Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2012 11:26 - Ей, полицейска държава сме! - 1ва част
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 31718 Коментари: 58 Гласове:
12

Последна промяна: 21.02.2012 14:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Близо седмица мина от разследването на Нова тв относно пострадолото семейство от Мировяне. И отзвука е нулев. Къде се онези същите новинари, блогъри, които тръбяха каква полицейска държава сме? Как бият милите, невините хора по улицата пред погледа на случайни минувачи? Къде са същите журналисти да интервюрат семейството от Мировяне истинската история, която се е случила там? Къде е адвоката, защитник на онеправданите, къде са лекарите, които са извадили мединцско на "пострадалите"? Ние, май в крайна сметка не искаме да живеем в едно нормално общество с правила.


Миличките, прибили ги, горките те. Същият този господин има условна присъда за разпространение на цигари без бандерол в огромни размери. И милите са бедни. Имат само няколко палата и големи джипове.

И истината по случая.


Къде сте блогъри, псевдо журналисти и фенове на истината и на фейсбук групите? Защо мълчите? Истината не е ли най-важна? Ние българите обичаме да си седим в кочинката и да възхаляваме разбойниците. И затова вечно от ЕС ще ни критикуват. Товали е полицейската ни държава? Миличките те! Това ли ни е насилието? Затова в нашата държава няма справедливост, защото каквото ни е населението, такъв ни е й съда!

image




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. tutankhamon661 - megafon
17.02.2012 16:47
От малкото, което прочетох по случая, запомних едно: тези хора отдавна имат лоша слава и съседите им винаги са ги мразели. Говорят за тях като за мошеници, които само гледат как да те излъжат. Не знам защо тези неща се подминават с лека ръка - не го връзвам с обективността.
Има и друго. Българинът мрази богатите. Щом има пари, значи е престъпник - всеки ден има доказателства за тази наша склонност. Защо това липсва за случая в Мировяне? Защо ги изкараха едва ли не светци, а никой не спомена за необяснимото им богатство? Както изглежда, едно нещо обичаме повече от плюенето по богатите и то е плюенето по полицията.
На никой не пожелавам да пострада от престъпници. Стане ли, всеки би си променил мнението за униформените.
цитирай
2. gothic - Не сме полицейска - милиционерска ...
17.02.2012 18:02
Не сме полицейска - милиционерска сме.....
цитирай
3. muerte - Не очаквай отговори.
17.02.2012 19:00
Медиите търсят сензацията, а не истината. Никаква сензация няма в това да задържат престъпник, нали? Друго си е да кажеш, че са те държали 1 час на студа с белезници, щото дъщеря ти написала във фейса, че няма да гласува за ББ. Егати простотията. Ама на прима виста мога да ти изброя поне 5 тукашни писача, които се кълняха, че е точно затова.

Друг пример - издирван в цяла Европа престъпник, изтеглил над 15! млн. евро чрез фалшиви карти, е заловен в МОЛ в Сф. Какво излезе в медиите - заплашвали и псували дъщеря му, смазали го от бой пред дечица, заплашвали жена му...... Истината - съвсем друга. Да чу нещо за него повече, освен, че са го оставили в ареста и ще го екстрадират за Италия?!?

И последно - пример как действа полицията в САЩ. Българин решава, че нещата са като у нас и заплашва с нож касиерка на супермаркет, с цел да я ограби. Тя натиска паник бутона, за раз бройки се събират стотина ченгета и..... нашето момче получава куршум от снайпер в кратуната. (ако се разровя може да намеря и самата новина в нет-а, не беше толкова отдавна).

