Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2011 16:46 - Трябва ли "Опозицята" да работи против държавните интереси?
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 4883 Коментари: 14 Гласове:
102

Последна промяна: 31.03.2011 15:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    От известно време гледам, че се води много силна и ожесточена война срещу правителството и то по абсолютно всякакви възможни начини, чрез медиите до платени писачи в интернет пространството. Лично аз не съм пристрастен и твърдя, че не симпатизиран на управляващите, но съм съгласен, когато опозицията работи срещу собствената си държава. За мен лично, това не може да бъде опозиция, която иска да бъде управляваща сила, но сега да топним другите в Европата, за да покажем те колко са некадърен. Незнам да има друга държава, в която да се топат по български. Даже македонците не правят така, а напротив защитават се. Тъй като по мое мнение България ще влезе в Шенген (мен лично не ме грее), но това не означава, че трябва да злобея, за останалите хора, които искат да влезнем. Ето го днешният подобен пример, при които бившият министър Сергей Станишев, скочи пред доклада от Американското правителство, относно доклада за оценката пътят на наркотиците, контрабандата и т.н. Вместо да се зарадват и да кажат, да ето едно правителство успя да се докаже, като надежден партньор, ние ще бъдем по-добри от тях, защото се учим от техните грешки, той скача, като парле пред майка. Това поведение е много странно и необеснимо за един бивш министър председател. Незнам как смята по този начин да ме спечели като гласоподавател, може би ако съм по прост и неграмотен или пък лесно да се подавам на манипулация и политическа пропаганда. Но пък останаха ли такива хора, вече в България? Аз лично не смятам, може би това поколение си отиде от този свят. Дали някой ден в България ще има градивна опозиция, която също ще предлага, а няма да се мъчи непрекъснато да руши, саботира и унищова безвръзвратно с цел да натопи другите в некадърно управление. Но явно този номер си минава, след като тази партия е парламентарно управлявана. Според мен лично, хората трява задължително да гласуват, а когато преценят, че няма за кого, просто да има следващи избори, докато самите политици станат обществено отговорни, а не материално зависими от собствената си алчност. За да се случва всичко това, показва, че завистта и злобата продължават да взимат привес в обществото, за жалост още дълги години ще страдаме, след като позволяваме да се случват такива неща. Това, което дадох по горе е един прост и елементарен пример. Представете си ако наглостта на съответния политик се увелич в троен размер и той не само работи срещу държавните интереси, а е тясно свързан с мафията, защото неговата цел основна цел е бързо забогатяване. Колко жалко, но явно голяма част от хората в България не са разбрали една мъдра мисъл на Остап Бендер, а именно, че "спасяването на давещите се и дело на самите давещи". Помислете върху това, когато следващият път гласувате.

