Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2015 20:00 - Защо Америка е със статут на държава номер 1? – част втора
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 4028 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Всички се питат и си задават въпроса, защо започнаха конфликтите в Украйна и Сирия? И двата проблема отговорът е един и същи – дългата ръка на САЩ и нейната сфера на влияние.

Как започна кризата в Украйна?  Никой не може да даде точен и конкретен отговор. Това, което мога да направя е да я разгледам в чисто хронологически план. След разпадането на СССР е било договорено, че бившите държави членки на СССР няма да стават членове на НАТО, тоест ще има неутралитет и че НАТО няма да се разширява на Изток. Договорът е подписан през 1990 година между Горбачов и Рейгън по време на преговорите за обединението на Германия.

Двадесет и пет години по-късно нещата не са така както е записано в договора от ДОВСЕ. Защо, никой не може да отговори и не желае да отговори.  И така постепенно Русия се оказва оградена от държави – членки на НАТО докато стигнем до заветната 2005 година. Мисля, че това е началото когато САЩ започват да се активизират в региона, малко след като косовският конфликт е приключил.  Той е нещо като тест на силата на американската външна политика докъде може да стигне в доскорошната крепост на Русия, Балканите.

Нека да се върнем в началото на 2005 година, когато според много политическите анализатори САЩ започват да навлизат в Украйна. Какво се случва през тази година в Украйна? Проведени са президентски избори, които са фалшифицирани. Опозиционният кандидат Виктор Юшченко призовава за масови улични протести. Той печели при повторното провеждане на изборите и губи властта 6 години по-късно.

На 1ви февруари 2008 година се поставя начало на преговорите за изграждане на дълбока и всеобхватна зона за свободна търговия - основен елемент на споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС.

Постепенно Украйна е примамена от ЕС и НАТО да стане тяхна членка, а Русия да бъде перманентно следена и наблюдавана в нарушение на договорите от 1990та година. На всички трябва да им е ясно, че Русия няма да допусне на 100 км от нейната територията да се изгради команден център на НАТО и да Украйна да стане част от противоракетния щит на САЩ. Тук е моментът да попитаме: „Нужен ли ни е НАТО и защо не се разпадна след разпадането на СИВ? От кой ни пази? От Русия ли? Защо НАТО непрекъснато заобикаля Русия? Защо САЩ изграждат военни бази се в близост до Русия?“

През ноември 2011 г. бившата министър-председателка Юлия Тимошенко и бившият вътрешен министър Юрий Луценко са обвинени в злоупотреби с държавни средства. Европейският съд за правата на човека определя задържането и на двамата като незаконно (с решения от 2012 и 2013 г.). Тимошенко остава в затвора до февруари 2014 г., а Луценко е освободен през април 2013 г. 

На 21 ноември 2013 година на площад „Майдана“ в Украйна, събира народ в подкрепа на членството и присъединяването на Украйна в ЕС и НАТО. И до ден днешен не знае какво точно се е случило на „Майдана“. Лично аз съм склонен да вярвам, че местната опозиция подкрепена и финансирана от САЩ прави опит за държавен преврат, който е успешен. Защо мисля, че са САЩ? Малко след като се случват убийствата на невинни граждани на площада от снайперисти в You Tube се появява официален запис представител на Европейския съюз по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает, в който двамата обсъждат ситуацията в Украйна. В разговара Пает споменава, че има сериозни съмнения, че снайперите, стреляли по хора в Киев, са били наети от лидерите на майдана. Той обяснява, че всички улики, които са му показали, свидетелстват, че и протестиращите, и сътрудниците на правоохранителите органи са убивани от едни и същи снайперисти.

"Олга каза, че според всички намерени улики хората, които са убити от снайперисти, от двете страни - и полицаи, и хората от улицата, са убити от едни и същи снайперисти. Тя ми показа снимки, позова се и на мнението на лекарите, които говорят за един и същ почерк, тип куршуми. И все по-голямо подозрение предизвиква това, че новата коалиция не желае да разследва точните обстоятелства на случилото се. Стремително расте разбирането, че зад тези снайперисти стои не Янукович, а някой от новата коалиция. Това е крайно дразнещ фактор. Това дискредитира новата коалиция от самото начало", обяснява Пает.“ Това е само част от разговора между двамата политика. Самият запис е изкаран от украинското разузнаване и потвърден от естонския външен министър.  Както можете да се досетите случаят е потулен от ЕС и самата папка с целият доказателствен материал събира някъде прах.