Та така - а днес можеш да прочетеш статии и постове как Васил Иванов бил поръчков журналист и от полицията му давали пари, за да ги оправдава!!! Тва малоумните верно нема да свършат!
цитирай
4. bogdan12 - Всичко казано до тук е много вярно
17.02.2012 21:30
Парадокс е, че хем мрънкаме колко престъпна държава имаме, хем като съответните органи си вършат работата и арестуват престъпници ги обвиняваме.
Не е странно, че защитата на тези хора е нападение, тоест да се изкарват жертви на полицейско насилие и яхнали недоволството на масите /то е по дефолт срещу държавата/ да се оправдават. Странно е, че журналистите уж обективните, уж информираните се поддават на същите емоции - гонят си сензацията и рейтинга. И след чудото за три дни никой не следи развитието и на никой не му пука за истината. А за полицаите помислихте ли?
Да ги обвиняват, да трябва да се оправдават, да са едва и не престъпници! Ехо, къде отиде справедливостта? Каква мотивация утре ще имат да отидат на работа и да вършат същото? А ако срещу нас се извърши престъпление, вярвайте ще искаме МОТИВИРАНИ полицаи да работят по нашия случай!
цитирай
5. varg1 - Аз
17.02.2012 22:45
казах на всички да се оплакват от полицейско насилие.
цитирай
6. raders - Всъщност, онази статия, в която се ...
17.02.2012 23:07
Всъщност, онази статия, в която се твърдеше, че арестували някого, защото не искал да гласува за ББ е толкова тъпа, че едва ли ще се намери някой идиот, който да я вземе насериозно. По-скоро трябва да започнат да глобяват писачите на подобни материали за превишена глупост.
цитирай
7. bezmitove - Мнението ми по случая
18.02.2012 00:02
Толкова ли не се усети Васил Иванов, че това е фарс, та направи този репортаж, разобличаващ сем. Начкови от Мировяне? С толкова много свидетели доказващи вината на семейството?
Още преди случая със задържането е било ясно на службите кои са Начкови и с какво се занимават. Но по ясно им е било и е по важно в случая, как ще реагират на подобно задържане.
И следва все едно хората са зомбирани и не си задават въпросите:
Как така точно на тях медиите им обърнаха толкова голямо внимание.
Нима няма много други подобни случаи?
Че и пресконференция направиха?
И как така като в хор всички медии запяха за този случай?
И точно тук вместо Боко Тиквата да подкрепи цветанов и подупечните му полицаи, той ги нахока? Това ли е присъщо за него?
Питам се има ли все още мислещи хора в тази държава или всички са като някакви зомбита лесно манипулируеми?! Та всички вярват на този фарс!
И извенъж след като всички пишат и коментират БИГ ПРИМЕРА за полицейско насилие, то той се сгромоляса?! И то със съдействието не на кой да е, някой депутат, полиция или прокуратура а точно с действията на един от най-добрите разследващи журналисти, човек на който всички вярват.
Е сега след тези разкрития, кой ще вземе на сериозно други подобни случаи, но където хората не са като Начкови, а са честни, след като вече службите с малко съмнение и догадки и манипулации могат да обърнат мнението на хората на 180 градуса?
Тук разиграха типичната манипулация ченгетата в стил "Лъжливото овчарче"...
А овцете си блеят ли блеят...е как тогава няма да има стригане и доене...


цитирай
8. bezmitove - И един отговор по темата
18.02.2012 00:04
Лъжа е, че голям процент от българското общоство са като сем. Начкови!
Начкови не са олицетворение на българския народ!
Колко българи могат години наред необезпокоявани да се занимават с контрабанда?
Сем. Начкови са имали протекция от полицаи, а вероятно и от управляващи за да вършат това. Полицаи подупечни сега на Цветанов, а преди на главния секретар Боко тиквата!

В този цирк, фарс не е ли ясно, че участват основно полицаите, Цветанов и Боко Тиквата+основните медии ?
Е как така много ги е било страх свидетелите пък се включиха толкова много?
Васил Иванов ги пита дали той им е платил. А защо не ги пита дали някой друг не им е платил или ги е накарал да говорят, след което да се закълнат?
Нима не е ясно, че този фарс е скалъпен за да се обръща все по малко внимание на полицейския произвол? Нима не е ясно, че след този цирк ченгетата и мутри като Боко Тиквата(марионетките на червените олигарси) ще имат по-голям картбланш да мачкат и тъпчат българския народ?
цитирай
9. andrei - Полицията не е съд,
18.02.2012 07:09
за да раздава правосъдие Глупако.
цитирай
10. анонимен - добре че към края на коментарите ...
18.02.2012 07:23
добре че към края на коментарите имаше и коментар на мислещ човек,м визирам bezmitove. Язък, имах добро мнение за този журналист, но явнои малко му е бил боя, щом продава душата си на дявола и прави репортажи, с които да внуши, че полицейското насилие е било закономерно и на място. Дори и тези хора да са престъпници, те са получили наказание за това и никой не може да ги тръшка по земята ден през ден!!!! Сега те са честни граждани до доказване на противното и всеки полицейски произвол довел до намирането на четири кутии цигари без бандерол, трябва да се порицава. Но не, на овцете Цоко им пусна този плитък репортаж и вижте ги по-нагоре как взеха да блеят!!!! В хор!!!! Тъпаци, заслужавате да ви ритат по районните до откат! Лошото е, че и ние ще го отнесем, освен ако не се махнем от тук и да ви оставим овце тъпи с все вълците ви! Как може такова овчеглавие, направо съм сащисана. Ю тези всички дето иамха едни и същи реплики пред камерите, трябва да идат на съд за клевета. Не ви ли направи впечатление, че думите на съвсем различни хора са едни и същи!!!! Такава тъпота не бях очаквала! И още нещо - КОЙ ВИДЯ СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА СЪДИМИОСТ на условно уж осъдения????? Тъпаци - заслужавате си всичко което ви се случва! че и по-лошо, но и то ще дойде!
цитирай
11. tutankhamon661 - 2. gothic
18.02.2012 09:11
gothic написа:
Не сме полицейска - милиционерска сме.....


Огледай се и виж колко хора се скъсват да плюят полицията! Това може ли да се случи в милиционерска държава, където всички мълчат? Сега всеки може да говори, понеже е безопасно. Никой не е пострадал заради изказване срещу полицията. Свободното слово е факт и определено не се дължи на “безпримерната българска храброст. Просто няма кой да потърси сметка.
Едва ли това e целта ти, но без да искаш, защитаваш престъпността. Ако станеш жертва примерно на кражба, би ли се застъпил за извършителя? И ще ти пука ли дали някой ти вярва, след като си го видял с очите си и си го усетил на гърба си?
цитирай
12. tutankhamon661 - 9. andrei - Полицията не е съд,
18.02.2012 09:19
andrei написа:
за да раздава правосъдие Глупако.