image




Гласувай:
102


Вълнообразно


1. анонимен - права
06.03.2011 17:27
megafon, присъствието на посланника на САЩ и оценките му са недопустимо действие в една суверенна държава. България е член на Европейския съюз, а не е щат от САЩ. А как се възобнови производството на наркотици в Афганистан, където има и наши военни? Какви са държавните интереси, и каква е стратегията и тактиката на България за постигането им? До сега те не са дефинирани и може би поради това няма приемственост и яснота по основни въпроси. Мнението на народа, около 80 процента не гласуват, защото не виждат личност или партия които да са полезни за страната, изобщо не се взима предвид. С 20 процента от имащите право на гласуване се избира правителство на "мнозинството". Всички изпълняват чужди разпореждания. Хората имат нужда от работни места и подходящо заплащане.
цитирай
2. megafon - Да
06.03.2011 17:48
така е. Обаче в случая тука говорим доброволен курс на развитие. Тоест, тази оценка, която САЩ е дават те е дават и за всяка друга държава, членка на ЕС или обявила се за техен партньор. За мен това е нормално. Относно не гласуването, не мога да го разбера. Пусни празна бюлетина, но гласувай. Мое мнение, е че робското мислене в българина наделява и той отново чака "някой да го оправи", а не той самият да се вземе в ръце. Хората имат нужда от работа и работни места, но тя става само когато си променим мисленото и нагласата, че трябва сами да си помогнем. Когато почнем да мислим за хората около нас, тогава и ще се оправим. До тогава само ще ни крадат.
цитирай
3. анонимен - оправия
06.03.2011 22:08
megafon, много наивно е да се вярва в неопределености. Какво значи да си променим мисленето и нагласата. Нашата промищленост и селско стопанство ще са конкуренция, това значи стремеж на досегашните вносители за запазване на статуквото. Какво означава да пуснеш празна бюлетина? Как в "демократична" България може да се направи допитване до народа, сиреч референдум? Невъзможно и зависи от "народните прадставители", депутатите. Демоса, народа няма думата. За членството в Еврейския съюз и НАТО, някой да е искал мнението на народа, на когото тези депутати по основния закон са служители? Не само това, но един евреин, Соломон Паси, нагло действаше в тази насока. Ако се беше запазило предишното управление, той щеше да ни доказва предимството на социализма. Баща му беше основен фактор в НР България и активен член против фашизма и капитализма. Това, че не се гласува, означава криза на системата. Явно е нужна промяна на системата. Обикновения човек не може да промени нищо. Може да действа стихийно, при безизходица и нервно напрежение. Тове не ще му донесе полза, а ще го унищожи. Пример септемврийското въстание от 1923 година.
цитирай
4. megafon - Според мен
06.03.2011 22:28
не си прав. След като искаш да живееш по-добре и да няма безработица и да има нови работни места, това няма как да стане от само себе си и сами да го постигнем без външна намеса. А тази външна намеса е срещу членство в НАТО, ЕС, ЦЕФТА, СТО и така нататъка. Аз също искам да живея по-добре и как да стане? Ми ставаш член на ЕС, той ти помага финансово, срещу членски внос. Ти ставаш негово консуматор, както и той ако ти можеш да произвеждаш качествена продукция. Това, че ще правиш референдум не означава, че народа може да вземе правилното решение за неговото развитие. И въстанието нищо няма да донесе като решение. Селяните не могат да управляват, справка историята на България. Единственото решение според мен за България са добра неподкупна прокуратура, добър и справедлив съд и не толкова алчни и подкупни политици. Оттам следва високо обществено доверие, добри оценки от същите външни партньори, които ще дойдат да инвестират в държавата, а оттам добра конкуретна способност. Съгласи си, че при неработещ съд и прокуратура никой инвеститор няма да дойде сериозен в България. А ти нямаш избор да не бъдеш член. Спомням си, че България като стана член на ЕС хората се радваха, все едно е паднал комунизма.
цитирай
5. анонимен - достойнство
06.03.2011 22:29
megafon, слугинско поведение е когато посланник на една държава е на прасконференция в Министерския съвет заедно с българският председател на Министерския съвет, който и да е той. Станишев е прав, че е трябвало да бъде поне с ранг на министър. Излиза, че сме бананова република и ни управляват чрез посланниците си. А, може би е истина? Едва ли ще си позволят това по отношение на Северна Корея, да не говорим за Китай.
цитирай
6. анонимен - народност
06.03.2011 22:56
megafon, объркал си нещо с финансовата помощ и членския внос от страна на България. До сега България не е получила никакви пари от ЕС, а само плаща. Виж, Гърция получи. В крайна сметка кризата дойде от САЩ. По точно от Федералния резерв, който е частна фирма. България няма яснота какво ще развива като промищленост и селско стопанство и как да стане това. Срина се образователната система. За годините на така наречения "преход" не се построи нито едно предприятие, можещо да ангажира работна сила. Но много се разрушиха. Може би в тесния кръг, с който Вие общувате, да са изразили радостта си от членството на страната в ЕС, но аз нямам такива наблюдения. Много е повърхностно мисленето, че някой безплатно ще построи и обзаведе дома ти. Разбира се, че ще се стреми да останеш в положение при което той да доминира. И още нещо, в България никога те е имало комунистически строй. На славянско наречие се нарича всеобщност. Или може би Вие се срамувате от езика и азбуката си и бихте желали да я замените с еврейска, т.е. европейска? Тези, които си позволяват да дават съвети на България са нямали държавност, когато България е била фактор в Европа и Азия. Но за да ни уважават, макар и да ни мразят, трябва да покажем това. Сега само ни мразят. Като пример отношението на Англия към България, само лошо или нищо.
цитирай
7. megafon - Слугинското поведение е факт от
06.03.2011 23:42
анонимен написа:
megafon, слугинско поведение е когато посланник на една държава е на прасконференция в Министерския съвет заедно с българският председател на Министерския съвет, който и да е той. Станишев е прав, че е трябвало да бъде поне с ранг на министър. Излиза, че сме бананова република и ни управляват чрез посланниците си. А, може би е истина? Едва ли ще си позволят това по отношение на Северна Корея, да не говорим за Китай.


