Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2013 14:21 - Аз слушам, те слушат, някой слуша....кой истински ни слуша?
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 22118 Коментари: 24 Гласове:
34

Последна промяна: 29.04.2013 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Аз слушам, те слушат, някой слуша някого без да е imageясно, кой някого е слушал някога.* Това не е цитат от криминален роман, а част от българската действителност, която доказва, че ДС продължава да съществува, но под друга форма. Още от самото начало, управлението на Борисов беше белязано с флашки, които не доказваха абсолютно нищо, но пък тяхната цел беше да създава лъжливи настроения, че се върши нещо нередно. Кога обаче започнаха да се появяват?

Първите флашки се появиха малко след като Алексей Петров беше арестуван показно в столицата. Месец по-късно бяха повдигнати обвинения за проституция, злоупотреба с власт по времето когато е бил консултант на ДАНС при управлението на Петко Сертов. Месец след като Алексей Петров беше арестуван съвсем "случайно" от служители на различни служби, започнаха да подхвърлят флашки със аудио записи. По същата тази "случайност", тези флашки се появяваха само и само в редакцията на никому известният до този момент вестник "Галерия" с още по-неизвестната журналистка Кристина Патрашкова. Драги читателю, задаваш ли си въпросите вече? А те са:

1. При условие, че в България има стотици вестници, някой с огромен тираж от по 300К на ден (24 часа, Труд), "съвестният и анонимният" служител е решил да подхвърли флашките точно на вестник "Галерия" с тираж от около 10к бройки, разпространяващ се главно в София.

2. Ако "съвестният служител" е искал да разкрие някакви деяния за корупция, далавери на властта би следвало да го изпрати на максимално много медии, а не точно една неизвестна до този момент.

3. Г-ца Патрашкова не е криминален журналист, а светски хроникьор.

image


Първите флашки бяха "ексклузивно излъчени" по Канал 3 на журналиста Сашо Диков. В подкрепа бяха въвлечени Яне Янев, Явор Дачков и самият Сашо Диков. Паралелно с повдигнатите обвинения на Алексей Петров и привличането на свидетели в подкрепа на обвинението, толкова повече флашки "заваляваха" в медията на Патрашкова и Диков. Изведнъж Яне Янев започна да кара джип БМВ, който малко след като се случи тази атака беше внезапно "откраднат". Така и до ден днешен Яне Янев не говори по тази тема.

Докато прокуратурата увеличаваше броят на образуваните обвинения, Патрашкова и Дикова "тръбяха" как в България невинните хора лежат в софийският следствен арест. Странно каква загриженост са проявили към точно един определен човек? Явно за тях само един е невинният, който лежи в ареста, други няма! Като същински фокусници Патрашкова, Яне Янев,Сашо Диков обикаляха от медия в медия да обясняват как правителството атакува невинните граждани. Никой не обръщане внимание на доказателствата събрани от чужди агенции относно бизнеса на Алексей Петров. Появиха се монтирани записи с Мишо Бирата, как президента Първанов се обажда на Бойко Борисов да спре проверка срещу Мишо Бирата. Първата част от разговора така и не се появи, защото беше деликатно изтрита. Странно, как досега никога след 1989 година не са се появявали записи с хора принадлежащи към БСП? Навремето подобен номер беше скроен по управлението на Иван Костов. Сега ситуацията е аналогична на далечната 2001 година. Защо им е на едни журналисти да се занимават с точно едно лице и ревностно да го защитават? Самият Алексей Петров в предаването на Люба Кулезич си призна, че давал пари под "формата на награда" на Диков. Най-вероятно е давал пари и на Яне Янев, Кристина Патрашкова и Явор Дачков въпреки, че открито до момента не го е признал. Възможно ли е един журналист да бъде безпристрастен в своята преценка при условие, че получава пари от лицето, което защитава? Това не е ли нарушение на всякаква журналистическа етика? След като не успя да дестабилизира ситуацията, Алексей Петров мина в нелегалност, дебнейки в засада. Да не забравяме и сеира с бомбата на вестник "Галерия" и с колата на Сашо Диков. Това си беше чист пиар за привличане на внимание, за да може Алексей Петров да получи отново трибуна и да обяснява, как лично управляващите пресирали трета власт в страната.