Прекалено си активен за човек, който не разбира значението на някои думи. Опитах да ти обясня, но явно не си го проумял. А е наложително, защото иначе ще изместиш “Комиците”.
Повтарям: ако един гражданин е извикан в полицията, той е ДЛЪЖЕН да отиде. Ако не го стори, полицията е ЗАДЪЛЖЕНА ПО ЗАКОН да го прибере СЪС СИЛА.
Живеем в правова държава. Не може да раздавате акъл, след като не разбирате елементарни понятия. В тази връзка: добре е да провериш в речника значението на думата “присъда”. После ела пак и кажи, че някой е раздавал присъди в Mировяне. Много обичате да измислятe, брех!

цитирай
13. xloranphyl - Качулатите тулупи: "За...
18.02.2012 10:01
Качулатите тулупи:
"Заклеваме се!"
Ха-ха-ха-ха-ха!
цитирай
14. xloranphyl - Тоя всички го знаят, само куките ...
18.02.2012 10:02
Тоя всички го знаят, само куките нехаят!
И в двата случая "родните полицаи" са НЕКАДЪРНИЦИ!
цитирай
15. анонимен - Т.е според автора на този текст,
18.02.2012 10:06
хората са си заслужили боя, така ли?

Това, че не сме открили нищо, не значи нищо, щом имаме съмнение значи можем да го бием, така ли?

Толкова поръчков репортаж, очевидно излязъл с помоща на пресцентъра на МВР не бях гледал от както Бареков, в ТВ 7, не пусна материала за съдия Тодорова и ицнасилените деца.

Скъпи ми Мегафон, ти също работиш за МВР - чудесно знаем това
цитирай
16. megafon - Къде е поръчкавото в случая?
18.02.2012 10:28
Имаме едни хора, които тръбят наляво и надясно, че са невинни, бити и т.н. Един дебел адвокат, който ги защитава "безплатно". Другият случай е с големия престъпник, които цяла Европа го издирва за източване на 15 млн. евро от карти. И отново имаме "полицейско насилие". И кое точно е поръчкавото? Вас, скъпи ми "троле" не се ли интересувате от истината?
цитирай
17. анонимен - КЪДЕ ТОЧНО СА НАМЕРЕНИТЕ КОНТРА...
18.02.2012 10:34
КЪДЕ ТОЧНО СА НАМЕРЕНИТЕ КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ НА "ПРЕСТЪПНИЦИТЕ" МЕГАФОНЕЕЕЕ?????
ПРОУМЕЙ, ГЛУПАКО, ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНА Е ИЗНЕСЕНАТА ОТ МВР, ЧЕ СА НАМЕРЕНИ 4 КУТИИ БЕЗ БАНДЕРОЛ И ДРУГАТА ЕДИНСТВЕНА ИСТИНА СА МЕДИЦИНСКИТЕ СВИДЕТЕЛСТВА НА ПОСТРАДАЛИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОТ ПОЛИЦИЯТА. ОСТАНАЛАТА "ИСТИНА" Е В ПРОСТАТА ТИ ГЛАВА ДЕТО Я РАЗТРЪБЯВАШ ЗАЕДНО С ПОРЪЧКОВИЯ ЖУРНАЛИСТ!
цитирай
18. megafon - Научи се да четеш!
18.02.2012 10:41
Става въпрос за предишна условна присъда на господина, за разпространение на цигари без бандерол!!! Не сега при този арест. Но е хубаво да четеш.
цитирай
19. анонимен - А ТИ Е ХУБАВО ДА МИСЛИШ. ЗА ПРЕДИШНА ...
18.02.2012 10:52
А ТИ Е ХУБАВО ДА МИСЛИШ. ЗА ПРЕДИШНА ПРИСЪДА ЛИ ОТНЕСОХА БОЯ СЕГА???? ИЛИ ЗА ЧЕТИРИТЕ КУТИИ??? КУХАР ТАКЪВ, СТИГА СИ РАЗНАСЯЛ БЕЗМОЗЪЧНИТЕ СИ ИДЕИ ДА ЗАБЛУЖДАВАШ ХОРАТА. ТИ ВИДЯ ЛИ СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА СЪДИМОСТ НА ЧОВЕКА, А АКО НЕ Е СЪДЕН? И КАТО Е СЪДЕН ЗА НЕЩО НЕ ЗНАЧИ ЛИ, ЧЕ ВЕЧЕ СИ Е ПОЛУЧИЛ НАКАЗАНИЕТО И ТРЯБВА ДА СЕ ПОДХОЖДА КЪМ НЕГО КАТО КЪМ ЧЕСТЕН ГРАЖДАНИН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО? ЕДНО И СЪЩО ДА ТИ ГО ПИШАТ ХИЛЯДА ПЪТИ, ТИ НАИСТИНА ЩЕ СИ ОСТАНЕШ НЕМИСЛЕЩ И ВРЕДЕН!
цитирай
20. анонимен - e-vestnik. bg - 24. 01. 2012 г. 10...
18.02.2012 11:00
e-vestnik.bg - 24.01.2012 г. 10:54:22
България стана бетер Русия, за която казват, че имало контролирана демокрация. Тук по-скоро има контролиран милиционерски режим.

