Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2021 17:25 - Херо Мустафа - новият месия на България или поредната манипулация на САЩ?
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 8273 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Повече от години не съм писал политически статии и да правя политически обзор на геополитиката на Европа, не защото спрях да се интересувам, а установих, че българина и до ден днешен не може да направи точен анализ на нещата около него.

Защо според мен ли?  Може би, защото е невежа, тъп и ограничен? И това не е според мен причината. В днешно време, а и от как свят светува геополитиката е като шахматна дъска. Ти играеш дебютен ход с белите е2-е4, а отговора на черните е е7 – е5. Първите 15-20 хода в шаха отдавна са разиграни като комбинация. С други думи съвременната геополитика е като пъзел, който трябва да бъде изключително правилно подреден, за да се получи точната картина. И когато не разполагаш с детайлна информация, ти не можеш да подредиш пъзела. Но да се върнем темата за американският посланик – Херо Мустафа. И защо България изведнъж стана интересна на Америка?

От началото на прехода, Америка винаги се интересувала от България в чисто политически план, но въпросът е защо? Защото американците са спасители, може би добрите самаряни? Не, нищо подобно, просто си следват техните политически интереси. Какви са те обаче? Защо ние отново сме в тяхното полезрение? Преди няколко седмици, американският посланик реши да „избухне“ в България със закона Магнитски. Поредният сеир за народа, а обикновеният българин си помисли, че американците ще го спасяват от наглите олигарси в страната, които от началото на прехода безчинстват и деребействат. Всъщност, не това ги интересуват американците. Тези олигарси си бяха недосегаеми и си действаха както си искаха и продължават да го правят изпод носа на американците до момента, в който не се намери американският посланик. На пресконференцията, тя реши да обяви три знакови фигури за българският преход, на които да бъдат наложени санкции. Аз пък се чудя и питам, защо 30 години след началото на прехода се случва това, а не се случи едно десетилетие много по-рано? Защо чак сега? Къде се крие разколничеството? Първата фигура на господин Божков тя си е известна от сума ти години с какво се занимава в България, как го прави, но Божков никога не търсен и издирван в Европа, както се казва „парите не миришат“. Няма значение как са придобити, щом лицето си плаща данъците на наша територия и извършва почтена дейност.

Подобна е схемата с господин ти Пеевски, който от най-младият министър в управлението на Симеон Сакс-Кобурготски се превръща в най-големият крупен бизнесмен на България за близо две десетилетия, а трето лице е по-малко известно, но той е от приближените на Божков. И да се върнем отново на темата, какво точно се случи на 2ри юни? Защо Америка реши да действа отново пряко да се намеси във вътрешната политика на България, която по конституция е независима и никоя държава няма право да се меси по този начин. Лично според мен просто интересите на САЩ съвпаднаха с интересите на българският народ, че тази хунта трябва да бъде ликвидирана? Ще го направят ли обаче американците? Моето лично мнение е, че не просто искат да ги „наведат“ определени хора от политическите среди и да бъдат държани на каишка от американците „принципа на моркова и тоягата“, но в случая нещата ще бъдат така: ние знаем какво сте направили и как сте окрали българският народ, имаме доказателства, имаме факти, но ще ви дадем шанс да си спасите задниците ако правите това, което ние искаме от вас”. Защо смятам така ли? Първо ако на янките им пукаше за България те веднага можеха да принудат ОАЕ с едно телефонно обаждане и веднага в България щяха да бъдат екстрадирани Божков, Пеевски и всички останали или най-малкото самите можеха да ги задържат. Но, нали не си мислите, че тези хора са прости? Тези хора не са извършили престъпление ако са извършили изобщо на територия извън пределите на България. С други думи САЩ нямат никакво основание да се намеси в „полза на българина и да ликвидира тези олигарси, които го душат в продължение на десетилетия“. Единственото нещо, което могат да направят и пак ако имат политически интерес и изгода „никой не прави на никой нищо му даром без да извлече дивиденти“ е да съберат доказателствен материал, който да бъде предаден на българската прокуратура и съответно да им бъде повдигнати обвинения и да бъдат осъдени. Дали са събрали тази информация американското разузнаване? Ако питате мен, да. Дали ще я предадат обаче, не, не мисля. Да, допуснем за минута, че живеем в идеален свят и те я предадат тази информация? Какво би се случило? Ще бъдат обвинени, парите конфискувани, предприятията продадени на трети лица. Супер. Идеално ще си каже българина, има възмездие? Защо, обаче да го направят това като мога да ги държа в подчинение? Янките ще са кукловода, а те ще са марионетките. Това иска и Херо Мустафа и респективно американските политически интереси. И защо решиха да се намесят чак сега?

