Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2013 14:31 - Програмата на Меглена Пръмова - Кунева - много популизъм и никакви идеи
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 12197 Коментари: 19 Гласове:
11

Последна промяна: 13.03.2013 13:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

*във вихъра на политическия танц, готова да яхне народе



Председателят на Движение „България на гражданите" - Меглена Кунева, представи във Варна мерки, част от управленската програма на партията.

„31 неща, които ще променят нашия живот" бяха обявени на разширено заседание в хотел „Адмирал" на Националния съвет на партията.

Мерките са следните:

1. Ще започнем широк дебат за приемане на нова конституция, която да гарантира, че онези, които упражняват власт, ще носят отговорност.

Г-жо Пръмова и сегашната конституция е добра, просто не се спазва.

2. Ще изчистим избирателните списъци от „мъртви души" чрез активна регистрация.

Искате да върнете закона за уседналост, който ГЕРБ успя да прекара в парламента, но КС под натиска на другите партии го отхвърли

3. Ще намалим наполовина размера на държавната субсидия за политическите партии.

Това е много трудно изпълнимо, ГЕРБ не успяха да го гласуват. Дано вие да успеете.

4. Ще отменим привилегиите на народните представители - в това число ползването на служебни автомобили, безплатното паркиране и почивните станции.

Това си е чист популизъм, вие защо не се отказахте от благинките, когато ги ползвахте?

5. Ще гарантираме, че след две години нито едно българско дете няма да чака за детска градина.

Бойко Борисов от няколко години непрекъснато повтаря това по всеки тв канал. От както е кмет на София е пуснал десетки детски градини.

6. Ще увеличим бюджета за образование с най-малко 500 милиона лева.

От както ГЕРБ са на власт, бюджета на МОН е увеличен неколктратно. Даже гласуваха и държавно финансиране за частните училища. Нещо, за което аз съм доста против.

7. Ще стартираме 4-годишна програма, при изпълнението на която във всяко българско училище ще има спортна зала или физкултурен салон.

Хайде сега населението ще го "мутризираме" ли? Г-жо Пръмова, правителството отдавна дава пари за спортни и детски площадки по най-различни програми.

8. Ще удвоим средствата за развитие на масовия спорт.

Фитнеси на открито се строят откакто ГЕРБ са на власт.

9. Ще създадем условия за разкриване на поне 150 000 нови работни места в рамките на две години.

Това е популистическо предложение. Ако се запази текущият ръст на икономиката на държавата през следващите 4 години, то тези места самата икономика ще си ги генерира. Така, че това не е абслоютно нищо. Вашият конкурент г-н Станишев обещава цели 250хил. места.

10. Ще улесним инвестициите, като премахнем „данък несигурност" и „такса административен произвол".

Няма такива такси г-жо Пръмова, няма. Истината е към електронното правителство, което вие заедно с другите партии умело саботирахте.

11. Ще отменим данъка върху лихвите и ще върнем събрания данък на всички, чиито депозити са не по-големи от 5 000 лв.

Отново популистическо решение. Вие като комисар в ЕС много добре знаете, че данъка върху лихвите го има във всички държави от ЕС.

12. Ще увеличим поетапно бюджетните заплати, като започнем със заетите в образованието, в здравеопазването и в полицията.

Големи обещания без реални предложение. Бъдеще време "ще". Популизъм.

13. Ще улесним достъпа до кредитиране на малки и средни предприятия чрез промяна в приоритетите на Българската банка за развитие.

Г-жо Пръмова отново ви напомням, че живеем в демократична, пазарно-ориентирана държава и вие не можете да влияете пряко върху банковите лихви. Популизъм

14. Ще създадем програма за нисколихвено кредитиране на млади хора, които искат да се занимават със социално предприемачество.

И сега е има тази програма, но кандидати няма!

15. Ще приемем Закон за подпомагане и развитие на българската култура, който да гарантира държавните ангажименти към културата и да улесни инвестирането в културни проекти.

Аха, ще построите "Лувъра", който Борисов започна с Рашидов и същият, който вие умело оплювахте. Ах, тази политическа лицемерност. 

16. Ще осигурим безплатен интернет във всички училища, болници, читалища и административни сгради.

Г-жо Пръмова имам усещането, че вие не живеете в България. И сега в нашата държава има изградени такива неща по програми от ЕС. Град Пазарджик е първият, в който се предлага безплатен достъп до интернет на всички обществени места.