В събота МВР извърши нова наглост, а говорителят на министерството каза, че нищо не се е случило.
Пратена е шпицкоманда от над 30 качулати джелати от полицията да изпочупят къщата и да набият родителите на 26-годишно момиче, което е направило страница във Фейсбук „Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ” . Търсели акцизни стоки. Но след акцията обвинения няма. Все едно нищо не е станало. И говорителката на МВР казва, че нямало и насилие.

Бащата и майката са изкарани от колата, докато паркират в Илиенци. След кратък бой са качени на микробус без обяснения и закарани пред къща им в Мировяне. Тя е разбита, въпреки че собствениците са могли да я отворят и без разбиване. Бащата - 57-годишен - е бит, майката я държат 2 часа пред дома й с белезници. На въпроси отговарят - „Трай ма” и т. н. - пълният репертоар на полицаите мутри.

Малка справка със закона - полицията може да прилага сила, само ако срещу нея се използва сила и съпротива. Тук бият безпричинно едно нищо неподозиращо семейство и чупят къщата му.

Сестрата на момичето е изкарана разсъблечена пред къщата, приятелят й вкъщи - също е проснат с белезници. Самата сестра със страницата във Фейсбук я няма вкъщи, може би нарочно акцията не засяга директно нея. Отрядът изпочупва вратите. И намират НЕЩО - няколко кутии цигари без бандерол. Тя цяла България пуши без бандерол, знае се и кой откъде внася тировете, дори ченгета пазят да не стане нещо при контрабандата, но тук тези кутии са голямо нарушение…

Родителите са закарани в районното, откъдето, щом се е появил адвокат, веднага са ги пуснали. Няма обвинения (за 5 кутии цигари е смешно), няма и извинявайте. Не било вярно, че хора от ГДБОП провели акцията, както си помислили потърпевшите. То има ли значение? Все джелати и мутри в униформа.

Ще повярва ли някой, че това е случайна грешка?

МВР наби агитката на „Левски”, след като освирка Борисов. Направи тараш на клуб на „Левски” от най-върлите от агитката, участвали в освиркването, и намери наркотици в двора отзад, като каза, че са намерени в клуба (а наистина ли намери или?).

Това е като един безкрайно повтарящ се тъп филм - полицейски мутри с качулки, чупят, бият. И все някакви, които са неудобни на властта.

Ако мъжът е търгувал с цигари без бандерол, защо тормозят цялото семейство и чупят безпричинно къщата? И защо не са го заловили с цигари? Поради некадърност?

Не, по-просто е обяснението - правят акция заради дъщерята, която гъделичка властта чрез Фейсбук и по този начин искат да поставят съмнение, че семейството е престъпно. Стари милиционерски номера, които Цветанов е научил по времето на комунизма. Но едновремешната милиция не правеше такива демонстрации с чупене и бой. Арестуваше тихо, кротко.

Сега ни управлява правителство от най-долния ешелон в милицията, най-простите и най-наглите.
цитирай
21. teodortodorov - 139 години от обесването на Васил ...
18.02.2012 11:07
139 години от обесването на Васил Левски, 139 години по-късно в България...

http://teodortodorov.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/02/18/.903793
цитирай
22. becksss - Какво ревете бе?
18.02.2012 11:25
Полицията биела. Ами ще бие - нали е полиция!!! Да не би да е Националния отбор по художествена гимнастика. Мен ако питате, малко бие българската полиция - затова всеки ревльо пищи като заклан, когато му ударят два шамара, а останалите сволочи редят сълзи със сополи, правят групички във фейсбук и му пригласят като беквокали.
Биели ги били! Дрисльовци сте всички. Щото малко са ви били.
цитирай
23. анонимен - Мегафоне, тук има доста хора, които пишат против Борисов
18.02.2012 11:42
Къде интелигентно, къде просташки. Нека един от тях се похвали и докаже, че у тях са нахълтали милиционери по тази причина.
цитирай
24. megafon - Да нека
18.02.2012 11:50
да кажат. Но няма какво да кажат. Те даже продължават да вярват, че полицията е била това семейство. И че са бедни, нещастни. Колко прост народ има....
цитирай
25. becksss - Мегафоне,
18.02.2012 11:57
браво бе! Ти откри топлата вода. Откога им казвам, че българите са глупаци в огромната си част, ама не вярват. И ме плюят, обиждат, реват - такива лайна. Хич да не ти пука - не се занимавай с тъпаци! Мен пък много ме кефи, когато покажат по телевизията, че ченгетата са нашамарили някого. Как така все невинни душици се оказват, беееее? Мен защо не е дошъл никой да ме пребие, ами все тях - ангелчетата.
Само бой и ебань требе на тия посерковци!
цитирай
26. анонимен - Оооо..., колко си лооош
18.02.2012 11:59
Аз искам да дойде някой и да ме напляскааа. Бате Бойчу ни го домъкна нарочно, още тогава се подразбираше какво ни чака. За да ти набутат мутра за премиер (тук пак ше намери някой, който ше се опитва да ни внуши, че сами сме си го избрали), не се ли подразбираше, а? Сега вече не и крият. Даже нарочно го правят така, че да се разбере, кой командва в бойковата държава, оставена му по наследство от Тато.
цитирай
27. megafon - Да съгласен съм
18.02.2012 11:59
с теб. Даже сред блогърите има пълни тъпанари. Не виждам как ще се оправим сред толкова много простотия, която царува около нас.
цитирай
28. анонимен - Емии...,как ше се опрайте?
18.02.2012 12:39
megafon написа:
с теб. Даже сред блогърите има пълни тъпанари. Не виждам как ще се оправим сред толкова много простотия, която царува около нас.