нашето минало. Това го имаше след 1945 година, само че тогава не беше САЩ, Русия и не беше ЕС, а СИВ. Относно поведението на Бойко спрямо САЩ е същото каквото беше на Станишев към Пардю. Между тях имаше доста срещи и той не малко пъти е отправял критики относно управлението на тройната коалиция.
За да си като Китай трябва да си велик, България не е нито 1.3 млрд. души, нито има такава площ или пък такава икономическа мощ. Със Северна Корея не бих искал да се сравняваме, защото там бедността е навсякъде. Интересен факт, е че по времето на Станишев имаше същите доклади, но тогава оценката не беше положителна изобщо. Сега защо никой не отделя внимание на доклада, а това че американският посланик правил оценка? Интересно ми е, ако доклада беше отрицателен дали пак щеше да се каже, а това един просто посланик, не му обръщайте внимание. Според мен тука има чиста злоба и завист по български. Не можем да преглътнем факта, че едно правителство се справя по-добре от друго.
цитирай
8. megafon - България е
06.03.2011 23:50
анонимен написа:
megafon, объркал си нещо с финансовата помощ и членския внос от страна на България. До сега България не е получила никакви пари от ЕС, а само плаща. Виж, Гърция получи. В крайна сметка кризата дойде от САЩ. По точно от Федералния резерв, който е частна фирма. България няма яснота какво ще развива като промищленост и селско стопанство и как да стане това. Срина се образователната система. За годините на така наречения "преход" не се построи нито едно предприятие, можещо да ангажира работна сила. Но много се разрушиха. Може би в тесния кръг, с който Вие общувате, да са изразили радостта си от членството на страната в ЕС, но аз нямам такива наблюдения. Много е повърхностно мисленето, че някой безплатно ще построи и обзаведе дома ти. Разбира се, че ще се стреми да останеш в положение при което той да доминира. И още нещо, в България никога те е имало комунистически строй. На славянско наречие се нарича всеобщност. Или може би Вие се срамувате от езика и азбуката си и бихте желали да я замените с еврейска, т.е. европейска? Тези, които си позволяват да дават съвети на България са нямали държавност, когато България е била фактор в Европа и Азия. Но за да ни уважават, макар и да ни мразят, трябва да покажем това. Сега само ни мразят. Като пример отношението на Англия към България, само лошо или нищо.


