Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 17:30 - България в стачка, а аз казвам България в състояние на анархия
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 9723 Коментари: 17 Гласове:
13

Последна промяна: 24.02.2013 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

България е под обсада, но от чужди военни сили, а от собственият си народ. Хората за излезнали по улиците на малките и големите градове е стачкуват. За какво стачкуват и те не знаят. Някои стачкуват за високите цени на тока, други стачкуват против високата безработица, трети стачкуват против партиите, четвърти стачкуват за пряко управление на държавата от народа, пети искат анархия. Гледам по телевизията и се започвам да се чудя и да се мая. Донякъде подкрепям протестите, но в момента, в който те излезнаха извън контрол се отеглих. Това не са мойте протести, това не е моята идеология, нито моят начин на мислене. И продължавам да си мисля и да си викам, не може бг народа да е толкова прост, невеж, незаинтересован от това, което му се е случило през прехода досега. Аз като трезво мислещ човек си задавам следните въпроси, на които нямам отговор къде е бил народа по това време когато са се случвали и защо не е стачкувал. А те са:

image

1. Къде беше народа когато се правеше разбойническо-мениджърската приватизация от Иван Костов и човека, който подписа договорите за ТЕЦ- Марица Изток 1/3? Още тогава тези договори са обещавали достойно поробване на бг народа.

2. Защо народа не се дигна срещу групировките ВИС, СИК, ТИМ и тем подобните?

image

3. Къде беше народа, когато царя реши да продаде печелившите ЕРП-та на ЕОН, ЕВН и ЧЕЗ? Кое наложи тяхната приватизация и кой реши, че договора трябва да бъде направен така, че никога да не може да се развали? А ако случайно се развали държавата да плати такива неустойки, че да фалира?
 

image


4. Къде беше този същият народ когато се изгради строителството "Цанков Камък" и и се започна строителството "АЕЦ Белене"?

5. Защо народа не излезна да стачкува, когато му спряха парите от ЕС и всички субсидии?

6. Защо народа мълчеше когато започнеа отвличането на богати хора за пари? Напротив радваше се....

7. Защо народа мълчеше, когато тройната коалиция изхарчи 4млрд. лева бюджетен излишък за глупости?

image

8. И за 23 години преход няма нито един осъден, нито един арестуван. И пак народа мълчи по въпроса. Защо?

9. След като се знаят имената на виновниците за краха на тази държава, защо народа не отиде пред техните домове и да им тегли един пердах? Защо народа не отиде пред къщата на Иван Костов в Драгалевци, пред сарайте на Ахмед Доган, пред палата на Румен Овчаров и апартамента на Станишев? Пред къщата на Бойко, който има най-малка вина за всичко случило се до момента. Защо народа е толкова прост, а едновременно с това иска да управлява?

image

Сегашният народ е същият народ от преди 23 години. И същият този овчи народ иска да управлява. О Боже, анархия е мека дума на това, което би настъпило след това. Ние българите пак успяхме да учудим целият свят с нашата безгранична тъпотия и малоумие. Като заключение бих казал, че това е естественият край на нещата, които досега сме ги търпяли. За съжаление отново сме изпуснали времето за промяна. Нищо в другият живот, на една друга планета може да живеем по-добре. Тука на тази и с това мислене никога.




Гласувай:
17



1. bogdan12 - "Закъсня, ужасно закъсня" -както се пееше в една песен!
24.02.2013 18:02
В първите години на демокрацията всички толкова се радваха на всичко ново, на свободата си, че не мислеха, не се информираха, не подлагаха на съмнение думите на лидерите. А политиците така оплитаха цялата мрежа, така навързваха брънките в кълбото, че сега разплитане няма, според мен. Винаги съм мислел, че желязото се кове докато е горещо, че като изпуснеш момента /независимо по какви причини/ после така се затвърждават позициите, такъв гръб получават, че кардинални промени не са възможни. На гладен власт не се дава, защото я иска за да яде - не за справедливост. На лъжци и крадци също не се дава - те няма да се променят. И тогава? Аз изход не мога да измисля - няма ги умните, образовани, неомърсени от власт интелектуалци, професионалисти и т.н , на които да се доверим. Вижда ми се доста безсмислено това стадното поведение - важен е крайния резултат винаги, а тук такъв положителен няма да има! Чели ли сте "Много шум за нищо"?
цитирай
2. chara - С риск да те разгневя, ще напиша едно-две неща. Ако не ти харесват, твое право е
24.02.2013 18:17
да ги изтриеш.

