Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2013 14:15 - Оскар за главна мъжка роля се присъжда на.....Ахмед Доганнннн
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 21103 Коментари: 31 Гласове:
13

Последна промяна: 21.01.2013 14:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В събота на националната пресконференция на ДПС в НДК беше извършена евтина театрална постановка от ниско-бюджетен турски сериал излъчван по Босфор ТВ, показваща нагледно как никога не трябва да се извършва атентат. За съжаление, както се случва обаче никой не обърна на фактите, а всеки търси евтиният, сензационен популизъм. И по CNN, BBC разпространяваха кадрите от театралната постановка. България за кратко стана най-обсъжданата държава в света с кадри напомнящи башибозуците от 18-19 век. Защо това не беше атентат, а просто отвличането на вниманието от големите проблемина държавата.

image


А те бяха казани в последната част от речта на Доган. Тъй като самата реч беше изключително дълга, аз ще направя едно кратко резюме с най-важното от нея, защото според мен тя носи послания, които заплашват демокрацията в нашата
държава.Става въпрос за поставянето на въпроса за това България да стане мултиетническа държава, т.е. да признае наличието на етническо малцинство, което е без права. Също и с подкрепата на обвиняемите по делото за радикален ислям, което е груб натиск върха съда. Прокарване на тезата, че през Балканската война е имало етническо прочистване на мюсюлмани от България, което е прекрояване на българската история. В последната част на речта Доган открито и твърдо заяви, че се противопоставя на арестуването на 12-те имами в Пазарджик, за които има реални доказателства, факти, банкови извлечения. Това са само част от тезите на Доган, които останаха в сянката на един газов пищов, който дори не гръмна. Една евтина скалъпена история, която получи незаслужено широк отзвук, а ефекта от нея е поразителен по ред куп причини. А най-съществените са:

- канонизиране на личността на Доган и превръщането му в мъченик сред привържениците на ДПС. Сега и някой да е искал да убие Сокола не на ужким, вече не може да стане, защото вината ще падне върху България и българският народ. А както знаем Доган притежава едно хубаво, тъмно минало. За тези, които не се сещат да гледат интервюто на Осман Октай.
- мобилизиране на електората на ДПС за предстоящите избори
- изостряне на междуетническите отношения и държане на елита под контрол с послания от
типа на "Идва нов възродителен процес".

image

Защо евтина и скалъпена история от турски филм? Първо както е все общо известно Ахмед Доган е най-пазеният човек в страната от НСО. Неговата охраната струва в пъти повече от тази на премиера, президента взети заедно. По груби смети от НСО охраната му възлиза на около 3 млн. лева годишно. На самото събитие като никога не е имало охрана, защото такава не е била по искана от самата партия. Второ когато човек извършва атентат, той не се изправя на публично място, да се снима за спомен по всички телевизии и да извърши "атентат". А най-вече с газов пистолет с пуснат предпазител и без пълнител. Ако съвсем случайно, нещо беше станало то господин ти Доган щеше да има 1-2 часа проблеми със слуха и да залюти малко на очите. Интересен факт е, че когато по чуждестранните новинарски канали споменаваха за атентата, никъде не стана въпрос за оръжието и за извършителя. А това е най-важната част от булевардната история, че няма опита за атентат, а евтина постановка. Никой не разбра, защо Доган не си довърши речта. На него нищо му случи.От друга страна той трябваше да изиграе ролята на шокиран, изненадан, изключително стресиран от случката, с други думи психическо състояние, която не му позволява да прочете речта и поради това беше дадена да бъде прочетена от Филиз Хюсменова. На мен ми прави впечатление изключително гладкото и перфектно изчитане на словото на Доган. Имам чувството, че поне три дни го е репетирала, с паузите, интонацията, акцентите, всичко това не може да бъде изчетено от първи път", каза още Симеонов. Той допълни, че т.н. атентатор е имало моменти, в които е лежал на трибуната без някой да го държи. Не на последно място къде бяха полицаите в целия този дълъг период от опита за извършване на покушението до извеждането на мутрата? Никой не му сложи белезници, което показва един евтин спектакъл.