Вие, може вече да сте се оправили, ама народа...още дълго ще го “оправят“


цитирай
29. becksss - Мегафоне,
18.02.2012 13:07
megafon написа:
Даже сред блогърите има пълни тъпанари.


90% са тъпунгери тук.
Смело можем да заявим, че ако България е Център на Глупостта, то блог.бг е Точка на Сгъстяване. :)))))
Само погледни коментарите им и ще ти стане ясно.
цитирай
30. анонимен - от Анонимен 16
18.02.2012 14:01
Питаш ме, представителю на МВР, кое е поръчковото в този репортаж?

1. 0:30 - 0:50 - кадри от камерите на Илиянци. Как попадат в журналистите, след като по сведение на полицията са иззети за проверка на случая? - Отговор, сериозна вероятност да са дадени от МВР;

2. 0:58 - 1:00 - неизвестни лица с маски се кълнат че не е имало удари- Въпрос: Кои са тези лица? Отговор - не знаем, нямаме никаква идентификация, като не може да проверим дали точно те са участвалите в акцията: Съмнения, Флоров е разрешил участието на свой служители в телевизионен репортаж при определени условия - репортаж в полза на флоров;

3. 1:04 - Журналистът представя на доктора някакви документи от медицинско изследване (медицинско свидетелство). Въпрос: Как това медицинско свидетелство, което е дадено от пострадалите на МВР, за да разследват случая се оказва в ръцете на журналист. Отговор: Твърде вероятно МВР да му го е дало, за да си направи репортажа (срещу определена цена- репортажа да е в полза на МВР)

4. Кои са хората, които свидетелстват срещу Петър Начков в репортажа. Ако толкова много са знаели къде си държи цигари и т.н., защо полицаите откриват само пет кутии. Въпрос: Сигурен ли си, че не са обвиняеми по-други дела на полицията, като са така на вътре в разпространението на цигари? Като са ги изкара ли пред задния вход къде са цигарите?

Петър Начков може да е всякъкъв, но че Васил Иванов е медийна маша на МВР знаем чудесно и ти и аз Мегафоне.

цитирай
31. megafon - Аз лично, нищо
18.02.2012 14:45
незнам. Само виждам на един видео запис, едни хора как си говорят с други хора. На него още виждам, как никой никого не бие, никой не лежи на земят с часове, никой никого не обижда. Аз това виждам. Явно ти виждаш друго. Проблема мисля, че ти е в централния чип.
цитирай
32. анонимен - Това че вие служителите на МВР рядко виждате нещо е известен факт
18.02.2012 15:04
Това че свестните у нас ги считат с проблеми в централния чип го е казал още Ботев

Това че ти не отговори на нито един от въпросите ми в коментар 31 не говори в твоя полза, нито в полза на репортажа.

За жалост МВР е некадърно и в акците си срещу контрабандистите (освен, ако не наречем 5 кутии без бандерол в "голям контрабандиск (по думите на "Журналиста" Иванов,) успех) и в ПР оречнянията си (както забелязваме в постнатия от теб репортаж).

Другарю Мегафон, разрешете да се оттегля
цитирай
33. megafon - Аз ще ти кажа,
18.02.2012 15:19
това "семейство" е научило за акцията срещу тях и са си покрили далаверите. Знаейки това са ги сготвели. А акция дали е успешна това е съвсем друга тема. Въпроса, е в случая има ли полицейско насилие или няма. И ако няма, защо всички премълчаха истината?
цитирай
34. анонимен - Другарю майор (упс, лапсус!) мегафон
18.02.2012 15:47
полицейско насилие има дори и с този репортаж!

А ако семейството е научило за акцията, това не е проблем на семейството, а на полицията
цитирай
35. bezmitove - Мегафон Катана и останалите подобни защо се правите на ударени?
18.02.2012 16:43
Не разбирате ли че това е фарс, инсценировка?