Западът подготвя “вълненията” в Киев в продължение на няколко години, заяви бившият сътрудник на американското разузнаване Скот Рикард в интервю за канал Press TV...

Седмици след това украинската армия е изпратена в Донбас, Донецк и Луганск под претекст, че Русия въоръжава местното население и да се противопостави на опълчението. Светът е залят с кадри на жестокост как украинската армия буквално разстрелва местното население. Но така наречените „Велики сили“ не правят никакви коментари по темата. Логично е, че тази провокация няма да остане безнаказана, а Русия не е от държавите, която може да седи безучастно. Даже няма нужда да ги въоръжава, те просто атакуват превземат местните казарми и от там вече са въоръжени. Казармената подготовка в Русия е една от най-добрите в света. И така конфликтът започва до ден днешен, когато се подписва споразумение за премахване на 100 мм оръжия.  Украйна продължава да бъде на чакалнята на ЕС и НАТО, пари няма, безработицата е огромната, украинската икономика е срината и това само, защото се продадоха на САЩ за пари. На Украйна ще са и нужни десетилетия докато се върне обратно при развитите страни. Моите очаквания са, че до 2-3 години Украйна сама ще се асоциира с Русия е ще стане част от нея. Нито ЕС ще налее обещаните милиарди с оглед на това, което се случва сега в ЕС и Гърция, нито ще стане пълноправен член на НАТО. Накрая ще остане излъгана и ще бъде принудена сама да капитулира и да отиде под крилото на  братушките.

Америка успя с едни пари да направи такава икономическа криза, че Русия е в дълбока изолация, безработицата се увеличава, рублата се обезценява, нефтът умишлено продължава да пада, а Русия трупа все повече негативи.  Браво на американската въшна политика без да гръмне една тяхна пушка направиха перфектна война и посяха семената на омразата между Русия и Украйна за няколко десетилетия напред. Ужким руснаците са големи анализатори, а не успяха да предвидят този капан? Аз и до ден днешен не знам защо Русия не купи Украйна и  тя сама щеше да стане част от нея? Така или иначе цялата украинска икономика работи основно за Русия!

Това е война, която САЩ водят с чужди ръце, чужди жертви и с най-малки разходи. "Нека се избиват помежду си.". Това изтренираха по време на Втората световна война. По същия начин започнаха и след краха на СССР - в Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Египет, Турция. И сега в Украйна. Но целта продължава да е Русия. Следва продължение.




Гласувай:
8



1. podvodni - " Ужким руснаците са големи ...
05.10.2015 21:19
" Ужким руснаците са големи анализатори, а не успяха да предвидят този капан? "

Напротив предвидиха го, и го обърнаха в своя полза. В капана се хванаха както европците, така и краварчетата.
Това което получи Русия от Украйна по време на гражданската война там никога не би могла да го купи на никаква цена.
цитирай
2. megafon - И все пак не съм
05.10.2015 21:29
podvodni написа:
" Ужким руснаците са големи анализатори, а не успяха да предвидят този капан? "

Напротив предвидиха го, и го обърнаха в своя полза. В капана се хванаха както европците, така и краварчетата.
Това което получи Русия от Украйна по време на гражданската война там никога не би могла да го купи на никаква цена.


убеден, защото САЩ работи точно на другия принцип, но историята след 50 години ще оцени дали всичко е било правилно или не. На този етап аз мисля, че е негативите върху руския народ са доста големи.
цитирай
3. podvodni - 50 години са прекалено много. Да ...
05.10.2015 22:15
50 години са прекалено много. Да кажем, че оценката на днешната ситуация ще бъде дадена след около 10, най-много 15 години.
Путин задоволява щенията именно на руският народ, а този народ има имперско мислене.
Все пак това е най-старата империя в новата история на света.
цитирай
4. megafon - А какво ще кажем за САЩ,
06.10.2015 08:58
podvodni написа:
50 години са прекалено много. Да кажем, че оценката на днешната ситуация ще бъде дадена след около 10, най-много 15 години.
Путин задоволява щенията именно на руският народ, а този народ има имперско мислене.
Все пак това е най-старата империя в новата история на света.

Великобритания и Франция? Това са държави посветени на империализма. Даже Сирия е била колония на Франция. Това, че САЩ успяват да манипулират света, да го заплашват не означава, че тяхната позиция е и най-правдива. Напротив именно те са в основата на целия хаос по света.
цитирай
5. htpcl - Няма значение кой правдив, кой - крив...
06.10.2015 15:13
...В света винаги е властвало правото на силния. Да не се заблуждаваме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552734
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031