Първо. "... не може бг народа да е толкова прост, невеж и ..." казваш ти. Напротив. Може. И все повече ще може. Това днес на площада е триумф на политическото невежество - хора, които не знаят как функционира държавата, в която живеят, които не знаят какво искат, а ако знаят, не могат да го вербализират така щото да има смисъл.

Второ. Аз пък се изненадах от претенцията - политическото невежество да управлява. Но знаеш ли, тази "крушка" си има опашка. Последните 4 г. на ключови постове бяха калинки, юлиянки и всякакви твари. Фиаското на Румяна Желева беше заметено под килима. Библиотекари управляват напоителни системи, разносвачи на храна по детските градини управляват АЕЦ, други търговци на храни са шефове на ДКЕВР, завършил руска филология е глав.сек на МВР, журналист е директор на топлофикация София, ВиК инженер е социален министър, счетоводител е шеф едновременно на икономиката, енергетиката и туризма, а учител по философия управлява еврофондовете. Един сладур със средно образование беше на върха на пирамидата на Напоителни системи, а друг сладур сега обикаля телевизиите в качеството на енергиен експерт (макар и той да няма висше образование) и дава заключения от последна инстанция. Е, няма такава държава, сигурна съм! Цялата тая вакханлия на посредствеността действа двойно развращаващо. От една страна обезсмисля усилията на почтените, експертите, онези, които се опитват без гръб да се докажат и намерят приложно поле за знанията си и от друга - внушава, че щом един IT инженер може да оглавява Агенция пътна инфраструктура, например (питаха го при встъпване в длъжност: разбира ли от пътища и пътно строителство, на което той отговори, че въпросът е неуместен и че всеки, който има кола и кара по пътищата на БГ разбира от тях!!!), щом някой взет от разклона може да стане министър - значи ВСЕКИ може!!! И ... желанията ескалират ...

И трето. Защо не протестираха, когато бяха наречени "матер'ял" или бяха сравнени с кучета, които да са на къса верижка
цитирай
3. bogdan12 - И още нещо
24.02.2013 18:20
Неинформираността за съжаление продължава и днес. Колко хора от протестиращите за нова конституция са чели настоящата? Колко хора знаят какви правила има в нея, извън 2-3 члена, които се цитират в новините? Как прецениха, че има нужда от промяна?Знаят ли какъв е реда, за да се промени Конституцията на една държава. Или мислят, че народа издига лозунги на протест и хоп законите изчезват? Това ли е представата им за демокрация? Четете, повече четете!
цитирай
4. megafon - В моя блог цензура няма!
24.02.2013 18:44
Това, което споменаваш е от части вярно, от части невярно. Аз винаги държа информацията да се казва обективно и честно. Ако даденият индивид не го прави и умишлено не е обективен, това е вече грешка на неговата ценностна система, възпитание е т.н..Не е вярно, защото е заварено наследство. Калинките за, които говориш ти са назначени от предишните управляващи. Калин Георгиев е завършил руска филология в ПУ- Пловдив. Права си, но защо не спомена, че през далечната 1994та година заминава на обучение в американското ФБР и неговото развитие продължава стремлаво нагоре. Този тип на предаване на информация, която правите е умишлено с цел дезинформация и объркаване на хората. Това са типично комунистически приоми. Но аз съм далече от мисълта, че всички са цвете за мирисане. Винаги ми е харесвало, че хората се познават по делата, които вършат. Давам за пример Томислав Дончев, за който вие казвате отново изкривявате информацията. Тоест вие ползвате тази информация, която е важна за вашета доказателствена част към тезата ви. Аз не съм Гербаджия и не членувам никъде. Но аз имам очи, уши, мога да чета и гледам телевизия. И гледам, че България под управлението на ГЕРБ е усвоила десетки пъти повече пари от ЕС, от което е да е правителство преди това, даже и да ги съберете. Тоест по делата ще ги познаете. И за последно думите за лошият материал беше поредната пропаганда на БСП, които чрез тяхна организация направиха монтаж, а след това умишлено популиризиран. Те разпространяваха и слогъна "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов". В интерес на истината на комунистите (обобщаващо понятие) може да им се свали шапка и да се признаят за непобедими в две неща:
1. Създаването на компромати, дезинформация и развиване на подривна дейност. Тука са номер 1. И Господ да слезне на земята те ще му направят агентурно досие, ще го оклепят и ще се намерят стотици тъпанари, които да им повярват.
2. Идеални са в обещанията. Комунистът ще се закълне в майка си, ще ти обещае всичко в името на властта!
цитирай
5. chara - И аз не членувам никъде освен в едно регионално сдружение за насърчаване на
24.02.2013 19:23
гражданската активност, на което съм основател.