Ето, аз като вас смятам, че Начкови изобщо не са толкова невинни колкото се опитват да се изкарат. Вероятно са преувеличили за полицейското насилие.
И от тук тръгва фарса. Точно защото са знаели това службите(чегетата бокотиквевистите и подобни) са инсценирали малко по грубо задържане, защото знаят че след него Начкови ще преувеличат. А и защото знаят, че дъщеря им е направила група в интернет против Боко Тиквата. И изведнъж небивал медиен шум. А като знаем как медийния слугинаж на управляващите изпълнява всичките им поръчки, преди още да са си ги помислили, всичко се изяснява.
Така точно като захапят масово въдицата зрителите, и веднага хоп на бял кон се появява Васил Иванов и "разконспирира" случая. И изведнъж много свидетели какви са Начкови.
Така след този фарс дори и да има полицейско насилие, дори и да е срещу честни хора, вече зрителите ще се сещат за Начкови и няма да обръщат такова внимание. Ето тук е голямата измама и манипулация!
На мен ми е интересно Васил Иванов умишлено ли участва в този полицейско-ченгесарски-политически скалъпен фарс, или просто е подведен.
На този етап не мога да си отговоря еднозначно. Но времете ще покаже...
цитирай
36. анонимен - Ееее, ти вече ме вкара в професионалния бридж. Казва се двоен импас
18.02.2012 17:48
bezmitove написа:
Не разбирате ли че това е фарс, инсценировка?

Ето, аз като вас смятам, че Начкови изобщо не са толкова невинни колкото се опитват да се изкарат. Вероятно са преувеличили за полицейското насилие.
И от тук тръгва фарса. Точно защото са знаели това службите(чегетата бокотиквевистите и подобни) са инсценирали малко по грубо задържане, защото знаят че след него Начкови ще преувеличат. А и защото знаят, че дъщеря им е направила група в интернет против Боко Тиквата. И изведнъж небивал медиен шум. А като знаем как медийния слугинаж на управляващите изпълнява всичките им поръчки, преди още да са си ги помислили, всичко се изяснява.
Така точно като захапят масово въдицата зрителите, и веднага хоп на бял кон се появява Васил Иванов и "разконспирира" случая. И изведнъж много свидетели какви са Начкови.
Така след този фарс дори и да има полицейско насилие, дори и да е срещу честни хора, вече зрителите ще се сещат за Начкови и няма да обръщат такова внимание. Ето тук е голямата измама и манипулация!
На мен ми е интересно Васил Иванов умишлено ли участва в този полицейско-ченгесарски-политически скалъпен фарс, или просто е подведен.
На този етап не мога да си отговоря еднозначно. Но времете ще покаже...

:-))))))))))))))))))))))
Виж сега. Валсодар вися на Първа 2 дни с категоричното твърдение, че в неделя, утре ни чака потоп, апокалипсис и ... абе ад под небето. Хайде да изчакаме неделята, пък да видим и тебе с прогнозите. Сега помпам лодката и трупам припаси. :-)))))))
Пропусна и факта, че Васко сам си гръмна къщата, защото е предвидил тази акция на Илиенци и по този начин си е осигурил достоверност на изявата.
Това пропусна в тезата си. А този факт е много шумен. Гърмящ, де.
цитирай
37. bezmitove - Тук не пиша за потоп или Валсодар
18.02.2012 18:07

Та дори и да бил преди време в клуб "Окултизъм" на дир бг.
Не пиша и за нещо, което може да стане ясно за няколко дена.
Васил Иванов не си е гръмнал сам къщата но...
Да опитаме да погледнем през неговата призма. Разкрива престъпления, измами, кражби на едри риби и групировки. Заплашват го, и то доста сериозни...
Знаем за случаи на залети с киселина журналистки, за взривове, вероятно и убийства...
Така вероятно е достигнал до изводите, че без сериозен гръб не може да продължава така без да пострада.
Приема помощта, и вече може да разследва и разкрива престъпления НО...
НО, ей това голямо НО. В един филм казаха поговорката "За да вземеш, трябва да дадеш". Вероятно нещо е дал на тези, които са му гръб...
цитирай
38. анонимен - Ти пишеш за нещо толкова рехаво от към организация и планиране, че нямам думи просто
18.02.2012 19:51
bezmitove написа:

Та дори и да бил преди време в клуб "Окултизъм" на дир бг.
Не пиша и за нещо, което може да стане ясно за няколко дена.
Васил Иванов не си е гръмнал сам къщата но...
Да опитаме да погледнем през неговата призма. Разкрива престъпления, измами, кражби на едри риби и групировки. Заплашват го, и то доста сериозни...
Знаем за случаи на залети с киселина журналистки, за взривове, вероятно и убийства...
Така вероятно е достигнал до изводите, че без сериозен гръб не може да продължава така без да пострада.
Приема помощта, и вече може да разследва и разкрива престъпления НО...
НО, ей това голямо НО. В един филм казаха поговорката "За да вземеш, трябва да дадеш". Вероятно нещо е дал на тези, които са му гръб...

Позволи ми да се занимавам с планиране, а в твоята хипотеза има толкова много критични точки, че се усъмнявам в предложената верига от събития.
Примерно, дори и авторите на кампанията не са огледали мястото добре, защото щяха да видят охранителната камера.
Ако си учил нещо в областта на планирането и прогнозираното, щяха да те научат на нещо важничко: Всеки ефективен план е прост. А всяка критична точка намалява вероятността за осъществяването му с около 30%. Пример ли искаш?
Проста работа. Посочи ми осъществена сделка в България с повече от двама посредника.
И твоята работа е такава.
цитирай
39. bezmitove - Планиране, хипотези, критични точки...
18.02.2012 20:09
На теория и при някои всичко е просто.
Но на практика...
цитирай
40. анонимен - Аз твърдя, че твоята хипотеза е сложна и трудноосъществима. Направо си е забавна, мен да питаш.
18.02.2012 22:18
40. bezmitove - Планиране, хипотези, критични точки...
bezmitove написа:
На теория и при някои всичко е просто.
Но на практика...

