Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 11:52 - "Независимите" депутати в българският парламент
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 2935 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Няма как да подмина факта това, което се случва в българският парламент. Отново успяхме да учудим Европа как  няколко депутати се отеглиха от свойте избиратели и от своята партия, като всички го направиха под мотото, че мислят доброто на България.

Възможно ли е парламентарно непредставена партия да се окаже със свой депутати парламентарно представени депутати? Разбира се и това е факт няколко депутата вече са част от формацията на Бареков "България без цензура".  В България не е забранено  "пазаруването на депутати" и факт е, че само от парламентарна група ГЕРБ искаха да се забрани със закон преминаването на от една партия в друга. Интересен факт е, че този проблем не е български, но това явление се среща най-често на наша територия.

По време на избори навсякъде тече една и съща фраза: "Купуването и продаването на гласове е престъпление". Тази фраза сега би звучала така: "Купуването и продаването на депутати е престъпление".  Фразата е много дразнеща нали?  Така ви се набива в главата, че престъплението в България е относително понятие и зависимостта между техният размер и наглост е правопропорционална.  Страхотно, нали?

А "Купуването и продаването на депутати е"? Какво е то всъщност? Престъпление или Дар Божии, защото хората от дадената партия са "прогледнали" и вече всъщност имат нов морал и ценностна система срещу скромните няколко милиона? Готино, нали? Предполагам, че всеки от нас, вас би станал като прероден човек.

А най-важният въпрос е: " Това не е ли фактическата подмяна на вота на гласоподавателите?" Всеки един човек в държвава гласува основно не за личностти, а по партийна принадлежност. От тук следва да се направи извода, че тези трансферни депутати са висок морал, ценностна система и изключително висока отговорност към свойте избиратели.  А най-прецакан за пореден път се оказва умният български народ, но голямо прецакване тепърва предстои....




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. ka4ak - Смешен си!:(((
28.02.2014 17:34
Изборите,са НЕВАЛИДНИ,а Партиите,които подкрепят,Правителството,НЕЗАКОННИ!!!:)))
ТОВА Е ФАКТ!!!:(((
Поста ти при друга Конституция,можеше и да е актуален,но в този момент,е НЕФЕЛЕН и показва,колко СМЕ сбъркани!???!?:(((
цитирай
2. borjanmljakov - Постингът е тъп и зле написан.
28.02.2014 23:02
Изглежда, че авторът е глупак.
цитирай
3. zarenkow - Целият "преход" е далавера.
28.02.2014 23:06
Всички партии до сега са клонинги или силно зависими. Политическият живот липсва. На лице е театър за бавноразвиващи се и грабеж. Европа направи огромна грешка , като припозна "политическата" класа в България. Включително и за ББ мисля, че е дс проект, разбирай кгб проект. Само преди няколко дни бащата на И. Павлов по телевизията разказа за угризенията на А. Югов, че изшълнил заповед на Димитров да спретне процес на Петков и Петковистите още в първите избори на тази измет, защото имали опасения , че ще загубят изборите. Убиват ги разбира се. Така е до днес . Само родоотстъпници са на власт, а хората са оскотели без всякаква оценка за морал и почтеност. Не мисля , че разпада може да бъде спрян, защото липсва основен компонент за изграждане на обществото- елит.
цитирай
4. vmir - Мащабите на деградацията и разпада растат непрекъснато.
01.03.2014 07:48
Гротеската е абсолютна: Джуджеподобното и безносо кандидат - страшилище за престъпността щяло да се оплаче на арменския поп, защото Бойко казал, че нямало да го водят за носа... Да се смееш ли, да плачеш ли... Нямало нос, но разбирало от разузнаване, защото било завършило за разузнавач. И това джуджето, което ще страши великани, го заявява в държава, в която всеки втори е завършил за професор, а всеки четвърти - за академик...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2567209
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930