image

Каква беше реакцията на хората на Доган? Реакцията беше в стил от 18-19 век, турските башибозуци арестуват български хайдутин. Само преди няколко дни в Пловдив имаше подобен случай. В центъра на града млад и платежоспособен хулиган с лъскав автомобил прострелва в лицето друг водач с газов пистолет. Задържан е за 72 часа и по-късно освободен срещу 5000 лв парична гаранция. Ако в България има съд, който е независим актьора Октай трябва да получи аналогично дори смекчаващо обвинение и гаранция, само поради факта, че Октай даже не успява да произведе изстрел. Решението на депутатите, делегатите да пребият паднал на земята човек и с викове "Да го убием" показва, че партията ДПС е културно ниво от 18-19 век. Сега новият главен прокурор трябва да образува дела срещу тези хора и да бъдат обвинени в нанясане на средно-телесни повреди. Така трябва да се процедира в една нормална правова държава. Ако това не стане то ДПС е в комбина заедно с управляващите или поне част от тях. А за нас остава усещането, че сме гледали един трето разряден турски филм по Босфор ТВ с главен лапнишаран българският народ. Или както се казва в един виц на семейство Енимехмедови не им върви, нито фераритата палят, нито пистолети им гърмят.....

 image




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. asthfghl - ...
21.01.2013 14:19
С всичко съм съгласен, само това не разбрах какво точно означава:

> Става въпрос за поставянето на въпроса за това България да стане мултиетническа държава, т.е. да признае наличието на етническо малцинство, което е без права
цитирай
2. megafon - Доста ясно е написано.
21.01.2013 14:25
Признаването на турско етническо малцинство, което няма права равноправни на българският народ.
цитирай
3. asthfghl - 2.
21.01.2013 15:04
Ами че то отдавна си съществува като етническо малцинство. Това не е Турция, където всички турски граждани автоматично се водят турци. Има български граждани от турски произход, арменски произход и какъв ли още не произход.

България на практика е държава с различни етноси. Не знам дали това отговаря на определението за "мултиетническа" държава, но е факт.

И все още не мога да разбера какво е това малцинство БЕЗ права, което се предполага да е целта на ДПС. В крайна сметка трябва ли гражданите на една държава да имат права, или не?
цитирай
4. megafon - Ами правата, които искат са следните:
21.01.2013 15:11
- национална телевизия и печат на турски език
- промяна на Конституцията на България, в която е записано, че България е християнската държава и официалният език е български и още куп неща....
цитирай
5. asthfghl - 4.
21.01.2013 15:29
Това - ясно. Просто се обърках от определението "малцинство без права".

Между другото ДПС е последната партия, която би искала България да се обяви за християнска държава с единствен официален език български. По-скоро националистите биха го поискали това. Донякъде оставам объркан.
цитирай
6. bezmitove - Написал си тази тема, а защо мълчиш за най-важното
21.01.2013 15:50

За това, че този фарс е организиран от български служби?
цитирай
7. megafon - В конституцията на РБългария
21.01.2013 15:59
е ясно записано какъв тип държава сме.
цитирай
8. megafon - Защото не смятам, че е
21.01.2013 16:00
bezmitove написа:

За това, че този фарс е организиран от български служби?

организирано от българските служби. Трябва да си доста ограничен човек, за да мислиш, че това е факт. И службите ако искаха да го очистят, повярвай ми отдавна щеше това да е факт.
цитирай
9. asthfghl - 7.
21.01.2013 16:21
чл. 36. (2) "Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език."

Т.е. имат право на телевизия и печат на турски език, както българите в Америка например имат право да издават медии на български език, да изучават и ползват български език. Единствено съм против да има сегмент на турски по националната телевизия. Да си направят собствен канал изцяло на турски и да си издават вестници на турски.
цитирай
10. megafon - Да имат право,
21.01.2013 16:30
но не национална тв. Затова бях написал думичката "национална"
цитирай
11. bezmitove - megafon, защо се опитваш да манипулираш, по такъв глупав начин?!
21.01.2013 16:39

Къде съм писал или споменавал и най-малко, че българските служби са искали да убият Доган???
Ти да не си от тези, които мислят, че този фарс е организиран с цел неговото убийство? Щото ако е така, е ясно колко ти акъла.

megafon, толкова ли си глупав та не можеш да разбереш, че не може охранителите от НСО да са толкова неадекватни, да се държат като пълни малоумници?!
Да са толкова неадекватни охранителите от фирмата, отговорна за конференцията?!
цитирай
12. rumen221 - НОМИНАЦИЯ
21.01.2013 16:44
Приятели,

За турската постановка „Кьоркюпек хаярсъз”, давам оценки:

