Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 16:20 - Виена, снежна и непочистена без мрънкалници
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 12069 Коментари: 25 Гласове:
12

Последна промяна: 24.02.2013 16:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageСъсвем случайно преди два дена попаднах на снимка от столицата на Австрия, Виена снежна и непочистена вече втори ден. Знам, че мястото на тази тема не е точно в раздел "Политика", но пък публикуването й тука със сигурност гарантира висок читателски интерес. Веднага в главата ми изплува снимка от разерени шофьори, пешеходци кълнящи местната управа. А във Виена една хубава зимна приказка. Веднага в главата ми изплува въпросът "Защо така ние българите реагираме на всичко остро и първосигнално? Може, би защото сме много умни?" Отговорите оставам на всеки от вас да си помисли.



Гласувай:
17



1. megafon - Eee тукмо се чудих, кой ще
24.02.2013 19:11
ме нагласува отрицателно и винаги ще се намери някой, на който ще му е криво и все някой друг ще е виновен. Докато гледаме сламката в очите на другия, а невиждаме дерека в нашите очи, вината си е изцяло наша.
цитирай
2. injir - Във Виена снегът си остава пухкав, а ...
24.02.2013 19:18
Във Виена снегът си остава пухкав, а у нас замръзва и после се превръща в чупикрайници. Сигурно затова мърморим. :)
цитирай
3. zelas - Минус и от мен. Сам се сещай защо.
24.02.2013 19:22
Минус и от мен. Сам се сещай защо.
цитирай
4. megafon - Да как не се сетих,
24.02.2013 19:29
injir написа:
Във Виена снегът си остава пухкав, а у нас замръзва и после се превръща в чупикрайници. Сигурно затова мърморим. :)

Виена е от друга планета......Там и ла%ната са им златни и не миришат....
цитирай
5. megafon - Не мога,
24.02.2013 19:31
zelas написа:
Минус и от мен. Сам се сещай защо.