цитирай
41. анонимен - xloranphyl,
19.02.2012 08:01
нали не си забравил какво прави жена ти, докато теб те няма? Яко йебем по врачански :)))
цитирай
42. анонимен - за 42. анонимен - xloranphyl,
19.02.2012 09:28
Не беше нужно да показваш, че си тъп и невъзпитан. Това е лична информация.
цитирай
43. анонимен - ?!
19.02.2012 11:58
Катана, ти защо отговаряш вместо него? На лична основа ли го прие? Нямаш основание за такова нещо.
цитирай
44. bezmitove - Катана, този фарс който осъществиха ченгета, управляващи, медии...е сложен и трудноосъществим?
19.02.2012 21:22
Така ли?
Хайде тогава да направиш един прост план, който и да е лесноосъществим със следните изисквания:

1.От ченге, което не иска да се откаже от членство в БКП при деполитизирането на МВР, да направиш мутра.
2.От мутра да го превърнеш в главен секретар на МВР.
3. От пожарникар с чин старши лейтенант да го направиш геееенерал.
4.После да му направиш партия.
5.И после тази партия за отрицателно време да спечели изборите.
6.Ама в същото време да е толкова прост, нагъл и алчен (за да се управлява по-лесно като марионетка на конци), че и бивш министър в национален ефир да каже за него, не просто че е прост, а че е МНОГО ПРОСТ!
7.Да не знае нито един чужд език и да се излага като кифладжия, когато се среща с останалите министър председатели, които се движат сами на срещите на високо равнище, а той да е постоянно с преводач(по възможност преводача да е с мустаци(шегичка) , да се държи за него като малко момченце, което се държи за полата на майка си в голям Мол.
8.Да е толкова прост, че да назначи за министър човек на мутренските му дружки, но този човек да е толкова некомпетентен, прост и алчен, че да не си стои на г.за ами да ламти да става и европейски комисар, и от там, заради въпросните му "качества" да бъде изритан като мръсно коте.
9. Толкова да е прост, че да назначи неориентирана и крайно некомпетентна девойка на толкова важен пост, че тя да разпределя милиарди левове.

Има още доста точки, ама хайде да спра до тук, да не те затруднявам чак толкова.
Та. Каква е твоята хипотеза, за осъществяването на план по тези точки, който да е прост и лесно осъществим?
цитирай
45. zemaria - Капитан Мегафон
20.02.2012 06:08
Този текст може да се напише само от милиционер! Дали човекът е бандит, се доказва не с разкази на комшии, снимани в гръб или маскирани мутри в униформи(БТВ, спорил съм преди години по кой закон мутрите в униформи трябва да са маскирани, оказа се, че няма такъв) а по резултата от работата им, представена като доказателства пред съда. А той, резултатът, е-5 кутии.Представете си, че МВР е частна фирма и вие сте й собственик. И вие плащате разходите по тази операция!? Ще търсите ли отговорност от работниците, или ще плащате още, да ви измъкнат от публичния резил, както правят сега с тези постинги и репортажи.Ако е бил бандит, то резилът е още по голям и тези са за бюрото по труда, За сега-милиционерите са насилници и некадърници-имаме, като резултат от работатаим побой и свидетелство за съдимост и пет кутии цигари,ха,ха
цитирай
46. bogdan12 - Много се забавлявам,
20.02.2012 11:44
когато се дават мнения от хора очевидно далеч от материята, за която коментират.
Ще ви уточня само едно - едно е чули недочули да боравите с понятия от законите, досъдебното и съдебно производство, друго е да разбирате какво означава всяко понятие. Попрочетете преди да изказвате мнения на лаици.
Адимрации за автора и част от коментиращите, които разбират какво пишат.
И не забравяйте, че обективна истина и доказана истина са две различни неща!
цитирай
47. анонимен - Моля
20.02.2012 15:26
низшите чинове да не се изказват!
цитирай
48. анонимен - bogdan12
20.02.2012 17:28
bogdan12 написа:
когато се дават мнения от хора очевидно далеч от материята, за която коментират.
Ще ви уточня само едно - едно е чули недочули да боравите с понятия от законите, досъдебното и съдебно производство, друго е да разбирате какво означава всяко понятие. Попрочетете преди да изказвате мнения на лаици.
Адимрации за автора и част от коментиращите, които разбират какво пишат.
И не забравяйте, че обективна истина и доказана истина са две различни неща!



Другарю милиционер, разкажете на наз непросветените, каква е разликата между обективната и доказаната истина, защото формалната логита ни води до извода, че за вас обективна е недоказаната истина
цитирай
49. анонимен - Незнам
20.02.2012 21:13
какво има да се доказва, при условие че има видео записи?
цитирай
50. bogdan12 - Ха?!? 48
20.02.2012 22:36
Да ви отварям очите? Милиционер не съм, но вие сте неинформирани!
Който търси знание ще го намери-помъчете се малко!
цитирай
51. анонимен - Хм
20.02.2012 23:47
bogdan12 написа:
Да ви отварям очите? Милиционер не съм, но вие сте неинформирани!
Който търси знание ще го намери-помъчете се малко!


