Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2018 17:54 - ОПЛЕСКАХМЕ ДУМИТЕ БЪЛГАРСКИ !
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 357 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ОПЛЕСКАХМЕ  ДУМИТЕ  БЪЛГАРСКИ !

 

         Вече  седемдесет години от високите трибуни в България се словоблудства! Дърдорят се празни приказки, размятат се кухи лозунги,  манипулират се хората, все едно са зомбита и не могат да мислят. Довчерашни гащници от село или малкия град влизат с лакти в политиката, уреждат се за дУпетати или други шефове в министерства и агенции, и сякаш с мишката на компютъра „дилейтват“ миналото си, за да изпраскат някаква измислена своя биография пред плебса. Говорят по радиото, по телевизията, на събрания, пишат статии в пресата и непрекъснато изливат думи без съдържание, и почти без смисъл! Всеки знае, че сериозния човек малко говори, но много работи! Обаче, где ги тия сериозни хора днес?!

         И най-смачканата шушумига, скрила се зад клавиатурата на компютъра сее мъдрости, копира сентенции и пише бойни  коментари за едно или друго, но най-вече за нещата, от които изобщо няма хабер! Събраният през деня негативизъм се излива като от кофа в интернет – пространството, от една страна за да се освободят от отрицателни емоции едни индивиди, а от друга, за да се начукат канчетата на други, жалки и безпомощни читатели, коментатори и въобще ЕЛЕКТОРАТ!

         Бедна, бедна Българийо! Вместо да наведем глави и да се засрамим от нищо правенето си, от безразличието и липсата на човещина, ние пишем и говорим като старогръцки оратори, използваме думите също както използваме презервативите, а после ги захвърляме непотребни и оплескани! И колкото по-йезуитски звучат революционните призиви на някой, толкова по-страхлив и жалък е той! Защото отдавна вече не говорим, а комуникираме! Защото всичко вече мерим с пари, а най-истинските неща просто нямат цена!

         Всъщност, не ни трябва много! Достойно заплатена работа, добро образование, спазване на законите най-вече от съдии, прокурори, дУпетати, полицаи, за да са пример на останалите и малко човещинка…!

Ако това го има, ще дойде вярата в по-доброто УТРЕ и няма да има нужда от безбройните и безкрайни лъжи, от омърсяването на думите български!

                                                                                 Красимир  Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1447854
Постинги: 938
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930