- За сценарий – Слаб 2
- За постановка – Отличен 4 (неспазения сценарий, скеча завърши с „хепи енд”)
- За главна роля – Среден 3- (все пак момчето е малд артист)
- За поддържаща роля – Среден 3 (Сава показа сработеност в танца)
- За масовката – Слаб 2
ОБЩА ОЦЕНКА: 2,8 с минус

Изводи:
- Посредствен милиционерски сценарий
- Посредствена старшинска постановка
- Лоша игра на артистите

Правя номинация за „ЗЛАТЕН ЗАБЕЛЕН БАНАН”
цитирай
13. megafon - Българските служби
21.01.2013 16:47
според теб какво включва "умнико"? Как мислиш ти? НСО не им ангажимент да охраняват конференцията на НДК. Анадънмо? Тя се охранява от наеата от ДПС фирма, която пък е собственост на ген. Кирил Радев. Всичко е една постановка, но без участието на българските служби. Те не са 2-3ма шляпчовци, които спят на заседанието. Анадънмо?
цитирай
14. asthfghl - 11.
21.01.2013 16:49
Да, нещо много лесно го пуснаха да се качи на подиума. Друг път Доганчо го пазят сто горили и не дават муха да прелитне покрай него, пък сега точно на прощалната му реч - опаа, някакъв малоумник прекоси цялата зала, че и му опря играчка в главата? Ха-ха. За шарани ли ни взимат?
цитирай
15. bezmitove - Абе megafon ти наистина ли си толкова наивен?
21.01.2013 17:03

Виж какво е написал и asthfghl.
Прочети го 2 пъти. Осмисли го добре.
Е сега вече, ако пак кажеш, че българските служби нямат пръст в този цирк, просто не знам!
цитирай
16. diadokolio - Поръчката е от гостите???
21.01.2013 17:36
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за предложената тема!
Проследете думите на новият лидер- "...ритуал, ритуал.... и аристократизъм..."
Много добре е поръчано от третите в Европа, да е истинско и смешно, но ритуал.
Умни сте и ще се поровите в 18 век, когато е имало ритуал за смяна и посвещаване, за което да се говори около истината.
Това не е никаква конспирация, а демонстрация , за завземане на пространство.
Проверете, кой смени ръководството и отговарящите в НДК, а сега било разграден двор.
Браво на момчетата, които не са го спрели по пътя към трибуната, както е било замислено, предполагам.
Не, няма да се разплете истината, защото играчите са много високо и .....!
Тук ще сме арена на още ритащи се атове.
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
17. demonwind - Доган "оцеля" след театъра,
21.01.2013 18:37
който се разигра в събота, но в същия ден не точно така е стоял въпросът с едно младо семейство и двете им невръстни дечица - на възрастта на моите... Пак бащата е "изтрещял" и ги е избил - дали??? Дано не съм лош пророк, но това ще продължава поне до изборите. Някои хора с ограничен умствен багаж ме опонират, като твърдят, че щом вратата е заключена, няма кой да влезе и да избие хората вътре. Да, ама не. Познавам хора (дето работят на едни специални места), които влизат през врати, през които уж и игла не можеш да провреш, вършат си работата и излизат така, както са влезли. А вратите си остават пак така заключени... Остава само да се молим - дано не сме следващите... В някои форуми някои призовават за военно положение. При положение обаче, че армия вече няма, познайте какво ще е положението? Тотална полицейска държава, комбинирана обаче с глад и мизерия. Вместо Хитлер, ще си имаме не Сталин, ами жив Пол Пот, в най-лошия му вид...
цитирай
18. megafon - Аз не виждам къде го е казал за конспирация.
21.01.2013 18:54
bezmitove написа:

Виж какво е написал и asthfghl.
Прочети го 2 пъти. Осмисли го добре.
Е сега вече, ако пак кажеш, че българските служби нямат пръст в този цирк, просто не знам!

А ако беше чел бавно щеше да видиш, че аз съм го написал защо е така. Но кой да чете....
цитирай
19. ochevidec - Хора четете
21.01.2013 18:58
bezmitove написа:

Виж какво е написал и asthfghl.
Прочети го 2 пъти. Осмисли го добре.
Е сега вече, ако пак кажеш, че българските служби нямат пръст в този цирк, просто не знам!