Ще си позволя да направя едно лирическо отклонение. Как работи едно разузнаване и какво му е идеята?

Първо в света има няколко разузнавания, които са почти перфектни, някога българското се нареждаше в топ 10, ние отдавна сме извън тази листа. В момента най-доброто разузнаване имат САЩ, РУСИЯ, КИТАЙ, ГЕРМАНИЯ И АНГЛИЯ. Това са държавите, който душат навсякъде информация, просто си я събират и си я трупат и когато дойде момента, тя може да бъде „изтъргувана за определени политически интереси“. Никога, обаче тази информация не трябва да става достояние на никой, че някой изобщо я събира. Точка по тази тема. Американското разузнаване като едно от водещото в съвременният свят основната му цел е да „души навсякъде по света“. Абсолютно навсякъде без ограничения. Събира информация, трупа, анализира, правят се изводите и ако се наложи някога във времето се действа там където американските интереси се пресичат, през другото време просто си я складират. Ние живеем в свят, който се управлява от информацията, този който я притежава ще управлява света. Просто и елементарно. И да се върнем на трите знакови фигури за България? Нима, някой си мисли и може да допусне, че тези хора не са били обект на американското разузнаване? Не, разбира се. Аз съм убеден, че тези хора още с натрупването си на първите милиони са обект на разузнаване под всякаква форма – подслушване на всякакви комуникации, банкови сметки, парични трансфери, всевъзможни активи, които те притежават, взаимно свързани лица и т.н.

Но, защо сега? Защо, точно сега реши Херо Мустафа да се намеси и кой е водещият политик? Може би, Бойко Борисов? Може би, Ахмед Доган или Румен Радев? Кой от тримата или и тримата? Или думам ти дъще, сещай се снахо. Може би, ние никога няма да разберем, защото такава политика няма практика да се води открито и честно. Тя винаги се води подмолно. Там където стъпиха САЩ – Либия, Иран, Сирия и Афганистан след тях остана потоп, но те си изпълниха техните си цели. Те никога не отидоха там да помогнат на съответните народи, те бяха там заради техните имперски цели – къде да се противопоставят на Русия, къде на Турция и т.н., не това е тема на сегашният политически анализ.