били пояснил?
цитирай
6. stamenmihalevski - Ако в една дискотека някой ме нас...
24.02.2013 19:46
Ако в една дискотека някой ме настъпи веднъж и ми се извини след това, след 5 секунди ще съм забравил и ще си прекарам една приятна вечер. Ако обаче през 5 секунди някой ме настъпва, дори и всички да ми се извиняват, рано или късно ще ми писне и ще мрънкам. Та така... и със снегопочистването. Ако се е случвало инцидентно в България да не е почистено след снеговалеж и инцидентно отговорниците за това да са изненадани от времето, тогава мрънкащите нямаше да имат основание, но когато ВСЕКИ ПЪТ това се случва, тогава тези, които се оплакват от мрънкащите НЯМАТ ОСНОВАНИЕ!!! Според мен ти нямаш основание... защото грешки допуска всеки човек, всяка институция, всяко управление, всяка фирма и т.н., но когато всеки път се допуска грешка и се появи някой, който да се оплаква от хората, които искат да не се допускат грешки постоянно, а поне само инцидентно, тогава започва да смърди на интереси... Съжалявам, но така ги виждам нещата... Дано да греша по отношение на интересите и смрадта, а по отношение на другото едва ли бъркам... А иначе всяка зима пътувам през Австрия и в 90% от случаите има снеговалежи. Да, понякога има сняг на магистралата, но ако го има, има и машини, които го чистят т.е. хората работят, а не чакат само сумите, които държавата им превежда за услугата...
цитирай
7. megafon - Толкова е инцидентно, че
24.02.2013 20:45
хората са свикнали вече и не им прави впечатление
цитирай
8. stamenmihalevski - Ако имаш в предвид, че австрийците ...
24.02.2013 21:46
Ако имаш в предвид, че австрийците са свикнали с непочистения сняг и затова не им правело впечатление, че улиците са непочистени, ще ти отговоря така - В грешка си!!! По-скоро са свикнали всички да си вършат работата и всеки, който види, че някоя институция, фирма или каквото и да е, не го е направила, първото нещо, което му изниква в съзнанието е - Има причина това да е така и когато тази причина съвсем скоро бъде отстранена, всичко ще си дойде на мястото!!! Затова не протестират, защото знаят, че всичко ще се подреди така, както трябва и то възможно най-бързо(не че Австрия е перфектна държава, но да твърдиш, че там по-принцип не чистели снега е абсолютно несериозно и далеч от действителността.) Аз съм пътувал дори през селски пътища през Алпите веднъж и нямах никакви проблеми, въпреки че отстрани имаше половин метър сняг. Имам и снимки и ако толкова държиш, ще ги издиря и ще ти ги пратя, за да се увериш със собствените си очи, как се почистват и осмокласни пътища. Сняг има само след бялата лента, обозначаваща края на платното. До Франкфурт има една малка планина с височина до 800 метра. Там също съм виждал с очите си, как сякаш снегът е отрязан с нож - на платното го няма, а след лентата има 20-30 сантиметра, въпреки че и във Франкфурт настъпва лек хаос, след като падне сняг, но тук не са свикнали, защото по-принцип няма повече от 5 сантиметра, но в Австрия..., в Австрия имат опит с тези неща и действат. Не се опитвай да заблуждаваш хората, защото голяма част от тях със сигурност сами са виждали каква е ситуацията там и просто ще се усмихнат, прочитайки поста ти, без да ти повярват и за миг. Снимката ти вероятно е реална, но и вероятно няколко часа по-късно вече виенската улица е изглеждала по съвсем различен начин.
цитирай
9. megafon - Ами вече е 3ти
24.02.2013 22:00
ден и сега са почнали да чистят. Искам да ви уведомя, че същата ситуация е в Германия, но хората там карат със зимни гуми.
цитирай
10. megafon - И австрийците са търпеливи. България в
24.02.2013 22:27
най-тежката зима миналата година, столицата светеше на 2рия ден. Но това не попречи останалите да критикуват.
цитирай
11. travell - :-) интересно
24.02.2013 22:48
колко "специалисти" запознати със ситуацията в Австрия има. Преди няколко седмици пуснах един постинг. Казва се "кратка зимна разходка в пратера(виена). Там може да добиете още по-добро впечатление за подобна ситуация.
цитирай
12. megafon - Нали страхотен ти е поста.
24.02.2013 23:14
travell написа:
колко "специалисти" запознати със ситуацията в Австрия има. Преди няколко седмици пуснах един постинг. Казва се "кратка зимна разходка в пратера(виена). Там може да добиете още по-добро впечатление за подобна ситуация.