Кой всъщност е Алексей Петров?

image

Алексей Петров е роден на 23 април 1962 г.Петров напуска отряда на баретите в началото на 90-те, за да основе Съюза на бившите барети. Алексей Петров е сред личностите, оставили в миналото съдружия с Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата. До 1998 г. тримата участват във фирма “Будоинвест” ООД. Петров става популярен на широката публика след неуспешен атентат да бъде отнет животът му. На басейна “Спартак” бе направен опит за покушение срещу Алексей Петров.  На 15 август 2002 година на излизане от офиса си в плувен комплекс “Спартак” Петров бе прострелян в гърдите и крака. По това време действащ главен секретар на МВР бе настоящият министър-председател Бойко Борисов, който не криеше отношението си към Петров. Според различни публикации от онова време, Петров е бил гласен за шеф на тогава силната и действаща служба за Борба с организираната престъпност (БОП).  До 2000 г. е съучредител и член на борда на застрахователна компания „Аполо и Болкан”, а също и на ЗК „Спартак” и „Средец М”, а по-късно и ЗД „Левски Спартак”. Той е в основата на организации с идеална цел, които обединяват бивши служители на българските служби и спортисти (Съюз на баретите, Българска национална федерация карате и Гражданска самозащита). Бил е треньор на българския национален отбор по карате като именно покрай този спорт се е запознал с Бойко Борисов. Петров е член на консултативния съвет на Съюза за стопанска инициатива и в това свое качество дори е бил член на надзорния съвет Националния осигурителен институт. Развива и академична кариера по проблемите на сигурността, бил е преподавател в УНСС.На 31 август 2009 година Алексей Петров напусна ДАНС. На въпрос с какво ще се запомни последният му работен ден Петров отговори: “Ще се запомни с последния ми ден на мълчаливо несъгласие с основни тези и решения на премиера и неговия кабинет, вече ще се чувствам освободен от взаимното неудобство с премиера да сме в отношения на работник и работодател".

През 2009 година бе обявено, че Алексей Петров е бил щатен служител в ДС, управление VI, направление "Т". Името му вече бе обявено като агент, когато бяха проверявани служителите на Националния осигурителен институт. Петров беше в Надзорния съвет.

На 10 февруари 2010 година Алексей Петров, който е бивш съветник на тогавашния директор на ДАНС Петко Сертов и известен като "бивша барета", е задържан по време на специализирана операция "Октопод".

Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

* перифраза на цитат от книгата "В цъфналата ръж" на Робърт Бърнс 

                                                                                                    следва продължение
п.с. в сайта има цензура, затова втора част от темата не присъства в раздел "Политика" на блог.бг




Гласувай:
35


Вълнообразно


1. tutankhamon661 - megafon
28.04.2013 14:46

Поздравления за постинга!

Някъде видях и служител на Алексей Петров да се изказва срещу него, т.е. човек, който има сметка дори да излъже в подкрепа на работодателя си.

Щом и неговите хора не го понасят, значи ясно що за стока е.

цитирай
2. megafon - Благодаря ти
28.04.2013 14:55
tutankhamon661 написа:

Поздравления за постинга!

Някъде видях и служител на Алексей Петров да се изказва срещу него, т.е. човек, който има сметка дори да излъже в подкрепа на работодателя си.

Щом и неговите хора не го понасят, значи ясно що за стока е.