За да отговорим на въпроса, защо Херо Мустафа реши да се намеси, ние трябва да анализираме малко от по-далече.  Америка има интереси на Балканите, не заради България, Румъния, Сърбия, а заради Русия. Преди известно време, САЩ решиха, че трябва да изградят база на НАТО  (разбирай, която ще се ръководи от САЩ директно) в Румъния, но се установи, че тамошният релеф не е толкова подходящ, колкото в България. Да не забравяме, че ние си имаме военна база Атия, която предлага директна връзка по въздух с Русия и ако там се разположи малко военна техника, може да се следи непрекъснато какво прави Русия, какви военни учения правят, което е безценно като информация. Каква беше идеята на английският кораб „Дифендър“ да провокира Русия? Събиране на безценна разузнавателна информация и изготвяне на провокация в присъствието на журналист на БиБиСи на кораба. Каква информация им даде със сигурност няма как да разберем, защото ние не знаем каква техника на кораба има освен официалната информация, но за целта на тази мисия, кораба може да бъде преоборудван с нова секретна апаратура и т.н. Какво разбраха обаче англичаните? Първо, те твърдо заявиха, че не признават тази морска граница на Русия, и че за тях това е територия на Украйна. Идеално, обаче дали украинците мислят така? Очевидно не, защото ако беше така, английският кораб щеше да бъде съпровождан от украински кораби, които в случая нямаше. С навлизането на руска територия разбраха, позициите на Русия, откъде излитат техните самолети, корабите откъде тръгват, времето им за реакция, как се движат, каква формация, каква техника са използвали в момента, пуснали са РЕБ и още куп неща, които нито са известни на мен, нито на някой друг освен на английското и американското разузнаване. Другото, което стана известно на по-късен етап е, че английският кораб е работил в съучастие с американски разузнавателен самолет Боинг RC 135 с номер на полета 63/9792, какво има него като апаратура можем само да гадаем, но със сигурност знаем, че е последна дума на разузнавателната техника. И точно тук се крие крайъгълният камък, България стана изключително важна в прокарването на американската геополитика във „възпирането на Русия“ и забиване на прът в приятелството й с Китай, което според мое мнение едва ли ще се случи. И сега изведнъж България стана важна за Америка? Nonsense. Не, просто Америка видя, че може да използва въпросните лица и чрез тях да наведе българската политическа класа и да започне да обслужва техните интереси. Това е. Пресечена точка. Ние ще ударим вашите олигарси, които обслужват цялата политическа класа на България, защото всичките са едно цяло, те са едни и същи, просто някой се кланят само на Русия, други на Европа и САЩ, треси на Русия, САЩ и Европа. Ако янките искаха доброто на България и мислеха безкористно за Българският народ щяха да направят съвсем други неща: те можеха да се намесят много по-рано и съответно да елиминират тези корупционни практики, които съществуват в България от началото на прехода. Просто и елементарно, дори можеха да ни продадат самолетите Ф16 на цени по-ниски отколкото ние ги купихме. Нали не си мислите, че не са платили комисионна? Естествено, че се платили и българският политически елит се е облажил и едновременно с това, са изпаднали в тяхна зависимост, но пък народопсихологията на българина е „задника да му е на топло и търбуха да му е пълен, а той цял живот си е свикнал на някой да се кланя.“ Парите не миришат!

И в заключение да обобщим защо се намеси Херо Мустафа? Първо да имитира загриженост за българският народ и съпричастност като поредната месия. Второ да размаха пръст и да каже „ние знаем какви ги вършите и сега лекичко ще ви настъпим“. Трето да хвърлят прах в очите на народа, че ще дойде видовден. И на последно място, но първо по-значимо е спешно ни трябва място, където тайно да си разположим американската разузнавателна апаратура, за да следим какви ги вършат Русия пък и от тук много по-лесно се извършват провокации. Така България се превръща в плацдарм за едни бъдещи военни конфликти, а този конфликт ще се случи дали след 20 години, след 40 години ще се случи и той е неизбежен, въпросът е ние да не бъдем свидетели и бъдещите поколения, ако може все пак да се отложи във времето напред едни 100 години ще е идеално. Русия твърдо заяви, че не се плаши от военен конфликт и не им пука, Путин твърдо заяви, че при следващата провокация и нарушаване на тяхната морска граница, ще потопят съответният кораб, уповавайки се международното право, в случая че референдумът на Крим е легитимен и от руска страна той е, от световен план не е.  И въпросът е „Ще ни помогне ли Америка да се справим с олигархията?“ Моето лично мнение е, че няма да ни помогнат изобщо и никой не му пука за нас. Удариха ли чрез „Магнитски“ въпросните лица? Не, нищо не направиха според мен, защото въпросните лица си пътуват по света където си искат и си почиват и си правят каквото си искат включително и в България. Така, че всичко е прах в очите на хората и да имат „материал“ за спор като се съберат на маса с бира и мезе. Бъдете здрави!