Нека да видят как се карат ски писалки в градски условия.
цитирай
13. stamenmihalevski - Интересно колко много "пр...
24.02.2013 23:34
Интересно колко много "протестоуспокояващи" личности са се навъдили(това до травел най-вече, защото визира и мен, като един от "специалистите"). Явно не сте съгласни с твърдението ми, че "в Австрия се почиства значително по-добре "снегът" отколкото в България и затова не протестират австрийците" и като доказателство имате 10 снимки на непочистени паркове и пешеходни зони плюс няколко улици. ОК... 1-во... и аз мога да публикувам 10 снимки, на които да се вижда, че пътищата им са по-добре почистени, даже идеално изчистени, така че толкова за доказателствата ви... 2-ро БРАВО!!! на Софийска община, щом е лъснала София за 2 дни миналата зима, похвално е и не се е случвало особено често в България преди това, дори предполагам рядко... 3-то Не одобрявам неоснователни критики, затова не одобрявам и плюенето, което го е имало след добре свършената работа в София по време на въпросната зима, но по същата причина не одобрявам неоснователни критики срещу критикуващи с основание хора...
цитирай
14. virginblack - Понеже съм тук, та да кажа - мрънкат. ...
25.02.2013 07:38
Понеже съм тук, та да кажа - мрънкат. Не само че мрънкат, ами и се оплакват, не протестират на улицата, но пращат писма където трябва да се протестира, водят дела, безкрайни дела срещу кметството. Няко ги печелят. Но никой не може да накара някой да излезе да бачка в събота и неделя. Аварийните екипи са много малко. Снегът се превърна за един ден в киша и кал, наводни къде ли не. Но има и друго - тука хората хващат лопатите и си почистват пред домовете, пред магазините, по улиците, задължително си слагат сигналите за падащ сняг от покривите и си опесъчават по улицата. Това е при всеки сняг. Всяка кооперация, детска градина, училище си почиства опесъчава. Никой не ги кара, ма я накарай някой от блока в Красно село да излезе, няма да може, щото ще е на протест. Центърт на виена беше почистен от общината заради туристите, но по кварталите всеки си изчисти сам. Трамваите бяха на по 20 минути, някои закъсняваха с повече от час и хората роптаят. Но истината е, че никой не си даде зор, защото през уикенда вув Виена няма хора. Всичко се изнася на ски още в петък на обед. Остват имигрантите и туристите. В нашата кооперация не са прибирали боклука от 4 дена и вони на труп, но за такова нещо вина си поема службата и й се правят съответните неустойки. Не съм специалист, но поне живея тука и гледам какво става. Снежна приказка - да, но и тука снегът е пълен с кучешки акита и не само кучешки. Австриецът прибира акото на кучето си през деня, а нощем ... е, да тори там.
цитирай
15. mmmmmmmmm - На първия въпрос ...
25.02.2013 10:01
Защото е много по-лесно да виниш!Да претендираш!Да искаш да те отглеждат!Да получаваш!Всичко останало е трудно и за много - недостижимо.Не сме възпитани да даваме - а да получаваме.Ние сме консуматори.Държавата ни е длъжна.А кой е държавата?!.....:)))Защо да сме смирени и хрисими?!Нима са ни учили в училище на това?!Да се страхуваме ,да почитаме,да уважаваме?!...Къде е най-точно казано?Кой е учил вероучение?!Аз не съм....Но майка не ми даваше да си пускам хартиите от закуска на улицата,а в кошчето.Аз и днес изхвърлям от джобовете на порасналите си деца билети и дребни листчета....Но да оставим това.Нали е по-лесно да видиш клечката в чуждото око,отколкото гредата в собственото?!А,когато си настроен консумативно - това пък е най-простата работа:)Да претендираш,да искаш,да получаваш....А ти какво даваш?Какво предлагаш?...М?....Кой ли се пита за това?!....И така стигнах до втория въпрос и му отговорих!:)
Пролетни поздрави за поста!:)))
цитирай
16. blogerka - Malko
25.02.2013 11:36
история-Виена не е падала под турско,докато нас за 3 години са ни превзели.
цитирай
17. megafon - Вие много ни давате, аз давам не повече от 24 часа.
25.02.2013 13:26
blogerka написа:
история-Виена не е падала под турско,докато нас за 3 години са ни превзели.

цитирай
18. megafon - Благодаря ви за коментара.
25.02.2013 13:27
mmmmmmmmm написа:
Защото е много по-лесно да виниш!Да претендираш!Да искаш да те отглеждат!Да получаваш!Всичко останало е трудно и за много - недостижимо.Не сме възпитани да даваме - а да получаваме.Ние сме консуматори.Държавата ни е длъжна.А кой е държавата?!.....:)))Защо да сме смирени и хрисими?!Нима са ни учили в училище на това?!Да се страхуваме ,да почитаме,да уважаваме?!...Къде е най-точно казано?Кой е учил вероучение?!Аз не съм....Но майка не ми даваше да си пускам хартиите от закуска на улицата,а в кошчето.Аз и днес изхвърлям от джобовете на порасналите си деца билети и дребни листчета....Но да оставим това.Нали е по-лесно да видиш клечката в чуждото око,отколкото гредата в собственото?!А,когато си настроен консумативно - това пък е най-простата работа:)Да претендираш,да искаш,да получаваш....А ти какво даваш?Какво предлагаш?...М?....Кой ли се пита за това?!....И така стигнах до втория въпрос и му отговорих!:)
Пролетни поздрави за поста!:)))