На туй му се вика хитра милиционерска тактика - обвинение баз посочване на нито едно доказателство. Разбирай, каквото искаш каквото искаш! Това му се вика милиционеро-цецова обективна истина (разбирай, не доказана)
цитирай
52. megafon - Какво доказателство
21.02.2012 09:38
трябва да се посочи? В САЩ тези хора щяха отдавна да са осъдени, в България ги коментираме въпреки видео записите.
цитирай
53. анонимен - Кои хора щяха да бъдат осъдени в САЩ?
21.02.2012 10:04
megafon написа:
трябва да се посочи? В САЩ тези хора щяха отдавна да са осъдени, в България ги коментираме въпреки видео записите.



Без доказателства ли щяха да бъдат осъдени? С пет кутий цигари ли щяха да бъдат осъдени? Какво показват видеозаписите; Че не са бити, ли? А от къде тези "дребни" дребни наранявания в изкопаното по доста съмнителен начин медицинско свидетелство размахвано от "журналиста" Иванов?; Необходимо ли е дори и "само" четирима полицаи да арестуват семейство от дебеличък мъж надхвърлящ 50-те, още по-пухкавата му съпруга и дъщеря ми? Дали в САЩ нямаше да се образува дело по въпроса, как доказателства по дело изтичат в ръцете на журналист?

Другарю милиционер, правото е сложна материя, не е за прости хора
цитирай
54. анонимен - А по въпроса, кои доказателства трябва да посочи
21.02.2012 10:09
megafon написа:
трябва да се посочи? В САЩ тези хора щяха отдавна да са осъдени, в България ги коментираме въпреки видео записите.


Въпросът ми бе насочен към bogdan12 относно обвинението в неинформираност и най-вече по повод странното деление, което прави на обективна и доказана истина. Това е абсурд, нали разбирате господа от сектор "Връзки с обществеността" към МВР?
цитирай
55. bogdan12 - Обективна истина -
21.02.2012 10:53
това, което с е случило в даден казус! Доказана истина -това, което можеш да докажеш, че се е случило!
Не е мое правило, не ги деля аз - основен принцип е при разследване.
Доста често е трудно да се намерят ДОСТАТЪЧНО доказателства за извършено престъпление, за да може да има и присъда.
Та идеята ми беше /жалко, че все трябва да обяснявам и не ме разбират хората/, че при "обвинение" в полицейско насилие е хубаво да има и доказателства. И то има, но в обратната посока! А "Който припише престъпление на другиго се наказва за клевета" /Наказателен кодекс/.
цитирай
56. анонимен - bogdan12, другарю
21.02.2012 12:05
в правото няма истина различна от доказаната; в противен случай вашия баш-шеф Цвъчко, може да бие всеки от нас, тъй като, въпреки че не е доказал нищо, звездите му го говорят, че сме обективно виновни!

След като често е доста трудно да се намерят ДОСТАТЪЧНО доказателства за извършено престъпление това може да значи само едно нещо в правото - НЯМА извършено престъпление; а ако твърдиш, че такова има и въпреки това няма доказателства, това може да значи също само едно - разследващите са НЕКАДЪРНИ.

За полицейското насилие мисля има достатъчно доказателства поне да се започне разследване; 4 маскирани нападат семейство; разбиват им къщата; крещят и заплашват; Васил Иванов прави репортаж със съдействие на пресцентъра на МВР - бих казал, че има продължаващо насилие (насилието не е само бой, и това най-добре го знаете вие, г-да милиционери).

А колкото до клеветата, която така красиво цитирате, другарю, ще ви попитам само един въпрос: Кой е този "другиго", комуто семейството е приписало престъпление?
Че те дори и да искат не могат да наклаветят някой, тъй като всеизвестна българска практика е, скъпите ни биячи от НСБОП да не носят каквито и да е опознавателни знаци (поради, което е решил да съди държавата по чл. 3 или - не дай Боже - по чл. 2 от ЕКЗПЧ е успял; защото, по същата причина, любимата ни Татковина никога не успява да проведе ефективно разследване за твърдяно полицейско насилие).
Клеветата не може да бъде абстрактна, другари от пресцентъра; тя винаги е срещу конкретно лице (или лица). Клевета например може да се окаже този репортаж на "журналиста" Иванов, защото тук, приписани престъпления - бол; и хич не съм убеден, че "Журналиста" способен да ги докаже до едно в съд.

Рапорт даден, другари от пресцентъра.
Разрешете да напусна!
цитирай
57. bogdan12 - и иронията няма да ти помогне като ти издишат аргументите...
21.02.2012 13:28
Хората казват, че в спора се ражда истината, но уви, когато пристрастието пречи да се мисли, дори и спор и доказателства не помагат. Съжалявам , но не ми се "чеше" езика за нищо.
цитирай
58. анонимен - Хаде сега иронията ми била виновна
21.02.2012 15:36
срещу милиционерите,брат, освен с ирония с нищо не можеш да се пребориш
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2564424
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930