ДПС и се стигна до безобразието генерал Васил Делов да бъде отхвърлен като почетен гражданин на Кърджали.

А той не заслужава ли това? Дядо ми, който е бил в 28-и Стремски полк, който воюва в Хасковския отряд начело с тогава полковник Васил Делов, ми е разказвал, че боевете са били пред Кърджали и след тях турският гарнизон е опразнил с паническо бягство града. Така че Кърджали изобщо не е засегнат, а напротив - опазен. (Това го проверих после по документи). Ген. Делов е спечелил битката пред портите на града.
Балканската война не е срещу турците, а срещу Оманската империя. И това е важно. Османската войска е прилагала тактиката на опожарената земя, бягайки назад. Българската войска настъпва, обозът й е с волска тяга и разчитали много на местни ресурси - на хамбари и плевни за фураж. Но османската армия е опожарявала селата, но после приписва тези пожари на българската армия, плашат своите, че гяурите идват, ще мъстят и ще колят. Затова хиляди турци бягат с османската армия, после обаче голяма част се връща.

image  

 

В крайна сметка победила ли е България, или не в Балканската война? Според Лондонския договор за мир от 17 май 1913 г. османската империя се признава за победена и отстъпва на Балканския съюз начело с България всички земи западно от линията Мидия на Черно море до Енос на Бяло море.

Случилото се сега в Кърджали е отговор на несвършеното от българските правителства. Държавните институции трябва да вземат отношение, защото това е опит за фалшифициране на българската история, посегателство върху паметта на хилядите български войници. Дори една декларация трябва да се внесе в Народното събрание, защото това е опит за прокарване на неоосманизма в България.
Но се боя, че заради наближаващите избори пак ще има партийно-политически сметки за коалиция с ДПС и пак ще се пренебрегне националният интерес. А това е много сериозен въпрос - колкото исторически, толкова и политически.

И докато се занимаваме с научната конференция за Людмила Живкова, се прави нашествие на неоосманизма. Трябва нова политика към съседите, защото Турция не е онази на Мустафа Кемал, наречен Ататюрк. Той е много ясен и казва, че Република Турция няма нищо общо с османската империя, и изхвърля историческите архиви за вторични суровини, та ние купуваме два вагона, за да направим ориенталски отдел в Народната библиотека.

Но Турция вече скъсва с Ататюрк и иска османската империя да бъде реаби-литирана. А с това ние категорично не трябва да се съгласяваме, защото от това се започва - от посегателството срещу паметта на един български генерал, за да се премине към по-сериозните неща.

/Взето от "24 часа/




Гласувай:
21


Вълнообразно


1. megafon - Препечатвам с надеждата
23.10.2012 15:42
тази статия да бъде прочетена от максимален брой разумни хора.
цитирай
2. megafon - Коментар във връзка със случката в Кърджали от проф. Божидар Димитров
23.10.2012 15:43
22-мата общински съветници в Кърджали не се чувстват български граждани, а свързани с каузата на Турция, наследник на Османската империя.

Това коментира историкът и директор на Националния исторически музей Божидар Димитров по повод неприетата номинация за почетен гражданин на Кърджали на генерал Васил Делов пред Фокус.