Но виж, търпението българско е велико. В това число и на журналистическата гилдия, на която беше "обещано", че за всеки един може да се спретне папка и да се вее тя къде ли не (подтекстът е ясен)! Само тази фраза в държава с по-стара от нашата демокрация отнасяше правителството като експрес. Да не говорим за униженията по време на заседанията на МС, на които са подложени журналистите. И аз не мога да разбера защо беше това мълчание като агнета на заколение.

Няма повече да персонифицирам лица, спуснати на високи постове без конкурс и най-вече без ценз и без експертиза. Щото ще трябва да си говорим неща от рода работа ли е на цял министър на енергетиката да присъства при проверки на електромер или пък да говори глупости за напрежение, ток и сметки, от които е видно, че и той и експертите от министерството му не знаят закона на Ом, който все още се учи в българските гимназии.

Просто няма такава държава и няма такъв овчедушен народ, който вижда и знае, че кмета (примерно) краде публични средства и даже ще ти разкаже как го прави, но НЯМА да иде да протестира пред общината. Ще се вдигне когато бръкнат в личния му джоб. Не го вълнува какво се случва с общото, щото не го припознава и като своя отговорност, а скача когато бръкнат в личния му джоб.

Миналата седмица бях в министерство на транспорта. Пуснах едно искане за достъп до обществена информация. Знаеш ли колко такива искания има за 2012 г.? Само 29!!! Отговорено е на 23!!! Смаях се! Достъпът е форма на обществен контрол! Само че изисква усилия и четене! Яко четене при това!

Само с подскачане по площадите няма да стане. Или ако стане нещо, няма да е устойчиво.
Е, разговорът е дълъг. Ще видим как ще приключи всичко това. Горното са разпиляни мисли по повод последните събития.
цитирай
6. megafon - Да така е, затова
24.02.2013 19:52
казах, че този народ е овчи и той си заслужава съдбата. Изобщо всичко си заслужаваме, което ни се случва.
цитирай
7. tutankhamon661 - megafon
24.02.2013 20:57

Доста поводи имаше за стачки, но едва сега скачат - срещу този, който най-трудно ще обвинят.

Така е - докато едни работят и строят, други задействат скрити лостове. Точно от вторите трябва да се пазим, обаче както винаги, някои хора ще го разберат твърде късно.

Видях и разни говорители, явно чакащи да похапнат на държавната трапеза - затова са яхнали недоволството. Аз НЕ искам те да стигнат до Народното събрание, както и да се наричат - граждански квоти, контролиращи или друго. НЕ им вярвам, че са безкористни, и не ме устройва най-шумните да влязат там, закъдето очевидно мечтаят.


цитирай
8. megafon - По този повод гледай
24.02.2013 21:59
tutankhamon661 написа:

Доста поводи имаше за стачки, но едва сега скачат - срещу този, който най-трудно ще обвинят.

Така е - докато едни работят и строят, други задействат скрити лостове. Точно от вторите трябва да се пазим, обаче както винаги, някои хора ще го разберат твърде късно.

Видях и разни говорители, явно чакащи да похапнат на държавната трапеза - затова са яхнали недоволството. Аз НЕ искам те да стигнат до Народното събрание, както и да се наричат - граждански квоти, контролиращи или друго. НЕ им вярвам, че са безкористни, и не ме устройва най-шумните да влязат там, закъдето очевидно мечтаят.