17. Ще спрем източването на парите от здравни вноски, като забраним те да се използват за друго. Ще въведем електронен здравен паспорт.

Тази система започна да се изгражда още по управлението на ГЕРБ, но поради ширещата се корупция в здравеопазването и неработещата правосъдна система виновни няма. Това е и едно от бъдещите изисквания на ЕС.

18. Ще реформираме спешната помощ така, че линейката да идва за не повече от 30 минути във всяка точка на страната.

Г-жо Пръмова, всяко добро пожелание, което е написано на хартия и не се реализира си остава само едно пожелание. За да се направят тези реформи на вас ви трябват страшно много финансови средства, а пътят за тяхното добиване и на вас не ви е ясен след като не ги посочвате. Популизъм.

19. Ще възстановим училищното здравеопазване.

Отново популизъм

20. Ще направим безплатни 100% от лекарствата за всички деца до 7-годишна възраст.

Отново популизъм, но явно не сте забелязали, че в здравеопазването зее огромен кратер.

21. Ще ограничим корупцията в обществените поръчки, като опростим правилата и изградим електронна система за кандидатстване.

ГЕРБ започнаха изграждането на електронно правителство, но бойкота, който срещнаха от всички политически партии беше огромен. И в крайна сметка се отказаха и това си остана като заложена идея за следващото правителство. Чудно след като вие сте искали да се изгради, защо не подкрепихте ГЕРБ, а бяхте от другата страна.

22. Ще въведем тестове за лоялност с детектор на лъжата за ръководителите в митническите и данъчните органи, в МВР и специалните служби.

Популистическо решение.

23. Ще спазваме правилото, че без полагането на централизиран изпит за прием в държавната администрация, нито едно лице не може да бъде назначавано в администрацията, дори при условията на заместване.

И сега го има г-жо Пръмова, но никой не го спазва.

24. Ще забраним на администрацията да изисква от гражданите документи, които може да получи по служебен път.

Електронно правителство.

25. Ще осигурим гражданско участие в държавните регулаторни органи.

Това е само едно добро пожелание. За да се случи това нещо трябва да се променят десетки лобистки закона. Няма как да се случи това нещо.

26. Ще въведем санкции за банки, които съзнателно са допуснали свръхзадлъжнялост на техни клиенти физически лица.

Няма как да се случи това нещо, ние сме пазарно-ориентирана държава.

27. Ще задължим всеки монополист автоматично да проверява сметките на потребителите, ако те са по-високи с повече от 10% в сравнение с предходния период.

Какви монополи бе г-жо Кунева, хората затова се дигнаха на бунт, на стачки вие за монополи говорите.

28. Ще стартираме 15-годишна програма за саниране на всички панелни сгради в страната с европейски средства и със средства от държавния бюджет.

Г-жо Пръмова такава програма има вече по програма на ЕС.

29. Ще намалим наполовина населените места, засегнати от воден режим.

Ще ги обезлюдите ли? Как г-жо Пръмова? Когато предлагате идея, дайте и решението. Иначе тази и идея се превръща в едно популистко обещание.

30. Ще стартираме мащабна програма за възстановяване на поливното земеделие.

Г-жо Кунева, оппс Пръмова напомням ви, че държавният бюджет не е бездъмна яма.

31. Ще изградим и ремонтираме повече пътища от което и да е правителство досега.

Чета и не мога да повярвам какво четат мойте очи. Г-жо Пръмова та нали вие казахте, че българският народ не яде асфалт. А сега вие ми говорите, че ще строите пътища. Нима сте забравили?

Аз за тази г-жа Пръмова - Кунева, която се върти по-бързо от скоростта на виенско колело, няма да гласувам. Това е една популстическа програма, която може да е написана с добри намарение, но всички добри намерения без идеи за реалното решение на проблемите си остават само едни идеи. Програмата на партията "Граждани за България" очевидно е написана на бързо при това и некадърно. Това е ретро политическа платформа без ясна визия за излизането на България от кризата. Всеки сам да си направи изводите.




Гласувай:
14



1. bringo - Нали ви казах, със стари курви ба...
12.03.2013 17:40
Нали ви казах, със стари курви бардак не става!
цитирай
2. ochevidec - По принцип си прав,
12.03.2013 18:37
bringo написа:
Нали ви казах, със стари курви бардак не става!