утре ще публикувам част втора, която всъщност е по-съществената. Но от изключителна важност е да се проследи хронологията на събитията, без нея няма как да си отговорим на въпросите. А те са от съществена важност ако искаме да оцелеем като нация и да имаме поне някаква перспектива в тази страна.
цитирай
3. bogdan12 - Много модерно стана да се "слуша"
28.04.2013 16:00
Според така оплюваната Конституция никой няма право да бъде подслушван, освен ако това не е по специален ред и съгласно закона /в хода на полиц. разследване например/. Записите, които напоследък така смело се разпространяват всъщност са обект на закононарушение. Този факт да не бъде отразен от обикновения гласоподавател -сеиржджия, разбирам, но къде е прокуратурата. Мълчи и се ослушва. Чака да мине 12-ти и да се ориентира според новата ситуация.
А колкото до Сашо Диков - за мен беше пример на обективен журналист, който не го е страх да каже всичко на всеки, да рови и извади истината. Но хората се променят, по точно нещо ги променя /парите например/.
цитирай
4. batogo - !!!:)))
28.04.2013 16:13
В България съществува трайна тенденция престъпниците да се изкарват герои, несправедливо обвинени от държавата и нейните служби за борба с престъпността. Някои партийни централи усилено работят за създаване на лош имидж на държавата, за да изпъкне на този фон ангелското лице на подземния свят, който я източва едва ли не за доброто на всички нейни граждани. Най-интересното е, че никой не си задава логичния въпрос КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА СЕ ЗЛЕПОСТАВЯТ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ДА СЕ ВЕЛИЧАЯТ И СЪСТРАДАТЕЛНО ДА СЕ ОНЕВИНЯВАТ МАФИОТИТЕ, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ПРОДАЖНИЦИТЕ?!
цитирай
5. kito - ?
28.04.2013 16:18
В тая държава остана ли нормален човек?
Tочно при политиците едва ли ще се намери :((
цитирай
6. megafon - За съжаление
28.04.2013 19:14
batogo написа:
В България съществува трайна тенденция престъпниците да се изкарват герои, несправедливо обвинени от държавата и нейните служби за борба с престъпността. Някои партийни централи усилено работят за създаване на лош имидж на държавата, за да изпъкне на този фон ангелското лице на подземния свят, който я източва едва ли не за доброто на всички нейни граждани. Най-интересното е, че никой не си задава логичния въпрос КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА СЕ ЗЛЕПОСТАВЯТ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ДА СЕ ВЕЛИЧАЯТ И СЪСТРАДАТЕЛНО ДА СЕ ОНЕВИНЯВАТ МАФИОТИТЕ, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ПРОДАЖНИЦИТЕ?!

в България тенденцията да се идеализират мафиотите и да се възвеличаят кичат със звучни думи като патриоти, родолюбци продължава. Истината е, че мафиотите продължават да душат обикновените хора и да ги мачкат.
цитирай
7. megafon - Има, както се казва един
28.04.2013 19:14
kito написа:
В тая държава остана ли нормален човек?
Tочно при политиците едва ли ще се намери :((

български актьор намират се все още тук-там.
цитирай
8. otvorko - Отново страхотна тема.
28.04.2013 21:48
Браво на теб. Чудя се кой "интелигент" е гласувал с минус?
цитирай
9. otvorko - Сега се сетих, кой е
28.04.2013 22:16
гласувал отрицателно, оня астфогело. Той обикновено ти гласува с отрицателни коментари.
цитирай
10. tutankhamon661 - otvorko
28.04.2013 22:37

В blog.bg и ма не повече от 10 противници на ГЕРБ, но няколко от тях са с много профили, за да симулират голям брой. Толерирани са от модерацията, което не пречи на най-некадърния от тях, чиято фирма е фалирала поради глупостта му, да лъже, че му налагали бан, като в същото време се вижда на всички страници, т.е. няма бан. Той обикаля по цял ден за да слага минуси на герберските публикации - адски много се комплексира от тях.