„И затова оспорват не само ген. Делов, но и каузата на цялата война, а това е много опасно. Те са български граждани и следващият логичен ход е да се откажат от българско гражданство или да вкарат в Общинския съвет, поради мнозинството, може би ще успеят, да се обяви за почетен гражданин на Кърджали Явер паша, т.е. турският паша, който стои срещу полк. Делов, той още не е генерал тогава, когато освобождава Кърджали. И да изградят паметник на този свой сънародник, защитавал града от българската армия", каза още проф. Божидар Димитров.
цитирай
3. megafon - Знаете ли, че
23.10.2012 16:03
от 76 журналисти, които лежат в затворите в Турция, 61 един от тях са осъдени само, защото са изразили различно мнение от това на управляващите.
цитирай
4. bogdan12 - "Историята е
23.10.2012 16:07
поредица от изненади. Тя може само да ни подготви да не бъдем изненадвани отново и отново."
Страшното става, когато изненадите са предвидими, но реакция няма!
цитирай
5. анонимен - DA SE ZABRANI DPS KATO PARTIA
23.10.2012 16:56
tova e moeto mnenie,sled kato ve4e ima dostata4no dokazatelstva,4e tova e partia na etni4eska osnova da se vnese iskane do vks i tya da bade zabranena-izvankonstitucionna partia ne tryabva da ima.
цитирай
6. анонимен - И спрете с тея турски сериали че ми се повдига
23.10.2012 17:29
От самото начало на турската ера по телевизията ми е ясно с каква цел са, но където и да го споделя ме гледат като чалнати. Тези филми имат за цел да се оформи мнението че Турция има място в ЕС. Само че тези мили хора които гледате по ТВ не са тези които управляват държавата. А ако има някъде само един кадър заснет малко по на изток от Истамбул ще ви стане ясно кое е реалност и кое художествена (политическа) измислица!
А за да не бъда разбран погрешно искам да подчертая, че нямам лошо отношение към турците като цяло. Аз познавам много турци живеещи в България и за никой от тях не мога да кажа нищо лошо. Това което критикувам е политиката на техните управници!
По отношение на ДПС. Тя отдавна се е превърнала в мафиотска структура, която се задържа във властта чрез изкуствено създадено напрежение между българи и турци. Само че и турците вече са наясно с това и резултата ще се види скоро. Всички са наясно че ДПС не са направили нищо за българските турци. Т.нар. смесени райони са най-бедните в България. А забраняването на партията само ще спомогне тяхната игра.
цитирай
7. otvorko - И пак тъпаците
23.10.2012 19:45
да гласуват за БСП-ДПС-НДСВ.
цитирай
8. анонимен - Колко получихме от това че се б...
23.10.2012 20:54
Колко получихме
от това че се бихме
в Ирак и
Афганистан? А колко
изхарчихме за този
тракийски легион
служещ на
американската
империя. ??
цитирай
9. penchoan - ДПС обяви война на България, ГЕРБ се ...
23.10.2012 20:55
ДПС обяви война на България, ГЕРБ се спотайват.
цитирай
10. megafon - Разбира се, че трябва да се подходи
23.10.2012 21:17
penchoan написа:
ДПС обяви война на България, ГЕРБ се спотайват.