 




Гласувай:
8



1. oia - Защо след като американците са т...
15.07.2021 02:55
Защо след като американците са толкова загрижени за нас, чрез закона магнитски
не върнат парите от блокираните сметки на изчадията. Тези пари са на данъкоплатците, сиреч на всички българи. Всичко е толкова блудкаво и гнусно.
В чии ли джоб ще потънат тези пари ??? Я да познаем от един път !!!!!!!!!!
Ами нека с тях да бъдат платени измислените самолети на Бойковчетата
Що за наглост и безочие. Що за цинизъм ???? Тези чиито сметки са блокирани, би трябвало да знаят че са черноработници, а не богопомазани
и че рано или късно тези пари ще си ги вземат тези, чрез чиято благословия са крадени от нас. Хайде криво да седим, право да съдим
цитирай
2. megafon - Отговора се крие, че
15.07.2021 18:48
oia написа:
Защо след като американците са толкова загрижени за нас, чрез закона магнитски
не върнат парите от блокираните сметки на изчадията. Тези пари са на данъкоплатците, сиреч на всички българи. Всичко е толкова блудкаво и гнусно.
В чии ли джоб ще потънат тези пари ??? Я да познаем от един път !!!!!!!!!!
Ами нека с тях да бъдат платени измислените самолети на Бойковчетата
Що за наглост и безочие. Що за цинизъм ???? Тези чиито сметки са блокирани, би трябвало да знаят че са черноработници, а не богопомазани
и че рано или късно тези пари ще си ги вземат тези, чрез чиято благословия са крадени от нас. Хайде криво да седим, право да съдим

те изобщо не са загрижени за нас. Никога конфискувани пари не са върнати обратно там където трябва. За справка можете да се интересувате какво стана с блокираните пари на Муамар Кадафи? Какво стана с парите на Садам Хюсейн? Къде отидоха и къде потънаха? Отговора е в Америка. Тези пари отидоха при американците да си избият разходите по войната. Кратко, точно и ясно.
цитирай
3. ka4ak - РАЗУМЪТ Е НЕОБЯТЕН,НО СТРАДА ОТ КЪСА ПАМЕТ.....МАГНИТСКИ,РУСКИ ХАКЕРИ,МЕДИИ,МИТУ,КОРОНА,ЧЕРНИТЕ,ПОЩА,ВАКСИНА,КАПИТОЛИЯ,145ТРИЛОНА...
16.07.2021 19:32
28.01 13:44 - СЛЕД КАТО НИ СГОТВИХА,ЗАРАДИ ТРЪМП,ЩЕ ПУСНАТ ЛИ АНТИДОТА,ПРИЯТЕЛИ.....
22.01 03:46 - OСЛЕПЯВАМ,НО ТРЯБВА ДА ВИ СВЕТНА,ПРИЯТЕЛИ!ТРЪМП Е ВИНОВЕН,ЗА ВИРУСА,ЩОТО,НЯМАШЕ ВАРИАНТ,ДА ГО СВАЛЯТ!!!АЗ ЗА ТОВА СЪМ ЗАБРАНЕН,ЩОТО ВИ ЗАМИСЛЯМ.....
1898г.БАЙЕР ПУСКА ХЕРОИНА,КАТО ПАНАЦЕЯ И НАРКОТИЦИТЕ,СА УБИЕЦ НОМЕР 1 В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО/НЯМА КОЙ ДА ТИ КАЖЕ,ЧЕ НЕ ДИШАШ/ПРЕСКАЧАМ,ЦЯЛ ВЕК/ТРУДНО ПИША/ТАЛИБАНИТЕ ИЗКОРЕНЯВАТ МАКОВИТЕ ПОЛЕТА,ЩЪКАМЕ,КАТО ИЗОГЛАВЕНИ,БУТАМЕ БЛИЗНАЦИТЕ,РАЗПУКВАТ НИ ПО ЛЕТИЩАТА,ФАЛШИВО ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ И 4 ТРИЛИОНА ДОЛАРА/КОИТО ПЛАТИХМЕ????/ОБАМА ЦЪФНА В ТУРЦИЯ И АРАБСКА ПРОЛЕТ И ЕВРОПА Е ЗАЛЯТА,ТА БЕЛКИМ ВИ СТАНЕ ЯСНО,КАКВО НИ СПРЕТНАХА ДЕМОКРАТИТЕ.....ЩОТО НЕ ВДЯВАТЕ,
Проф. Люк Монтание: Коронавирусът е създаден в лаборатория.......ЛРЕДИ ГОДИНА,откривателя на ХИВ,вируса на СПИН.....

