Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2015 10:13 - Хелоуин мастър - Волен е полицай, заключен в тялото на депутат
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 1857 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 28.10.2015 15:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ХЕЛОУИН, нищо че е комерсиализиран келтски култ, сякаш е замислен и създаден в чест на Волен Сидеров. Цялата символика на древния празник е заквасена и замесена с характерните особености на белокосия националист: плашещите черни дрехи, задгробната бледност, имитацията на вещерско сборище, обикалянето от врата на врата, рециталите, заплахата, че ако не получи бонбони, ще изиграе номер, запалената тиква... Кой, ако не Сидеров, е достоен да бъде поздравен на този ден! Неговото изпълнение е толкова внушително, че засенчва дори Чуколов, персоналния асистент, който иначе полага огромно старание, но не му достига артистичност.

Най-фрапиращото е, че със своята пътуваща трупа Волен е първият човек по нашите земи, постигнал 3% политически рейтинг и 100% телевизионен. Трудно е да се прецени дали феноменът се дължи на стриктното придържане към хелоуинския обичай, или на личния принос, който лидерът на „Атака“ добавя към култа.

Нахлуванията под измислен и хиперболизиран претекст например са негова запазена марка още от 2007 г., когато, съпровождан от обичайните петдесетина разгневени мъже, щурмува редакциите на „24 часа“ и „168 часа“ с размаха на десанта в Нормандия. Крещяха се заповеди, плашеха се секретарки, маршируваше се по дългите коридори и се подвикваше на репортери и редактори. Обяснението за данданията звучеше така: „Аз и няколко депутати от „Атака“ занесохме писмо на главния редактор на в.„168 часа“, с което искаме извинение и опровержение на твърденията в днешния брой на вестника, че партията ни се финансира от ДПС.“ Толкова енергия заради едно писмо, какво ли щеше да стане, ако беше тръгнал да ни праща колет?

Ролята на разследващ полицай е безспорно силен принос към символиката на Хелоуин. Независимо от жанра на отделния спектакъл, отключващият мотив на главния герой абсолютно винаги е преследването на злосторници и сблъсъкът със световната конспирация. През 2006 г. след лека катастрофа на магистрала „Тракия“ Сидеров заявява, че е направен опит за атентат срещу него, заемайки се лично да накаже „терористите“. Миналата година след поредното крещене и блъскане на женица в самолет на път за Варна от „Атака“ направиха стъписващото заключение, че 30-годишният младеж, скочил да защити дамата, е „агент на електрическата мафия, нарочно президвикал скандала“. Нещо повече, според компанията на Волен госпожата и въпросният човек нарочно се качили на борда, понеже знаели, че делегацията ще е там, за да провокират и предизвикват Хелоуин мастъра. Тези дни той добави още един разтърсващ аргумент по случая - френското аташе Стефани Дюмортие му отключила гнева с думите:

Fuck yourself

Защо, по дяволите, не го е казала на френски?

Номер едно от серията „нечувани версии“ безспорно е последното му изказване след крошето пред НАТФИЗ: „Всъщност беше направен опит да бъда убит. Този, който ме удари, беше полицай и заради него ми правиха операция.“

Е, понякога пърформънсите се провалят, то е нормално, дори Джордж Клуни невинаги е номер едно в боксофиса.

През 2013-а Сидеров беше принуден да си плати сметката в брюкселски ресторант, защото нямаше начин да замаже с вещерски номер напива: нето и трошенето на инвентар. През 2010-а стигна чак до извинение за поведението си в самолет на „Луфтханза“, въображението му леко издиша и не успя да измисли престъпник. Ама то човек не може да е всеки път във форма. Онзи ден нападателят му от „Раковски“ го издъни, ама пак Волен си е виновен - толкова пък не можа да намери някой случаен човечец да му разкървави скулата, ами качи на сцената доказан националист, последовател на Расате.

Най-новият щрих към хелоуинските постановки обаче е сюжетната линия „следи от наркотици“. Открива ги в клек- шоп, търси ги из аудиториите на театралната академия, като обучена овчарка души центъра на София.

Внушението е, че ако той лично не ги намери, няма кой. С хъса на инспектор Мегре, но с категоричността на Батман навира снимки под носовете на студенти и гръмогласно пита: „Кой е този?“.

Медиите търсят разумно обяснение, разпитват доктори и дори здравния министър за диагнозата на Сидеров, без дори да подозират, че са изправени пред случай на подменена самоличност - личност, чиято същност отчаяно крещи, че иска да е полицай, а вместо това е затворена в тялото на депутат. Страдание, не по- малко от това на женски дух, окован в мъжка снага - хиляди подобни случаи са познати по света.

Не е чак толкова лошо, че се е спрял на Хелоуин, щеше да бъде ужасно, ако беше избрал например Сирни Заговезни. В уикипедия се казва, че на този български празник „всеки ерген изстрелва с примитивно направен лък запалена стрела в двора на момата, която харесва.“ Интерпретацията на Волен би била шок за нация¬та, вероятно нещо средно между Робин Худ и Орландо Блум, но едва ли ще изглежда добре с коса до кръста. Вещерската драматургия по му отива. Нали?

 Автор Диляна Гогова
Препечатано от днешния брой на „24 часа“ 28.11.2015




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552861
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031