предпазливо към създадената ситуация. Все пак благодарение на БСП, НДСВ партията ДПС бяха 8 години в управлението на държавата. През тови период те натрупаха огромни финансови ресурси и създадоха кръгове на влияние. Така, че с оглед на създадената ситуация е нормално.
цитирай
11. анонимен - А какъв е смисъла да се дразнят хо...
23.10.2012 22:15
А какъв е смисъла да се дразнят хората с тази кандидатура?
Все пак самите граждани на Кърджали щом не искат, какви сте вие, та да им налагате такива неща?
поставете кандидатура, която ще обединява хората, а няма да ги противопоставя.
цитирай
12. анонимен - ro
23.10.2012 22:33
Трябва да бъдем обективни и да си зададем въпроса кой е виновен за надигането на неоосманизма?Отговора е еднозначен-ЕС.БОЛНО МИ Е ДА ГО ПРИЗНАЯ НО В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ДАНЪЦИТЕ СА БИЛИ МНОГОКРАТНО ПО МАЛКИ ОТ ТЕЗИ С КОЙТО СМЕ ОГРАБВАНИ СЕГА.ЗА ВАЩЕ СВЕДЕНИЕ СЕГА НИ ОГРАБВАТ КАТО ДАНЪЧНОТО БРЕМЕ Е НАД 75%.СМЯТАЙ .ЧЕ ТЕЗИ ПАРИ СА ЗАГУБЕНИ.НЕ ПОЛУ-ЧАВАМЕ НОРМАЛНА ПЕНСИЯ.НИТО МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ,НИТО ПЪТИЩА,НИТО СИГУРНОСТ.Преди 9г. оперираха сина от тумор в мозъка(2 операции) ,трябваха ми пари за един апартамент и много връзки за да го спася.УСПЯХ .УРА .Има инвалидна група но не получаваме нищо от тази държава.ЗАЩО? Вие си отговаряте ,че няма държава и е така.Та докато бях в СОФИЯ за операциите(преди 9 г.) прочетох Народо психология на Българския народ-Иван Хаджийски.Та той пише, че в началото на двадесетте години на 20век(тогава пак е било лошо икономическо положение) стари българи живели и под османско иго С НОСТАЛГИЯ СИ СПОМНЯТ ,ЧЕ СА ЖИВЕЛИ ПО -ДОБРЕ И СА БИЛИ ПО-СВОБОДНИ.Прочетете това и ще разберете за какво си говорим.От тогава ми стана интересно тази идея и започнах да чета..С удивление прочетох,че в средновековието ако хванат селянин да краде в полето поради нужда да изхрани семейството си....НАКАЗВАТ СПАХИЯТА НА СЕЛОТО ,ЧЕ НЕ СЕ Е ГРИЖИЛ ЗА ХОРАТА КОЙТО УПРАВЛЯВА.И ОЩЕ ПО УЧУДЕН ,БЯХ КОГАТО РАЗБРАХ,ЧЕ НАШИТЕ ЧИТАЛИЩА СА СЪЗДАДЕНИ С УКАЗ НА СУЛТАНА ЗА ДА СМЕ ПРОСВЕТЕНИ...С ТОЗИ УКАЗ СЕ СЪЗДАВАТ ЧИТАЛИЩА И ЗА ТУРЦИ(в Турция още работят).Така,че си задавам много въпроси-КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА НАШИТЕ НЕВОЛИ И ЗА ТОВА ДАЛИ НЕ Е ПО -ДОБРЕ ДА НАПУСНЕМ ЕС.,А ТУРЦИЯ ДА ВЛЕЗЕ ТАМ .ЗА СВЕДЕНИЕ СЪМ 100% БЪЛГАРИН ДЯДО МИ Е БЕЖАНЕЦ ОТ ДОГАН ХИСАР(родно село на капитан Петко и са били рода) баба ми също е бежанка.Така че се опитвам да бъда обективен.И помислете,че за 20 г. без война загубихме 25% от българите БЕЗВЪЗВРАТНО.И ЩЕ ГУБИМ ОЩЕ...Преди 100 г 90 хил. дадоха живота си за БЪЛГАРИЯ а сега стотици хиляди бягат от БЪЛГАРИЯ за да спасят живота си (за да оцелеят)
цитирай
13. buba4ko - двулични псета са мангалите и турците
23.10.2012 22:42
ами проблема е 4е българите са толерасти, а не българи.
наскоро четох блог на една муслиманка - икра или нещо подобно - пише разни глупости. Писах нормален коментар, НО НЕ бе публикуван ?!?
Хора, време е да прогледнем че ислямистите са мазни, двулични и подли!
Така добре те сапунисват с мили думи че даже не усещаш кога ти го вкарват.
цитирай
14. анонимен - - 9. penchoan
23.10.2012 22:51
penchoan написа:
ДПС обяви война на България, ГЕРБ се спотайват.

======================================================
а сектата на тракедонистите ликува.
цитирай
15. анонимен - Всичко в България е хаотично - и п...
23.10.2012 23:00
Всичко в България е хаотично - и политиката, и икономиката, и здравеопазването, и образованието. Ситуацията нарочно се поддържа в това състояние, като се играе с нервите на Българите. Преди няколко дена "мургави" чуждестранни парашутисти са били открити от наши хора. Кои са те? Вместо отговор, вниманието на народа пак бе отвлечено, този път от снимка на роми в неприлична поза пред портретите на Ботев и Левски. Правителството подготвя заговор срещу Българския народ, в случай на загубване на изборите, чуждестранни войски ще нахлуят в страната за да "усмирят" непокорните. С тази цел бе и атентата в Бургас, като само няколко дена след избухването на бомбата, Бойко разведе израелския и американския представители на ЦРУ и МОСАД и им показа най-важните стратегически центрове в България.
Бойко за пореден път предаде България. Готви ни се нещо много лошо.
Нека, тези които знаят, научат и другите.
Познанието отваря очите на хората и ги събужда за съпротива.
цитирай
16. анонимен - Крайно време е признателния бъл...
23.10.2012 23:11
Крайно време е признателния български народ да преименува с референдум Кърджали в Деловград.
цитирай
17. анонимен - Изтървем ли България - изтървали ...
23.10.2012 23:41
Изтървем ли България - изтървали сме всичко.
Толерантност в един ориеталски зверилник е равносилна на смърт.
Николай Хайтов
====================================================
Докога ще продължава тази наша толерастия?


цитирай
18. megafon - Хората искат,
24.10.2012 00:04
анонимен написа:
А какъв е смисъла да се дразнят хората с тази кандидатура?
Все пак самите граждани на Кърджали щом не искат, какви сте вие, та да им налагате такива неща?
поставете кандидатура, която ще обединява хората, а няма да ги противопоставя.

