Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2015 11:23 - Защо Америка е със статут на държава номер 1? - 1ва част
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 3618 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 17.09.2015 13:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Тук в тази тема ще изложа моята теория, защо Америка е държава номер 1 в света и поне в близките 10 години не виждам някоя друга да успея да е задмине. Идеята на темата ми е на възхвалявам политиката на Америка, а да направя един анализ на това, което очаква за напред ЕС.

Америка накратко е държавата в света с най-силната валута и едновременно с това, тя и още няколко държави са облагодетелствани да печатят долари, които по правило трябва да бъдат обезпечени. Не това искам да разгледам, а силата на тяхната външна политика и способността им да си прокарват много успешно националните си интереси.

 Още с идватено на власт Бил Клинтън, Америка отбелязва най-големия си връх в икономическотото си развитие. Той почти успява да удвои минималното заплащане на труд на час и да проведе две много важни стратегически войни. Първата е в Ирак чрез, която САЩ от най-големият вносител на петрол се превърна в най-големият износител. Втората е чисто геополитическа война на Балканите с цел да се подкопаят устоите на Европа като се създаде още една ислямска държава Косово. Днес вече видяно от призмата на историята мога да кажа, че това беше грешка, включително и САЩ го признаха като такава. Резултат от тази война в Косово е, че САЩ успешно успяха да инфилтрират в Европа цели престъпни организации, чийто основи са точно тази малка република. Нещо повече от Косово към Европа са заминали над 100 хил. косовари, а всички те подкопават демокрацията на стара Европа. Това лично за мен е подривна дейност, залагане на тихи етнически бомби, които по всяко време може да гръмнат. Подобна ситуация имаме във Франция.

 

Войната в Либия беше ход на Франция с цел да се прикрият машинациите на Саркози, но САЩ отново успяха далновидно да се възползват. Подкрепиха Франция, успяха да изгонят другите чужди инвеститори от Либия, за да може да влезнат те отново. Кой пострада от случката? Европа! Как? Европа се напълни с имигранти от Либия, а европейските компании загубиха своите финансови позиции. Договорите за добив от европейски компании се прехвърлиха на изцяло американски или смесени дружества.

 

Защо беше войната в Афганистан?  Нали никой не си мисли, че САЩ са отишли да освобождават афганистанския народ от талибаните. Ако е така, да спре да чете до тук! За да контролират пътят на опиума. От както САЩ са там, опиумът в Афганистан е нараснал многократно пъти и 2014 година е рекордна за производството.  Много странно нали?

Войната в Ирак беше с основна цел Америка от вносител номер 1 в света на петролни продукти се превърна в износител 1. И до ден днешен никой не може да отговори на въпроса къде изчезна милиарди барели с нефт. Ясно е, че бяха откраднати. И какво се случи в Ирак? САЩ го унищожиха и отново американските фирми имат най-хубавите договори за възстановяването на Ирак.

Това е положението колониалните американски интереси се простират в и извън земното кълбо.

Войната в Косово постави началото на американските интереси в Европа, дестабилизирайки последното руско царство на Балканите – Сърбия. Всички помним и знаем, че Сърбия беше канена няколко пъти по времето на Милошевич да стане член на ЕС и НАТО. Но те категорично заявиха, че няма смисъл от такова членство, защото не се виждат заплашени. И изведнъж от нищото се зароди конфликта в Косово с основен инициатор САЩ подкрепени финансово и политически, успяха да извоюват правото си на съществуване. Петнадесет години по-късно в Косово живеят с 150 хил. косовари по-малко, защото отидоха да живеят в Западна Европа. Мафията на Балканите се ръководи именно от тази малка република . Нали не мислите, че всички тези събития са създадени случайно? По-този начин създават вътрешни проблеми на Балканите, с които после ние трябва самостоятелно да разрешаваме.  Това са канали за оръжия, дрога, синтетика, точене на пари и т.н.  Съответно тази мафия се разпростира на Балканите, после Западна Европа и т.н.

Изобщо уникална е американската външна политика. Страхотно силна и богата, защо без финансова подкрепа никога не биха могли да предизвикат такива последователни поредици от военни конфликти с огромно значение.  Единствено САЩ може да разпали толкова много конфликти по света, без да гръмне нито една нейна пушка. 