но ако бардака преди това е бил добър може да се получи повторно, иначе не.
цитирай
3. forest - ПАК СТЕ ПРАВ
12.03.2013 18:45
ДНЕС , ПО ТЕЛЕВИЗИЯ БТВ , НЕЙНИЯ КОЛЕГА Д.ВЪЛЧЕВ КАЗА , ЧЕ ПРОБЛЕМА С ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ БИЛ , КАТО ДА ИЗМИЕШ НЯКОЛКО ЧИНИИ...И БОЙКО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВДАВА....---ДА , Г-Н ВЪЛЧЕВ..НО БОРЧ ОТ 700 МИЛИОНА , ДАЛИ Е КАТО НЯКОЛКО ЧИНИИ...МОЖЕ ---КАТО 700 МИЛИОНА ЧИНИИ...ЩЕ ГИ ИЗМИЕШ ЛИ....СМЕШНИ СА КУНЕВА , ВЪЛЧЕВ И СИЕ...ТЕ ЖИВЕЯТ В КНИГИТЕ...ЛЕКА ВЕЧЕР...
цитирай
4. megafon - Тези хора от тази
12.03.2013 18:58
forest написа:
ДНЕС , ПО ТЕЛЕВИЗИЯ БТВ , НЕЙНИЯ КОЛЕГА Д.ВЪЛЧЕВ КАЗА , ЧЕ ПРОБЛЕМА С ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ БИЛ , КАТО ДА ИЗМИЕШ НЯКОЛКО ЧИНИИ...И БОЙКО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВДАВА....---ДА , Г-Н ВЪЛЧЕВ..НО БОРЧ ОТ 700 МИЛИОНА , ДАЛИ Е КАТО НЯКОЛКО ЧИНИИ...МОЖЕ ---КАТО 700 МИЛИОНА ЧИНИИ...ЩЕ ГИ ИЗМИЕШ ЛИ....СМЕШНИ СА КУНЕВА , ВЪЛЧЕВ И СИЕ...ТЕ ЖИВЕЯТ В КНИГИТЕ...ЛЕКА ВЕЧЕР...

партия изобщо си нямат идея за какво точно става въпрос. Този кредит, който БДЖ имат натрупан е вследствие на няколко правителства. Да питам аз къде бяха тогава синдикатите? Най-вече оня педал с лулата и другия дето почина? Защо тогава не защитаваха интересите на БДЖ и на служителите? Единствено приватизацията може да спаси БДЖ, никой друг. Държавата няма пари за БДЖ за съжаление.
цитирай
5. megafon - Лошо няма, нека да е масонка. Все пак България
12.03.2013 19:02
danailvdimitrov написа:
за да "яхва" разни искуствени вълни- дърта комунистка и масонка

е единствената държава в света, която си спасяв еврейте, близо 48К. Но да дойдат отново комунистите под друга форма не желая. Както се вижда от нейната програма, самата й платформа е морално остаряла. Вече никой не пише платформи без да предлага конкретни решения, а само някакви "идеи".
цитирай
6. batogo - Поздравление за поста!
12.03.2013 20:46
Много уместен коментар по всяка точка. Явно по някакъв начин с поведението си сме помогнали на политиците си да ни смятат за малоумни и да ни баламосват по най-олигофренски начин и е време да им покажем в каква голяма грешка са.
цитирай
7. megafon - Благодаря бат Гого.
12.03.2013 21:01
batogo написа:
Много уместен коментар по всяка точка. Явно по някакъв начин с поведението си сме помогнали на политиците си да ни смятат за малоумни и да ни баламосват по най-олигофренски начин и е време да им покажем в каква голяма грешка са.

Написах го да отворя очите на хората, които не се интересуват от политика, а само гласуват на избори. Меглена Пръмова - Кунева се иска да ни прави отново на балъци. Но дано поне този път балъцита са по-малко, които ще гласуват за нея.
цитирай
8. lambo - Няма нищо за демографската катастрофа
12.03.2013 23:55
Тоест > няма да гласувам за нея
цитирай
9. apostapostoloff - На тази креатура е наредено само едно:
13.03.2013 03:43
да отклонява гласовете на някои абдали, които иначе биха гласували за ГЕРБ. Схема, прилагана от комунягите вече 23 години. Ама и този път ще хванат на корема дръжката. ГЕРБ ще спечели със значителна преднина. А Киликанзер Куневица ще хване също така на корема дръжката.
цитирай
10. megafon - E вие какво искате
13.03.2013 09:13
lambo написа:
Тоест > няма да гласувам за нея

да ви направят и по едно дете ли? Ха-ха.
цитирай
11. megafon - По-скоро
13.03.2013 09:43
apostapostoloff написа:
да отклонява гласовете на някои абдали, които иначе биха гласували за ГЕРБ. Схема, прилагана от комунягите вече 23 години. Ама и този път ще хванат на корема дръжката. ГЕРБ ще спечели със значителна преднина. А Киликанзер Куневица ще хване също така на корема дръжката.