ОС с членовете на ДПС не искат!
цитирай
19. анонимен - kardjali e balgarski grad,ne turski
24.10.2012 05:47
nie balgarite ne mojem da se saobrazyavame s iskaneto na 6epa balgari-musulmani deto se mislyat za turci,tuk e balgaria i nie si imame istoria-kardjali tryabva da se kazva delovgrad.a gerb dokoga 6te mal4at,mai 4akat glasove ot dps na izborite,a ne pravyat smetka kolko balgari 6te se otkajat ot tyah
цитирай
20. анонимен - BALGARI SABUDETE SE
24.10.2012 06:00
daite da zapo4nem podpiska za zabrana na dps,za6toto e partia na etni4eska osnova.ne samo izselni4eskite organizacii mogat da pravyat podpiska protiv 4estvaniata na balkanskata voyna.nie nyamame li pravo na glas v sobstvenata si darjava-pomislete te taka se opitvat da nalagat mnenieto si nad mnozinstvoto
цитирай
21. diadokolio - Трудно, но решимо!
24.10.2012 07:27
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за болезнената тема!
Наивник съм и вярвам в респекта.
Влагам труд и старание, за да няма плевели пред трите паметника на опълченците и загиналите във войните, и в Храма ни "Света Тройца".
Нужни са действия и уважение към паметта на загиналите.
Едно селище се познава по гробищата си???
Не, светът не започва с нас, а ни е подарен, каква памет завещаваме на внуците си?
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
22. ka4ak - Събудете се!!!:)))
24.10.2012 08:22
"17.03.2009 04:59 - искат, да анексират България!

Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 10051


Не знам какви доказателства има Яне Янев,но аз ги имам и ще Ви запозная с тях и с престъпното,противоконстицаионно рещение на констицационния съд на Република БЪЛГАРИЯ!,да признае ДПС,КАТО ПАРТИЯ!Тези съдии трябва да бъдат линчувани и побити на кол,както турците са се разпрявали с нашите борци за независимост!Кой може да ме обори,че в нарушение на конституцията,бе разрешено,да се направи една етническа партия,която работи тихо ,но подмолно ,да станем един турски вилает!Сега започнаха и да привличат фариоти,за цвят!ПОМИСЛЕТЕ КОЛКО ДЖАМИИ СЕ ПОСТРОИХА И КОЛКО ЦЪРКВИ!Какви пари се дадоха,за да ходиш в джамията,какви пари се дадоха,че наш!ите помаци,да се пишат за турци.Как не може да схванете,че се подготвя,нова Босна и Косово!ДНЕСКА ГЛЕДАМ ПО НОВИНИТЕ,НЯМА ЗАПЛАХА ОТ РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ!НЕ ВИДЯХТЕ ЛИ ДЕЦАТА,ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА НАШИ,ТОВА КОЕТО ВИ ГОВОРЯ ЗА НАРКОТИЦИТЕ,НЯМА РАЗЛИКА,ОТ ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ ДПС!КЪСАМЕ ОТ НАШАТА ПЛЪТ!Знаете ли че когато отидох да правя комуна в Сатовча ми казаха"отиди да си правиш комуна във вашите планини,при вашия народ!Пратиха ме на Витоша иСтара Плнина,това е наше,Родопи,Пирин и Рила не са наши!Това излезе по весниците/проверете пресата от 24,25.10.2000г./Когато нелегално се настанихме на Белмекен,на територичта на Велинград,Якоруда се вдигна да ни линчува,но не хората,а кмета от ДПС!Излезе в местната преса и кабелни телевизии,а и с решение на общинския съвет,да бъдем прогонени и да освободим,нашата планина от тази чума на 20 век!Предложи ми и да ми дари 10 000 марки на фондацията,само да се махна от тяхната планина!Отидох при Емел Етем,прие ме опита се да се обади на кметовете и по най мръснишки и анти български начин/много разчитах че след като е женена за българин,ще ни помогме/ме прати за зелен хайвер!Добре че Иван Костов се намеси и обеща на ходжите.че ще им върне вакърските имоти и не ни убиха…"((((((((((((((
цитирай
23. d3bep - Мисля че много се раздува някакъв ...
24.10.2012 08:28
Мисля че много се раздува някакъв селски случа йс никому неизвестен генерал, който един век след като умрел не получил почетно гражданство в големата крепост на освобождението - кърджали....
Ако цената на тая евтина политическа простотия е да се скараме с българомохамеданите пък и с турскот омалцинство, по убуу ич да няма гражданство...
На мен цялата история ми прилича на евтина провокация.