Разбира се, че е най-лесно човек да мрънка и да е вечно недоволен. Поздрави
цитирай
19. megafon - Хаха. Много точно описано и правилно
25.02.2013 13:28
virginblack написа:
Понеже съм тук, та да кажа - мрънкат. Не само че мрънкат, ами и се оплакват, не протестират на улицата, но пращат писма където трябва да се протестира, водят дела, безкрайни дела срещу кметството. Няко ги печелят. Но никой не може да накара някой да излезе да бачка в събота и неделя. Аварийните екипи са много малко. Снегът се превърна за един ден в киша и кал, наводни къде ли не. Но има и друго - тука хората хващат лопатите и си почистват пред домовете, пред магазините, по улиците, задължително си слагат сигналите за падащ сняг от покривите и си опесъчават по улицата. Това е при всеки сняг. Всяка кооперация, детска градина, училище си почиства опесъчава. Никой не ги кара, ма я накарай някой от блока в Красно село да излезе, няма да може, щото ще е на протест. Центърт на виена беше почистен от общината заради туристите, но по кварталите всеки си изчисти сам. Трамваите бяха на по 20 минути, някои закъсняваха с повече от час и хората роптаят. Но истината е, че никой не си даде зор, защото през уикенда вув Виена няма хора. Всичко се изнася на ски още в петък на обед. Остват имигрантите и туристите. В нашата кооперация не са прибирали боклука от 4 дена и вони на труп, но за такова нещо вина си поема службата и й се правят съответните неустойки. Не съм специалист, но поне живея тука и гледам какво става. Снежна приказка - да, но и тука снегът е пълен с кучешки акита и не само кучешки. Австриецът прибира акото на кучето си през деня, а нощем ... е, да тори там.

казано. Ние българите сами сме си виновни за цялата ситуация. Поздрави
цитирай
20. muerte - Въпрос на манталитет.
25.02.2013 14:27
В Лондон при 5 см. сняг се блокира цялото движение (разбирайте градски транспорт, лични автомобили - всичко!), но никой не протестира. Ако снега е половин метър - пази боже. Но пак никой не протестира.

И още нещо - ВСЕКИ чисти и ПАК никой не мрънка. Дори хората си услужват с малки шнекове(като косачка, но за сняг), за чистене на тротоари. Защо е така ли - ами поради същата причина, поради която и ливадите им са най-добрите в света - поливат и косят. И така 300 г.! Манталитет.

П. п. Затова много се радвам, когато 6 г. ми син (явно чул от някоя реклама по тв) попита с блеснал поглед : "Тате, кога ще е деня да чистим Балгария?"
цитирай
21. asthfghl - ;)
25.02.2013 15:32
Бас държа, че Вернер Файман не се е изхвърлял с обещания да улавя снежинките в полет. ;)
цитирай
22. megafon - Ами като гледам София как беше
25.02.2013 16:41
asthfghl написа:
Бас държа, че Вернер Файман не се е изхвърлял с обещания да улавя снежинките в полет. ;)

чистена по времето на Борисов, направо си е за медал. Досега не съм видял във столицата някой да кара ски писалки в градски условия. Но пък недоволни и мрънкалници бол.
цитирай
23. asthfghl - 22.
25.02.2013 21:11
Спокойно, ще го има медала Борисов. Даже цял куп медали ще има - да си ги окачи някъде, та да си ги гледа.
цитирай
24. megafon - Вие какво?
02.03.2013 07:14
asthfghl написа:
Спокойно, ще го има медала Борисов. Даже цял куп медали ще има - да си ги окачи някъде, та да си ги гледа.

Както си стойте пред компютъра, почнахте да врачувате ли?
цитирай
25. 100jan - Защо минус ли?
03.03.2013 15:36
Неграмотно написано, слабо изложение, несвързано и тенденциозно, а отгоре на всичко и старата песен за лошия Запад, но на нов глас. Разбира се, че ще е минус, какво да е - безплатна бира и букет червени рози ли?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2565505
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930