получавала финасова помощ и това може да се провери. Салдото ни е положително и е близо 900 млн евро, като приспаднем вноската на страната ни. Ами факт, е че хората се радват и това е ясно и се вижда по елементарна статистика относно броят на пътуващите българи в чужбина. Най-малкото това е огромно улеснение за българският бизнес. Съгласен съм, че не бяха построени и причината е точно в липсата на адекватно честно управление. Всички знаем как беше направена приватизацията в страна по времето на управлението на Костов. Никой не е казал, че ще е безплатно. Не схванах връзката на Европа с еврейте. Може би със САЩ, ще е по-голяма връзката.
цитирай
9. анонимен - megafon, кое прави Китай велик? ...
07.03.2011 09:18
megafon, кое прави Китай велик? Размера на площта на държавата, броя на населението или неговата икономическа мощ? Индия и Пакистан също имат многобройно население и голями територии но не са фактор като Китай. Икономическият възход на Китай започна по времето на Дън Сяо Пин. Защо и на каква основа? Свързано ли е това с СССР? Китай има социалистическо управление и според Вашето разбиране не би трябвало да има тези резултати. Освен това всички китайци, попаднали в други страни трябваше да искат политическо убежище. Такова нещо не се наблюдава. Спрямо Северна Корея и Куба са наложени забрани от "демократични" държави. Въпреки това, Северна Корея постигна високо развити технологии и наука. Тя успява да защити своето достойнство. Европейският съюз е наричан Еврейски съюз! Защо ли? При желание потърсете данни сам.
цитирай
10. megafon - Не съм съгласен
07.03.2011 21:23
къде в Северна Корея и Куба има развити технологии? Та до скоро в Куба нямаше мобилен телефо и интернет, как виждаш високите технологии без интернет и мобилен телефон? Сега тепърва започнаха да внасят компютри. Северна Корея е на същият хал и ако стане една война между нея и Юга ще се разбере и види колко е изостанала. А Китай стана велик благодарения на САЩ и на САЩ и пак на САЩ. Втората поддържаща валута на САЩ е китаският юан и ако долара тръгне да пада, китайската банка веднага ще се намеси на пазара да интервира в полза на долара. Защо ли? Ми защото целият им резерв валутен е в долари. Същото се отнася за Русия. Всички високи технологии се развиват и създават от САЩ, от големите могъщи мултинационални компании притежаващи бюджети 100 пъти колкото на нашата държава. Китай оцелевя благодарение на евтината работна ръка и произвеждането на ментета. Китай е държавата менте, която не спазва никакви патенти и никакви закони. Защо? Защото ако САЩ и кажат нещо знаят, че ще загубят верен съюзник и американската икономика ще фалира. Това е като по малкото зло и двете икономики немогат една без друга. Те са неразривно свързани. А СССР какво е създал и измислил в този свят? Дай ми пример защото аз лично не се сещам, не казвам че са лоша държава или нещо подобно. Та те една кола още не могат да направят, а какво остава да развиват високи технологии. Даже военната им промишленост върви надолу след като СССР купува корвети от Франция, а не собствено производство. Вече живеем в свят на Глобализация и всеки се специалириза да произвежда в това, което може най-добре, а не да се каже, че и ние можем да произвеждаме. Това се нарича конкуретноспособност, която вече зависи от много фактори. Европейският съюз е бъдещето на Европа стига да може да се запази и да не се превърне в потъващ кораб. Даже и да се разпадне, обратен път за изход от Глобализацията няма.
цитирай
11. анонимен - Северна Корея създаде ракети, д...
07.03.2011 22:35
Северна Корея създаде ракети, достигащи територията на САЩ. Куба създаде медицински технологии. При това и двете страни при нечувано ембарго. Докато при другите страни се ползва и изтичане на мозъци. Международната космическа станция е Руска. Извеждането на космонавти сега става само с руски ракети. Понеже говориш и за ИТ технологии, преди повече от 20 години, когато бе създаден въртолета КА с четири бордови компютъра и възможност да се завърне сам при положение, че пилотът загине, едва ли Русия се е ползвала от услугите на Майкрософт, Сименс или друг ИТ гигант. Китай трябваше да се използва като военен съюзник против СССР. Но вече има свои авангардни разработки. Кризата е социалноикономическа.Икономическият модел с печатането на хартии свърши. Как ще се развият нещата предстои да разберам. Но за съжаление живота в България е изключително беден.
цитирай
12. megafon - Да на теория
07.03.2011 23:04
Да на теория е така създаде, какво точно е създала предстои да разберем. Със сигурност знаем, че народа е ужасно беден и наподобява как комунистическите държави гледаха на Запада с лошо око, но тайничко се надяваха да отидат да живеят там. Относно руските технологии да навремето бяха водещи, в днешно време са изоставащи и това е факт. Русия е все по зависима от Америка и тепърва предстои да видим. Но стигнахме до нещо общо, че икономическият модел с печатането на първи свърши само за останалите държави. В САЩ продължават с пълна пара. Животът в България е беден заради политиците, които ние избрахме да ни управляват. Така, че само ние сме си виновни за състоянието си, така както сами сме си били виновни за разпадането на Втората Българска държава. Просто ние сме свикнали някои да ни упрвлява и решава проблемите отвън и че са длъжни да ни помагат непрекъснато.
цитирай
13. анонимен - Преди това Ви казах, че не сме си и...
08.03.2011 23:28
Преди това Ви казах, че не сме си избирали политиците. Нещата са още по-сложни законодателно с допитването до народа. Ако само 50 процента са гласувалите, изборите би трябвало да се обявят за неподходящи. При 80 процента не гласували, вече има обществена криза и би трябвало да се назначи служебно правителство. Няма смисъл да продължавам, само ще Ви кажа, не е нужно някой постоянно да ни помага, а е особано необходимо да не ни пречи. Ако тази пречка се отстрани силово, започва вой за "примитивността" ни. Лично аз не виждам как Русия е зависима от САЩ. Една бивша съветска република, Белорус, ръководена от колхозника Лукашенко, се оказа че има фирми за електронна защита на особена висота. Фирмата Сименс, не без участието на финансовата мощ на САЩ и Израел, доставяйки оборудване за атомните централи на Иран, вкарва особен вирус в софтуера на управляващите компютри. Вируса е неоткриваем за обичайните програми и е с особено стратегическо предназначение, явно разработван с добро финансиране от отлични специалисти не за един ден.Той предизвиква срив в работата на централите и те трябва да се спрат, ако не се открие причината за проблема. Решен е бързо от неизвестна белоруска фирма. Как да се вярва на фирмата Сименс и на други подобни. Не случайно Китай спря дейността на търсачката гугъл на своя територия. След като някой постоянно търси конфронтация, каква може да бъде ответната реакция?
цитирай
14. megafon - До
09.03.2011 19:58
някъде съм съгласен с теб. Русия е зависима от САЩ, вече не е тази могъща и силна държава. Това го показва и геополитиката. САЩ са като стожер на света и си правят каквото си искат.А това за Беларус е абсолютно правилно, след като го могат нека да го правят. Относно Китай това според мен си беше чисто и просто провакация. Китай не могат без САЩ и обратното.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2568138
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930