1. Никой не ис е направил труда да направи този човек известен и да го впише в учебниците.
2. Ако имат чак такъв зор, могат с лекота да му дадат почетно гражданство на София примерно и ДПС няма какво да направят.

Според мене тоя случай не е чак за такова ровене и изобщо политиката, която се раздухва в последно време срещу българомохамеданите, българските турци и исляма е изобщо дивашка, и ако сега си мислим че сме стигнали дъното, тогава ще видим че може и доста по - зле да сме...
цитирай
24. анонимен - Васил Златарски
24.10.2012 10:36
Братя.Пазете целокупноста на България, като зеницата на окото си! Цялото змийско котило на т.н. тракедонисти автохтонисти, цели разпокъсване на България. Пъклените планове на тези псевдо патриоти трябва в зародиш да се задушат,преди да е станало късно. Тези нехранимайковци подмолно подготвят Косовския сценарий за България.
Съединението прави силата!

цитирай
25. анонимен - до d3ber
24.10.2012 11:26
Малко си чел историята. Генерал Делов е освободил през Балканската война Кърджали.За същия е писано много преживе и след смъртта му. Съучредител при вземане на решение и построяване на паметник в Кърджали на загиналите във войната.Средства за паметника доброволно са дали и българи и мисулмани от града и селата наоколо. Проблем има и ти не искаш да го видиш във факта,че е отказано и то под натиск от чужди сили да не се даде на героя почетното гражданство.
цитирай
26. chudesatanakorana - стига глупости
24.10.2012 12:50
за нас България не е противник, но умряло куч нож не вадим. Искаме да живеем в мир и разбирателство. Но с тези чествания можеше да се развали етническия мир!!!
цитирай
27. asthfghl - ...
24.10.2012 13:08
> турският гарнизон е опразнил с паническо бягство града
> Кърджали изобщо не е засегнат, а напротив - опазен

...но:

> прилагала тактиката на опожарената земя, бягайки назад

!?

А иначе по темата за нео-османизма:

http://www.dw.de/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/a-16317636

http://www.dw.de/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B4-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/a-15965089
цитирай
28. tota - И още за неоосманизма
24.10.2012 14:18
Тук има интересни мисли във връзка с процесите, които текат у нас и на Балканите:

http://doktora757.blog.bg/politika/2012/04/20/georgi-prokopov-bylgariia-suverenna-ili-vasalna.942852

http://dodoiv.blog.bg/politika/2011/04/26/iztochniiat-vypros-i-ekspanziiata-na-neoosmanizma.736183

http://tota.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/12/16/quot-nova-rumeliia-quot-chuka-na-portite-na-es.652120

http://deathmetalverses.blog.bg/politika/2012/03/31/2013-nova-balkanska-voina-i-nova-osmanska-imperiia.931679

http://alchemist.blog.bg/regionalni/2011/01/11/turcite-blenuvat-za-osmanski-balkani.665301
цитирай
29. анонимен - Уффф DW
24.10.2012 14:23
швабите не позванат балканите. Те си въртял алъш-вериша с мангалите и туй то
цитирай
30. megafon - E това е нахалано, не мислши ли?
24.10.2012 14:26
chudesatanakorana написа:
за нас България не е противник, но умряло куч нож не вадим. Искаме да живеем в мир и разбирателство. Но с тези чествания можеше да се развали етническия мир!!!

Ти да ми казваш на мен, кои национални герои аз да почитам и да празнувам. Нима българите в Турция протестират против турските национални символи? Хубаво е да знаеш, че след като живееш в България трябва да се съобразяваш с българските правила, обичаи, нрави, празници на живот. Същото се отнася и с националните празници и исторически събития. Вие още малко ще искате да направите подмяна на нашата история.
цитирай
31. d3bep - Малко си чел историята. Генерал ...
24.10.2012 14:58
анонимен написа:
Малко си чел историята. Генерал Делов е освободил през Балканската война Кърджали.За същия е писано много преживе и след смъртта му. Съучредител при вземане на решение и построяване на паметник в Кърджали на загиналите във войната.Средства за паметника доброволно са дали и българи и мисулмани от града и селата наоколо. Проблем има и ти не искаш да го видиш във факта,че е отказано и то под натиск от чужди сили да не се даде на героя почетното гражданство.

