Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2013 09:48 - Дружно да си почешим орехчата с Орехарски
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 11016 Коментари: 10 Гласове:
16

Последна промяна: 31.05.2013 11:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАБИНЕТЪТ "ОРЕШАРСКИ"
image




и самият министър - председател


Прави ли ви впечатление, че докато се обсъждат важни неща за развитието на държавата и нейният народ, бъдещият премиер си чеши орехчетата. Предполагам, че на всеки му е ясно, колко го инетересува тази тема и колко му пука за народа. Та какво викате Бойко бил пожарникарчето, мутрата. Да сте го видяли да си чеши орехчетата при важни държавнически въпроси? Не. Сега да ви е честито, не само, че ще дигаме седянката, ами ще си чешим дружно орехчетата, за да играем джобен тенис. Ашколсун Ефенди Орешарски, пардон Орехарски....

p.s. Моят съвет към г-н Орехарски е мийте ги тез топки бе гос`дине, мийте ги, че почне да смърди, не само да сърби......



Гласувай:
19


Вълнообразно


1. tutankhamon661 - megafon
31.05.2013 10:12

Според мен показва "през кое му е" за народа.

цитирай
2. bogdan12 - Предполагам, че на всеки му е ясно, колко го инетересува тази тема и колко му пука за народа.
31.05.2013 10:25
Няма какво да се обсъжда, то тези теми не само са му ясни, но и му е казано какво да прави. Кой каквото и да говори - пътя му е написан и мишката само пъпли. Очаквате мисъл и дискусия? Ха ха ха.
цитирай
3. megafon - На видео записа може да се види
31.05.2013 10:44
bogdan12 написа:
Няма какво да се обсъжда, то тези теми не само са му ясни, но и му е казано какво да прави. Кой каквото и да говори - пътя му е написан и мишката само пъпли. Очаквате мисъл и дискусия? Ха ха ха.

много ясно, че той тялом е там, но духом е някъде другаде.....
цитирай
4. georgimarinov - мегапедал, аз пък викам да си навреш орехчетата на орехарски в десятката и докато се кефъш на аналното си удоволствие прочети това, белким ти се стегне халката
31.05.2013 22:20
Документи за полетите на Бойко Борисов били унищожени

Писмени заявки за полетите на бившия премиер Бойко Борисов са унищожени. Това стана ясно от отговор на журналистическо запитване на bTV до Министерския съвет. "Авиоотряд 28", стана известен по времето на Бойко Борисов с това, че освен за държавни цели, се ползваше и за задоволяване на футболните прищевки на премиера, като превози отборите на "Витоша" (Бистрица) и "Чавдар" (Етро поле) до Варна за приятелски мач помежду им.
Според получения отговор поисканите заявки за пътувания на премиера, свързани с полети на "Авиоотряд 28", имали координационен характер. В голям процент те не съответствали на изпълнените задания поради технически причини или внезапно настъпили обстоятелства. Затова в Министерския съвет гледат на тях като на обмяна на вътрешна информация между логистичните звена (Протокола на МС и "Авиоотряд 28"). Поради това те не се извеждали с изходящ номер от Деловодството на Министерския съвет. "Няма практика да се архивират и съхраняват в Протокола или останалите служби", пише в отговора на запитването. Отговорът e получен, чак след като репортерът от bTV Константин Караджов спечели дело срещу мълчалив отказ да му бъде предоставена информация за полетите на бившия премиер с държавния "Авиоотряд". Отговорът е съставен по време на служебното правителство, но е подписан от бившия съветник и пресаташе на Бойко Борисов - Николай Боев. От 29 май Боев вече не работи в Министерския съвет.
Според юристи фактът, че писмените заявки до "Авиоотряд 28" не се архивират и пазят в Министерския съвет, е признание за нарушение на закона и дори престъпление. "Унищожаването на документи не по установения ред всъщност представлява престъпление по Наказателния кодекс", заяви адвокатът от "Програма достъп до информация" Александър Кашъмов.
"Другата възможност и другата вероятност е този отговор да представлява една лъжа и да не е вярно, че в МС не се съхраняват такива документи, такива заявки. Това обаче също е престъпление, тъй като тогава отговорът по достъп до информация представлява документ с невярно съдържание."
Кашъмов добави, че в 13-годишната практика по прилагане на Закона за достъп до обществена информация това е един от най-странните отговори, които е виждал. По думите му не може никакво листче, което съществува в администрацията, да се унищожи просто така, а в случая с "Авиоотряд 28" самият устройствен правилник за дейността му ясно предвижда, че полетите се осъществяват с писмени заявки.
От телевизията съобщават, че са изпратили допълнителни въпроси до Министерския съвет. От отговорите, които трябва да бъдат получени в 14-дневен срок, ще стане ясно дали има основание за сезиране на прокуратурата. Според правилника за дейността на "Авиоотряд 28" писмените заявки би трябвало да съдържат данни за пътниците и товарите, летищата или площадките за излизане и кацане, разписанието на полета и данни за евентуалния въздушен ескорт.
Практиката на "Авиоотряд 28" е да отказва да прави справки за полетите, като се позовава на задължението си да предоставя съществуващи документи, а не да изготвя нови за целите на достъпа до обществена информация. Две поредни искания за достъп до първичните документи обаче получиха мълчалив отказ от Министерския съвет.
Чиновниците дадоха отговор, след като Административен съд София-град ги задължи със свое решение. Съдията прецени, че няма основание информацията да не бъде предоставена. След спечелването на делото служебният премиер Марин Райков поиска отсрочка. "Естествено чувам силни гласове за това, че едва ли представлява обществен интерес маршрута на движение на бившия министър-председател и дали е подходящо ние да даваме информация за маршрута на неговите придвижвания", заяви тогава Райков.
цитирай
5. bringo - Орешарска баклава
01.06.2013 00:52
Пламен Орешарски се изгаври с учителите по време на стачката, като беше финансов министър. По време на преговорите в министерството, Орешарски шушнеше на едното ухо на Даниел Вълчев (тогавашен министър на образованието): "Ще разваляме ли седянката?" Това се записа със скрита камера, а учителите останаха предадени. Сега се подготвя същото нещо!

Орешакът да бере орехи на село и да ги чисти, за друго не го бива!
цитирай
6. apostapostoloff - Виновен за всичко това е
01.06.2013 04:42
Костов!
цитирай
7. yotovava - Корав е българинът,
01.06.2013 07:38
споко!
ТРИ ИМПЕРИИ СМЕ СРИНАЛИ.
И на тия ще дойде редът.
цитирай
8. megafon - Костов е виновен затова, че разби
01.06.2013 10:57
apostapostoloff написа:
Костов!

дясното пространство и остави ГЕРБ без алтернатива.
цитирай
9. megafon - Само, че човешкият живот
01.06.2013 10:58
yotovava написа:
споко!
ТРИ ИМПЕРИИ СМЕ СРИНАЛИ.
И на тия ще дойде редът.

си върви..............
цитирай
10. zaw12929 - споко! ТРИ ИМПЕРИИ СМЕ СРИНАЛИ. И ...
04.06.2013 21:10
megafon написа:
yotovava написа:
споко!
ТРИ ИМПЕРИИ СМЕ СРИНАЛИ.
И на тия ще дойде редът.

си върви..............


почесахте ли си дупетата глупаци..., щом мутрите са ви на сърце ... продължавайте към подземията
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552683
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031