канал 1- Риба, рак и щука.
цитирай
9. kostadin - Ами излез на улицата и попитай ня...
25.02.2013 09:39
Ами излез на улицата и попитай някого от протестиращите за нещата които не си проумял
Защо не послуша Боко тиквата -да станеш овчар -тогава щеше да видиш овчия народ
Ти защо не даде пример?
цитирай
10. blogerka - мегафон,
25.02.2013 09:46
по мое скромно мнение трябват спешни промени в конституцията като първо да станем президентска република-така е ясно,кой носи отговорността за управлението а не да се размива между НС и МС. Партиите няма да имат такъв апетит за власт(няма да си разпределят благинки). дянков трябва да го съдят -народа иска справедливост.
цитирай
11. megafon - Това е хубава идея, но за съжаление
25.02.2013 13:30
blogerka написа:
по мое скромно мнение трябват спешни промени в конституцията като първо да станем президентска република-така е ясно,кой носи отговорността за управлението а не да се размива между НС и МС. Партиите няма да имат такъв апетит за власт(няма да си разпределят благинки). дянков трябва да го съдят -народа иска справедливост.

никой не режи на клона, който седи. Искам да ви кажа, че БГ конституцията е много хубаво написана, правилна е, но за съжаление не се спазва и вина за това имат същите институции.
цитирай
12. megafon - Какво лошо има в това да си овчар?
25.02.2013 13:31
kostadin написа:
Ами излез на улицата и попитай някого от протестиращите за нещата които не си проумял
Защо не послуша Боко тиквата -да станеш овчар -тогава щеше да видиш овчия народ
Ти защо не даде пример?

Аз съм учил, за да не бъда овчар. Завършил съм си висшето образование и съм доволен. Който не е учил и има основно да работи като овчар.
цитирай
13. bezmitove - megafon, в голяма грешка си
25.02.2013 15:09

Проблема на България не в народа. Българския народ, обикновения българин е като всички останали. Българина е като французина, като немеца.
Над 1 000 000 българи те опровергават точно в този момент, като са се интегрирали много добре в чуждите държави!
Защо там не казват, че българите са мързеливи?!
Защо там не казват за българските студенти и учени, че не могат да се образоват и развиват като всички останали французи, германци и т.н.?!
Защо там не казват, че българите не са предприемчиви и инициативни?!
Сещаш ли се???
Еми елементарно. Защото там средата е друга! Много по различна от тази в България!

Тук така наречената Българска интелигенция вместо да информира българите, тя ги ДЕЗИНФОРМИРА!
Ето тук е големия проблем на България. Умните, знаещите, можещите българи( с много малки изключения) са слуги и подлоги на олигарси, мутри и престъпници!
цитирай
14. megafon - Нормално е добрият "материал"
25.02.2013 15:30
bezmitove написа:

Проблема на България не в народа. Българския народ, обикновения българин е като всички останали. Българина е като французина, като немеца.
Над 1 000 000 българи те опровергават точно в този момент, като са се интегрирали много добре в чуждите държави!
Защо там не казват, че българите са мързеливи?!
Защо там не казват за българските студенти и учени, че не могат да се образоват и развиват като всички останали французи, германци и т.н.?!
Защо там не казват, че българите не са предприемчиви и инициативни?!
Сещаш ли се???
Еми елементарно. Защото там средата е друга! Много по различна от тази в България!

Тук така наречената Българска интелигенция вместо да информира българите, тя ги ДЕЗИНФОРМИРА!
Ето тук е големия проблем на България. Умните, знаещите, можещите българи( с много малки изключения) са слуги и подлоги на олигарси, мутри и престъпници!

да напусне тази държава и не виждам нищо лошо. Въпроса е, какво ще се прави с тези хора тука където и в чужбина не ги искат?
цитирай
15. bezmitove - Кой ти е казъл, че българите останали в България, не ги искат в чужбина?!
25.02.2013 16:22

Има много българи, които работят само няколко месеца на Запад, и са много добре приети там. Има и много българи, които работят в България, но за унизително заплащане!
Запада не иска циганите, не иска българските пенсионери!
Запада знае само как да ограбва работоспособните българи, за да може да си издържа неговите пенсионери с ОГРОМНИТЕ им пенсии, както и милионите си безработни!
цитирай
16. chipollino - ". . . За какво стачкуват и те не ...
25.02.2013 17:35
"...За какво стачкуват и те не знаят"

На тебе колко 20лв ти платиха да пишеш тъпотии??!!
цитирай
17. megafon - Да как позна, ами плащат
25.02.2013 17:57
chipollino написа:
"...За какво стачкуват и те не знаят"

На тебе колко 20лв ти платиха да пишеш тъпотии??!!

ми различно, но под 3к не слизам, знам си цената.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2553051
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031