Напротив, не само че съм чел доста история, но имам и глава на раменете си да мисля с нея.
Първо, ако ви е толкова зор да вдигнете паметник на Делов има хиляди варианти, за които общината може да си гледа работата ,включително държавни и частни земи в Кърджали.
Според мен обаче зорът ви не е Делов, а поредното разпалване на етническият вой и пак предизборни настроения, като заколенията преди предходните избори. Поправи ме къде греша. Делов ли ви е зора? Що не действате тогава?
Почетен гражданин на кърджали е смешно отличие, връчете му национален медал. Почетен гражданин на Кърджали може да е Бойко борисов за да пренесе там парите от Сибанк и да не плаща данъци. Това е почетен гражданин, освободен от данъци субект.


Пропагандата върви на зле и аз правя вече много малка разлика между радикалния ислям и аниислямизма. Антиислямистите са също потенциални терористи и със сигурност са истински радикали.

Ако въпросите за Кърджали бяха работа на ТУРСКАТА ДЪРЖАВА, вервай ми, ние нямаше да сме устояли вече. ние с нищо не можем да им се мерим, само можем да се пъчим.
За съжаление когато един духовен въпрос стане политически ,така става.
Затова аз лично препоръчвам: да заздравите на ЛИЧНО НИВО връзките си с хората от другата религия или от другия произход, да видите че дяволът не е толкоз черен.
Иначе, оставите ли на евтина политика - като тази от поста по - горе - да ви изяснява отношенията с тях... Чака ви не арабска пролет, ми и нещо много по - лошо.
Засега.. Натам вървиме, тласкат ви към саморазправа с нормални, мирни хора. Като нас. Вече го постигнаха веднъж - дваж. беше само ТРЕНИРОВКА.
Умната.
цитирай
32. анонимен - Само на глупците все още не им е ст...
24.10.2012 15:47
Само на глупците все още не им е станало ясно,
че сектата на тракедонистите всъшност е троянския кон на пантуркизма.

цитирай
33. megafon - E на теб като ти е ясно,
24.10.2012 17:30
[quote=d3bep]Напротив, не само че съм чел доста история, но имам и глава на раменете си да мисля с нея.
Първо, ако ви е толкова зор да вдигнете паметник на Делов има хиляди варианти, за които общината може да си гледа работата ,включително държавни и частни земи в Кърджали.
Според мен обаче зорът ви не е Делов, а поредното разпалване на етническият вой и пак предизборни настроения, като заколенията преди предходните избори. Поправи ме къде греша. Делов ли ви е зора? Що не действате тогава?
Почетен гражданин на кърджали е смешно отличие, връчете му национален медал. Почетен гражданин на Кърджали може да е Бойко борисов за да пренесе там парите от Сибанк и да не плаща данъци. Това е почетен гражданин, освободен от данъци субект.


Пропагандата върви на зле и аз правя вече много малка разлика между радикалния ислям и аниислямизма. Антиислямистите са също потенциални терористи и със сигурност са истински радикали.

Ако въпросите за Кърджали бяха работа на ТУРСКАТА ДЪРЖАВА, вервай ми, ние нямаше да сме устояли вече. ние с нищо не можем да им се мерим, само можем да се пъчим.
За съжаление когато един духовен въпрос стане политически ,така става.
Затова аз лично препоръчвам: да заздравите на ЛИЧНО НИВО връзките си с хората от другата религия или от другия произход, да видите че дяволът не е толкоз черен.
Иначе, оставите ли на евтина политика - като тази от поста по - горе - да ви изяснява отношенията с тях... Чака ви не арабска пролет, ми и нещо много по - лошо.
Засега.. Натам вървиме,

защо общинските съветници на ДПС блокираха решението за ген. Делов?
цитирай
34. анонимен - След като България, не съумя да с...
24.10.2012 18:13
След като България, не съумя да социализира и интегрира ромското и голяма част от ислямизираното малцинства,сега те се опитват да асимилират БЪЛГАРСКОТО мнозинство.

Чалга,турски сериали,новини на турски език.
Циганизирането и ислямизирането на България е в пълен ход.