да се върнат комунистите на всяка цена и с всички средства. Но разбира се най-пострадали ще бъдат ГЕРБ.
цитирай
12. blogerka - за комунистите
13.03.2013 11:42
По плодовете им ще ги познаете...(и по кражбите и делаверите и безродството)
цитирай
13. georgimet - и за АЕЦ "Белене"
13.03.2013 12:35
61-во заседание на парламента – София, петък, 9 декември 2005 г. Открито в 9,00 ч.
Меглена Кунева:
ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА Е ЧАСТ ОТ РЕШЕНИЕТО НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОБЛЕМИ В БЪЛГАРИЯ И ИМАМ УДОВОЛСТВИЕТО ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДА КАЖА ТОВА ПРЕД ВАС. МЕЖДУПРОЧЕМ ТОВА Е И ПОЛИТИКАТА НА НДСВ. НЕСЛУЧАЙНО ДИРЕКТОРЪТ НА ЯДРЕНАТА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА “КОЗЛОДУЙ” Е ЧЛЕН НА НАШАТА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА.

АКО ТОВА ЩЕ УСПОКОИ ВАШИЯ ПАТРИОТИЗЪМ, ИСКАМ ДА ВИ КАЖА, ЧЕ АЗ ПРИНАДЛЕЖА КЪМ ТЕЗИ ХОРА, КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ “ЗА” И СА ПОДКРЕПИЛИ РАЗВИТИЕТО НА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЦЕНТРАЛАТА “БЕЛЕНЕ”.

Източник: http://www.parliament.bg/bg/plenaryst/ns/2/ID/77
цитирай
14. megafon - За съжаление си права.
13.03.2013 13:22
blogerka написа:
По плодовете им ще ги познаете...(и по кражбите и делаверите и безродството)

цитирай
15. megafon - Благодаря ти, че го припомни.
13.03.2013 13:24
georgimet написа:
61-во заседание на парламента – София, петък, 9 декември 2005 г. Открито в 9,00 ч.
Меглена Кунева:
ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА Е ЧАСТ ОТ РЕШЕНИЕТО НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОБЛЕМИ В БЪЛГАРИЯ И ИМАМ УДОВОЛСТВИЕТО ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДА КАЖА ТОВА ПРЕД ВАС. МЕЖДУПРОЧЕМ ТОВА Е И ПОЛИТИКАТА НА НДСВ. НЕСЛУЧАЙНО ДИРЕКТОРЪТ НА ЯДРЕНАТА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА “КОЗЛОДУЙ” Е ЧЛЕН НА НАШАТА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА.

АКО ТОВА ЩЕ УСПОКОИ ВАШИЯ ПАТРИОТИЗЪМ, ИСКАМ ДА ВИ КАЖА, ЧЕ АЗ ПРИНАДЛЕЖА КЪМ ТЕЗИ ХОРА, КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ “ЗА” И СА ПОДКРЕПИЛИ РАЗВИТИЕТО НА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЦЕНТРАЛАТА “БЕЛЕНЕ”.

Източник: http://www.parliament.bg/bg/plenaryst/ns/2/ID/77

Това само показва, че госпожа Пръмова- Кунева ще направи коалиция с БСП и ще зароби България за цял живот.
цитирай
16. georgimet - Това само показва, че госпожа ...
13.03.2013 15:45
megafon написа:

Това само показва, че госпожа Пръмова- Кунева ще направи коалиция с БСП и ще зароби България за цял живот.