 Някои хора биха си задали въпроса, защо и е да го прави? Отговорът е много прост, за да запази статута си на водеща икономика по-света и държава с най-голямо геополитическо влияние . Това е. Всичко се прави за пари и власт, власт и пари.  В следващата тема ще разгледаме конфликтът с Украйна и Сирия, защото те са в основата са си един и същи проблем – намаляване на политическото влияние на Русия, вкарването и в международна и икономическа изолация и евентуално разпадането и като държава!




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. vmir - Махаленските анализи са едно, а масите за преговори с фактите и условията на договорите - друго.
18.09.2015 08:36
С обяснения за подпийнали мужици, САЩ не 10 години, а 10 века няма да бъдат достигнати.
цитирай
2. ramone - ...
18.09.2015 10:42
Виж, всички тия конспиративни теории са кога забавни, кога не толкова. Характерно е за тях, че обикновено комбинират общоизвестни факти с други, чиято достоверност е меко казана съмнителна. Твоя анализ не прави изключение.
Веднага давам пример - казваш че, откак САЩ са в Афганистан, производството на опиум е нараснало "...многократно пъти, а 2014 е рекордна за производството. Много странно нали?"
А, сега ще стане още по-странно!
Работата е там, че това съм го чувал преди повече от 8 години (точно, че предната година е рекордна - ще да е била 2006 значи). Там този "аргумент" беше подсилен с това, че през управлението на талибаните, производството на опиум е било напълно спряно!! Което е била конкретната причина САЩ да нахлуят.
Беше по тв Скат, даже помня и кой точно го каза.
Е, добре - оставяме чисто времевата разлика. Обаче, можеш ли да ми отговориш къде е публикувана статистиката за производството на опиум в Афганистан? Възможно ли е въобще да има такава статистика? Ако има, дай линк, моля!
И това го обаче го оставяме.
Веднага обаче ти давам жокер - критерий, по който можем да разберем, дали наистина производството на опиум (в Афганистан примерно) се е увеличило - пазарната цена на хероина (това вече е проверимо).
Т.е. ако цената на хероина е паднала - значи наистина отнякъде притокът на изходна суровина се е увеличил (евентуално от Афганистан).
Е, въпроса ми е - паднала ли е цената на хероина на пазара на дребно? Ако имаш данни - дай ги!
После казваш, че целта на Щатите била "...да контролират пътя на опиума."
Къде е пътят на опиума?
Какво имам предвид?
Ако нямаш отговорите на всички тия въпроси (надявам се да имаш), цялата ти теза просто отива на кино.
Решил си да правиш анализ - няма лошо. Само че, и в тая работа си има правила, изисква се някакво базово ниво знания. Препоръчвам ти Кант за начало (Логика).
цитирай
3. megafon - Разбира се, учудвам се
19.09.2015 01:52
как млади хора са толкова слепи. Хайде VMIR е промит, а ми вие?
https://www.unodc/documents/crop-monitoring/Afghanistan/Afghan-opium-survey-2014.pdf
цитирай
4. kvg55 - Предполагам, че под Америка имате ...
28.09.2015 22:31
Предполагам, че под Америка имате предвид САЩ,
защото има разлика между двете понятия, защото
държава Америка няма ("Америка е държава номер 1").
Us-американците, типично по us-американски, тоест просташки си
присвояват името на един континент.
САЩ може и да са били "държава №1", някъде допреди 1-2 години.
Откакто Путин ги убеди да не бомбардират Сирия, първенството им
помръкна и западна. Днес от високата трибуна на ООН беше официално
обяснено на целия свят, че САЩ не са това, което си мислят, че са,
тоест не са изключителни. Това за общият им статут в света.
Като икономическа сила срещат конкуренцията на Китай.
Като технологична сила ще запазят лидерството си по-дълго време.
Но не могат да бъдат политически водач на човечеството, защото са
егоисти, не зачитат други интереси, освен собствените си, не предлагат
взаимноизгодни решения на световните проблеми, което правят
Русия, Китай и БРИКС.
цитирай
5. megafon - До 4
05.10.2015 14:10
Точно това имам предвид.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2553228
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031