цитирай
35. megafon - Абсолютно си прав.
24.10.2012 19:02
анонимен написа:
След като България, не съумя да социализира и интегрира ромското и голяма част от ислямизираното малцинства,сега те се опитват да асимилират БЪЛГАРСКОТО мнозинство.

Чалга,турски сериали,новини на турски език.
Циганизирането и ислямизирането на България е в пълен ход.



За пример турския сериал "Златния век" , в който нищо не отговаря на действителността.
цитирай
36. анонимен - За 23 години "демокрация&...
24.10.2012 19:35
За 23 години "демокрация" с мълчаливото съгласие на продажни държавници в България бяха построени толкова много джамии,колкото дори и през 5 вековното османско робство не бяха построени.

цитирай
37. d3bep - Е те го казаха що са го блокирали :) ...
24.10.2012 20:57
Е те го казаха що са го блокирали :) Имали друга концепция за историята, бухахаха :)
Те Щатите и Мексико сигурно също имат други концепции за историята си.
Не одобрявам действията на ДПС, но това, коеот произлиза от тях, още повече не го одобрявам. Тази "обществена реакция" е точно търсеният ефект дори и от ДПС. ВМесто да се концентрирате на това все па кпаметника да стане, ако наистина го искате, вие ми обявявате едва ли не исляма за враг. Ей тука човечеца исал ,много му били джамиите.

Резутлатът ще е много прост. Ще има омраза и сблъсъци. Мюсюлманите ще се изплашат и ще чакат само някой "месия" да одйде да им каже "българите ви мразят, ама аз ще ви спася".
Месията е известен, той е този срещу когото уж се борите. ДПС ще стане два пъти по - силна от вашите глупости и ще привлече и хора, които преди това е нямала, просто защото им обещава сигурността, която вие им вземате.
И какво следва след това, гадание. Както казах, възможен е сценарии п о- лош и от арабската пролет.
Само че и вие ще сте виновни за това.

Докато ако чисто и просто действията на ДПС се игнорират и примерн она държавен терен в Кърджали се вдигне паметник, и върпоосният човек вместо почетн огражданство на Кърджали - което не му трябва за нищо, получи посмъртно Орден Стара ПЛанина(далеч по - достоен за офицерските чинове като награда), хората няма да са заплашени от нищо. ДПС Кърджали ще си легне много здраво посрана и неспособна да направи нищо. Единствено ще й остане да се самокриминализира, нападайки паметника на държавна собственост примерно...

Много е просто. В момента играете игра в полза на ДПС, заедно с всички... Делите ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА на лагери по отношение на това в какво вярват.
цитирай
38. hemingway - Това е абсолютно безобразие! Това е ...
24.10.2012 22:25
Това е абсолютно безобразие! Това е началото на отцепването на български територии. Този процес ще е продължителен и необратим.
цитирай
39. анонимен - До Дзвер Пак тръгна да ни поучава ...
24.10.2012 22:27
До Дзвер
Пак тръгна да ни поучава като малки деца, да размахва пръста, да ни учи кое е добро за нас, кое не.
Я по-леко!
Голям умник си, ама не виждаш, че ефекта е желан.
ДПС се дискридитира за кой ли път пред българския народ.
Ще има и дълго чакани последствия.
Що се отнася до българските мюсулмани, те са кръв от кръвта ни и плът от плътта ни и го знаят много добре, макар и да не го признават.
Само едно не мога да разбера - Защо евреите ни мразят толкова много?
цитирай
40. анонимен - Спокойно, heminngway, Зависи от ...
25.10.2012 09:35
Спокойно, heminngway,
Зависи от нас и ние не бива да го допускаме.
Трябва просто да се организираме и пометем продажната върхушка.

Турция има нужда от нас, за да влезе в ЕС, не ние от нея.