Естествено. Бивш комунист няма. Същото важи и за техните близки роднини (напр. Меглена Кунева), бизнес партьори (напр. Мария Дивизиева), агенти на ДС (напр. Иван Гарелов) и т.н., с които в партията на Кунева е пълно. Комунистите в България винаги са зависели изцяло от Русия, и за това руските интереси като АЕЦ "Белене" за тях са на първо място. На второ са личните им интереси. Трето няма. Дали Кунева ще се коалира с БСП, ДПС, ГЕРБ, АТАКА и т.н. няма никакво значение. Ето един пример:
"Тая власт с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем!" - популярна комунистическа фраза от преди 1989.
"Държавата е наша и гората е наша, ще правим каквото си искаме, с вас или без вас!" - изявление на Емил Димитров, депутат от ГЕРБ, сред най-големите мафиоти, много близък до Бойко Борисов.
Намирате ли разлика в мисленето в тези две фрази на БСП и ГЕРБ? А относно АТАКА - нека не забравяме, че Волен Сидеров отиде до Москва, за да честити 60-тия рожден ден на Вл. Путин.
цитирай
17. megafon - Прав си, така е.
13.03.2013 22:41
georgimet написа:
megafon написа:

Това само показва, че госпожа Пръмова- Кунева ще направи коалиция с БСП и ще зароби България за цял живот.

Естествено. Бивш комунист няма. Същото важи и за техните близки роднини (напр. Меглена Кунева), бизнес партьори (напр. Мария Дивизиева), агенти на ДС (напр. Иван Гарелов) и т.н., с които в партията на Кунева е пълно. Комунистите в България винаги са зависели изцяло от Русия, и за това руските интереси като АЕЦ "Белене" за тях са на първо място. На второ са личните им интереси. Трето няма. Дали Кунева ще се коалира с БСП, ДПС, ГЕРБ, АТАКА и т.н. няма никакво значение. Ето един пример:
"Тая власт с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем!" - популярна комунистическа фраза от преди 1989.
"Държавата е наша и гората е наша, ще правим каквото си искаме, с вас или без вас!" - изявление на Емил Димитров, депутат от ГЕРБ, сред най-големите мафиоти, много близък до Бойко Борисов.
Намирате ли разлика в мисленето в тези две фрази на БСП и ГЕРБ? А относно АТАКА - нека не забравяме, че Волен Сидеров отиде до Москва, за да честити 60-тия рожден ден на Вл. Путин.

Но ние трябва да избираме между по-малкото зло за съжаление.
цитирай
18. georgimet - Но ние трябва да избираме между ...
14.03.2013 12:31
megafon написа:

Но ние трябва да избираме между по-малкото зло за съжаление.


Преди да стигнем до това, трябва да сме наясно, че у нас отдавна изборите нищо не променят, защото няма правосъдие. Висшият съдебен съвет е пълен с издънки на Държавна Сигурност, пратени там от разните партии, и от присламчили се към тях юристи престъпници. Главният прокурор Сотир Цацаров е човек, награден от полицията(!) с пистолет(!!) защото, по собствените му думи, често прилага закона по-строго от необходимото. Нали знаете за Максим Савов, който той остави в ареста 5 месеца, без дори да разреши на свидетели да се явят в негова защита, и да види видео-запис от местопрестъплението, напълно оневиняващ Савов! В европейския съд за правата на човека, повечето от делата срещу България са заради дела на Сотир Цацаров, докато е ръководил(!) Пловдивският окръжен съд. И това е само прашинка в пустинята на българската "правова" държава. БЕЗ СПРАВЕДЛИВОСТ НЕ МОЖЕ, ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА!
цитирай
19. megafon - Да така е, но тези няща
14.03.2013 14:33
georgimet написа:
megafon написа:

Но ние трябва да избираме между по-малкото зло за съжаление.


Преди да стигнем до това, трябва да сме наясно, че у нас отдавна изборите нищо не променят, защото няма правосъдие. Висшият съдебен съвет е пълен с издънки на Държавна Сигурност, пратени там от разните партии, и от присламчили се към тях юристи престъпници. Главният прокурор Сотир Цацаров е човек, награден от полицията(!) с пистолет(!!) защото, по собствените му думи, често прилага закона по-строго от необходимото. Нали знаете за Максим Савов, който той остави в ареста 5 месеца, без дори да разреши на свидетели да се явят в негова защита, и да види видео-запис от местопрестъплението, напълно оневиняващ Савов! В европейския съд за правата на човека, повечето от делата срещу България са заради дела на Сотир Цацаров, докато е ръководил(!) Пловдивският окръжен съд. И това е само прашинка в пустинята на българската "правова" държава. БЕЗ СПРАВЕДЛИВОСТ НЕ МОЖЕ, ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА!

трябва да се променят. И България вече не трябва да е символ на мафията, а трябва мафията да се страхува. Но аз продължавам да не губя надежда, че можем да попаднем на свестни управляващи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2563621
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930