Защо евтина и скалъпена история от турски филм? Първо както е все общо известно Ахмед Доган е най-пазеният човек в страната от НСО. Неговата охраната струва в пъти повече от тази на премиера, президента взети заедно. По груби смети от НСО охраната му възлиза на около 3 млн. лева годишно. На самото събитие като никога не е имало охрана, защото такава не е била по искана от самата партия.
цитирай
20. mglishev - Я, този текст ми е познат :)
21.01.2013 23:02
Мисля, че аз съм го писал двайсетина часа по-рано :) Хубаво е да има единомислие.
цитирай
21. megafon - Може би имате в предвид
21.01.2013 23:11
mglishev написа:
Мисля, че аз съм го писал двайсетина часа по-рано :) Хубаво е да има единомислие.

снимките, текста няма нищо общо.
цитирай
22. gosho568 - „Златна малинка“ за най-губещ а...
21.01.2013 23:36
„Златна малинка“ за най-губещ актьор ще му подхожда повече... ;)))
цитирай
23. apostapostoloff - Стига вече с тоя джагал!
22.01.2013 06:24
Диви джагали си устройват въргал, погледахме им сеира и толкоз. Тези парцали не зслужават такова внимание!
цитирай
24. bezmitove - Абе megafon, я погледни първо какви глупости си пльоснал
22.01.2013 12:54

И спри с тези манипулации да преиначаваш кой какво писал!
Всичко се вижда от всеки.
Нали ти си писал това:
"Всичко е една постановка, но без участието на българските служби."

НСО да не е на Занзибарските служби случайно или е българска???
А другите български служби тайни и явни, държавни и частни, на които са марионетки Доган и Лютви Местан, и те ли са Занзибарски???

Изобщо колко наивен трябва да си, или какъв глупав лъжец и измамник трябва да си, че да се опитваш да внушаваш на хората, видите ли бълг. служби нямали никакво участие в този фарс???

А този ochevidec ново 20???
Ти какво искаш, в този фарс, на Октай да му дадат един чадър, преработен на оръжие и да го насочи срещу Доган, така както са действали българските тайни служби срещу Г. Марков ли?!
цитирай
25. ivoki - Поздравления я за постинга !
22.01.2013 13:10
Поздравления я за постинга !
цитирай
26. megafon - Това са непонятни неща
22.01.2013 19:01
bezmitove написа:

И спри с тези манипулации да преиначаваш кой какво писал!
Всичко се вижда от всеки.
Нали ти си писал това:
"Всичко е една постановка, но без участието на българските служби."

НСО да не е на Занзибарските служби случайно или е българска???
А другите български служби тайни и явни, държавни и частни, на които са марионетки Доган и Лютви Местан, и те ли са Занзибарски???

Изобщо колко наивен трябва да си, или какъв глупав лъжец и измамник трябва да си, че да се опитваш да внушаваш на хората, видите ли бълг. служби нямали никакво участие в този фарс???

А този ochevidec ново 20???
Ти какво искаш, в този фарс, на Октай да му дадат един чадър, преработен на оръжие и да го насочи срещу Доган, така както са действали българските тайни служби срещу Г. Марков ли?!

за твоята глава и е разбираемо. Това е евтина постановка на Доган, която даже няма и достатъчен отзвук.
цитирай
27. megafon - Благодаря, малко хора разбират, че зад
23.01.2013 09:54
ivoki написа:
Поздравления я за постинга !

разигралата се театрална постановка седи една истинска опасност. И това е, че ДПС официално седи зад мюсюлманите в Пазарджик проповядващи радикален ислям. А побоят над "актьора стрелец" показва само умственото равнище на делегатите на партията и реалното състояние на партията. ДПС е една силно тоталитарна партия, на която отпред не е лидер, а вожд. Това от своя страна показва, че членовете на ДПС са крайно фанатизирани и нямат никакви европейски разбирания. ДПС е етническа партия, която няма място в България.
цитирай
28. megafon - Турски театър през погледа на 1 американец
23.01.2013 14:32
Много е забавно.
http://www.youtube.com/watch?v=6P_44wx59ug&feature=player_embedded&list=PL6A40AB04892E2A1F#t=121s
цитирай
29. megafon - И в крайна сметка
24.01.2013 20:15
някой дали се замисли каква опасност представлява Доган и какво може да се случи на следващите избори?
цитирай
30. asthfghl - 29.
25.01.2013 16:40
Ами например ГЕРБ може да се коалира с ДПС. Ето това може да се случи.
цитирай
31. megafon - Eдва ли по-вероятно е да се коалира
25.01.2013 19:50
отново с БСП. Защо трябва да се рискува?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552716
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031