Нашето правителство доказа, че не служи на български интереси, трябва да бъде пометено и в никой случай да не се допуска властта да се поеме от партия, била на власт последните 23 години. Затова имаме глави на раменете си, за да мислим и намерим решение.
Трудно е но не е невъзможно!
Всичко зависи от нас

ПС Винаги отговарям на въпроса "Коя година е създадена българската държава?" - 681, но много добре зная, както и всички Българи, че отговорът на този въпрос е - ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА !
цитирай
41. анонимен - До 40
25.10.2012 11:25
далече си от истината-Турция въобще не се натиска да влиза в ЕС.какво да прави там-да фалира като всички държави там.Я направи справка и виж какъв ръст има икономиката им .Те вече са в ЕС чрез стотиците си фирми в България-спретнаха си по едно филиалче тук ,което произвежда 5% от продукцията им ,а останалите 95% произведени в Турция пътуват свободно из Европа с етикет произведено в ЕС.А случката в Кърджали може да се обясни с едно изречение "Голям напън-малка пръдня.Както видях от репортажите по тв там има хубав и добре поддържан от общината паметник на въпросния генерал на който 98% от българите чуха за първи път оня ден
цитирай
42. megafon - Напротив иска, то драпа със сетни сили.
25.10.2012 11:53
анонимен написа:
далече си от истината-Турция въобще не се натиска да влиза в ЕС.какво да прави там-да фалира като всички държави там.Я направи справка и виж какъв ръст има икономиката им .Те вече са в ЕС чрез стотиците си фирми в България-спретнаха си по едно филиалче тук ,което произвежда 5% от продукцията им ,а останалите 95% произведени в Турция пътуват свободно из Европа с етикет произведено в ЕС.А случката в Кърджали може да се обясни с едно изречение "Голям напън-малка пръдня.Както видях от репортажите по тв там има хубав и добре поддържан от общината паметник на въпросния генерал на който 98% от българите чуха за първи път оня ден

ЕС е огромен пазар, без граници и митници. Няма мита, акцизи и т.н. Това е един огромен пазар за силната турска икономика. На Турция и трябва ЕС така, както на болен лекарства.
цитирай
43. анонимен - Но има два огромни препъни-камъка ...
25.10.2012 16:42
Но има два огромни препъни-камъка за влизането на Турция в ЕС и те са България и Армения. Ако само развържем кесията със спомените от геноцида и ги поднесем на света, доказателствата са толкова много, че дори и да има сили, които да искат да ги скрият, не биха могли всичките.
цитирай
44. megafon - Интересно е, че само ГЕРБ
25.10.2012 22:30
излизат с позиция. БСП, НДСВ, СДС и ОДС се правят, че тази случка изобщо не се е случила. Може би не искат да си режат пътищата към ДПС, защото се задават избори и нищо чудно да заиграят валс отново заедно.
цитирай
45. megafon - В плен на шериата
27.10.2012 15:43
http://news.ibox.bg/news/id_1254565172
цитирай
46. анонимен - Горе главите!
28.10.2012 12:34
Предложение
Я да спретнем и ние един международен конгрес, съвместно с Армения на тема "Турското робство и 500 години геноцид в България + Геноцид в Армения", пък да видим дали турското робство е било само "Османско присъствие" в тези две страни. Доказателствата с лопата да ги ринеш, на всяка крачка са. Ако се прибави и факта, че Армения все още не е извоювала обединение на териториите си, България също, можем да предвидим международните последици. И ако към нас се приобщят Кюрдистан, който иска независимост и Гърция, която също има териториални претенции, представяте си за какво става на въпрос, нали!
Горе главите!
Може да сме бедни, но историческата истина е на наша страна. Имаме невероятно силни карти в ръцете си и трябва да играем с тях умело и дипломатически.
Играта ние я водим и ако турците са забравили за това, ще им го припомним на висок глас, след което те могат само да въздишат за Европа.
цитирай
47. megafon - Аз съм за.
30.10.2012 09:39
анонимен написа:
Предложение
Я да спретнем и ние един международен конгрес, съвместно с Армения на тема "Турското робство и 500 години геноцид в България + Геноцид в Армения", пък да видим дали турското робство е било само "Османско присъствие" в тези две страни. Доказателствата с лопата да ги ринеш, на всяка крачка са. Ако се прибави и факта, че Армения все още не е извоювала обединение на териториите си, България също, можем да предвидим международните последици. И ако към нас се приобщят Кюрдистан, който иска независимост и Гърция, която също има териториални претенции, представяте си за какво става на въпрос, нали!
Горе главите!
Може да сме бедни, но историческата истина е на наша страна. Имаме невероятно силни карти в ръцете си и трябва да играем с тях умело и дипломатически.
Играта ние я водим и ако турците са забравили за това, ще им го припомним на висок глас, след което те могат само да въздишат за Европа.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2565775
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930