Същият смята, че държавата е длъжна да финансира до безкрай всяка губеща фирма, т.е. да се издържа сам за него било диктатура, репресии или Дявол знае още какви думи използва без да разбира значението им.
цитирай
11. otvorko - Ха-ха. На всеки
28.04.2013 22:51
км са. Не това е един астофогол дето по принцип си гласува. Не знам още как е написал коментар.
цитирай
12. kostas - Истинското име на Алексей Петров всъщност е Асан Ибримов Омеров.
29.04.2013 08:41
Роден е в тетевенското село Градежница, където повечето жители са българомохамедани. През 1970 г. помашката фамилия на Трактора е принудена да се прекръсти. По време на възродителния процес фамилията Омеров била заличена, накарали всички помаци от селото да хвърлят шалварите и да забравят за турската вяра, но родителите на Алексей и до днес се молят на Аллах. Такива помаЦАНИ са Първанов - "ГОЦЕ " и Плевенлиев !!!!
цитирай
13. muerte - Всичко е вярно, но кой го помни?!?
29.04.2013 09:49
По типично нашенска традиция - всяко чудо за три дни. Още като излезе първата флашка, всеки който има поне малко акъл трябваше да си зададе само един въпрос - Кой има полза? От там нататък нещата са ясни.

Питаш "Възможно ли е един журналист да бъде безпристрастен в своята преценка при условие, че получава пари от лицето, което защитава?" - да ти отговоря, като човек който доста години е бил в медиите. В преценката си - да, но в изразяваното мнение - КАТЕГОРИЧНО НЕ! Всяка, АБСОЛЮТНО ВСЯКА, медия в Бг има политически пристрастия (обусловени най-вече от какво? - мдаааа, пари!) и всеки, който си позволи да наруши тази линия на поведение е аут от медията. Забравете всякакви други обяснения. У нас е така!

А относно журналистическата етика - хм, такова животно при нас още дълго няма да има.
цитирай
14. megafon - Да така е, умишлено не го
29.04.2013 10:14
kostas написа:
Роден е в тетевенското село Градежница, където повечето жители са българомохамедани. През 1970 г. помашката фамилия на Трактора е принудена да се прекръсти. По време на възродителния процес фамилията Омеров била заличена, накарали всички помаци от селото да хвърлят шалварите и да забравят за турската вяра, но родителите на Алексей и до днес се молят на Аллах. Такива помаЦАНИ са Първанов - "ГОЦЕ " и Плевенлиев !!!!

написах, за да не се измести центъра на темата. Такъв му е произхода, но това не прави хората от тези места по-малко българи или патриоти.
цитирай
15. megafon - И ти си прав,
29.04.2013 10:15
muerte написа:
По типично нашенска традиция - всяко чудо за три дни. Още като излезе първата флашка, всеки който има поне малко акъл трябваше да си зададе само един въпрос - Кой има полза? От там нататък нещата са ясни.

Питаш "Възможно ли е един журналист да бъде безпристрастен в своята преценка при условие, че получава пари от лицето, което защитава?" - да ти отговоря, като човек който доста години е бил в медиите. В преценката си - да, но в изразяваното мнение - КАТЕГОРИЧНО НЕ! Всяка, АБСОЛЮТНО ВСЯКА, медия в Бг има политически пристрастия (обусловени най-вече от какво? - мдаааа, пари!) и всеки, който си позволи да наруши тази линия на поведение е аут от медията. Забравете всякакви други обяснения. У нас е така!

А относно журналистическата етика - хм, такова животно при нас още дълго няма да има.

