Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2014 17:23 - Евро избори по Костинбродски
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 4468 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 02.04.2014 20:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    Отново идват избори и този път не са парламентарни, слава Богу, а  са само за евродепутати. И по-добре, че предният път каквато помия се изля не само, че се изложихме пред цялата Европа, ами и повечето хора се отказаха да гласуват. Това изборите с най-ниска избирателна активност. И заслужено. Точно в денят на изборите, тогава "безпартиен и независим" журналиста г-н Бареков беше получил "случаен сигнал" от отговорен гражданин, че в Костинброд се печат фалшиви бюлетини.

     В последствие се разбра, че нито г-н Бареков е случаен, нито той случайно е разбрал, а още по-вече "отговорният граждани" се оказа, че не със статут на обикновен човек, а депутат и не редови депутат, а човека, който в последствие беше нагърбен да създаде нов гласоподавателен кодекс. "Отговорният гражданин" се оказа важният за БСП депутат Мая Манолова, която съвсем умишлено и целенасочено беше пуснала сигнала до "независимият журналист" г-н Бареков, че изборите ще бъдат манипулирани и вота ще бъде подменен с фалшивите бюлетини от Костинброд. И той точно в денят за размисъл, като селски глашатай на опозицията.  Няма нищо случайно в този живот беше казал един литературен герой, всичко е нагласено, за да изглежда привидно случайно за обикновените и прости хорица.

     От моят скромен житейски опит съм извел дефиницията за глупака, а тя е следната:

- Да знаеш истината

- Да виждаш истината

- Но все пак да вярваш на лъжи

    Това са трите условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да кажем, че лицето е глупак.

     От случая в Костинброд мина повече от 1 година, на власт е отново тройната коалиция, а резултат по случая няма. Даже няма и обвинени. Вече 1 година, прокуратурата не може да състави обвинителен акт и да го внесе в съда. Даже не могат и да си го изсмучат и от пръстите. А година по-късно имаме същата ситуация, но този път г-жа Мая Манолова се направи на ни чула ни видяла.

     Какво се случва сега?

     Ами освен, че г-жа Мая Манолова сътвори правен абсурд с новият изборен кодекс, който тя успя да измисли, този път тя заяви пред журналисти, че манипулацията от Костинброд (която не е доказана, но плюса от нея за БСП, ДПС беше огромен) няма да бъде възможна. На пръв поглед. После човек като се по-замисли и разрови се оказва, че замирисва, ами направо смърди на фекалии, че чак не се трае. Първо г-жа Мая Манолова заяви, че поръчката за печатането на бюлетини било вменено на печатницата на БНБ. Да така е, но е чисто формално. БНБ печатницата директно атусорсва поръчките на външни фирми за печат. Каква е идеята? Да се замаже положението и да се хвърли прах в очите на хората. И така стигаме, че част от поръчката за Северна България е дадена на фирмата "Дунав прес", която е собственост на Силвия Алексиева, която е общински съветник. Тази история започва да прилича на братската делба 1 за теб,  2 за мен....Това са поредните вонящи и вмирисани и избори и ако така ще го караме всеки, който си е на власт да си прави нов избирателен кодекс ще я докараме до под кривата круша. По-добре да закрием държавата...........




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. getmans1 - Смърди, в лайна не се бърка но на Мая това, и е най-драго, цяла година си ги джурка.
02.04.2014 17:51
Нали разбираш защо и че нарочно омаловажават тези избори.
цитирай
2. megafon - Да, така е.
02.04.2014 18:55
getmans1 написа:
Нали разбираш защо и че нарочно омаловажават тези избори.

Но са важни, защото избираме евродепутати, а от тях зависи как ще ни приемат и уважават в Европа В крайна сметка те ще ни коват пътят в ЕС и от тях зависят много неща.
цитирай
3. asthfghl - 2.
02.04.2014 21:13
Те са ни се нагледали на сеира вече в европарламента. Редовно се клепаме едни други пред европейците. То не бяха доноси, то не бяха чудеса - в името на печелене на някакви въображаеми политически точки. Всичките ни кирливи ризи лъснаха на показ там.

Той народът си го е рекъл. Каквото сам си го направиш, друг никой не може да ти го направи.
цитирай
4. getmans1 - Благодарение на „тия“
02.04.2014 21:15
народа ни свикна че от ЕС само ще получава, да ама не, И сега си иска Русия-та като се насаждат същите очаквания!
Господи, умирам от срам че и аз съм част от този народ!
цитирай
5. megafon - Да така е прав си, обаче
02.04.2014 21:48
asthfghl написа:
Те са ни се нагледали на сеира вече в европарламента. Редовно се клепаме едни други пред европейците. То не бяха доноси, то не бяха чудеса - в името на печелене на някакви въображаеми политически точки. Всичките ни кирливи ризи лъснаха на показ там.

Той народът си го е рекъл. Каквото сам си го направиш, друг никой не може да ти го направи.
нали трябва да се постави началото и да се променят нещата.....
цитирай
6. megafon - И мен ме е срам, но не мога
02.04.2014 21:49
getmans1 написа:
народа ни свикна че от ЕС само ще получава, да ама не, И сега си иска Русия-та като се насаждат същите очаквания!
Господи, умирам от срам че и аз съм част от този народ!

да променя нещата....Сега ще ни го набутат и с тока........Да е честито на печелившите.....
цитирай
7. asthfghl - 5.
02.04.2014 23:19
Само наивниците вярват, че чрез доноси в европарламента и последващо метафорично перване с показалката през кокалчетата от страна на многоуважаемите евробюрократи могат да се оправят разни "неща".

"Оправянето" започва у дома. Никой няма да дойде отвън да ни оправи чрез дърпане на уши и строго мъмрене.

А особено пък никой няма да ни уважава и да ни взима насериозно, когато безспирно ни гледат сеира как сами предизборно си правим мръсно помежду си. Най-много за пореден път да станем за смях и да засилим убеждението им, че сме едни долни цигани, нечистоплътни във всяко едно отношение - и най-вече в политическо.
цитирай
8. dinkov - Динков
03.04.2014 00:19
megafon - не съм член на ГЕРБ, но тогавашния номер бе ясен за всеки мислещ човек. Е Майчето истерията си заслужи поста. Нали затова се бори другарката. А бе, не е лоша като жена, хваща окото, ама голяма истерия бе, ауууу голяма....
Добре, че нямам коса, иначе когато говори навярно щеше да настръхне :))))))))))
Ицко
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2553162
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031