Постинг: ТРЪМП,ГО ПРЕЦАКАХА,МЕН МЕ ЗАБРАНИХА,ПРИЯТЕЛИ!ЧЕТЕНЕТО Е ТРУДНА РАБОТА,А МИСЛЕНЕТО,СЪВСЕМ.....
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
4. megafon - По темата да кажете нещо
17.07.2021 15:57
ka4ak написа:
28.01 13:44 - СЛЕД КАТО НИ СГОТВИХА,ЗАРАДИ ТРЪМП,ЩЕ ПУСНАТ ЛИ АНТИДОТА,ПРИЯТЕЛИ.....
22.01 03:46 - OСЛЕПЯВАМ,НО ТРЯБВА ДА ВИ СВЕТНА,ПРИЯТЕЛИ!ТРЪМП Е ВИНОВЕН,ЗА ВИРУСА,ЩОТО,НЯМАШЕ ВАРИАНТ,ДА ГО СВАЛЯТ!!!АЗ ЗА ТОВА СЪМ ЗАБРАНЕН,ЩОТО ВИ ЗАМИСЛЯМ.....
1898г.БАЙЕР ПУСКА ХЕРОИНА,КАТО ПАНАЦЕЯ И НАРКОТИЦИТЕ,СА УБИЕЦ НОМЕР 1 В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО/НЯМА КОЙ ДА ТИ КАЖЕ,ЧЕ НЕ ДИШАШ/ПРЕСКАЧАМ,ЦЯЛ ВЕК/ТРУДНО ПИША/ТАЛИБАНИТЕ ИЗКОРЕНЯВАТ МАКОВИТЕ ПОЛЕТА,ЩЪКАМЕ,КАТО ИЗОГЛАВЕНИ,БУТАМЕ БЛИЗНАЦИТЕ,РАЗПУКВАТ НИ ПО ЛЕТИЩАТА,ФАЛШИВО ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ И 4 ТРИЛИОНА ДОЛАРА/КОИТО ПЛАТИХМЕ????/ОБАМА ЦЪФНА В ТУРЦИЯ И АРАБСКА ПРОЛЕТ И ЕВРОПА Е ЗАЛЯТА,ТА БЕЛКИМ ВИ СТАНЕ ЯСНО,КАКВО НИ СПРЕТНАХА ДЕМОКРАТИТЕ.....ЩОТО НЕ ВДЯВАТЕ,
Проф. Люк Монтание: Коронавирусът е създаден в лаборатория.......ЛРЕДИ ГОДИНА,откривателя на ХИВ,вируса на СПИН.....