жалко, че и третата власт в България е корумпирана.
цитирай
16. morko - Драги увяхнали гербери, мен пък ...
29.04.2013 11:25
Драги увяхнали гербери,мен пък изобщо не ме интересува дали Трактор или Булдозер е изнесъл записите-интересува ме кой какви ги говори.А то е много ,много интересно.По същия начин се напъвахте да обясните и случая "Мишо Бирата",пък после Борисов взе ,че си призна .Така ,че обичай те си Бойко ,но не правете останалите хора на идиоти.И между другото тоя бивш Министър Председател не се ли охранява от НСО.Ами ако вместо микрофон записващия беше внесъл бомба в кревата
цитирай
17. tutankhamon661 - 16. morko
29.04.2013 13:25
morko написа:
Драги увяхнали гербери,мен пък изобщо не ме интересува дали Трактор или Булдозер е изнесъл записите-интересува ме кой какви ги говори.А то е много ,много интересно.По същия начин се напъвахте да обясните и случая "Мишо Бирата",пък после Борисов взе ,че си призна .Така ,че обичай те си Бойко ,но не правете останалите хора на идиоти.И между другото тоя бивш Министър Председател не се ли охранява от НСО.Ами ако вместо микрофон записващия беше внесъл бомба в кревата



Знаеш ли кое е идиотското?
Неграмотни хора да говорят за политика.
Не могат да пресметнат месечния си бюджет, а тръгнали да бистрят глобални въпроси.

Сори, но махленски клюкари имам и пред блока!

цитирай
18. tutankhamon661 - megafon
29.04.2013 15:37

Видя ли? Свалиха ти постингите от първа страница.
Още едно доказателство за цензура срещу герберските публикации. Не е единичен, а пореден случай.

В същото време разни лъжци пускат какви ли не глупости и интриги, карикатури, фотошоп ... но никой не ги закача. И точно същите плачукат, че имало цензура срещу тях!

Да вярвам на такива? Hикога! Това са крадци и лъжци, искащи да откраднат и ще са доволни едва когато ги пуснат до Казана и Голямата лъжица.
цитирай
19. megafon - Аз съм свикнал на цензура
29.04.2013 15:55
щом не са почнали да ме заплашват. Да цензурират, аз съм безпартиен, не членувам в партия и ми е все тази. Лошото е, че в България нещата ще стават все по-лоши от икономическа гледна точка. Това съм го писал в 3та част на темата.
цитирай
20. tutankhamon661 - 19. megafon - Аз съм свикнал на цензура
29.04.2013 16:14
megafon написа:
щом не са почнали да ме заплашват. Да цензурират, аз съм безпартиен, не членувам в партия и ми е все тази. Лошото е, че в България нещата ще стават все по-лоши от икономическа гледна точка. Това съм го писал в 3та част на темата.


Аз го разпространих на много места. Ще го кача и на още.
Цензурата няма да им помогне.

цитирай
21. megafon - Благодаря за
29.04.2013 16:27
което. Сега съм ти задължен да ти върна жестта.
цитирай
22. megafon - Тъй като има цензура,
29.04.2013 18:39
темата има продължение тук.
http://megafon.blog.bg/politika/2013/04/29/az-slusham-te-slushat-niakoi-slusha-koi-istinski-ni-slusha-2.1105382#last_comment
цитирай
23. staler - че на боико каквито са му приятел...
29.04.2013 19:21
че на боико каквито са му приятелите,такива са му и враговете,какво е чудното тука?мутро-милиционерите от това разбират---флашки,кражби,контрабанда,проституция,рекет,силово застраховане.....то за това е тая нетърпимост между станишко и боико---потомствен партиен аристократ/разбираи номенклатурен геи-получифут/срещу милиционер-предприемач от тъмния преход.разликата между боико и алексеи е че първия се е качил късметлииски на бързия влак---цветелина дс-бориславова,зад която стоят къде,къде по сериозни сили от некакви бивши комун.служби само.
цитирай
24. morko - До Тутанкамон
30.04.2013 18:23
Знаеш ли кое е жалкото-въшкар като теб да ми дава оценка.Сори,но съм един от най-добрите в моя бранш-може да се каже в топ 10 и не само мога да си сметна каквото ти дойде на ум но и хич не ми пука на кой се кланяш .От 1990г не ме интересува кой тиквеник ще си изберете да Ви спасява.Аз се спасявам сам и то успешно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552811
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031