Постинг: ТРЪМП,ГО ПРЕЦАКАХА,МЕН МЕ ЗАБРАНИХА,ПРИЯТЕЛИ!ЧЕТЕНЕТО Е ТРУДНА РАБОТА,А МИСЛЕНЕТО,СЪВСЕМ.....
Автор на постинга: ka4ak

цитирай
5. ka4ak - 4. megafon - ЧАС И 34 мин.СЪМ ОТГОВОРИЛ!!!А ИНАЧЕ НЕ СЕ ПРОЩАВА,ЧЕ СИ СЪБРАЛ ТРИМАТА НАЙ ГОЛЕМИ В БЕЛИЯ ДОМ,НЕ ЗА 10 мин.,А ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 2 ЧАСА...
18.07.2021 14:18
4. megafon - По темата да кажете нещо
16.07 21:06 - А ВИЕ,ВИЖДАТЕЕЕЕ????НАЙ МНОГО ДА МЕ СВИТНАТ С КОМАНДОСИ ДРОН,САТЕЛИТ,ПЪК МОЖЕ ДА ПУСНАТ,АНТИДОТА,КАКТО ИЗЛЕКУВАХА ТРЪМП....
19:32 - РАЗУМЪТ Е НЕОБЯТЕН,НО СТРАДА ОТ КЪСА ПАМЕТ......МАГНИТСКИ,РУСКИ ХАКЕРИ,МЕДИИ,МИТУ,КОРОНА,ЧЕРНИТЕ,ПОЩА,ВАКСИНА,КАПИТОЛИЯ,145ТРИЛОНА....
28.01 13:44 - СЛЕД КАТО НИ СГОТВИХА,ЗАРАДИ ТРЪМП,ЩЕ ПУСНАТ ЛИ АНТИДОТА,ПРИЯТЕЛИ.....
22.01 03:46 - OСЛЕПЯВАМ,НО ТРЯБВА ДА ВИ СВЕТНА,ПРИЯТЕЛИ!ТРЪМП Е ВИНОВЕН,ЗА ВИРУСА,ЩОТО,НЯМАШЕ ВАРИАНТ,ДА ГО СВАЛЯТ!!!АЗ ЗА ТОВА СЪМ ЗАБРАНЕН,ЩОТО ВИ ЗАМИСЛЯМ.....
1898г.БАЙЕР ПУСКА ХЕРОИНА,КАТО ПАНАЦЕЯ И НАРКОТИЦИТЕ,СА УБИЕЦ НОМЕР 1 В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО/НЯМА КОЙ ДА ТИ КАЖЕ,ЧЕ НЕ ДИШАШ/ПРЕСКАЧАМ,ЦЯЛ ВЕК/ТРУДНО ПИША/ТАЛИБАНИТЕ ИЗКОРЕНЯВАТ МАКОВИТЕ ПОЛЕТА,ЩЪКАМЕ,КАТО ИЗОГЛАВЕНИ,БУТАМЕ БЛИЗНАЦИТЕ,РАЗПУКВАТ НИ ПО ЛЕТИЩАТА,ФАЛШИВО ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ И 4 ТРИЛИОНА ДОЛАРА/КОИТО ПЛАТИХМЕ????/ОБАМА ЦЪФНА В ТУРЦИЯ И АРАБСКА ПРОЛЕТ И ЕВРОПА Е ЗАЛЯТА,ТА БЕЛКИМ ВИ СТАНЕ ЯСНО,КАКВО НИ СПРЕТНАХА ДЕМОКРАТИТЕ.....ЩОТО НЕ ВДЯВАТЕ,
Проф. Люк Монтание: Коронавирусът е създаден в лаборатория.......ЛРЕДИ ГОДИНА,откривателя на ХИВ,вируса на СПИН.....

Постинг: ТРЪМП,ГО ПРЕЦАКАХА,МЕН МЕ ЗАБРАНИХА,ПРИЯТЕЛИ!ЧЕТЕНЕТО Е ТРУДНА РАБОТА,А МИСЛЕНЕТО,СЪВСЕМ.....
Автор на постинга: ka4ak

Постинг: Херо Мустафа - новият месия на България или поредната манипулация на САЩ?
Автор на постинга: megafon

Постинг: ПРИТЧАТА МИ,ЗА "КЬОРАВАТА НЕДЕЛЯ",ЕСТЕСТВЕНО В ДЕНЯ НА МАЙСТОРА...:)))
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2553060
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031